הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

שמע לא מכיר מספיק את קונטה. אני מגיב יותר על נושא המאמן שלא יכול ללמד שחקנים.

אני ממש לא מסכים.
בסוף קרוס ומודריץ מסתכלים על הכל מהאמצע, מהצד רואים את המשחק טוב יותר.
למשל תנסה לשחק פיפא כשהמצלמה היא מעיני השחקנים, יהיה לך קשה יותר.

קרוס במהלך המשחק צריך לראות את כל המסביב, אבל בסוף בעוד המאמן ב180 מעלות רואה את כל המשחק, קרוס צריך לראות 360.
בסוף בזמן שהמאמן מרוכז במה שיבחר, קרוס חייב להיות קודם כל מרוכז בכדור ובשחקן שמולו.
אין מה לעשות, כמה שלא נרצה, מאמן רואה תמונה גדולה יותר.
בנוסף, עצם העובדה שקרוס קשר נהדר וחכם לא אומרת שהוא מבין את כל העמדות באותה צורה, למשל כשניסינו אותו כקשר אחורי זה לא שהייתה חסרה לו רק אגרסיביות.
פה גם משובר ב2 העמדות הכי דומות אולי, כנראה שאת תפקיד הבלם הוא יבין פחות טוב.

בנוסף מה שהכי חשוב הוא לתאם את כולם לאותה גישה טקטית. אם שחקן יכול לעשות את זה תוך כדי שהוא משחק אז אולי זה יהיה נהדר, אבל בסוף קרוס צריך גם לשחק, ומה לעשות שויניסיוס לדוגמה מבין את המשחק אחרת מקרוס ולכן צריך מישהו שידאג שכולם יעבדו יחד לפי אותה שיטה כדי שהכל יעבוד כמו שעון. גם אם הדרך של קרוס תהיה טובה יותר, לא תהיה לו דרך לממש אותה תוך כדי משחק.

חוץ מזה, גדול ככל שיהיה, פפ כקשר לא התקרב לצ׳אבי ואינייסטה. ועדיין כנראה שהוא העיר וסידר אותם בלי סוף.

יכול מאוד שקונטה באופיו לא מתאים לריאל. מדובר בטיעון הגיוני. מה שפחות הגיוני זה הזלזול ביכולתיו כמאמן. יש לו כבר 5 אליפויות בתור מאמן, לאנצ’לוטי יש 4 בקריירת אימון ארוכה הרבה יותר.

מי זלזל ביכולותיו כמאמן?
מאנה הוא שחקן מצויין, אבל הוא לא ברמה של מסי, האם זלזלתי במאנה?

לא, זלזלת במסי שאמור להיות המקביל של אנצ’לוטי בדימוי שלך.

לא, אם היית קורא קצת יותר בעיון אז היית מבין שמסי הוא קלופ ו/או פפ, כבר כתבתי שיכול להיות שאנצ’לוטי מאמן פחות טוב מקונטה, רק שהוא מתאים יותר לאמן את ריאל, במיוחד ריאל הנוכחית.

הנה -

לא מזלזל מצד אחד, מצד שני באותה נשימה אומר שאין לו איך ללמד את קרוס ומודריץ’ שום דבר (“בטח לא קונטה”) ושיפוטר תוך חצי שנה מהמועדון.
גם אם ההתאמה לריאל היא לא מושלמת, כזה זלזול באחד מ3-4 המאמנים הכי מצליחים ב-10 השנים האחרונות נראה פשוט לא הגיוני.

שוב… אתה מתעקש לכתוב זלזול כשאין שום זלזול…
זה שתמשיך לכתוב זלזול בכל משפט שני לא יהפוך את מה שאתה כותב לנכון.
נדירים המאמנים שיכולים ללמד משהו חדש לקרוס ומודריץ’, ועוד יותר נדירים המאמנים שקרוס ומודריץ’ יסכימו ללמוד מהם משהו חדש, קונטה הוא לא מאמן מהסוג הנדיר.
ובגלל חוסר ההתאמה לריאל אני מאמין שהוא לא יצליח, ובגלל שקונטה הוא קונטה זה יתדרדר מאוד מהר ויגמר לפני דצמבר.

