אמבפה לבדו לא יפתור את כל החולות בקבוצה (ויש, לא הכל כמו שאתה רואה את זה שתהיה בריא, אבל יש)
אבל אמבפה לבדו היה מביא לנו אליפות העונה כבר בפברואר ולדעתי גם גמר ליגת האלופות אם לא זכיה. אבל לעולם לא נדע…
גם אם תכפיל זה 6 שערים ו6 בישולים, לא ממש עוזר זה פחות מהתרומה של קרוס למספרים.
דווקא במשחקים פתוחים ויני נראה סביר +, אבל כמה משחקים בעונה יש לריאל שיש מקום להכניס כדורי עומק.
90 אחוז מהמשחקים שלנו זה נגד קבוצות שמצתופפות מאחורה ועושות את המוות לשחקנים כמו ויני.
את ה10% הנותרים זידאן ניצח גם עם ויני (להוציא את צ’לסי כי לא כל יום פורים)
לויניסיוס היו 6 גולים ו-7 בישולים העונה - Vinicius Junior - Detailed stats
אז כן, עוד 13 גולים (כפול ממה שהוא תרם לקבוצה סה"כ) היו מאוד עוזרים לנו לקחת אליפות קלה, וגם מצילים אותנו מהתבזות בשלב הבתים שכמעט עלתה לנו בהדחה, ועלתה לנו אולי בהתפטרות של זידאן (ברור שזה לא קשר ישיר 100% אבל עדיין). ולא פחות חשוב עצם זה שהיינו גומרים משחקים כבר במחצית או דקה 60 היה מאפשר לתת דקות אמיתיות לאודגור, יוביץ, ולכל הילדים מהקאנטרה.
תוסיף לזה עוד 30 שערים/בישולים ואת האיכות והווינריות שאמבפה היה מוסיף לנו (הוביל את מונאקו לחצי גמר אלופות בגיל 18, הבקיע בגמר המונדיאל בגיל 20. הרבה יותר טוב מאיך שמסי ורונאלדו נראו בגילו.) והיית עובר את צ’לסי ופייבוריט לקחת את הגביע. מישהו היה רוצה להמר נגד זידאן בגמר אלופות? הכל בתיאוריה כמובן…
המספרים שלי נגעו לליגה בלבד
3 גולים ו-5 בישולים בליגה. 8 גולים חלקי ה-67 שהבקענו זה 12% שתבין עד כמה זה היה יכול להיות משמעותי. עוד 8 שערים היו שווים לנו לפחות עוד 6-9 נקודות. לפחות.
שורה תחתונה עוד כוכב להתקפה וכל הבעיות נפתרות.
That simple.
כן ראיתי משחקים, וראיתי שבכל משחק הקאנו דם כדי להגיע לשער היריבה , כי מספיק נגדנו רק לעמוד בצורה סבירה. פעם קבוצות היו עושות בונקר וזה לא היה מספיק. היום ען עומדות סביר בלבד ותוך כדי גם תוקפות אותנו. האם הקישור שלנו כזה טוב? לא באמת. יש שם שחקנים גדולים כמו לוקה , אבל שבעים וכבויים יחסית. קרוס בעיניי שחקן טוב אבל מאוד בעייתי לקישור שלנו. אנחנו חייבים יותר פדה במרכז הקישור ופחות קרוס את לוקה ביחד (2 גאונים סבבה? אבל הם מאוד דומים ומאטים את המשחק שלנו). זה קשה בהתחלה אבל לטווח הארוך זה רק יעזור. נגד צ’לסי זה כבר היה מביך בקושי עברנו את החצי.
כן בשיא הרצינות. כי כשהקבוצה כ"כ סטטית הוא לא היה מגיע למצבים בדיוק כמו שבנזמה לא מגיע המון כי קשה לשחק לבד. אין ספק שאמבפה זה תוספת כח מטורפת, אבל רחוק מלהספיק.
לא אמרתי את זה, ויני לא מבקיע כי הוא מפגר ויש לו סיומת גרועה (שלדעתי זידאן היה צריך לחייב אותו לעבוד עליה הרבה יותר), ויכול להיות שאמבפה היה מביא אליפות בינואר (כי היריבות גרועות) אבל הוא לא היה הופך את ריאל למה שפאקינג ריאל מדריד צריכה להיות
הצורה שבה אתה עושה חישובים היא מפחידה ממש. מי אמר שעוד 8 שערים היו מביאים 6-9 נקודות? יש מספיק מקרים של הרבה שערים שלא מביאים נקודות בכלל.
ולסכם שעוד כוכב להתקפה וכל הבעיות נפתרות? אין לזה שום קשר למציאות.
בפיפא זה מספיק במציאות לא
נראה לי מיצינו את הויכוח, נסכים לא להסכים.
