הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

אל תשכח את צ’יצ’אריטו מהספסל כסופר-סאב שיכול להביא שערים מכריעיים, אולי גם חסה סוף סוף יתפוצץ ויממש את הפוטנציאל שלו. גם עדיף שוראן יעזוב, אפשר להחזיר את פפה שגם ככה תמיד היה יותר מנהיג ממנו.

מילא בייל שנתן כמה שערים בחודשיים האחרונים של העונה, חאמס התפרק לגמרי כבר אחרי חודש וחצי באברטון ועל איסקו מיותר להרחיב. אני גם כבר לא יודע כמה אני מעוניין לתת צ’אנס לפרויקט הויניסיוסים, אבל הפיתרון הוא בטוח לא שחקנים שהגוף שלהם הפסיק לתפקד ב2018 או אפילו לפני. אנצ’לוטי הוא לא פרנקשטיין.

כל אלה אתה רוצה להחזיר ושכחת דווקא את אלונסו? לא מתאים לך, אלונסו…

חאמס לא מתאים לליגה האנגלית, לקצב של הספרדית כן, בתקופה של לפני ההתפרקות נתן מספרים שאנחנו רק יכולים לחלום עליהם.

עדיף איסקו על וניסיוס, כדי לשחק כדורגל צריך קודם כל לדעת לעצור כדור.
אנצ’לוטי לא צריך להיות פרנקשטיין, מספיק שיביא דיאטנית ומאמן כושר סביר לאיסקו.

העוזר מאמן של אנצ’לוטי זה הבן שלו… נשמע מבטיח לא?
שחקני באיירן אמרו שקרלו כמעט ולא השתמש בתדרוכי וידאו על היריבות. בעונה שהוא פוטר בבאיירן רק פעם אחת הם קיבלו תדרוך כזה.

אולי באמת הכל יהיה חרא. אבל אני אומר שעד שיוכיח אחרת מגיע לו ליהינות מהספק. בכל זאת המאמן שהביא את הדסימה ותחתיו שיחקנו את הכדורגל הטוב ביותר והמהנה ביותר.
רק לי היה חסר ההנאה מהכדורגל בשנים האחרונות? בעצם אפשר לומר שמאז שזידאן הגיע לראשונה ההנאה שלי מהכדורגל במגמת ירידה.

אנחנו מוותרים לזידאן על כך שלא קיבל רכש, אז למה לאנצ׳לוטי אין הנחה כזו?
לא האריכו חוזה ל2 מהשחקנים הכי חשובים בסגל ב2014 (אלונסו ודי מריה) והוא נשאר ללא קשר אחורי ועם כוכב שלא מפסיק להפצע. קיבל בתמורה שחקן שהתברר כבלוף למרות שאנצ׳לוטי הצליח להוציא ממנו הרבה.

חוץ מזה, אתם מבינים שמדובר בברסה חזקה שהתמודדה איתנו? הוא לא התמודד עם הגרסאות החיוורות שזידאן פגש.
אז נכון שלריאל היה סגל חזק יותר גם כן אבל מה שמשנה זה חוזק יחסי בין היתר. הוא התמודד מול קבוצה פשוט חזקה יותר.
תסלחו לי אבל אני לא רואה כמעט שום קשר בין ברסה של עד 2016 לברסה של אחרי. לא בצורת המשחק ולא ברמה.
נשווה קצת בין השחקנים:
דני אלבס מול סרג׳י רוברטו
אינייסטה וצ׳אבי מול גומש/ראקיטיץ/דניס/סונג
פויול מול מאתיה (ולאחר מכן עונה אחת של אומטיטי עד שנפצע לנצח)
ניימאר מול דמבלה (הפצוע)

אז כן, נכון שלאנצ׳לוטי היה סגל חזק יותר, אך זה חצי סיפור.
אגיד גם יותר מכך, ההפרש בין חוזקת הסגל של ריאל ב2013-2015 לבין חוזקת הסגל של ריאל ב2016-2018 נמוך בהרבה מההפרש של ברסה מודל 2013-2015 לברסה מודל 2016-2018. כלומר ברסה נחלשה הרבה יותר מריאל.

הוא לא הבחירה הראשונה שלי, אבל עדיין מדובר במאמן שהביא את הדסימה. עדיין מדובר על מאמן שנהניתי לצפות בקבוצה שלו.

