כל מי שציינת כאן מלבד מודריץ’ היה בשיא הקריירה שלו, בין אם עונה לפני שקרלו הגיע או עונה אחריה.
*מודריץ’ בפרט ממש לא “מתפוצץ שוב”. זו העונה הכי חלשה שלו במדריד אחרי עונת הבכורה ועונת החזרה של זיזו, וזה מובן לגמרי כי הוא בדמדומי הקריירה.
גם אם נגיד והשחקנים לא היו בשיא, שיפור ביכולת של שחקן זה הליך של חודשים ולפעמים שנים. אם ויני היה מתחיל לנשוא פירות עכשיו אולי הייתי קונה את זה שלקרלו יש חלק אבל כבר במחזור השני או השלישי הוא נתן את הצמד ההוא.
*עוד על ויני- אין שום שינוי טקטי בתפקוד שלו. הוא משחק את אותו הרול בצורה מעט בוגרת יותר ועם קבלת החלטות טובה יותר. אין כאן טביעת אצבע של מאמן או משהו שאני יכול לשים עליו את האצבע ולהגיד “תודה קרלו”.
זה… מאוד לא נכון. תסלח לי אם אני לא מתרשם יתר על המידה ממאמן שרונאלדו רשם תחתיו עונה עם 5 גולים יותר מהממוצע שלו באותן השנים.
“המנטור הטוב בעולם לשחקני התקפה” יהיה כנראה אחד שלוקח שחקנים סוג ב’- ג’ ומשפר אותם ל-א’, כמו קלופ שהפך שחקנים מרומא וסאותהמפטון לחלק מהשלישייה הטובה בעולם או אפילו אחד כמו סארי שהוא לא חצי מאנצ’לוטי ועדיין הנאפולי שלו שיחקה כדורגל התקפי מהטובים באירופה עם כל מני קייאחונים.
גם העבודה של פפ שהדריך שחקנים מהנוער עד לטרבל מרשימה פי מיליון מזו של אנצ’לוטי.
לכל מאמן שאימן בטופ כל כך הרבה שנים, כולל אלה האפורים ביותר, יש ברזומה כמה עונות שיא של שחקני התקפה תחתיו.
מה משותף לראשפורד-מרסיאל וסון-קיין? שני הצמדים הציגו מספרים מהטובים בקריירה תחת הגרסה הדהויה המודרנית של מוריניו. האם מדובר במאמן התקפי עילאי או, פשוט, במאמן שאימן שחקני טופ?
זה ברור מאליו בלי קשר לגדולה היחסית של אנצ’לוטי. אין טעם להחתים מאמן פלסטר כשכבר יש לנו אחד שעושה עבודה לא רעה.
מודריץ - נתעלם מעונת הבכורה. ב2014 כבר היללנו אותו וב2015 עד הפציעה הוא שיחק ברמה שלא ראיתי כמותה אולי מעולם.
תחת זידאן מודריץ היה טוב, אבל לא כמו שהיה ב2 העונות שלפני. ב2019 ו2020 הייתה נפילה עצומה ביכולת שלו שגרמה לנו לדבר על הסוף שכבר כאן. עונה שעברה הוא קצת התייצב והעונה הוא משחק הכי טוב ב3 עונות האחרונות. מדובר כבר ב3 צירופי מקרים בנוגע אליו שתחת אנצ’לוטי הוא פשוט טוב יותר (2 ללא עונת הבכורה). רונאלדו - אלה היו ממוצעיו (שערים + בישולים) תחת המאמנים השונים: פלגריני-44, מוריניו-71, אנצ’לוטי-76, זידאן-57. מקרי? אולי. אבל מדובר בעוד “צירוף מקרים” שהוא דווקא לטובת אנצ’לוטי. חאמס - אולי לא שם גדול, אבל בהחלט שחקן שתחת אנצ’לוטי היה מהדרג הבכיר בעולם ונתן עונה חלומית, ומאז לא מוצא את עצמו. דרוגבה - לא עברתי על כל הקריירה שלו אבל אלו הם שעריו במשך 2 עונות לפני קרלו, 2 העונות תחת קרלו, ו2 עונות אחריו: 22, 19, 53, 32, 26, 12. קאקה - אפילו מבלי להכנס לסטטיסטיקה, תחת קרלו הוא זכה בכדור הזהב. אין לי השוואה כי הוא שיחק תחתיו כל הקריירה.
מודה שלגבי שבצ’נקו טעיתי. לקחתי את המילה של השדרים והייתי צריך לבדוק אותה. הוא לא היה פחות טוב אבל לא יותר טוב. בנזמה - זה נראה שהוא ממשיך את העונות הקודמות, אך למעשה העונה הוא כבר עם 52 שערים ובישולים. עונה שעברה סיים עם 39, עונה לפניה 38 ולפניה 41. גם בעונתו הטובה ב2016 היה מדובר ב36. כל זה כשלפניו עוד 7-8 משחקים.