לגבי זה, כמו שכתבתי 8 שערים הם 12% אקסטרה גולים לקבוצה. הגולים האלה היו נופלים במשחקים שבהם ניצחנו, הפסדנו, ועשינו תיקו. אם אני לא טועה בליגה חוץ מנגד ולנסיה בסיבוב הראשון העונה לא הפסדנו אף משחק בהפרש של 2 שערים ומעלה, ככה שגם גול אחד במשחק שבו הפסדנו היה מביא (לפחות, אם לא שמנו עוד אחד) נקודה, וגול במשחק שבו עשינו תיקו היה מביא עוד 2 נקודות כמובן.
ומצד שני, רוב הנצחונות שלנו העונה היו ביתרון של שער אחד בלבד או 2 שערים כשאחד מהם ממש בדקות האחרונות, ככה שכמעט ולא היו לנו משחקים קלים והיינו צריכים לרוץ אחרי היריבות 90 דקות כמעט כל משחק, ככה שעוד גול במשחק צמוד יכול להרוג את המשחק בשלב יותר מוקדם, לשחרר אותנו, ולתת אפשרות לעשות חילופים.
העונה עשינו 25-9-4, 25 נצחונות כמובן. באחוזים זה יוצא שניצחנו 65.6% מהמשחקים, עשינו תיקו ב-23.5% מהם, והפסדנו ב-10.5% מהם. יש עוד פירורי אחוזים לכל אחת מהתוצאות אז תסלח לי שמה שכתבתי יוצא רק 99%. אז, מספיק שרק 3 (37.5% מהגולים) מהגולים שדיברנו עליהם היו נופלים בשורה של התיקו וההפסד (34% מהמשחקים), וזה היה מביא 3-6 נקודות. מפחיד אותך?
תראה מכאן זה ממשיך להיות מפחיד אז תחזיק חזק, אבל לדעתי השיפור המשמעותי בתוצאות, שהיה מביא לפחות עוד 3 נקודות שחסרות לחישוב שלי, היה מגיע דווקא מהאקסטרה גולים בנצחונות, פשוט כי הם היו נותנים לנו לפחות 3-4 משחקים קלים שלשם שינוי היו מאפשרים לעשות חילופים הרבה יותר מוקדם ולא לרדוף אחרי היריבה עד הסוף. לא ניצחנו שליש מהמשחקים שלנו, ואני משוכנע שאם היה להרכב השחוק שלנו עוד 12% אנרגיה, שזה אומר 12% פחות דקות משחק (המחליפים היו משחקים) זה היה נראה משמעותית יותר טוב. שלא לדבר על פחות פציעות.
אלוהים רק להיזכר בכל הפעמים שתפסתי את הראש העונה בגלל ויניסיוס, לדמיין שכל זה היה נכנס או הולך לשחקן שפנוי לבד מול השער…
אני תפסתי את הראש המון גם מכמות הפעמים בה הקבוצה עצרה התקפה מתפרצת לטובצ מסירה אחורה.
ויני עם טכניקה כמו שלי כששכחתי את הנעלי קטרגל, ועדיין הוא שחקן עם יתרונות.
הקבוצה השנה פשוט לא שיחקה על היתרונות שלו למעט במשחקים בודדים.
ברור שבמשחקים צפופים קשה לצאת למתפרצות. אבל גם כשהייתה לנו הזדמנות לרוב במקום למסור קדימה ולהוציא אותנו לאחת, הקשרים בחרו לתת פס אחורה ולהרגיע.
זו הוראה שבאה בוודאות מלמעלה.
זה הדבר שהכי עצבן אותי בצורת משחק שלנו.
אז כמה שאני מאוכזב מויני, אני זוכר שהוא משחק בקבוצה שפשוט משחקת על החולשות שלו. יחכו שההגנה תסתדר ואז ימסרו לו לרגל ל1 על 1 מול המגן, כששני הבלמים נמצאים שם לחיפוי. במצב כזה הוא מנסה לעשות קסמים או נותן פס אחורה, כי הרי להרים כדור כמו שצריך הוא לא יודע.
אז יש מצבים שאין מה לעשות, אבל יש מצבים שאני פשוט תופס את הראש לגבי איך לעזאזל לא יצאנו למתפרצת.
קונטה הוא כרגע הסחורה הכי חמה בשוק. לא סתם הוא מתלבט אם להגיע לטוטנהאם בזמן שלפי הפרסומים הם מציעים לו שכר אסטרונומי. אנצ׳לוטי הוא מאמן אברטון ששיאו מאחוריו ויש לו עניין לא פטור עם מדריד ורצון להיות הראשון שמביא חמש אליפויות בחמשת הליגות הבכירות.