לא רק מול ברצלונה היו לו תוצאות רעות. מול אתלטיקו בליגה 3 הפסדים (כולל 4-0) ותיקו. מול ולנסיה ניצחון אחד בארבעה משחקים.

אם הוא יחזיר את ההנאה מכדורגל זה יהיה פנטסטי. הבעיה שאז היו לו שחקנים התקפיים מהטופ של הכדורגל ובשיא הכושר. היום אין לו את זה. מדברים על לאושש את איסקו ומרסלו… רק לשמוע תוכניות כאלה מייאש אותי.

רציתי בנייה מחדש, לא עוד מאותו דבר. לפי הפרסומים אם לא יצליחו למכור את איסקו, בייל ומרסלו ייאלצו למכור את אודגור ומנדי. המועדון בבור רציני.

גם לזידאן. ועדיין תחת אנצ׳לוטי שיחקנו מהנה יותר.

שמע אני הראשון שארצה שיעזבו. אבל חשבת גם על המקרה המאוד הגיוני שבו אם אנחנו רוצים למכור שחקן (כסף או חינם) אז להראות שהוא לא בתכניות ושהוא לא שווה שקל לא בדיוק עוזר לנו?
אם פרס ואנצלוטי יגידו שאיסקו לא בתכניות לעונה הבאה אז למה שקבוצה תשלם עליו יותר מ0? הרי רק עצם לקיחת המשכורת תעזור לנו. ואם לאותה קבוצה גם לא תהיה עליו שום תחרות והיא תדע שאנחנו נואשים להפטר ממנו אז למה שהיא לא תסחט מאיתנו 50% משכורת או משהו? מצב דומה גם למרסלו, וגם לבייל.
היחס הזה של זידאן לשחקנים הוא הסיבה שאנחנו לא מצליחים למכור שחקנים שאין לנו רצון בהם. מתי קבוצה לא הצליחה להפטר משחקן שנה אחרי שכבש צמד בגמר אלופות? יש פה תקדים מטורף! אפילו תמורת פחות מ50% משכורת שאנחנו נשלם לא הצלחנו.

בוא נגיד שגם אני שאני הקטגור אולי הכי גדול של איסקו פה בפורום לא הייתי מתנהל אחרת נכון לרגע זה.
כמו שמוכר תפוחים לא יצעק ״תפוח רקוב שלא שווה שקל, רק היום ב4 שקל״.

שריפת השחקנים של זידאן היא לטעמי אחת הסיבות למצב הכלכלי הגרוע שלנו. המועדון חייב להפסיק עם זה! יש לא לשתף ויש לשרוף שחקן.
אם לא אנצ׳לוטי, גם חאמס היה בקטגוריה הזו אגב. (קונספירציה מישהו?)

איפה בדיוק אנצ׳לוטי אשם בזה?
יש פה 2 אנשים שניהלו את הרכש ושרפו שחקנים ב3 שנים האחרונות. זידאן ופרז.
למה אנצ׳לוטי מקבל ביקורת על הטעויות של זידאן? למה זידאן חף מביקורת על דברים כאלה?
רק לחשוב שדיברו על 40 מיליון על בייל ומעבר לסין.
רק לחשוב שאיסקו אפילו לפני שנתיים עוד היה מבוקש (אמן שלופטגי יעשה לנו טובה).
רק לחשוב שמרסלו לפני 3 שנים היה המגן הטוב בעולם.
מה שמסכם את תקופת זידאן:
כל הקרדיט על הצלחה - אליו.
כל הביקורת לכישלון - לשחקנים.

אשכרה מאשימים את אנצ׳לוטי בזה.
כאילו הוא זה שייבש אותם במשך 3 שנים ואמר שהם לא שווים שקל ועכשיו הפלא ופלא לא קונים אותם.

מי שרף את השחקנים האלה חוץ מהם עצמם בדיוק?
היו אולי דיבורים על אסנסיו ב100 שנה בקיץ שברצלונה הביאו את דמבלה, בזמן שכולם (אולי חוץ מטיטי) חשבו שיצא ממנו כוכב על. ממש חוכמה בדיעבד.
לעולם לא היה דיבור על 40 מליון על בייל, הוא ביקש שישחררו אותו חינם לסין.
אם היה איזשהו ביקוש לאיסקו שנה שעברה הוא היה עוזב, כנראה הדיבורים האלה ששמעת היו רק זה, דיבורים.
מרסלו הגיע לגיל שקשה לברזילאים להתגבר עליו, הזניח את עצמו והביאו לו מחליף יותר מראוי.
אז מי שרף אותם בדיוק?