חידוש טקטי מעניין שאנצ’לוטי יכול להביא איתו זה לחזור ל4-3-3 שהוא היה משחק עם איסקו כ-10 או די מריה כשחקן אגף, בצורה כזאת שהיינו משחקים עם 4 שחקני התקפה מובהקים - בייל, רונאלדו, בנזמה, חאמס/די מריה/איסקו.

מי שהיה אז משחק בקישור זה אלונסו/חדירה ביחד עם מודריץ/קרוס, כשהיום אנחנו יכולים לעלות עם דאבל פיבוט איכותי במיוחד** של אלאבה וקאסמירו ביחד עם 4 בהתקפה - או 2 חלוצים ו-2 שחקני אגף, או 4-3-3 כשמודריץ (או אודגור) מתפקד כמספר 10 שלא עושה כמעט הגנה ומאיים מרחוק על השער.

** איכותי במיוחד כי שניהם מבקיעים ומבשלים המון יחסית לעמדה שלהם ויכולים עוד יותר לעזור לנו בהצטרפות קדימה נגד בונקרים, ושניהם מנהיגים - קאסמירו אצלנו ואלאבה שסוחב את אוסטריה על הגב כבר הרבה שנים.

במקרה הלא סביר שהזאר יחזור לשחק כדורגל או במקרה הטיפה יותר סביר שנביא כוכב התקפי מערך כזה יכול לעבוד מדהים.

זה אנצ’לוטי… קרוס ומודריץ’ בטוח ישחקו, ובצדק. אם אחד מהם לא יהיה כשיר איסקו יחליפו.

אם לא תהיה רכישה גדולה אז הנה ההרכב למשחק הליגה הראשון -

קורטואה
מרסלו אלאבה מיליטאו קרבחאל
קרוס קאסמירו מודריץ’
הזאר בנזמה בייל

מחליף ראשון להרכב איסקו

*בהנחה שראמוס ווראן עוזבים

הבנתי. אז חולק עליך מהטעם הפשוט - אם קונטה הוא, כפי שכבר נאמר כאן, tier 1, ואנחנו מסכימים שאנצ’לוטי הוא לא, אז העדפה של השני על הראשון היא התפלפלות.

מתאים או לא מתאים, הראש של פלורנטינו מאוד ברור, אין לו זין למאמן עם אג’נדה, הוא מעדיף מישהו שמכיר את המערכת ויהיה גמיש לאילוצים שיגיעו מלמעלה (בעיקר היעדר רכש מהותי וחוסר רצון מוחלט לחתוך בבשר החי). יכולת האימון שלו היא תנאי שולי.

אני לא מייחס יותר מדי חשיבות למאמן ולכן הייתי יכול להבין את ההחלטה, אם באמת לא היו נדרשים פה שינויים מרחיקי לכת. במצב הנוכחי של הקבוצה ההחלטה הזו היא פשוט עצלות ודחיינות. ה"יהיה בסדר" הקלאסי שלנו, הרי יש בסגל שחקנים שזכו 4 פעמים בליגת האלופות, כדורי זהב וידה ידה ידה. לא קונה את זה. ריאל של פרז (ובכלל?) ידועה בכך שלא חותכת כוכבים מזדקנים (או סתם שחקנים גרועים בפרופיל גבוה) מהר מספיק.

לא הבנתי איך זה הרכב יותר התקפי מזידאן?, בגלל מרסלו?, אתה באמת חושב שזידאן לא היה מעדיף להציב אותו בהרכב אם היה לו איזשהו יציבות ביכולת?, בקיצור לטעון שאנצלוטי עדיף בגלל שיהיה כדורגל יותר טוב ואז להציב אותו הרכב שזידאן היה מציב אם באמת הוא היה מאמין בבייל ומרסלו ולא אכול אכזבות מהם, נשמע לי טיפה תמים.