הראשון לא צריך להגיע לריאל מדריד אם הוא לא בטוח שזה בשביל להתחרות על כל התארים. בשביל השני זה שדרוג, הזדמנות לחזור לגלגל של הגדולים והזדמנות לסגור מעגל.
טיטי, קונטה מבין כדורגל ברמה הגבוהה ביותר, לא הייתי מזלזל בו בדיוק כמו שלא הייתי מזלזל באנצ׳לוטי.
לא אמרתי שהוא לא מבין כדורגל, רק אמרתי שקרוס ומודריץ’ לא יראו בו מישהו שיכול ללמד אותם משהו על כדורגל, ככדורגלן קונטה היה הרבה פחות טוב מהם, כמאמן עדיין לא במעמד מספיק גבוהה ואני די בטוח שהוא גם לא יגיע למעמד כזה.
בעניין התאמתו לריאל מדריד הוא הכי פחות. מתאים, במיוחד עם הסגל הקיים, אם יגיע יהיה קטסטרופה, עונה מהגיהינום.
לעומת זאת עם אנצ’לוטי נקבל עונה טובה מאוד, אין מאמן ששיאו מאחוריו, מאמן זה לא שחקן שתלוי בכושר גופני, כל עוד מאמן יכול לאמן והוא עדיין בנוי לזה פיזית ובעיקר מנטלית עדיין יכול להצליח. היינקס לדוגמא פוטר מריאל אחרי שלקח צ’ מפיונס וחשבו ששיאו מאחוריו, ואז הדהים עם באיירן, כך גם רניירי שכולם חשבו שגמר את הסוס ואז הדהים עם לסטר והגיע לשיא הקריירה ומחק את תווית הלוזר הנצחי בגיל 187
מה תגיד על מיודענו “המיוחד”?
לא רואה למה זה משנה? למה קלופ היה כדורגלן כזה גדול? מוריניו בכלל יודע להקפיץ כדור? שניהם מהמאמנים הכי גדולים של המאה הזו (שניהם טופ 3 קל יחד עם פפ).
אגב פפ. לא עקבתי אחריו, אבל הוא היה יותר טוב מהקשרים ששיחקו תחתיו? אני בטוח שלא מהרבה. לא מצ׳אבי, לא מאינייסטה, לא מבוסקטס, ולא מדה בריינה, ואלה מי שאני בטוח בעצמי לגביהם לא אופתע אם היו נוספים. זה מנע ממישהו להקשיב לו?
המאמן הכי מבוקש הקיץ היה נגלסמן, הבן אדם יותר צעיר מלבנדובסקי.
אם שחקן לא מוכן ללמוד מהמאמן מכל סיבה שהיא, הבעיה היא בשחקן.
כמובן שיכול להוסיף לכבוד והכל, אבל לטעמי העובדה שמישהו היה שחקן כדורגל רק אמורה להכניס אותו ל״מגרש של הגדולים״, כלומר היותו של זידאן שחקן גדול הייתה רק אמורה לשים אותו כאופציה אצל פרס, כל מה שקרה אחר כך קשור ליכולות עצמן של זידאן.
יש מיליון דוגמאות לשחקנים בינוניים שהם מאמנים גדולים, לא מבין את הטיעון
כפי שכתבתי, כל עוד מאמן יכול פיזית ומנטלית הוא יכול להמשיך לאמן, מוריניו כבר כמה שנים נראה כבוי, זה לא אותו מאמן, נראה שמשהו בו השתנה, אין בו עוד את הרעב, גם בראיונות ובשפת הגוף שלו במשחקים אפשר לראות זאת, יכול להיות שנמאס לו מכדורגל.
זה הטיעון:
יש כדורגלנים בינוניים שהפכו למאמנים ענקים, אבל קונטה הוא לא מהם, הוא לא שם עם הגדולים, וגם לא יהיה, אם יגיע לרמה של מוריניו וקלופ יכבדו אותו גם אם לא היה כדורגלן ענק, כרגע הוא לא זה ולא זה.
ומאמנים כמו קונטה גם יכולים להצליח עם קבוצות שכוללות שחקנים כמו קרוס ומודריץ’, הספין הזה התחיל כאשר מישהו טען שיש להביא מאמן חדשני שילמד את השחקנים של ריאל דברים חדשים על כדורגל, ואני טענתי שאין יותר מה לחדש למודריץ’ וקרוס ובטח לא מאמן כמו קונטה הוא שיכול לעשות זאת, קרוס ומודריץ’ יודעים הרבה יותר טוב מה קשרים צריכים לעשות כדי שקבוצה תנצח, קונטה יכול ללמד איותם איך לעשות השתלת שיער ברמה הכי גבוהה שיש.