לכל אלה אפשר להוסיף את ויניסיוס.
משום מה זידאן כן מקבל קרדיט על הזכיה של 2016, למרות שהשינוי שקרה שם היה מאוד מיידי ולמרות הגרלה קלה (רומא, וולפסבורג וסיטי של לפני פפ). זה המשחק. אתה מקבל קרדיט על דברים טובים שקורים תחתיך.
זה היה ברור שאצל ויני מדובר באיזשהו סוויץ’ מנטלי שחייב להתרחש. הטכניקה שלו עדיין רעה אבל יש גבול לכמה שהיא רעה ברגעים הקריטיים. תחת קרלו הוא קיבל ביטחון שלא היה לו קודם.
זוהי בדיוק טביעת האצבע של מאמן! מאמן הוא הרבה יותר מטקטיקה. מאמן טוב מקנה לשחקניו ביטחון ולקבוצה שלו אופי. מאמן טוב יודע לגרום לשחקנים לתת מעצמם יותר. זו הסיבה שלא כל אדם שעבר קורס מאמנים מצליח למרות שתאמין לי שכנראה שכולם יודעים לעבוד נכון טקטית. להיות מאמן זו עבודה שברובה היא עבודה מול אנשים. ללא יחסי אנוש טובים אתה תכשל גם אם תשים את פפ בכיס הקטן מבחינה טקטית.
קרלו הוא גם בדיוק הדוגמה לכך, אחרת איך תסביר את ההצלחה של המאמן הזה שטקטית חלש גם מלופטגי וסטיין?
כמו ויניסיוס?
כמו חאמס?
אולי כמו קאמבינגה שלאט לאט משתפר אצלינו למרות שהוא ילד בן 19 שעם כל הכבוד לפוטנציאל שלו עד עכשיו הרשים בקבוצה בינונית בליגה בינונית.
מה עם מיליטאו שפתאום נראה כמו אחד הבלמים הטובים בעולם?
חשוב גם לזכור שבניגוד לקלופ ופפ, אנצ’לוטי לא קיבל כמעט רכש (ואלה שכן הגיעו מצליחים).
יש הבדל בין לשחק כדורגל מרשים בקבוצת טופ אירופי לבין לעשות זאת בנאפולי… ראינו איך סארי הצליח ביובה למשל ואיזה כדורגל גדול היא שיחקה שם. כל זה גם קרה בתקופת השפל של הליגה האיטלקית (פרט ליובה).
לספור לך כמה מאמנים היו מאוד מרשימים בכל מיני בטיס ואז נכשלו בטופ?
טענה לגיטימית מאוד. הראשונה שאני מקבל.
מדובר אולי רק ב5 יותר מתחת מוריניו, אבל בהרבה יותר מתחת זידאן (ופלגריני).
שוב, “מקריות”.
אנצ’לוטי מקבל פה יחס מאוד לא הוגן. הוא נשפט לרעה על דברים שכשזידאן עשה כולנו הרענו לו.
דיברת פה גם על משחק כדורגל התקפי ויפה. אנחנו כבר עכשיו כבשנו 2 שערים יותר מעונה שעברה, ורחוקים שער בודד ממספר השערים שכבשנו בעונת האליפות. כל זה עם 5 משחקים פחות. כמובן שכבשנו יותר מב2019. אם נחשיב את ליגת האלופות והגביע ההפרש אפילו יגדל לטובת העונה הנוכחית.
חוץ מזה אני לא מבין את הנקודה של כל הסטטיסטיקה ששלפת. כל המספרים ששלחת מצביעים על כך ששיא הקריירה של השחקנים החל לפני קרלו והמשיך אחריו.
משחק קבוצתי != יכולת אינדבדואלית. אתה יכול בטווח הקצר לגרום לקובץ שחקנים לשחק יותר טוב, אבל כל שחקן בעצמו לא עושה 180 ביכולת out of the blue. גם צ’לסי של טוכל לצורך העניין השתנתה קיצונית אבל ורנר ורודיגר עדיין אותם שחקנים, פשוט משתמשים בהם בצורה שונה.
חאמס הגיע ככוכב של המונדיאל וכזה שעלה 70+ מיליון אירו, קמאבינגה ו-ויניסיוס עלו 45 ונחשבים לוונדרקידים מהגדולים בעולם. אתה משווה את זה למאנה שבגיל 22 עבר לסות’ון מזלצבורג ב12M לישט או סאלח שבגיל 24 חתם ברומא ב15 מיליון אירו כשחקן נחמד מפיורנטינה? או שאתה ממש לא אוהב כדורגל מבחוץ למדריד או שלא הבנת את הטענה.
