הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

אצטדיון חדש כנראה שהיה נחוץ.
התזמון לא היה טוב, אך זה יותר בגלל הקורונה.
האצטדיון החדש גם יוסיף לנו הכנסות בעתיד.

שמע, ברור שאתה צודק, לא סתרתי לרגע. אני גם לא מצדיק את ההחלטות שפרז קיבל ב5 שנים האחרונות שבעיניי הן מתחת כל ביקורת.
כל מה שאני אומר הוא שאחרי שהוא טעה, לעשות בדיוק את מה שצריך היה לעשות אם לא הטעות זו לא בהכרח הדרך הנכונה לפעול אחרי הטעות.

פרז הכניס אותנו לחובות בשביל אצטדיון בזמן שמקצועית אנחנו למטה. אז כשאין חובות ברור מה צריך לעשות, אבל עכשיו כשיש חובות אולי שווה להשאר למטה עוד שנה כדי לחזור חזקים יותר מאשר להכנס לחובות שלא ניתן לסגור ולדפוק לנו את העשור הקרוב בשביל אמבפה אחד.

אגב, מה שלי יותר הפריע היה היעדר הדרך בהשקעות. נראה היה מההתחלה שאין חשיבה מאחורי השחקנים שנקנו.
הזאר לא בדיון, לא חושב שהוא קניה שגויה מלכתחילה, אבל מה כן?
לקנות צעירים במאות מיליונים כשזידאן לא מאמין בהם.

הבעיה שלי אף פעם לא הייתה שלא מביאים את אמבפה, אני יותר מיכול להבין שקשה להוציא שחקן תחת חוזה מפאריס ולא בטוח שזה אפשרי הקיץ.
אבל איך יכול להיות שקבוצה שלמה עוצרת מלכת במשך 4 שנים בשביל לחכות לשחקן אחד, טוב ככל שיהיה, בן 22?

אי אפשר להביא את אמבפה? תביאו את האלנד.
האלנד לא פנוי? לכו על סאנצ’ו, גם האנגלי לא זמין? אז מאנה, סלאח, קיין, אפילו סון, לוקאקו או לאוטרו מרטינז.
רוצים לחזק את הקישור? איך לא נעשתה פנייה כבר אתמול לחוסאם אוואר שימכר במחיר מציאה? ריאן גראבנברץ הנהדר של אייאקס, קמאבינגה של ראן, באמת שלא חסר, יש מספיק כישרון בעולם מלבד אמבפה.
רבאק, אני יכול לחשוב על 30-40 שחקנים רק בשליפה שיכולים לחזק את ההתקפה הרעועה שלנו ובכלל את הקבוצה ואפילו לא צריך ללכת רק לקבוצות הגדולות בשביל זה.

כי אין כסף, פרז עשה מספר הימורים שנכשלו. אמבפה והאלנד זה אחר, בשבילם הוא יהיה מוכן למשכן את העתיד.
אני כבר השלמתי עם המצב, אבל נדמה שפרז לא וזה מה שמאכזב אותי. במקום לנסות לתקן טעויות הוא ממשיך ללכת ראש בקיר, אם לצורך העניין הוא היה מביא מאמן שמומחה בפיתוח שחקנים ולא חסר כאלה היום, מראה את את הדרך החוצה לשחקנים הבינוניים אצלנו וגם כאלה יש לנו לא מעט. הייתי תומך בו בצורה הכי תקיפה שיש, אבל פרז חי בעולם אחר ואני מאמין שבין היתר הוא לא רוצה להוריד את התדמית של ריאל בתור מועדון פאר, אבל עדיין היה מזמן כבר צורך בשינוי תבנית של המועדון והתאמתו למצב שנוצר.

אני גם מעדיף את אמבפה והאלנד, העניין הוא מה קורה אם אמבפה לא מגיע, מה אז? כלום?
אם יש 150 מיליון יורו לאמבפה אז כנראה שאפשר להוציא 100 מיליון על כמה שחקנים אחרים ביחד.

