יורו 2021:: הקהל חוזר. עדכונים והימורים

והאם אתה בדקת את זה לעומק לפני שקבעת ששחקן “קר” יצליח פחות?

זה לא שהם קמו מהמיטה בבוקר וביקשו מהם מיד לבעוט, הם עשו חימום ארוך ומתיחות והיו מוכנים.
פשוט ה"פרשנות" של שלמה שרף ודומיו כנראה חלחלה עמוק מדי עם השנים.

לא מסכים איתך.
הרבה פעמים רואים ששחקן שרק עולה לשחק פחות מדויק.
הוא מפצה על זה עם אנרגיות של שחקן שלא רץ כל המשחק.

כדי לבעוט פנדל אתה צריך את החדות והטאץ׳ יותר מאת האנרגיות ולכן אני חושב שעדיף להרגיש את הכדור ולשחק קצת לפני בעיטה. לא אומר שצריך עכשיו לשחק 120 דקות, אבל בהחלט להרגיש את הכדור ואת הקהל ולהגיע מוכן יותר.
גם עניין הקהל משמעותי. הוא יותר מרגש בדקה הראשונה מאשר אחרי 20.

חוץ מזה שלא בעטת אף פעם כדור? לא שמת לב שצריך להתחמם? ולא חימום ולהקפיץ כשור בצד זה לא תחליף אמיתי לממש לשחק ולבעוט בעוצמה.

זה קורה כי שחקן נכנס למשחק כשכולם כבר בקצב המשחק והוא עדיין לא, שום קשר לבעיטות פנדלים( יותר מדויק לרשום כדורי הכרעה, כי זה לא פנדל=פנלטי), שגם ככה נבעטים יותר מרבע שעה אחרי סיום המשחק.

תעיר אותי מחר ב5 בבוקר ותעמיד אותי לבעיטת פנדל מול דונארומה ואני 80% ששם גול.

אם ככה כל הכבוד לך, ואני מאמין שאם אתן לך רגע להתחמם ולבעוט כמה פעמים בכדור אתה תשפר את האחוזים שלך.

שמע זו תחושה שלי כאחד ששיחק כדורגל כמה פעמים בחייו ומסתבר שגם של מומחים רבים בתחום.

בסוף פנדל זה גם המון מזל אז אין פה הוכחה חד משמעית. בסוף פנדל שדונארומה ישמיט ייחשב לפנדל מוצלח ופנדל מושלם לחיבור שדונארומה יהמר לשם לא יהיה כזה.

עדיין אדבר על עצמי, אם תעיר אותי ב5 בבוקר לבעוט פנדל הוא כנראה שיהיה פחות מוצלח מפנדל שאבעט אחרי אימון בעיטות או משחק של ממש

אולי טיטי מגזים טיפה. אבל אתם מגזימים בכיון השני. הבעיה היותר חמורה שהוא פשוט בחר בבועטים לא נכונים.

לתת לילד שלא בעט אף פעם פנדל בקרירה המקצועית שלו לבעוט את הפנדל הכי החמישי והמכריע בגמר יורו זה לעשות גול עצמי נגד הקבוצה שלך.

וחשבתי שהבחירה במוראטה לבעוט פנדל מכריע זה תהיה הבחירה ההזויה של האירו. ואז כאילו בא סאות’גייט ואמר לי: hold my beer!

ועכשיו סאותטרגייט חוגג ושמח , הוא מקבל את התמורה שלו מקהילת הWOKE, באנגליה שבמקום לדבר על בחירות הפנדלים השערוריתית שלו (וניהול המשחק הפחדני והמיושן) כולם מדברים שם על חבורה של דבילים וטרולים באינטרנט שמקללים את השחקנים האומללים. (שזה לא אשמתם). לא מפתיע אותי כי הוא היה אחד מאלו שדחפו חזק את השטות הזו של כריעת הרגליים של הנבחרת האנגלית.

עוד מעט האנגלים יתנו לו מעמד של אביר על זה שהוא הפסיד בגמר.