אני חושב שמרסלו שחקן עבר, אז לא אתייחס אליו יותר מידי, אפילו אניח שמדובר באותו הרכב בדיוק של זידאן.
יש פה את הבדלי הגישות וצורת המשחק.

זה תלוי כמה קרוס יכפה על מנדי לעומת לעלות למעלה (ומודריץ בצד השני).
זה תלוי בהצטרפות של קאסמירו.
זה תלוי בפורמה שהשחקנים יהיו בה והביטחון שיהיה להם לשחק טוב.
בסוף בוא נודה באמת, אותו הרכב אם פתאום רודריגו וויניסיוס יפגעו יהיה הרכב מעולה והתקפי, הוא לא התקפי כשויניסיוס לא עוצר כדור ורודריגו מתחבא

לא כל כך מסכים שקונטה הוא tier 1, הוא tier 2 יחד עם אנצ’לוטי, אבל זה לא כל כך חשוב ולכן יהיה דיון מיותר.

ולא, לא מדובר בהתפלפלות, אני מאמין שאם קונטה יגיע במיוחד במצב העכשווי יהיה רע, לא יצליח ויסתכסך עם כולם, אנצ’לוטי עם האישיות שלו מתאים הרבה יותר כרגע.

הדברים נכתבים כמובן בהתאם למצב הנוכחי ובהתאם למה שצפוי להיות, כלומר אני לא חושב שהדבר הכי טוב לעשותו הוא להשאיר את מצב הסגל כפי שהוא ולהביא את אנצ’לוטי, יש הרבה דברים לעשות, הרבה לחתוך והרבה להביא ולבנות, אבל שוב, במצב הנתון שזה הסגל פחות או יותר ואין כסף לרכש מתאים אני מעדיף שאנצ’לוטי יהיה המאמן.
לדעתי נעבור עונה טובה, נאבק על האליפות ולפחות רבע גמר אלופות.

אתה מודע לכך שההתקפה שלך מורכבת מבייל והזאר, שביחד זה רבע שחקן פעיל במידה והם ממש ישמרו על עצמם, ובנזמה, חלוץ בן 34 לאחר יורו שבו צרפת זוכה, כלומר משחק בכל המשחקים בטורניר המיותר הזה.
ככה לא זוכים בתארים.

מה אתה מציע? זה המצב הנתון, נביא את קונטה לריב עם כולם? או את אנצ’לוטי שמכיר את כולם וכולם מכירים אותו ואוהבים אותו? ואולי האיטלקי הוותיק יוציא משהו מהשחקנים המחוקים שלנו.
לא מצב אופטימלי, אבל במצב הקיים עדיף אנצ’לוטי על שאר המועמדים שהוזכרו, חוץ מצ’אבי אלונסו כמובן שבלי לראות אותו מאמן דקה אחת אני יודע שיהפוך למאמן ענק, אבל גם לו לא הייתי מציע להגיע לריאל במצב הנוכחי.

נוטים לזלזל בטענה של פרז שיש לנו 7 מועמדים לכדור הזהב בסגל, אני אף פעם לא מזלזל בשחקן גדול גם אם הוא בתקופה רעה או במצב פיזי של ערן לוי, תמיד מאמין שנותר להם עוד עונה טובה אחת לפחות.

בסדר גמור, אז אנחנו מסכימים לגמרי. הבעיה העיקרית היא מה שצפוי להיות בגזרת הרכש והסגל, ואם נקח את זה כנתון אז מאמן עם עמוד שדרה רק יזיק עוד יותר.