למה דמגוגיה?
בוא תראה לי את המועדונים שמתנהלים נכון ותראה לי מכמה שחקנים הם ניסו להפטר ללא הצלחה בשנים האחרונות לעומת ריאל (ונוסיף פה גם את ברסה לאותו ניהול לקוי, היות שאני משוכנע שברטומאו הוא לא השאיפה שלנו).

יוביץ הראה ירידה של 60 מיליון ביכולת תוך חודש אחד של פגרת קיץ? באמת? אתה לא חושב שאולי יש כאן עוד כמה סיבות?
אני מאשים את פרז (ששילם 60 מיליון על שחקן שלא שווה כלום כנראה) ואת זידאן (שתחתיו שחקן של 60 מיליון נראה כמו שחקן שלא שווה כלום).
כמובן שגם השחקן אשם.
תעתיק את הפסקה הזו לכל שחקן מדובר.
בייל היה בסוף 2018 שחקן מטורף! נתן עונה רעה ב2019, אבל עדיין היה אפשר למכור. זידאן לא רצה אותו אבל אז פרז התעקש שהוא שווה יותר וזידאן במקום לעזור לפרז לנצח פעל הפוך ומפה לשם בייל עושה טלסקופים ביציע כל השנה.
בייל הוא האשם בכך שהיא נראה רע.
פרז אשם שבייל לא עזב ב2018 בשיא ערכו או ב2019 כשעדיין היה ביקוש.
זידאן אשם שבייל נשרף טוטאלית למרות שאין על העמדה שלו אף שחקן! זידאן אשם ששחקן ששווה צמד בגמר אלופות לא שווה אפילו חצי שכר בלי תשלום העברה.
ב2019 לא היה סיכוי לאליפות. למה לא להריץ את בייל? למה לא לגרום לו להיות שמח? האגו היה יותר חשוב לזידאן. כנ״ל שנה אחרי.

אנקדוטה קטנה שממחישה את הצביעות כשדברים נוגעים לזידאן:
יש פה קונצנזוס שזידאן גילה את קאסמירו. אם זה רק אשמת השחקן לגבי היכולת שלו אז למה לזידאן יש השפעה? למה זה לא פשוט שקאסמירו גילה את עצמו וזהו?
למה זידאן מקבל קרדיט על 3 גביעי אלופות אם האחריות ליכולת של השחקנים היא של השחקנים עצמם? עם כל הכבוד גם אני יודע לכתוב שמות על דף ואני בטוח שאם פה זה גם היה מסתכם אז שהייתי מאמן לא פחות מוצלח מזידאן. (לפחות לא בפער כמו המשכורות שלנו).
אז לא! זה אל שחור ולבן ותפקיד המאמן הוא לא רק להרכיב את השחקנים הטובים ביותר אלא גם להפוך אותם לכאלה.

אני לא מצפה מכל מאמן להיות קלופ ולהפוך כל פלופ של צ׳לסי למתמודד על שחקן השנה בעולם, אבל אני כן יכול לשפוט מאמנים שתחתם כל שחקן נראה פחות טוב!
וכן, תחת זידאן שחקנים נראים פחות טוב!

אז די כבר לאידיאליזציה של זידאן ופרז, אפשר להכיר במגרעות שלהם. רצף של החלטות רעות הביא אותנו למצב הזה, של שניהם. לפני זה רצף של החלטות טובות הביאו אותנו למעלה.

הדמגוגיה היא שאתה מעוות עובדות ודברים שקרו כדי שיתאימו לנרטיב שלך. ושים לב שכמו דמגוג מוצלח מאוד לא הגבת לטענה שלי כמעט. בתגובה הקודמץ דיברת על השחקנים ששרפו זידאן ופרז ודיברת על 4. איסקו, בייל, אסנסיו ומרסלו… אחרי שהגבתי לך על זה לא הזכרת אף אחד מהם חוץ מבייל וגם שם זרקת כל מיני תאוריות על מה היה או לא היה בדלתות סגורות בין פרז וזידאן כאילו אתה איזה סוסיו ותיק ומוזמן לישיבות. בייל בסוף 2018 היה שחקן מטורף, אבל פרז אשם כשלא מכר אותו אז? זה לא עיוות העובדות?
זידאן אשם שבייל נשרף טוטאלית? איך? (זה שאתה מוסיף סימן קריאה לא הופך את זה לנכון) הוא בעט לבייל בשריר החשק ופצע אותו?