זה לא רק שלא נכון, אלא גם שאם יש דבר שחד משמעית נראה רע תחת אנ’צלוטי זה משחק ההגנה.
אם כבר מיליטאו בריצה הקצרה תחת זידאן בסוף 19-20 נראה הרבה יותר טוב מהגרסה השייקית כרגע.
זו קלישאה וזו בכלל לא הנקודה - לא נטען כאן שסארי מאמן גדול מקרלו אלא שהקבוצות שלו שיחקו כדורגל התקפי עם שחקנים סוג ב בהתקפה. אתה מדבר איתי על השיפור אצל ויני וחאמס, סארי הפך את מרטנס למכונת שערים שעקפה את מראדונה בגיל 28 אחרי שנחשב לפלופ מוחלט תחת בניטז.
אגב, נאפולי לא ריאל מדריד אבל להשוות אותה לבטיס זה זלזול מוחלט. היו 2 עונות שהם הלכו ראש בראש עם יובה ובהסתכלות היסטורית על הסריה א’ היא אחת הקבוצות עם המספרים הכי טובים אבר. גם בהתמודדות נגדנו באלופות הם זכורים לי לטובה.
תבדוק מה שחקני ההרכב של נאפולי עשו לפני ואחרי סארי ותבין כמה מגוכחת הטענה שקרלו הוא ה"מנטור הטוב בעולם לשחקני התקפה".
זה לא חדש שהמומחיות של אנצ’לוטי היא יחסי אנוש אבל זה לא אומר שהוא איזה מנג’ר שמומחה בשיפור שחקנים. הוא טוב בלזוז מהדרך של שחקנים עם כשרון מפגר ולא להפריע, שזה גם חשוב(ע"ע סולארי ולופטגי).
מצביעים על כך שהשיא הגיע תחת אנצ’לוטי. השיא לא מתחיל ברגע ששחקן מפסיק לחרב התקפות. שיא הוא, כשמו כן הוא, השיא של היכולת. השחקנים שציינתי היו טובים לפני אנצ’לוטי ואחריו, אבל תחתיו היו טובים יותר, חלקם בהפרש גדול.
תלוי באיזה שיפור מדובר.
ויניסיוס מאוד מזכיר לי את סלאח למשל, וכתבתי זאת בערך מאז עונתו הראשונה בקבוצה. שניהם שחקנים סופר מהירים שהגיעו להמון הזדמנויות וחירבו הכל בגלל בעיות שלי הרגישו בעיקר מנטליות.
יש שחקנים שכל מה שחסר להם זה קצת יד מכוונת. זה מאמן שלא יספסל אותם על כל טעות ויזכיר להם לנשום לפני הבעיטה. ככה בונים לשחקן את השקט לו הוא זקוק כדי לשחק טוב. לדעתי זה כל מה שקרה אצל ויניסיוס למשל.
השוואה לא הוגנת מ2 סיבות:
אם קלופ על המדף אני מפטר את אנצ’לוטי מבלי לחשוב פעמיים. הוא ממש לא המאמן אליו אני משווה את קרלו. גם כתבתי זאת שחור על גבי לבן.
למה את המחירים של השחקנים של קלופ אתה שופט לפי המחיר בו הם עברו לקבוצות מהן הם הגיעו לליברפול ואת המכירים של השחקנים של אנצ’לוטי אתה שופט לפי המחירים בהם הגיעו לריאל? קודם כל, קאמבינגה הגיע ב30, לא ב45, ושנית זה המחיר בו הגיע לריאל ולא לראן. מאנה וסלאח הגיעו לליברפול במחירים של 41 ו42 מיליון ממש לא ה10-15 מיליון בהם הם נקנו מזלצבורג והפועל קהיר (כל כך לא קריטי לטיעון שלי לחפש מאיפה סלאח הגיע לרומא). אגב, כל הכבוד לקלופ על כך, באמת. זו עוד סיבה שבגללה אני חושב שהוא המאמן הטוב בעולם.
אתה צודק, אבל אתה תסלח לי אם אני לא אפרגן לחאמס ואגיד שהוא שחקן של 70 מיליון ופשוט אקרא לזה קניה הזויה של פרז? כולנו אמרנו את זה גם אז והצטערנו על העזיבה של די מריה.
אנצ’לוטי לא הפך שחקן אלמוני למה שחאמס היה בעונתו תחתיו, זה לא מה שטענתי. רק אמרתי שהנה עוד דוגמה לשחקן התקפה שתחת אנצ’לוטי היה נראה כמו הדבר האמיתי ולאחר מכן גילינו שלא.