לא בהכרח, שחקן הבא שייקנה בסכום הזה חייב להיות הצלחה מבחינת המועדון. עסקת האזר דפקה אותנו, הארכת החוזה של בייל נכשלה כליל, ואלה שני שחקני טופ שבתאכלס בגיל המתאים כמו שאוהבים להגיד (יש עוד הרבה הימורים כושלים). את הצד של המועדון במקרה הזה אני מבין לגמרי. לצורך העניין אם שמים 100 על סאלח פלוס משכורת בשמיים במקרה של אי הצלחה אתה תסחוב את זה שנים קדימה.

אין צורך לקנות את סלאח ב100 מיליון, יותר חשבתי בכיוון של אוואר ב30-35 לדוגמא, אם אתה יכול לשרוף 30 מיליון על רינייר ו50 על ויניסיוס למה עליו לא?
שוב, מבין את העניין שאין כסף אבל הרצון להביא את אמבפה סותר את זה.
אם נסיים את הקיץ עם אלאבה ואמבפה בהינתן בנסיבות מבחינתי זה קיץ מעולה.
אם נסיים ככה בלי אלאבה? זו פשוט בושה וחרפה ברמה שהברנבאו כולו צריך להוציא את הממחטות הלבנות עד שפלורנטינו הולך הבייתה.

לא עצרו שום דבר?
ב4 שנים האלה פרז השקיע 400 מיליון בערך.
אז למה לא התקדמנו בכלום?
כי פרז השקיע המון בצעירים לעתיד, וזידאן לעומתו השקיע בשמירה על הקיים. אז בפועל שמרנו על הקיים ובזבזנו 400 מיליון על שחקנים שלא התקדמו.
אני לא מאשים אף אחד מהצדדים על עצם העשיה, אני מאשים אותם על חוסר התיאום. באמת שזה כבר חובבנות מה שקרה שם.
להשקיע בצעירים זה נהדר. אבל שיהיה לך מאמן שטוב בזה, שידע לקדם ולהכווין. זידאן לא יודע לעשות את זה והוא לא האיש לכך. זה לא בהכרח רע כי זידאן מפצה על כך בהיותו מאמן נוקאוט ענק שיודע להוציא מהלימון מיץ שהמבוגרים לא ידעו שקיים, פשוט שפרז יתאים את השחקנים למאמן ולשיטה.

יש לי המון תלונות לפרז, הוא פעל לא נכון בסוף, אבל יכול להיות שזה הרבה בגלל הקורונה. שאם לא הקורונה אז מצבינו הכלכלי היה טוב יותר והיינו יכולים להרשות לעצמינו עוד רכש.

בסוף הבעיה לטעמי היא לא הנכונות להשקיע ולא המקובעות באמבפה, הטעות היא בעיקר חוסר התיאום בינו לבין זידאן!
תנו לי 400 מיליון ואני מבצע רכש טוב יותר (אמבפה 200, סאנצ׳ו 100 ו100 הזאר כי אני אהיה פייר). כנראה שאמבפה יעלה פחות דרך אגב.

בבקשה, אולי לא נקבל את מנדי אבל נחיה עם זה. רגילון מספיק סולידי

כי זה היה לפני הקורונה, כשהיה כסף. עכשיו אין. יש צפי לירידת הכנסות נוספת.
אתה מוזמן לקרוא על ברצלונה, שם המצב הרבה יותר חריף. אז מה אם קנינו את גריזמן ב 120 מיליון לפני שנתיים? עכשיו אין 9 מיליון לשלם על אמרסון במכה אחת, ואין כסף לכבד את החוזים הקיימים של השחקנים.
אי אפשר להשוות מצב פיננסי של ריאל לפני ואחרי קורונה.