לגבי האנקדוטה הקטנה שלך שרק ממחישה את גודל הדמגוגיה ולא יותר, מאוד מתלבט איך להגיב לזה ואיך זה קשור…
לא שמעתי אף פעם מישהו פה בפורום טוען שזידאן “גילה” את קסאמירו. צוות הסקאוטינג “גילה” את קסאמירו והביא אותו למועדון. זידאן “גילה” שקרוס לא קשר אחורי והרכיב שחקן שכן. קסאמירו מהר מאוד הוכיח שהוא הטוב בעולם בתפקידו.

זה בעיקר החלק שאני לא יודע איך להתייחס אליו, זה טיעונים וצורת דיון של ילד בגן חובה. אם אתה לא מבין בעצמך איך הפסקה הזאת לא קשורה למציאות שום דבר שאני אכתוב לא ישנה כלום.

דמגוגיה עלובה. (שוב, סימן קריאה לא הופך את זה לנכון).

וואלה? זה מה שאנחנו צריכים? חלוץ? היחיד שמתפקד אצלנו זה בנזמה. אם הייתה מסביבו קבוצה טובה היו לו גם עוד 10-15 שערים. חלוץ כרגע זו הבעיה האחרונה שלנו, כשתהיה קבוצה טובה נוכל לחשוב על חלוץ טוב יותר.
הקישור וההתקפה שמסביב לחלוץ הרבה יותר גרועים כרגע.

מה שגרם לאודגור לבקש לעזוב זה לא הדקות , אלא ההבנה שזה לא ישתנה כי זידאן סימן אותו. וכמו כל אחד אחר שמסומן ע"י זידאן - זה מאבק בקיר. זידאן החליט לקבור את יוביץ’? יוביץ’ רואה את החרגול מריאנו שלא קשור לכדורגל משחק לפניו בהיררכיה. זידאן החליט לקבור את יורנטה רק בגלל סכסוך מפעם בקסטייה? נגמר הסיפור, נמכור אותו אפילו לאתלטיקו. זידאן לא אוהב את בייל? בייל ישב ביציע, יושאל לטוטנהאם, הכל כדי לגמור לו את החשק. זידאן הוא מאמן שמוציא הרבה (בקטע של מוראל לא של יכולת באמת) ממי שהוא אוהב אבל מפרק לחלוטין את מי שהוא לא אוהב. מאמן גרוע בעיניי.
ועוד עניין לגבי ההשאלות של אודגור ויוביץ’ - הגיע הזמן שריאל כמועדון תבוא ותגיד לשחקנים - אז מה אם לא קיבלתם דקות? תמשיכו לנסות, לפחות עד סוף העונה. לא כל תלונה של שחקן צריך לאשר לו לעזוב בהשאלה. בוא נגיד שהיו מסרבים להשאיל את אודגור? אולי בסיום עונה שלוקה לא עמד על הרגליים אודגור בלית ברירה היה מקבל את הדקות ותורם לנו במשחקים שאיבדנו נקודות יקרות כמו בטיס וחטאפה? אולי זה ההבדל בין מקום שני לאליפות?

החתמה נוראית. קונטה היה כאן. אבל מתחילים להתברר הסיבות שהוא לא הגיע. קונטה הוא איש שעושה סדר ועובד נכון. פרז כנראה מדבר אך ורק על אמבפה ושום רכש נוסף (וגם אמבפה כמובן בספק). זו הסיבה שאנצ’לוטי הוחתם. הוא יקבל את זה בשקט. קונטה לא. זה ההבדל בין רצינות לבין ליצנות. ופרז ממשיך להוביל אותנו למטה כמו שהוא עושה כבר עשור ומעלה.