זה ששחקן צעיר לא אומר שהוא בועט רע.
ראשפורד היה הפנדליסט של יונייטד עד שברונו הגיע אם אני לא טועה.
כנראה שהוא ראה את כולם באימונים והחליט שהם הבועטים הטובים ביותר.

בסוף הם החטיאו כי הם החטיאו וזה קורה, לא חושב שהבחירה בהם הייתה טעות כי כל אחד היה יכול להחטיא.
הטעות היא שעלו לבעוט מהספסל אחרי שנרדמו להם הרגליים בלי שהרגישו את הכדור.

לגבי סאקה שהוא פחות מנוסה אני מסכים, אבל ראשפורד וסאנצ׳ו כבר שנים מככבים בבמות הגדולות ביותר.

מה כן אפשר לעשות כדי לשפר? לתת לשחקנים לשחק לפני כדי שלא יהיו קרים וירגישו מעט כדור לפני הבעיטה.
לתת לשחקן מנוסה את הפנדל האחרון והמלחיץ ביותר.
חוץ מזה זה באמת שהימור ואמירות בדיעבד.

זה לא קשור למה שכתבת.

הם שחקנים שלא שיחקו הרבה בטורניר הזה (וזה נקודה לרעת סאות’גייט) והביטחון העצמי שלהם לא גבוה. נכון הם יכלו להכניס אבל זה עדיין בחירה לא טובה.

כמו שכתבתי, למאמן אין הרבה שליטה בביעטות עונשין. אבל יש לו מינמום של יכולת השפעה וזה רשימת הבועטים. הוא פשוט בבחר בבועטים לא נכונים ובכך פגע ביכולת המינמלית שלו להשפיע.

ושום דבר ממה שכתבתי פה זה לא בדיעבד. היית שואל אותי לפני הפנדלים הייתי אומר לך שאסור לתת למוראטה בספרד וסאקה באנגליה לבעוט (בשלב הזה של הקרירה שלו) גם לפני הבעיטות עונשין. ודרך אגב זה לא קרדיט בשבילי. שאני נכנס ורואה תגובות של אוהדי כדורגל בארץ ובעולם זה די קונסנזוס בעולם הכדורגל. למוראטה למשל צריך להיות צו הרחקה מבעיטות עונשין (דו קרב פנדלים) לכל ימי חייו. רק לואיס אנריקה לא יודע מזה.

דרך אגב אם הוא היה נכשל רק עם ראשפורד וסאנצ׳ו לא היתי מבקר אותו בחריפות כל כך. הבחירה בסאקה זה שערוריה אין לזה שום הסבר או תירוץ.

הבעייתיות עם הכנסת שחקנים רק לשם פנדלים לא קשורה לחום גופם או לאם נגעו בכדור או לא. זה עניין פסיכולוגי. ראשפורד לא עשה שום דבר כל הטורניר, והנה הוא עומד על הקו 5 דקות ומחכה להיכנס אך ורק כדי לבעוט פנדל שגורל האומה תלוי בו (לתפיסת האנגלים). סאנצ’ו יובש על הספסל רוב הטורניר וגם הוא מתהלך לו על הקו 5 דקות עם מחשבות זהות.
פנדלי הכרעה הם כמעט 100 אחוז עניין פסיכולוגי. הרי באימונים ברור שהשחקנים כובשים יותר, וראשפורד בעצמו כתב אתמול שהוא כובש מתוך שינה בדרך כלל. להוסיף לשחקנים האלו, ובמיוחד לשניים צעירים בטורניר גדול ראשון בקריירה, לחץ בדמות 5 דקות של מחשבות “לא עשיתי כלום כל הטורניר אבל עכשיו הכל תלוי בי” זה חסר אחריות. זה לא קשור לקור או לחום, אם נגעו בכדור או לא, זה לחץ פסיכולוגי מטורף שאפשר להטיל על שחקנים כמו ראיין גיגס בן ה-35 (גמר 2008) אבל לא על שניים שזה המשחק הגדול הראשון בקריירה הקצרה שלהם.