האמת שההתנהלות שלברצלונה רק ממחישה את מה שאני אומר.
קודם כל ריאל במצב טוב בהרבה מברצלונה לפי כל הדיווחים ועדיין אתם מצליחים להיות יצירתיים ולהתחזק.
אין כסף? אוקי, ממפיס דפאי לא יכול לשפר את מה שיש אצלנו עכשיו? לדעתי הוא עדיף על ויניסיוס.
לא צריך רכישות גרנדיוזיות, מציאות יש וצריך לעשות מה שאפשר על מנת לשפר את הקבוצה.
ושוב, אם יש לך כביכול 150 מיליון יורו כדי להביא את אמבפה ואתה לא מצליח אז אני מאמין שתוכל למצוא את ה30 מיליון כדי להביא את אוואר או שחקן אחר במחיר אטרקטיבי, לא ישכנעו אותי אחרת.

אתה יוצא מנקודת הנחה שיש דבר כזה שוק חופשי בכדורגל. המחיר שליון תדרוש מריאל ומארסנל הוא שונה, אותו דבר החוזה של השחקן ועוד.

אני כתבתי על זה בפייסבוק לניסים חליבה , שחאליפי מודיע שהוא לא ישחרר שחקן מסוים הוא מתכון לזה, אני חוזר באמת מתכוון לזה. זה לא “שאתה אומר לא למה אתה מתכון” או לא אבל כן ואולי שם… הוא 100000 אחוזים מתכון לזה.

תלמדו מקייס ניימאר…

יש הבדל עצום בין אמבפה לראביו, הרחוב הצרפתי לא יקבל ספסול שלו, לאלף אלפי הבדלות תנסה להיזכר מה התקשורת עשתה לטביב על זה שהוא מספסל את אצילי.

ביום שחאליפי יספסל את אמבפה הוא יגרום לעצמו נזק ענק, שחקנים טובים באמת פשוט לא ירצו להתקרב לשם.
המקרה של ראביו לא עשה הרבה רעש פשוט כי הוא שחקן די זניח, אבל לעומת זאת המקרה של טוכל שפוטר ואחרי 5 חודשים הצעיד את צ’לסי המפורקת לגביע אלופות שפריז מחפשת כבר 10 שנים מראה לכולם שזה לא ה"אגו של ניימאר ואמבפה" אלא סביבת עבודה בלתי אפשרית. וגם פוצ’טינו בדרך לשם.

ברור שהמצב של ברצלונה הרבה יותר קשה, אבל הוא ממחיש את הבעיות של ריאל.
אתה אומר שאם אין 150 מיליון אז שיקנו שחקן ב 30. אבל השחקן הזה באמת ישדרג אתכם פלאים כמו שאמבפה היה עושה? אני בספק, ולכן פרז אולי עושה בשכל שלא קונה עוד שחקנים כאלה.
אם אתה חושב שדפאי היה משפר אתכם, אולי צריך לבוא בטענות לפרז שפיספס אותו. אבל אם דפאי היה עולה 30 מיליון, אני לא חושב שצריך לבוא בטענות.

מה הוא יעשה אם אמבפה מסרב לחדש חוזה הקיץ?

אני לא רוצה להיות “ההורס שמחות” של ריאל. זה פורום שלהם. אבל את כל הקלישאות שעכשיו מספרים לי שמעתי על ניימאר וראטי ועוד כמה שחקנים שרצינו ל"שלוף" לפסז.