אתה כנראה מיושן כמו פרז. תפריע להם, לשחקנים אתה צריך תמיד להפריע ולשפר אותם. אתה זה שצריך להראות להם דרכים אחרות ולתת להם להשתפר יותר ממה שהם חשבו שאפשר. אתה חייב להיות חדשני ולא מקובע. אבל סבבה בוא ניתן לאנצ’לוטי ואם זה לא ילך נביא את דל בוסקה. נחזור עוד אחורה בזמן

לא מיושן, מבין כדורגל, אם קונטה היה מגיע הינו עוברים עונה מהגיהנום והוא היה מפוטר בסוף אוקטובר תחילת נובמבר, פרז יודע זאת ואני יודע זאת, לכן עדיף לקונטה להמשיך להיות קרוב למכון השתלת השיער שלו באיטליה, כי אם היה מגיע למדריד היה מאבד את כל השיער וכל ההשקעה שלו.

ולא, לא מפריעים לשחקנים כמו מודריץ’ וקרוס, הם שחקנים פי אלף יותר ממה שקונטה אי פעם חלם להיות, מה יש לקונטה ללמד אותם בכלל? י זידאן היה אגדה ויקשיבו לו, אבל קונטה? אין לשום מאמן מה ללמד ולחדש למודריץ’ וקרוס, רק לא להפריע יותר מדי.
אם לא אנצ’לוטי מאוד אשמח לקבל בחזרה את דל בוסקה קשישה, עדיף על קונטה זה בטוח.

בכל מקרה, גם עם זידאן לפני שנתיים ניהלתי את אותם הדיונים, אמרתי נתמודד על תארים אמרו בקושי נגיע לליגת האלופות, נגמר עם אליפות ועוד אליפות שנשדדה.
עם אנצ’לוטי נשחק כדורגל יותר יפה לעין, ננצח בקלות את הקטנות ונצליח פחות מול הגדולות, הכל בניגוד למה שהיה תחת זידאן(המאמן הטוב בעולם, ושים לב למשחק המילים עם התחת), נתמודד על האליפות גם העונה ונהיה מאוד קרובים לתואר בסיום העונה, לא יודע אם בסוף ניקח, אבל נהיה שם, ומה בטוח זה שלא נחזור אחורה.

קונטה לא הגיע כי הוא בא לבנות משהו רציני. פרז החליט להוביל את ריאל לתהומות חדשים אז הביא בובה במקום. קונטה גם אם היה מפוטר חודש אחרי שהגיע כנראה היה בונה בזמן הזה משהו טוב שיחזיק לאורך זמן. ובתכלס? קונטה כן מחזיק בד"כ את השנה לפחות במקום עבודה, אח"כ רק עם כולם, מתפטר אבל משאיר דברים טובים מאחוריו. אחרי שיהיה סגל טוב שנבנה כאן אז המאמן יהיה פחות קריטי

לא צריך להפריע לקרוס ומודריץ’ זה נכון. מה שאתה לא מבין זה שצריך להחליף אותם. מודריץ’ אחד השחקנים הכי אהובים עליי בכל הזמנים, קרוס עשה את שלו ולדעתי ב2 העונות האחרונות הוא הכי טוב שהיה מאז שהגיע לריאל. ועם זאת - הם לא ברמה אירופית כבר מזמן. המפגש מול צ’לסי הראה זאת בבירור. הם לא יכולים להתמודד מול קישור דינמי וטוב. אגב זה שאתה מוכן לקבל את דל בוסקה על קונטה רק מראה כמה אתה מיושן ומקובע, סורי.

בוא נדייק - שדדנו אליפות שנה שעברה בלי יכולת רק בגלל חולשת היריבות. שיחקנו מזעזע וגם ברצף של אחרי הקורונה נהנינו בעיקר מפנדלים שנבעו מטיפשות של היריבות. זה היה נורא להביט בזה - לא הצלחנו להגיע לשער של היריבה וכך גם השנה. אין לנו שום דבר למכור התקפית.
השנה? אם גם השנה היינו לוקחים אליפות זה היה כבר מביך לליגה העלובה הזו. אין ספק שאנחנו הפחות טובים מבין ה3. אנחנו מביכים התקפית, אין לקישור שלנו שום זכות קיום. אם לא נשנה חצי סגל אנחנו הולכים למקומות רעים מאוד.