רק סייג קטן לגבי ראשפורד - הוא לא כזה צעיר. אמנם בן 22, אבל משחק בקביעות מ-2016 במועדון תובעני ומתוקשר. בעט כמו גבר פנדל בדקה 96 מול פריז ופנדל בדו קרב בגמר האירופית. כן ניתן היה לצפות ליותר ממנו, אבל עדיין - אין מה להשוות שום דבר שעבר בקריירה לגמר יורו בוומבלי במדי נבחרת ההיסטריה האנגלית, אחרי שלא שיחק אפילו דקה אחת חשובה בכל הנוק אאוט בטורניר.

כמו כן, ההחלטה לתת לסאקה לבעוט חמישי נוראית לא פחות בעיניי. ילד בן 19, לא רק צעיר בגיל אלא גם בהופעות בנבחרת בוגרת (9 כולל הגמר, פחות מ-60 בארסנל. ראשפורד, לצורך העניין, עם סביבות 300 משחקי בוגרים ביונייטד ובנבחרת). הפנדל הראשון שהוא בועט בקריירה אי פעם (!) הוא הפנדל החמישי. לשם השוואה - כולנו זוכרים את הפוזות של כריסטיאנו אחרי שבעט חמישי בגמר האלופות, כי נהוג לתת לאחד הטובים והמנוסים לבעוט אחרון (עכשיו נותנים לטוב ביותר לבעוט ראשון בלא מעט מקרים, אבל זה לא סותר). היה כתוב לסאקה על המצח “אני מחטיא”, ולשים אותו במצב כזה זו שערורייה בעיניי.
מה שיותר מחריד הוא שהתירוץ של סאות’גייט הוא שאלו הבועטים הטובים ביותר לפי האימונים. כלומר, הוא התעלם ביודעין ולחלוטין מהפן הפסיכולוגי. זה אבסורד כיוון שהוא בעצמו החטיא פנדל מכריע ומכיר את המשקל הפסיכולוגי והכתם שזה יצר לו על הקריירה. אבל בכל זאת, הוא חשב שלתת את הבעיטה החמישית לילד שבועט פעם ראשונה בקריירה זה רעיון טוב. הבכי של סאקה בסוף היה שובר לב הרבה יותר מג’ון טרי על גרנט, כי הוא לא בכה כמו ילד - הוא פאקינג ילד.

השנקל שלי לכל הנאמר: לפי לא מעט מחקרים וסקירות הקונספט של “חימום” ברמת הפיזיולוגיה הוא חסר משמעות. ברמת הנוירופיזיולגיה, או ה"עוררות"/ תגובתיות שרירי שם אולי כן טמון עיניין ה"האם שחקן חם מספיק", אבל גם זה לא באמת מוכח מחקרית.

מנגד, נושא החימום היה ונשאר עיניין מאוד “מנטאלי”, ולכן על פי אותם מחקרים לא מוותרים על העיניין הזה, והאמת הנושא המנטאלי חוזר ובצדק. אם תשימו לב שכמעט תמיד בתחילת משחקים במעמד הזה לוקח לשחקנים לא מעט זמן “להיכנס למשחק”. לוקח זמן לשחרר את המתח השחקן צובר כדי שהוא יכנס מנטאלית למה שקורה על המגרש. להכניס שחקן צעיר שעוד לא נכנס מנטאלית למשחק ולתת לו להגיע אולי לרגע הכי מותח של המשחק בו יש לו השלכה ישירה על המשחק היא לדעתי לא מושכלת ואפשר להבין את הביקורת על כך.

בכל מקרה, ברכות לאיטליה!

הבעיה העיקרית היא הבורות(או שמא היהירות) של הצוות והשחקנים באנגליה שמשון מה חשבו שהסיטואציה של שחקן שבועט פנדל באימון היא זהה לפנדל בגמר היורו.

זה מתחיל מהמאמן שמשום מה חושב שהפנדל באימון מעיד על משהו, וממשיך לשחקנים(ראשפורד כתב שהוא הרגיש מאוד חסר ביטחון) שלא הרגישו בנוח להגיד שהם לא בטוחים בעצמם.