גם אז חלק מהבייס של אוהדי ברצלונה סיפרו לעצמם את אותו דבר. שום דבר לא השתנה והפלא ופלא חאליפי אכן התכון לזה שהוא אמר שהוא לא ישחרר את השחקן. לא משנה לו כסף מה אומרים עליו או פאקינג מה הצרפתים חושבים עליו. ספוילר, פסז מחוץ לפאריז היא לא בדיוק קבוצה פופלארית. לא נראה לי שזה מחסיר לו שעות שינה…

אני יכתוב פה את ההודעה שכתבתי בפייסבוק:

“אני חושב שאני בתור אוהד ברצלונה, יכול לספר לך מהניסיון שלנו עם חאליפי. שהוא אומר שהוא לא ישחרר שחקן מסוים הוא מתכון לזה. הוא באמת מתכון לזה. הוא יתן לאמפבה לשבת שנה שלמה ביציע ולא ישחרר אותו. אולי שנה הבאה, הוא יגיע לריאל כי החוזה שלו יסתיים. אבל השנה . אני מוכן להתערב , שהוא לא יתן לו ללכת. ריאל מדריד תעשה את אותה הטעות שאנחנו עשינו אם ניימאר, אם קיץ שלם היא תנסה להלחם על משהו שלא יגיע בחיים אליה השנה. שום סכום כסף או איומים או ספינים של התקשורת הפרו ריאל מדריד לא יעזרו לה. זה לא טוטנהאם או קבוצה נורמלית אחרת ,שאפשר לעשות איתה עסקים, זה קבוצה בת של מדינת טרור בשם קטאר. שום סכום כסף או טובות הנאה לא יגרמו לבוס שלה לשחרר את “היהלום” שלהם.
קטאר לא צריכה כסף מאף אחד ואין להם שום רצון לשחרר את הנכס הזה שנקרא אמבפה. זה בית כלא מזהב. ומי שנכנס לבית כלא הזה. ממלא את תקופת המאסר שלו עד תום וללא אפשרות של שיחרור מוקדם. גם לא בהתנהגות טובה… אני חייב להודות שלראות מבחוץ את ריאל עוברת את מה שאנחנו עברנו עם ניימאר זה שינוי מרענן.
דרך אגב, לדעתי הם עשו לנו טובה עם ניימאר”

שהיה ברור לדעתי, זה לא יגיע למצב של ישיבה ביציע, שפסז ילחצו מספיק, אמפבה החמדן יכנע לכסף בדיוק כמו שניימאר נכנע. היום מנפנים להם טיפה עם דולרים וזהב והם נכנעים ישר.

אתם מוזמנים לעשות את אותה טעות שחלק מהבייס של ברצלונה עשה עם ניימאר ולספר לעצמכם אוטוטו שחלאיפי יוותר או יכנע. התוצאה לא תשתנה בסוף החלון.

דרך אגב, אני יספר לכם סיפור קטן, לפני כמה שנים ברתומאו חשב שהוא גבר גדול, צאבי עזב ואיניסטה התקרב לפרישה :cry: ברצלונה חמדה שחקן מסוים בשם מרקו וראטי. באותו זמן הוא נחשב אולי הקשר הכי מבטיח וטוב בעולם לפי הפופלאריות שלו. היא שלחה לאיבזה (הוא היה בחופשה באותו זמן) חבר הנהלה עם שער של מונדו דפורטיבו שכתוב בו “מרקו רוצה לבוא לברצלונה” הוא באמת רצה. החבר הנהלה נתן לו את להחזיק את העיתון בשביל להשפיל את חאליפי שיראה את התמונה של וראטי בעיתון ויכנע. הצרפתים שתקו,לא אמרו מילה. מרקו וראטי חזר כולו רעל וציליצולים. “אני עובר לברצלונה ואף אחד לא יעצור אותי” הוא נחת בפאריז חאליפי זימן אותו ואת הסוכן שלו לפגישה בבוקר. סיכום של אותו פגישה: וראטי פיטר את הסוכן שלו וחתם על הארכת חוזה בפאריז. אחרי שהוא חתם הם הביאו צלם שצילם את וראטי מברך את אוהדי פסז, וראטי באותו סירטון נראה כאילו הוא עכשיו בשבי של דאעש. הוא היה מפוחד. פסז גרמה לו גם לאריך חוזה וגם לפטר את הסוכן שלו. אותו סוכן מפוטר התראיין אח"כ ואמר את אותם דברים שאני מנסה לכתוב פה. פסז זה לא מועדון כדורגל רגיל זה בית כלא מזהב.