אם נתמודד על אליפות זה בגלל ירידה חדה ביכולת של אתלטיקו וחוסר שיפור רציני של ברצלונה. אנחנו לא שינינו כלום בסגל ואין סיבה להאמין שהיכולת תשתנה

אתה לא יכול להמציא שאתה יודע מה עובר לשחקנים בראש ושאודגר החליט שזידאן שרף אותו ולחשוב שזה באמת טיעון תקף,
יוביץ- מריאנו לא היה מעליו בהיררכיה לרגע, עד המשחק האחרון של אודגור אצלנו העונה מריאנו לא שיחק דקה, ואז פתח בהרכב פעמיים בזמן שהנורווגי היה פצוע.
בייל- כן זה זידאן שהרס לו את החשק לשחק. ב4 שנים של זידאן איתנו בייל לא קיבל הזדמנויות בכלל והיה כשיר 100 אחוז מהזמן נכון?
יורנטה- דיון אחר לגמרי, אם השמועה נכונה גם אני הייתי מוכר שחקן שעשה עליי מרד בתור מאמן, לא משנה מה הסיבה למרד.
אתה גם החלטת שאתה מסכים עם אודגור ושזידאן שורף שחקנים והם לא משחקים יותר…
אז את מילטאו הוא לא שרף? סתם לא נתן לו דקות? ואודריאוזולה, לא נשרף? מריאנו? איסקו?

אז בעצם התאוריה שלך לא משתלבת עם המציאות, כי נראה ששחקנים שיכולת לחשוב שנשרפו עדיין קיבלו דקות.

גם בעניין ההשאלות את סותר את עצמך. אם אתה מאמין שזידאן החליט לשרוף שחקן והשחקן לא ישחק דקה (הרי הסכמת אם אודגר, מה האינטרס של המועדון להשאיר אותו? שישב ביציע?

ב-3 השנים האחרונות של רונאלדו בקבוצה ריאל הבקיעו 103 גולים בממוצע לעונה בליגה. ב-3 השנים מאז שהוא עזב הבקענו 66 בממוצע…
חסרים לקבוצה כמעט 40 גולים, צריך חלוץ נוסף שייתן אותם, אני לא מבין מה יש להסתבך פה.

דיברתי עליהם. אני לא רואה סיבה לחזור על כך בכל הודעה.
אעשה תקציר ואם תרצה הסבר נרחב יותר אפרט:

יש לנו מספר רב של שחקנים בקבוצה שנשרפו מהר מידי!
זה לא אומר שהם הטובים בעולם, אפילו לא שמקומם בריאל, גם כנראה שבעולם מושלם הייתי מצדיק את אותה שריפה, אך בפועל הערך שלהם יורד ואז במקום למכור אותם אנחנו נאלצים לתת אותם בחינם, ואפילו בסוף מוצאים את עצמינו משלמים להם את המשכורת בזמן שהם כובשים שערים בטוטנהאם.
תמיד גם לשחקנים יש אחריות כמובן (בעיקר לשחקנים). אבל זידאן היה שורף שחקנים בלי לחשוב פעמיים וזה גומר לנו אותם!
תגיד לי מתי הייתה לנו כמות כזו של שחקנים שרצינו להפטר מהם ולא היה להם בכלל ביקוש אפילו בפאקינג חינם?!? איסקו, מרסלו, בייל, אודריוסולה. 4 שחקנים שאנחנו בחינם לא מצליחים למכור.
יוביץ הצליח בחודש תחת זידאן להוריד את שווי השוק שלו מ60 ל0.
אודגור הפך משחקן בהרכב השנה של הליגה לשחקן שנראה כמו הצל של עצמו.
יורנטה נמכר כי הטיל ספק במקצועיות הבחירה באנזו זידאן להרכב על חשבון טובים ממנו (פייר? צדק).
חאמס נמכר בגל סכסוך אישי ומשחקן של דאבל פיגורס הוא שחקן שרק במזל נפטרנו ממנו (לא בזכות זידאן הצלחנו להפטר ממנו כי זידאן עשה כל שביכולתו כדי שגם חאמס ייכנס לאותה רשימה).
רגילון מגן טוב מאוד, בטח שיותר טוב ממרסלו של 2019 (ושל 2020 ו2021) ועדיין זידאן בחר במרסלו בעל המשכורת הגבוהה על חשבון רגילון ופספסנו.