תסלח לי אם גם לא אחשוב שבגלל 5 משחקים במונדיאל חאמס הוא שחקן טופ? זה בדיוק כמו מה שפטריק שיק עשה למשל ביורו הנוכחי ואף אחד לא הופך אותו לכוכב כדורגל.
אתה צודק. אבל לא הבנתי איך זה קשור.
סארי היה מאמן נהדר בנאפולי והוכחה מעולה לכך שלא כל מה שטוב לנאפולי טוב לריאל (או ליובה).
ההשוואה לבטיס מעליבה, אתה צודק. רק באתי להגיד שיש לחצים שיש בקבוצות טופ שאין בקבוצות דרג ב’. בקבוצות טופ מסתכלים על כל מילה שיוצאת לך מהפה ומבקרים אותך על המשחקים הרעים ופתאום שופטים אותך על התוצאה הרבה יותר מלפני כן. לצורך העניין בנאפולי לא כעסו עליו על כל משחק רע או חלש. בריאל חצי מהפורום פה כבר פיטר את אנצ’לוטי 10 פעמים העונה, למרות שהוא משחק יותר טוב משנים קודמות ולמרות שהוא מוביל את הליגה ולמרות שהוא הגיע אותנו לחצי גמר אלופות.
שוב, ההבדל בין לעשות זאת במועדון אחד בינוני לבין לעשות זאת במועדוני טופ.
אם זה מבחינתך מה שזה אז נראה לי שאתה ממש מזלזל בתפקיד המאמן.
אם כדי לגרום לשחקן ביטחון ולהצליח כל מה שדרוש זה לזוז הצידה אז אשמח לדעת איך לא עוד מאמנים הבינו את הטריק המאוד גאוני הזה?
אולי, רק אולי, ההצלחה של קרלו היא לא כזו מקרית? אולי, רק אולי, לא מדובר רק בלזוז הצידה?
מיליטאו לא נראה כמו אחד הבלמים הטובים בעולם. לא עכשיו ולא בשום שלב בעונה. כדי להראות כמו אחד הטובים בעולם הוא צריך או להוריד פאניקה או להשאר באותה רמת פאניקה אבל לנצח הרבה יותר מאבקי אול אין שהוא נכנס אליהם. אה, ולהפסיק ליפול במאבקי אול אין כאלה גם יכול להיות נחמד.
כי ויניסיוס וקמאבינגה עשו את המעבר בגיל צעיר וכשהם לא מוכחים ברמות הגבוהות, כלומר במצב דומה יותר למאנה בן ה22 וסאלח בן ה24. כשהם עלו סכומים של 40+ מיליון זה היה בשלב שהם שחקנים מוכחים ולא פוטנציאלים וזה כל הסיפור. אם ויני היה מועמד לריאל היום לא היו מדברים על סכומים של 40M, נכון?
גם כתבת את זה (שחור על לגבי לבן):
סבבה אז, הוא המנטור אולי הטוב בעולם לשחקני התקפה, מבלי להכליל את קלופ כי זה לא הוגן, גם סארי בא מקבוצה אחרת וסיטואציה אחרת, פפ בכלל אימן את הכשרונות הגדולים בהיסטוריה, מוריניו בונקריסט אז גם הוא לא נחשב…
אם ההשוואה לבטיס הייתה מזלזלת זו כבר השוואה ברברית. אין מה להשוות בין שיק שהיה אחלה טרגט מן לחאמס שהיה כנראה השחקן הכי טוב בטורניר. מה גם שהוא נתן עונה מעולה במונאקו ולכולנו ברור שהוא שחקן מוכשר בטירוף.
לא הבנת איך זה קשור אז החלטת להרצות לי על ההבדל בין אימון קבוצת טופ לדרג ב’? אהא.
אסביר שוב, טענת כאן שקרלו הוא “אולי המנטור הטוב בעולם לשחקני התקפה”. הסברתי לך שזו לא חכמה גדולה להקפיץ את מניין הגולים של כריסטיאנו פאקינג רונאלדו ב5 מעל הממוצע שלו עם המאמן הקודם וטענת בפני שהוא עשה את זה עם עוד שחקנים מוכשרים בטירוף.
אז הבאתי לך דוגמה למאמן שבאמת הפך שחקנים בינונים להתקפה מהטופ. מה שסארי עשה עם שחקן מת כמו מרטנס עולה עשרות מונים על קרלו וזה שבנזמה הפך להיות אצלו מהGo-to guy לGo-to guy עם מספרים טובים יותר.