אתם חושבים שפה זה נגמר? בסוף אותו קיץ פסז קנו את ניימאר כאילו ניימאר היה שקית שוקו במכולת…

הם סיפסלו את ראביו, לא בגלל ראביו, אלא בשביל לעשות ממנו דוגמה, שניימאר לא יחשוב יותר על עזיבה.

לא מזלזל לרגע במה שאתה אומר ואני מודע לזה שיש סיכוי מאוד קלוש שאמבפה יחתום בריאל עוד הקיץ אם בכלל.
ועדיין,אין מה להשוות בין המקרים כי וראטי לא נכנס לשנה האחרונה שלו בחוזה (תקן אותי אם אני טועה) בזמנו,אני חושב שמבחינת אגו הם יעדיפו למכור אותו ב 150 מיליון הקיץ מאשר לתת לו ללכת בחינם בעוד שנה,את הסוכן שלו הוא לא יפטר כי מדובר באבא שלו,אם הוא ימשיך להתעקש לא לחדש חוזה עד לקראת סוף אוגוסט אני חושב שהסיטואציה תהיה שונה מאוד ממה שאנחנו רואים עכשיו.
לגבי ראביו-זו לא אותה סקאלה בכלל,את אמבפה הם לא יוכלו לספסל באותה קלות וההד שיווצר מזה רק יגרום להם לנזק בסופו של דבר.

בקיצור הכל תלוי בקיליאן,לא יחדש חוזה-הסיכויים יגדלו משמעותית לקראת סוף אוגוסט.
אם יחדש,אפשר לשכוח ממנו ולהמשיך הלאה.

סתם לידע כללי - אם אמבפה מגיע שנה הבאה כשחקן חופשי הוא יכול לקבל מענק חתימה מאוד נדיב. כך שגם מבחינה כלכלית הפריזאים במצב מורכב מאוד. לא דומה למה שהיה עם ניימאר ומרקו וראטי.

אמבפה שחקן צעיר. רק בן 22. כל עתידו לפניו. אני לא בטוח שחצי שנה ביציע בהכרח תשבור אותו. זה בטח לא יהיה נעים אך חשוב לזכור שמדובר בסיטואציה שתשפיע על עתידו בכלל. אם הוא מרגיש שהוא לכוד בכלוב, האם זה יעודד אותו להאריך את תקופת המאסר? לא נראה לי. ולא, כסף הוא לא השיקול היחיד. הוא משמעותי מאוד אך לא הכל. יש לו גם שאיפות לשחק בליגה תחרותית.

בנוסף, גם לפאריז יש חוקי פייר פליי. ואין באמת דבר כזה שלא מעניינת אותם שום דבר חוץ מעצמם. הם חלק מעולם הכדורגל. לטוב ולרע.

הדבר היחיד שמדאיג זאת הידיעה שניימאר מתנה את הארכת החוזה שלו בהישארות אמבפה.
אפשר להבין זאת בשתי דרכים.

• נייימאר מנסה גם הוא להקשות על הפריזאים ומבין שלא כדאי לו להישאר שם.
  • אמבפה באמת מחפש חוזה מנופח יותר בפאריז וניימאר מצטרף ללחץ.

קשה לי להאמין שניימאר מודע לרצונו של אמבפה להגיע למדריד ומנסה גם הוא להקשות עליו.

כותב כאן, כי אני חושב שזה דיון מעניין שהוא מעבר למשחק.

זה, אגב, ועל פי דיווחים (קשה מאד לדעת כמה זה אמין) מיוחס לבנו ועוזרו שהפציר בו לבצע יותר חילופים ויותר מוקדם.