יש פה איזושהי הגנה אוטומטית על זידאן לא משנה מה אומרים עליו.
זידאן מאמן נהדר, אך יש לו המון מגבלות! שימו אותו בריאל של אמבפה והאלאנד והבחור יהיה הכי טוב בעולם. שימו אותו בקבוצה בבנייה ולא תראו התקדמות. והנה היום אנחנו אחרי איזור ה400 מיליון השקעה לא באמת נראים טוב יותר מהקבוצה של לופטגי (בטח שלא נראים טוב יותר ב400 מיליון).

כן! כולנו שמחנו שאולי נצליח להפטר מבייל סוף סוף, ממש לא רצינו פה הארכת חוזה. כל מי שראה את ריאל ובייל ידע שהוא לא שחקן לסמוך עליו!
פשוט פרז מכר לנו אותו כרכש לצד אסנסיו אחרי מכירת רונאלדו בגלל ההשקעה באצטדיון.
איש בפורום לא שמח על הארכת החוזה שלו אם אני זוכר נכון.

זידאן לא ה-אשם שבייל נכשל, כמובן. אבל יש לו חלק באשמה.
בייל נפצע המון, אבל גם ברבע עונה בייל שחקן של 19 שערים ובישולים. בכך שזידאן אמר עליו בצורה בוטה שבייל לא שווה שקל אז זידאן הוריד את ערכו לפחות משקל. איזו קבוצה תשים כסף על שחקן שהמאמן שלו מתייחס אליו כך? ואחר כך עם כל הקרקס סביבו? כמובן שזה קודם כל אשמת בייל אבל בשביל שדברים כאלה לא יקרו יש מאמן!
אני לא מנקה את בייל מאשמה, אני אומר שאני לא מבין איפה המאמן כדי לעצור את זה? איפה המאמן כדי לדאוג לטובת הקבוצה ולהיות בקשר טוב עם בייל עד עיבה מכובדת?
זידאן בחלק גדול מהקדנציה העדיף להיות צודק מחכם. עם כל הכבוד הייתי מעדיף שינסה להעלות את ערכו של בייל במקום לשרוף אותו.

סימני קריאה לא הופכים משפט לנכון. פה אתה צודק. תקרא את מה שמגיע לפני סימני הקריאה.
הודעה שלמה אתה כותב ״דמגוגיה״ וקורא לטיעונים שלי טיעונים של ״ילד בגן״ בלי טיעון נגד אחד רלוונטי למה שכתבתי.

אתה מנסה להגיד לי שבייל שחקן גרוע. אבל זו פשוט לא הנקודה! כלומר כל הטיעונים שלך הם להצביע על אשם כלשהו, אבל הנקודה שלי היא שלזידאן יש גם כן אחריות במצב. תגובת נגד היא לנקות את האשמה של זידאן, לא להדגיש את החלק של בייל באשמה.
אנסה להסביר: הצגת האשמה של בייל זה טיעון נגדי לטענה של ״בייל לא אשם״. טענה אשר לא טענתי מעולם.
הטענה שכן טענתי ״לזידאן יש חלק באשמה״ תסתר על ידי הוכחה שלזידאן אין חלק כזה.

אין לי ספק שאם ניקח את כל המצורעים והילדים ״חסרי היכולת״ שלנו ונשים אותם תחת קלופ או פפ אז חלקם היה מתפתח הרבה יותר.
בסוף זה משחק של מספרים, גם לפפ וקלופ אין 100 אחוז הצלחה בפגיעה בשחקנים ופיתוחם, אבל משום מה לסיטי וליברפול אין כמו כזו של שחקנים שהם לא מצליחים להפטר, ואצלם אותו ילד שהיה טוב בקבוצת אמצע טבלה בליגה כלשהי כן מצליח.

כשקלופ קונה איזה ז׳וטה מוולבס הוא מפציץ (סוף סוף יש סביבו שחקנים איכותיים יותר שעוזרים לו).
כשפפ קונה איזה פראן מוויאריאל הוא משחק טוב (למרות הגיל).
אבל כשמביאים לזידאן שחקן שהיה טוב משניהם שנה שעברה, אנחנו מקבלים המון תירוצים על כך שיותר קשה להצליח בקבוצה גדולה. (נכון גם ליוביץ׳ וגם לאודגור, למרות שנכתב על אודגור בתכלס).