לא נטען כאן לרגע שסארי מנג’ר טוב מאנצ’לוטי(בטוח לא לריאל מדריד), אלא שמגוחך לתאר את קרלו כגורו התקפה כשיש מאמנים מהדרג השני שעשו דברים מרשימים בהרבה.
ברור ש"לזוז הצידה" הוא פישוט לתפקיד. הכוונה היא לעשות את המיטב כדי לתת לשחקנים שלך חופש יצירתי ובטחון להשתמש בכשרון שלהם, לא לריב איתם כמו סולארי ולא להגביל אותם לתפקוד טקטי לא מתאים כמו לופטגי.
הנקודה היא שאת ה70+ גולים של כריסטיאנו באותם השנים הוא כנראה היה נותן גם עם אמא שלי על הקווים. בדיוק כמו שהקרדיט של פפ הוא לא על זה שמסי נתן 100 גולים בשנה אלא על המסביב.
הסיבה שאנצ׳לוטי מוגדר כפלסטר היא שכטקטיקן הוא לא מאד חזק. שלושה דברים:
בהנחה ההגיונית שאיזה מאמן בונדסליגה שנייה לא רלבנטי אלינו, אז זה שוב מול אותה קבוצה של מאמנים שרובם לא זמינים לנו
ריאל מדריד זו מערכת ולכן לא הייתי מציע להסתכל על זה כאפס או אחד. גם לאנצ׳לוטי יש מערכת מקצועית עצומה, הוא לא בא למשחק עם פתק שהוא שירבט חמש דקות לפני שיצא מהבית
נגיד שהוא מקבל 6 על הטקטיקה, כמה הוא מקבל על המן מנג׳מנט? עכשיו, אני באמת שואל, יש אוהד ריאל מדריד עם טיפה קילומטראז׳ שלא מבין שאצלנו השני חשוב יותר מהראשון בפער די ניכר?
לגבי שיפור שחקנים - במבחן התוצאה הצעירים שלנו עושים צעד קדימה. זה בטח לא כישלון
המאמן הבא צריך להיות עדכון גרסה לדור מתקדם יותר מבחינה טקטית, אבל זה לא אומר שצריך לעשות את אותה הטעות של הפיגורה שוב. אתם רוצים עוד בניטז? לופטגי?
המטרה הסופית שלנו צריכה להיות תארים ואם אפשר כדורגל התקפי, לא פרגונים מאורי קופר
רונאלדו הבקיע 61 שערים בעונת 14/15, שהסתיימה בידיים ריקות ולכן לא זוכרים את זה. אני שם את עניין הבישולים בצד. אבל את הכדורגל הטוב ביותר שלו הוא שיחק בעונת האליפות עם מוריניו - שער אחד פחות לצורך העניין, אבל המשחקים בהם הבקיע כמו שער האליפות והשלושער בדרבי וסוג השחקן שהוא - עדיין היה משחק בכנף שמאל ויכול לייצר משהו מכלום בזכות הזריזות שלו וכן הלאה. אני יכול להסכים לגבי קאקה מבין השמות שצוינו ולתת לו נקודות זכות גם על שינוי העמדה של אנחל די מאריה כחצי אמצע ולעתים בכנף שמאל בעונת הדסימה. יש כאן גם פרמטרים של גיל ובכלל סגל מפלצתי. ככה היה הסגל שלנו בעונת הדסימה. רונאלדו היה בן 33 בעונה האחרונה של זידאן ושנה קודם לכן הוא גם נכלל מחוץ לסגל וקיבל מנוחה בחמישה משחקי חוץ בליגה.
החמיאו כאן לאנצ’לוטי חלק, אפשר עכשיו להזכיר בהשוואה למאמני עבר, מתי היה תקדים כמו עם ויניסיוס שעלה בהרכב 42 שעות אחרי משחק של הנבחרת שלו כשהוא עוד סובל מטיסה ארוכה מהחצי השני של העולם בערך? הרכב כמו שעלינו בקלאסיקו הביתי גם אם בנזמה לא שיחק? מוריניו בעונת 12/13 לא חשש להעלות הרכב משני יחסית בקלאסיקו כי הוא היה רק על יוקרה. אפילו רונאלדו עלה מהספסל.
אני באמת שלא מבין את הכוונה שלך פה. כאילו מבין את התחביר, לא את הטענה שמאחוריו.
קלופ אחראי למאנה וסלאח רק בגלל שהם הגיעו בגיל לא צעיר?
אנצ׳לוטי משדרג שחקנים. זה משהו שלא ראיתי בריאל המון זמן למרות רכש ולמרות צעירים ולמרות זידאן (לטעמי קצת בגלל, אבל זה נושא אחר). אני בהחלט אתן לו קרדיט על זה. אולי זה מקרי, אבל משום מה מדובר בהמון צירופי מקרים שלא קרו כבר שנים.