העובדה שכולם חכמים בדיעבד קצת מצחיקה:

1. אסנסיו - אני הראשון שאומר שהוא לא ברמה של ההרכב הראשון שלנו. גם רודריגו לא עקבי מספיק. משחקים שלמים שהוא בקושי משפיע. כשיש צעיר כמו ויני שמוכיח שהוא יכול לתת מספרים הוא מקבל מקום בהרכב. להגיד שמתחבאת איזו אלטרנטיבה מצויינת שכולם רואים חוץ מקרלו… נו.
  2. קרוס - אותו דבר לגבי קוואבנגה, שהתחיל טוב ואז היה נראה כמו הצל של עצמו

מה שכן צריך לקחת היא העובדה שיש לנו קונסטלציה לקבוצה שתלחץ גבוה ותעבוד על המגרש. פדה, קוואבנגה, רודריגו, אסנסיו, ויני, קארים ו… אמבפה. אותו בלוק באמצע שהפך אותנו לבלתי לחיצים וידע להחזיק בכדור ולחצוב בסלע עד הגול - מתחילה להיווצר לו אלטרנטיבה רצינית מבחינה סגנונית וזה מבורך.

“התלוצץ”. החבר’ה ב-ONE לא הבינו שהוא רציני לגמרי🙄

נדיר שזה קורה, אבל במשחק האחרון מול אוסאסונה השדרים אמרו משהו מאוד נכון.

אנצ׳לוטי אולי לא טקטיקן גדול, הוא בהחלט גרוע ברוטציות ולקבוצות שלו יש פעמים רבות נפילת מתח בליגה. אבל הצלחת שחקני ההתקפה והקישור ההתקפי תחתיו היא ממש לא מקרית.
העונה הטובה בקריירה של בנזמה - תחת אנצ׳לוטי.
גם העונה הכי טובה של רונאלדו הייתה תחתיו.
מודריץ היה בשיאו תחתיו בעבר והיה יותר מתון תחת זידאן (וסולרי ולפוטגי) והנה העונה הוא שוב מתפוצץ עם חזרתו של קרלו.
גם אם נלך אחורה יותר, דרוגבה הגיע לשיא תחת אנצ׳לוטי בצ׳לסי וכמוהו גם קאקה ושבצ׳נקו.
לכל אלה אפשר גם להוסיף את חאמס.

עוד סיבה למה אני חושב שהפריחה של ויניסיוס דווקא תחת אנצ׳לוטי היא לא מקרית.

יש לו חסרונות רבים כמאמן, אבל מה ששלו שלו. כמו שההיסטוריה לימדה אותנו שהוא כנראה שלא מאמן ליגה כזה טוב, היא גם לימדה אותנו שהוא המנטור אולי הטוב בעולם לשחקני התקפה.

הקבוצה תחתיו העונה עשתה בהחלט צעד קדימה. גם בהנאה שלי כאוהד מהמשחק שלנו כקבוצה, וגם בהחזרת האמונה שאנחנו מסוגלים להוות יריב לכל קבוצה שהיא בעולם.
זה לא קרה ב18/19 וב19/20 עם ההדחה בשמינית.
זה גם לטעמי לא קרה ב20/21 על אף ההגעה לחצי כשעברנו את אטלאנטה ואת ליברפול עם הרכב סופר חסר.

זה אולי מוקדם להגיד, אבל אם אחד מהמאמנים הבאמת גדולים בעולם לא יהיו זמינים (קלופ, פפ, טן האח, טוכל, פליק) אני באמת שלא רואה שום סיבה שאנצ׳לוטי יעזוב.
צריך להראות למאמנים שמקבלים אצלינו קרדיט על תהליך מוצלח ולא מצפים מאף אחד להיות קוסם. כל עוד הקבוצה בעליה אין שום סיבה לטלטל את המערכת אלא אם מדובר במישהו באמת מיוחד (ולא המיוחד).