כלומר הוא מעבר לשיא. אף אחד לא טען שאנצ’לוטי מעבר לשיא בגלל מצב המפרקים שלו. ארסן ונגר בילה איזה 90% מהקריירה מעבר לשיאו, יהיו הסיבות אשר יהיו.
לא מבין מה הזלזול הזה בקונטה. אחד המאמנים המצליחים ביותר ב-10 השנים האחרונות. לגמרי ברמת ההצלחות של פפ, זידאן וקלופ או לכל היותר רמה מתחתיהם.
טענו שהוא מעבר לשיא כי הוא מיושן, ולדעתי מיושן הוא הדבר שהכי מתאים לנו כרגע, אם הוא מעבר לשיא נראה אחרי סיום העונה.
וונגר לא היה מעבר לשיא 90% מהקריירה, כפי שהוא והנהלת ארסנל טענו המטרה שלו בשנים האחרונות בתפקיד היתה לשמור על הקבוצה רווחית, לתת לה לבנות את האיצטדיון החדש ולעבור לשם במצב כלכלי טוב, לא היה לו כסף לרכש, כל שחקן טוב נמכר והוא עונה אחרי עונה הביא אותם לטופ4, הצליח לעמ וד במטרה עם התנאים הקשים שההנהלה כפתה עליו, וגם הוא זה שבסוף האשימו אותו באי הצלחת הקבוצה.
קרוס יודע איך להיות קשר הכי טוב שאפשר ואת זה קונטה לא ילמד אותו.
מה קונטה כן יעשה? יגרום לקרוס להיות הקשר הכי טוב לקבוצה.
מאמן רואה את התמונה הגדולה.
הוא יראה שקרוס תוקף טוב ויודע מה לעשות, אבל ירצה להפתיע את המגן האיטי של היריבה ויגיד לקרוס להשאר מאחור כדי שמנדי יתקוף יותר.
הוא יעשה התאמות שהרבה יותר קל לראות מהצד.
הוא ייצור שיטה ויגרום לקבוצה להראות כמו קבוצה עם תרגילים ולא כמו אסופת שחקנים מוכשרים.
בסוף לכל שחקן יש דעה שונה לאיך מריך לשחק את המשחק. אחד יאמין יותר במשחק אגפים, אחד במשחק מהיר, אחד בדריבל, ואחד בהגבהות. המאמן צריך לדאוג שכולם ישחקו לפי אותה מתכונת. זה לא יעזור שמנדי יפרוץ באגף בזמן שהחלוץ יורד לקבל כדור. זה לא יעזור שקרוס ימסור לרוחב בזמן שבנזמה יעשה תנועת עומק.
כמו שיש מנהל ומישהו מתחתיו. כנראה שהבן אדם מתחת למנהל יהיה מקצועי הרבה יותר בתחום העבודה שלו (למשל בנאי ידע לבנות טוב יותר מהמנהל שלו) אבל בסוף המנהל רואה תמונה גדולה יותר ורואה את התמונה מהצד בצורה אובייקטיבית ושקולה יותר.
אני לא בנאי אז אין לי דוגמאות עמוקות מידי בנושא. מקווה שהכוונה ברורה.
מי מזלזל בו ? הוא מאמן מצויין, ולא, לא ברמה של קלופ פפ וזידאן.
הוא פשוט לא המאמן שיצליח כרגע בריאל, אם יגיע יהיה רע מאוד לדעתי, אנצ’לוטי כרגע הרבה יותר מתאים ממנו, ויכול מאוד להיות שאנצ’לוטי הוא מאמן פחות טוב מקונטה.
אין מאמן שרואה תמונה יותר גדולה של המשחק מקרוס ומודריץ’, בטח לא קונטה.
ואכן כן, צריך מאמן שיודע לנהל את השחקנים שיש לו כדי להוציא את המיטב, והמאמן הזה הוא לא קונטה שאם יגיע למצב הנוכחי של ריאל יפוטר תוך פחות מחצי שנה. מנהל טוב של שחקנים שיותר מתאים הוא אנצ’לוטי שידע לגרום לדברים לזרום מעצמם לכיוון הנכון מאשר קונטה שבכוח ינסה לגרום למים לזרום לכיוון מסויים.
כבר עשור שהוא מביא תארים בכל מועדון. רק לאחרונה הוא היה הראשון לקחת אליפות מיובה מאז שאנצ׳לוטי נולד. אפילו בנבחרת הוא העמיד קבוצה ששיחקה הרבה יותר טוב מהסגל הבינוני שלה. קונטה הוא כיום tier 1. התאמה - זה משהו אחר. הבעיה איננה אם הוא מתאים או לא. המועדון, כנראה, לא מבטיח להעמיד לרשותו את מה שהוא רוצה כדי שישיב בחיוב.