אחי. אתה בא לנהל דיון בוגר או להתנצח? באמת כל מה שכתבתי זה שהוא קידם רק את רונאלדו?
אני טוען טיעון שמתבסס על ריבוי מקרים שכל אחד בנפרד הוא בהחלט יכול להיות מקרי ובגלל אותו ריבוי אני טוען שזה לדעתי שלא מקרי.
באמת שזה מבאס לענות על טיעון כזה אחרי השקעה בהבאת נתונים על מספר גדול של שחקנים תחתיו. אתה יכול לא להסכים ולטעון שאתה עדיין חושב שזה מקרי, אבל הטיעון שלי היה הרבה מעבר ל״הוא גרם לשחקן אחד לשפר את הגולים שלו במספרים בודדים״.
סארי עשה זאת בקדנציה אחת בקבוצה אחת! קרלו עושה זאת לאורך זמן ובקנה מידה גדול יותר ואתה טוען למקריות.
ועדיין הקבוצה עומדת הגנתית טוב יחסית למאמן שמנתק אותם מעבודה טקטית…כלומר נכון שתחת מאמן הגנתי כמו זידאן ההגנה נראתה קצת טוב יותר, אבל מבחינת ההפרש אנחנו העונה טובים בהרבה מעונות שעברו. אז כנראה שאו שהוא לא כזה גרוע טקטית או שהטקטיקה היא אוברייטד (כנראה שהוא לא כזה גרוע).
זאת הנקודה!
אני רק מדמיין את האוננות הקבוצתית שהייתה פה בפורום אם מה שקורה העונה היה קורה תחת זידאן.
לא יודע כמה זה נכון. כלומר זה נכון שלא קורים מספיק אבל בואו נדבר רגע תכלס:
גם רודריגו וגם אסנסיו רואים המון דקות.
פדה וקאמבינגה שיחקו המון.
נאצ׳ו שיחק המון.
קרבאחל וואסקז שניהם מבצעים רוטציות.
טיעון החוסר רוטציות של קרלו נובע לא לגבי 11 שחקני סגל, אלא ל2 עמדות שלא עושה בהן חילופים: בנזמה וויניסיוס.
זה טיעון צודק לגמרי, אבל לא פשע כמו שעושים ממנו, בטח לא כשרואים שגם קודמיו נהגו באופן דומה.
וואלה אין, אבל עם כל הכבוד מדובר בטעות קטנה ולא איזה משהו נורא כל כך שצריך להוריד ממה שהוא משיג העונה. להפך, למרות הטעות הוא מצליח.
פדה עם 2352 דקות
קאמבינגה עם 1498 דקות
לשם השוואה עונה שעברה פדה שיחק 1962 דקות. כל זה כשהעונה שחקני הקישור הותיקים שלנו סובלים מפחות פציעות וכשנשארו לנו עוד 7-8 משחקים לעונה.
אלה ממש לא נתונים של שחקני ספסל צעירים ממוצעים
פדה גם עבר פציעה בתחילת העונה.
נו בסדר. אתה אומר שהוא צריך לשחק יותר משחקני ההרכב לשם הרוטציות שלא בגלל פציעות? בסוף אנצ׳לוטי משתמש בו ובואסקז המחליפים הרבה.
גב, אתה קצת מיתמם. אתה זוכר משחק מול קבוצה גדולה ששיחקנו כמו שאתה מצפה מריאל מדריד?, אתה באמת טוען שהביזיון בקלאסיקו בברנבאו זה עוד יום במשרד? אתה באמת חושב שאנצלוטי משתמש בסגל שלו?
אני מסכים שזידאן שיחק כדורגל משעמם, אבל אני גם יודע שהוא היה המאמן הכי הישגי שלנו. ומול יריבות גדולות לא זוכר שהיינו שטיח איתו (למרות שלהרבה קבוצות היה עדיפות ברורה עלינו). ולא שכחתי את ה4-0 לאתלטיקו ועדיין זה לא היה משחק שלדעתי התוצאה לא שיקפה את המשחק.
זידאן אימן מול מסי ולא חטף תבוסות כאלה מעליבות. ואני בטוח שאם הוא היה משחק מול בארסה נטולת מסי הוא היה גם מנסה לתת להם בראש בלי פחד.
למה תמיד יש איזושהי מנטרה מצידך שזידאן לא קידם שחקנים, קאסי, פדה, חכימי, ואסקז ועוד זה לא שחקנים שהוא קידם?, בנזמה ללא זידאן בכלל היה נשאר במדריד?, מי הגן עליו כל השנים אם לא זידאן?