לגבי התחזיות האופטימיות - קטונתי. רק אגיד שגם אם ניתן עונה טובה זה לא יוכיח דבר, כמו גם להיפך. את הבעיות בסגל כולנו מכירים וגם אם נתמודד על כל התארים אני יכול להמר בזהירות שזה לא יהיה תו"כ כדורגל ברמה שאנחנו מצפים מריאל.

מדכא ממש שלא הולכים להביא חיזוק להתקפה. ממש. אבל אל תשכחו שאם לא היינו סובלים מכמות הזויה של פציעות ו\או מקבלים כמות סבירה של פנדלים לטובתנו היינו לוקחים אליפות קלה. כשמוסיפים לזה חצי גמר צ’מפיונס זאת עונה טובה. אמנם נחלשנו מאוד בעמדת המאמן אבל אני לא חושב שזאת הולכת להיות עונת נפל.

כרגיל, נחכה ל"קיץ הבא" כדי לעשות סוף-סוף את המהפכה שחיכינו לה, בינתיים נקווה שיריצו את הצעירים לפני הותיקים הגמורים שלנו. אולי אודגור/ויניסיוס/רודריגו/בלאנקו/מיגל/אריבאס יעשו קפיצת מדרגה ויהפכו לשחקני הרכב לגיטימיים בריאל. לצערי זה מה שנותר לנו לקוות מהעונה הזאת.

אם אכן נסיים את הקיץ בלי רכש,אני כבר מת לראות את התגובה של הברנבאו בהפסד הראשון בעונה הבאה,כנראה פלורנטינו שכח לגמרי שיש דבר כזה שנקרא קהל ושבעונה הבאה הוא הולך לחזור בכל הכח,לא ייתכן שריאל מדריד לא תבצע רכש אחרי עונה בלי תארים,כשהקבוצה מציגה כדורגל אפור והגנתי,פשוט לא יכול לקרות.

אני חושב שפלורנטינו מודע למצב, פשוט אולי באמת שאין לו.
גם בואו, אם פסז׳ (שלא חסר לה כסף) תחליט שהיא דורשת 200 מיליון או לא משחררת את אמבפה אני באמת אבין את פרז אם הוא יחכה.
שנה הבאה אמבפה מגיע בחינם. גדולה התרומה שלו ככל שתהיה, תמיד ניתן יהיה להעריך אותה במספרים. דיברו על כך שמסי לא שווה 110 בעונה, אז אמבפה שווה 200 + שכר? לעונה אחת?

ברור שאני רוצה אותו אבל המצב הכלכלי לא מזהיר, וגם אם אנחנו לא ברצלונה עדיין זה לא אומר שאנחנו יכולים לזרוק סתם ככה 200 מיליון.
אגיד יותר מזה, אם לפרז יש איך להבטיח שאמבפה מגיע שנה הבאה בחינם, ושהאלאנד יגיע ב75 מיליון, אז אפילו הייתי הולך בכל הכוח על סאנצ׳ו או משהו כזה העונה ויוצר שנה הבאה את החוד הכי קטלני שנראה מאז הMSN. (לא מרשים במיוחד כשמבינים שזה רק לפני 6 שנים, אבל בכל זאת…)

הלוואי שהוא יגיע. אבל אני באמת יכול להבין את פרז אם גם לא.
פשוט אאשים את פרז בכך, זה הכל. פרז עשה טעויות שעכשיו אנחנו סובלים מהן. זה לא אומר שהדרך הנכונה היא לקנות את אמבפה בכל מחיר, רק שאם הוא לא יצליח אז שנשפוט אותו בהתאם.

המצב הכלכלי לא מזהיר גם בגלל הקורונה,אבל בעיקר בגלל שהוא רוצה להשאיר אחריו משהו שיזכרו ושתהיה לו מורשת במועדון,ולמשהו הזה קוראים הברנבאו החדש.
אני מאוד מקווה שכשהוא יהיה בנוי ומוכן,עוד יהיה טעם לצפות בקבוצה הזו,כרגע זה רק מידרדר.