אם ראשפורד ניגש למאמן אומר לו שהוא מרגיש חסר ביטחון, הגיוני יהיה לחשוב שהמאמן לא ייתן לו לבעוט.

זו החלטה דסקלית, אנשים שחושבים שהם חכמים אם הם משתמשים ב"דיפ אנליטיקס", בלי להבין באמת מה הם עושים.

“שחקן x היה הכי טוב באימונים, אז ניתן לשחקן x לבצע זאת כהחלטה טקטית לכל דבר ועניין”. טמטום.

ואם השחקן שלא היה טוב באימון היה מחטיא?
אז היו אומרים שזה טיפשי ששחקן שיש בועטים טובים ממנו יבעט את זה.
זה קורה!
רונאלדו - אחד הבועטים הטובים שהיו, החמיץ בדו קרב הפנדלים ב2008, למזלו יונייטד עדיין ניצחה. (גם ב2012).

אז הפתרון הוא מה? לשים את מי שהיה גרוע באימונים?

ראשפורד וסאנצ׳ו (עליהם עיקר הדיון כי סביב סאקה יש כאן קונצנזוס שלא היה צריך לבעוט) הם שניים מהשחקנים המנוסים יותר באנגליה במעמדים גדולים.
בטח יותר מכל שחקני אסטון וילה, ווסט האם, לידס למיניהם.
עכשיו מבין השחקנים המנוסים גילו ששניהם בועטים טוב יותר באימונים אז סמכו עליהם. בדיעבד זו טעות, אבל זו טעות כמו שנתנו לקאקה ראמוס ורונאלדו לבעוט מול באיירן.

הטעות של סאותגייט היא לא שנתן להם לבעוט, היא שהוא הכניס אותם פאקינג בדקה ה120. אם היה מכניס אותם להארכה אז היה הרבה יותר טוב כשהם היו מרגישים את המשחק והלחץ היה יורד.

צריך להבדיל בין טעות לטעות צפויה.
טעות - רונאלדו החמיץ פנדל.
טעות צפויה - סאקה מחמיץ פנדל.
טעות צפויה - ראשפורד וסאנצ׳ו מחמיצים כאשר הם עלו מהספסל לפנדל.

רונאלדו ראמוס וקאקה הם מטובי הפנדלים של ריאל במשחק ההוא. ראשפורד וסנצו שחקנים שלא שיחקו הרבה בטורניר והגיעו כנראה חסרי ביטחון.

אי אפשר להשוות בין שתי הדברים לא משנה כמה פעמים תחזור על זה.

רונאלדו מחטיא זה משהו שלמאמן אין שום שליטה על זה. אבל לתת לשחקנים צעירים וחסרי ביטחון לבעוט אחד אחרי השני אני מדגיש אחד אחרי השני. זה יש לו שליטה.

אני רוצה שאנגליה תפסיד. אז אין לי בעיה שגם בקטאר סאותגייט יאמן אותם. למעשה, אני בעד שיתנו לו באנגליה מינוי לכל החיים, גם זה יבטיח שהוא לא יגיע לברצלונה (מאמנים בינונים בדרך כלל מסימים אצלנו את הקרירה) בטח גם שם הוא ישלח אפרוחים לבעוט פנדלים…

הפיתרון הוא לקחת בחשבון שפנדל שנבעט באימון הוא לא קרוב לדמות פנדל שנבעט בגמר.
הסימולציה שנעשית באימון היא לאו דווקא מייצגת באמת את היכולת לבעוט פנדל.
הרי גם אם סאקה כובש מאה מתוך מאה. צריך לקחת בחשבון את העובדה שהוא מעולם לא בעט פנדל במשחק רשמי. הוא לא יודע מה עובר בראש לבועט לפני שהוא ניגש לכדור ובטח ובטח כשמדובר בגמר אירופי שכזה. ודבר כזה אי אפשר לדמות באימון. האספקט הזה הוא כנראה האספקט הכי חשוב בבעיטת פנדל, כי בסופו של דבר, כל כדורגלן ברמה הזו מסוגל לבעוט כדור לתוך המסגרת של השער.