אני חושב שאנצלוטי בעונה סבירה בהתייחס ליריבות, לא חושב שהוא מתאים לריאל שרוצה לשלוט מכל כך הרבה סיבות. אבל אתה באמת חושב שאיזושהי קבוצת טופ תקפוץ עליו אחרי העונה הזאת?, גם אני וגם אתה יודעים שלא.
לזידאן יש ביקוש אמיתי בניגוד אליו, זה אומר הכול, הקבוצות טופ האחרות הם הנייטרליות וכולם יעדיפו את זידאן אצלם, אתה חושב שכולם מטומטמים, זכותך. אני מעדיף לתת להם קרדיט.
קלופ בשורה אחרת מאנ’צלוטי כי הוא בניגוד אליו קיבל חומר גלם של שחקני דרג ב’- ג’ שהפכו תחתיו לדרג א’.
בעוד שלא ניתן לנחס למאמן שיפור של שחקן בגיל 21 (בהתחשב בזה שלא אני ולא אתה מתאמנים בואלדבס בעצמנו), כן ניתן לנחס לו שיפור של שחקנים באמצע הקריירה שעברו כמה תחנות ולא מצאו את עצמם.
אני יכול לטעון באותה המידה שזידאן בניגוד לאנצ’לוטי הדיזנאור משדרג שחקנים ולהביא את המספרים של מרסלו, קרבאחל, ראמוס, מריאנו ומוראטה תחתיו ביחס למה שהלך תחת קרלו. או להגיד שזידאן מקדם צעירים כי הוא הכניס להרכב את קאסמירו שאנצ’לוטי קבר והחזיר את מוראטה שלא קיבל הזדמנויות מקרלו. מקווה שאתה מבין עכשיו למה אני מתכוון.
אתה לוקח עובדות ומצמיד להן טענה כשאין קשר ברור בין השניים.
אין בעיה, תביא לי דוגמאות שהם לא כשרונות היסטוריים ואחשוב פעמיים על הטענה שלך. אבל לגבות את “אנצ’לוטי מנטור, חבר ואח” בזה שקאקא, רונאלדו וחאמס(שעם כמה שהוא חרא שמן הוא כשרון עילאי) שיחקו טוב תחתיו בגילאי שיא הקריירה זה לא מספיק משכנע.
היחיד ש"תופס" כאן זה דרוגבה.
לא, היא ממש ממש לא. ואני מקווה בשביל אנ’צלוטי שהוא לא מנתק את השחקנים מאחור מעבודה כזו כי אני לא שמעתי על אוהדים שקונים כרטיס בשביל הגליצ’ים בלי כדור של קאסמירו.
אני חושב שהדיון על טיב המאמן קצר עקר אם לא מציעים אלטרנטיבה. אוקיי, אז אנצ׳לוטי לא מספיק טוב לריאל - האם יש מאמן בשוק שיותר מתאים? ואני מדבר על מאמן מתאים ולא על מאמן ״טוב״ כי טוב זאת הגדרה קצת סובייקטיבית כיוון שכל אחד אוהב במאמן דברים אחרים.
בעיניי גם קלופ וגם גווארדיולה, שהם אכן רמה מעל כולם, לא בהכרח מתאימים לריאל. שניהם פיגורות עם עמוד שדרה מאוד חזק, מה שיכול להוביל לפיצוצים עם ההנהלה, אם לא מיידית אז אחרי שנה שנתיים. בנוסף, הדרישות של שני הנ״ל לא בהכרח יתקבלו בעין יפה בריאל מדריד. קשה לי לדוגמה לראות את ה BBC בשיאם לוחצים גגנפרס ברבאק ומזיזים את התחת שלהם לצורכי הגנה קולקטיבית.
זידאן היה דמות אידיאלית הן כי פלורנטינו מאוד אוהב אותו והן כי השחקנים כיבדו אותו, בנוסף להיותו מאמן מאוד גמיש טקטית שמתאים את הסגנון שלו בהתאם לשחקנים ולא להיפך. אחרי זידאן, אנצלוטי היא בעיניי אחת האופציות הטובות בשוק, מאותן הסיבות פחות או יותר.
לא שייך להזכיר את פפ בהקשר שלנו לאור ההשתייכות שלו לבארסה. לא חושב שאי פעם מישהו בכלל יחשוב לפנות אליו.
החוזה של קלופ מסתיים ב2024 ואם הוא לא יאריך אותו אז יהיה מעניין לראות אם המועדון יעשה צעד לכיוונו. הוא אמר שהוא יתחרט אם הוא לא יאמן אותנו מתישהו.
לטעמי הוא המאמן הטוב בעולם. מה שהוא עשה גם עם דורטמונד וגם עם ליברפול זה מדהים. שתיהן היו קבוצות לא רלוונטיות לפניו, ואיתו הן הצליחו ברמה עולמית. הכדורגל שלו חיובי ויפה ומעולם לא שמעתי רמיזה של מי משחקניו בגנותו.