אגב, גם לפפ היו שחקנים אותם שרף, וזו לא הייתה נקודה לטובתו (טורה למשל או הריב עם אטו). פשוט אצל פפ מדובר ב2 בלבד כשסביבם הקבוצה הטובה אולי בהיסטוריית המשחק. ובכל אופן, זה לא זכור לאיש כפעולה טובה של פפ.

אפילו את מיליטאו זידאן ניסה לשרוף! איזה מזל שוראן וראמוס נפצעו, באמת שזה הדבר הכי טוב שקרה לקבוצה שלנו העונה (לא צוחק).

אני חושב שיש לכם איזושהי אי הסכמה לגבי ההגדרה של המילה ״חלוץ״.
כשאתה כותב שצריך חלוץ אתה מתכוון לשחקן לצד בנזמה.
ביצ׳נטה חשב שאתה מתכוון לבנזמה עצמו.

ואת הגולים שכן מבקיעים מי מבקיע? החלוץ שלך. התמיכה ההיקפית היא זו שנפגעה. השערים שירדו אגב מהמאזן הם של קיצוני שמאלי. אז כן אנחנו צריכים שחקני התקפה שיתנו מספרים. לא חלוץ. אנחנו לא בפיפא שנביא חלוץ וכל הבעיות יסתדרו. צריך הרבה מסביב.

כן שרף את מיליטאו עד שלא הייתה לו ברירה. זה בדיוק מה שטענתילגבי אודגור. אם היה נשאר במועדון היה נאלץ לתת לו דקות אולי. ומהסיבות האלו גם המועדון היה צריך לסרב להשאלה לטעמי

כשיש לך רונאלדו/לבנדובסקי/מסי/אמבפה אוטומטית הקבוצה השנייה נפתחת פשוט כי צריכים לשמור עליו ולהקדיש משאבים כדי למנוע אליו את הכדורים, כרגע יש לנו שחקן אחד כזה. אם היה לנו 2 כאלה הכל היה נפתח, מאוד פשוט. עוד כוכב בהתקפה, זה הכל.

אז לשיטתך אמבפה לבדו יספיק כדי לפתור את כל החולות בקבוצה. לדעתי ממש לא.
הקישור שלנו רע, מאוד רע. אנחנו חייבים שחקנים עם רגליים, דינמיות, ולא המשחק העייף שלנו.
אני חושב שאפילו מויני הטיפש אפשר להוציא יותא עם שחקני קישור טובים יותר שיכניסו כדורי עומק טובים יותר וישחקו ישיר יותר (פאק כמה שאני מתגעגע למשחק ישיר ולעומק!).
שלא נדבר על מגנים שאין לנו כבר 3 שנים. הבעיה היא הרבה אבל הרבה יותר מחלוץ

תגיד ראית העונה משחקים?
הקישור שלנו נתן עונה מצוינת, ואם זידאן היה מריץ את בלאנקו ואריבאס (ואולי אודגור) ועושה רוטציות אמיתיות הוא גם היה מגיע פחות שחוק ויותר מכריע למשחקים הגדולים.
היריבה היחידה בכל העונה הזאת שנגדה הקישור שלנו לא שלט ולא היה טוב היא צ’לסי, וגם אז נראינו לא טוב הרבה בגלל שלא עלינו עם ואלוורדה כקשר נוסף שהיה מאפשר לנו לנשום ולחטוף כדורים. איזה עוד קבוצות באירופה יכולות להגיד שהיו נחותות באמצע רק ליריבה אחת במשך עונה שלמה?
ודווקא כשיש לך תותחים בהתקפה אז הקישור נהיה הרבה יותר דינמי עם שחקנים חכמים כמו שיש לנו, פשוט כי במקום להתמזמז עם הכדור הם יודעים בדיוק מתי ולאיפה למסור. אמבפה היה חוגג עם מוסר אדיר כמו קרוס, תדמיין את המשחק של ויניסיוס נגד ליברפול רק עונה שלמה ככה!
אתה באמת חושב ברצינות שאם במקום ויניסיוס היה לנו את אמבפה לא היינו מבקיעים בקלות 30-40 שערים יותר העונה?

ואם אתה חושב שהסיבה ויניסיוס לא מבקיע זה בגלל שאין לו כדורי עומק אז אין לי מה להגיד לך, באמת. אם הייתה לו סיומת סבירה, אני אפילו לא אומר טובה כמו של אמבפה, הוא היה מסיים את העונה עם כפול שערים וכפול בישולים.