בהנחה ואמבפה ורודיגר יגיעו אלינו יהיה מעניין איך אנצ’לוטי יפעל ברמת המערך הטקטי.
אינני מחובבי ה3-5-2 אבל יוצא שיש לנו חומר שחקנים שיכול אולי להתאים למערך כזה.
רודיגר מתפקד מצוין עם שני בלמים לצידו. ברמה המקצועית והמנטלית זה יכול גם להקל על מיליטאו ואלאבה.
השאלה המשמעותית היא ויניסיוס ואולי רודריגו.
רודריגו עוזר המון בהגנה. הוא ממושמע טקטית ויודע כמובן להוציא את הכדור קדימה.
ויניסיוס גם עוזר לא מעט אך זה פחות כמשימה טקטית מסודרת ויותר במסגרת זרימת המשחק. השאלה המרכזית היא האם הוא יוכל להתאים את עצמו לסיטואציה כזאת. להערכתי זה בהחלט שווה ניסיון.
למעלה אמורים לשחק בנזמה ואמבפה בצורה חופשית יותר ברמת המיקום.
אני לא יודע כמה אנצ’לוטי מסוגל להתחדש בשלב הזה בקריירה אבל זה בהחלט דורש ניסיון.
ב532 יש שני אפשרויות, או שמגנים עם חמש בהגנה, או ב442
להגן עם חמישיה זה לא רלוונטי אלינו כי אז זה אומר כל פעם להוריד את ויני לקו ההגנה עם המגנים, ועם כל הכבוד לעזרה והרתימות שלו בהגנה - מגן הוא לא. וגם זה יקשה עליו בהתקפה כל פעם לרוץ מגרש שלם ולהצטרף להתקפות מעבר מקו ההגנה עד לרחבה של היריבה, כיום הוא לרוב מתחיל את התקפות המעבר כשהוא השחקן הראשון או השני הכי התקפי מבחינת מיקום, וגם אם נאמר שאמבפה יוכל להתחיל התקפות מעבר ואפילו יותר טוב - ויני לא טוב בתנועה בלי כדור (ועוד יותר כשהוא לא בא מהקו) וזה לא ילך
אם נגן עם 442 זה אומר ואלוורדה מגן ימני בהגנה משהו שבמשחקים שכן הוא היה מאוד נסוג מבחינת מיקום השפיע גם על התרומה ההתקפית שלו וסירס אותו (כמו במשחק מול צלסי בבית), ושוב גם ואלוורדה - יכולות הגנתיות ותרומה הגנתית יש לו, אבל מגן הוא לא. ולדעתי הוא גם חייב רצף והמשכיות באמצע.
כדי לשחק 352 התקפי באמת צריך שני מגנים שהם טובים מאוד התקפית , הכי קרוב לזה זה היה מערך היהלום ב2017 - הגנו ב442 ובהתקפה זה היה מעין 352 התקפי עם מרסלו וקרבאחל בעונת שיא שלהם באגפים כשקסמירו חצי בלם שלישי
ויני כנראה ימשיך להיות באנקר אז זה אומר 442 (כי הוא לא ירד לשחק מגן), עם מגן ימני שמועיל משני הצדדים ויכול להסתדר לבד באגף כקיצוני וכרגע זה רק ואסקז אצלינו, וזה לא נשמע שיש תכנון מצד המועדון להביא מגן ימני בכיר (כי אין אחד זמין)
כל עליה עם רודריגו (ולדעתי גם ולוורדה) זה לא מאוזן הגנתית באמת, ועם קרבאחל לבד באגף זה עוד פעם אגף ימין מנוטרל התקפית
כדי שנעלה עם רודריגו וויני בכנפיים במערך הזה זה צריך להיות רק במוד שיושבים על הרחבה של היריבה 90 דק- וזה כנראה לא עומד לקרות בשנה הבאה, וכנראה שבטח לא לאורך כל העונה/מול החזקות של היבשת. כן, אנחנו עושים התקדמות בסגל עם אמבפה ורודיגר, אבל עדיין יהיו לנו בעיות וחסרונות בסגל שכנראה יקח יותר זמן לפתור (עוד שנה-שנתיים לפחות) עד שנהיה עד כדי כך חזקים ודומיננטיים
אני אישית לא אוהב את ה532 עם בלמים קלאסיים, אלא יותר את היהלום, לדעתי גם 532 זה פשוט לא מתאים לריאל מדריד.
בכל אופן שני המערכים לא מתאימים לחומר השחקנים שלנו בכל מקרה