השירשור הזה מלא בפרשנויות בדיעבד ופסיכולוגיה בגרוש.

איזה שחקן מנבחרת אנגליה בעט פנדל במשחק מסוג זה שיש לו יתרון על סאקה?

לא קשור לניסיון ולא קשור לכמה דקות שיחקת וכמה התאמנת, בסוף אתנ תלך את ההליכה הארוכה הזאת מאמצע המגרש עד לנקודת הפנדל, זה יראה לך כמו נצח ויתן לך המון זמן לפקפק בעצמך, אתה תקבל את הכדור ותצטרך להניח אותו בעצמך ואז לבעוט, השחקנים שיכולים לעמוד בלחץ הזה הם זן מיוחד, או שיש לך את זה או שאין, זה לא משהו שאתה יכול ללמוד, אם יש לך את זה אז גם בגיל 17 יש לך את זה ואם אין לך אז גם בגיל 35 אחרי עשרות פנדלים לא יהיה לך את זה.
שחקנים בני 19 לא בועטים פנדלים בגמר היורו כי שחקנים בני 19 לא משחקים בדרך כלל בהרכב נבחרות שמגיעים לשלבים האלה.

לא מבין איך חברים כאן חושבים שהם מבינים את נפשו של שחקן שהולך לבעוט פנדל יותר מהמאמן שרואה אותם כל יום, מאמן שבעצמו היה שחקן והגיע ליורו והגיע לבעיטות הכרעה ובעט והחטיא… איך אתם מבינים יותר ממנו מה זה דורש לבעוט פנדל כזה? הרי אתם מדברים על ניסיון וניסיון וניסיון, זה אחד שהיה שם, בעט וגם החטיא.

ואם שניים מסאנצ’ו סאקה וראשפורד היו מבקיעים הוא היה גאון הדור שיודע לבחור בפינצטה בדיוק את השחקנים שצריך שיבעטו ולא משנה הגיל.

אתה באמת שואל מי עדיף על ילד בן 19 שבועט פנדל ראשון בקריירה שלו במעמד הזה?

אפשר לדבר על העיניין של מיומנות בעיטה הפנדל, אבל העיקר במאבק הזה הוא באספקט המנטאלי. ביומיום? סביר להניח שרוב הכדורגלנים המקצועיים יכבשו ברוב הפעמים בעיטות מהסוג הזה, בפועל? המתח הורג את השחקנים.

אגב קטע מעניין, מכל ההכרעות בפנדלים בטורניר, אף אחד לא בא בטענות לבחירת השחקנים. אני לא רואה שמישהו מאשים את דשאן שנתן לאמבפה לבעוט, או את בחירת השחקנים של לואיס אנריקה. לא כי הם ניצחו נכון? כי בחירת הבועטים שלהם הייתה באמת הגיונית. אפילו במקרה של אמבפה שלא היה ביום טוב לא יורדים על דשאן כי אתה כן מצפה מאמבפה לכבוש פנדל בסיטואציה כזאת.

האמת שאני קצת מופתע ממך טיטי, אומנם אני לא תמיד מסכים איתך, אבל לפחות אני מעריך את הזוית ראייה שלך בחלק מהמקרים עם דברים שאני לא תמיד חושב עליהם. הפעם אתה מגיע עם הסתכלות קצת צרה בסטנדרטים שלך כשאתה משווה כל בעיטה באימונים לבעיטה במעמד הזה. הפערים המנטליים עצומים, ובטח כשמדובר סך הכל על ילד בן 19 הפנדל הראשון שלו. אין תרחיש קיצוני מזה.

ראשפורד וסאנצו הם מטובי הפנדלים באנגליה…
ראשפורד בעט פנדלים לפני מגוואייר ביונייטד למשל ואף אחד לא דיבר על כך שמוזר שמגוואייר בועט.

לגבי שלא שיחקו, זו בדיוק הטענה שלי גם! תן להם לשחק חצי שעה, הייתה הארכה שלמה! חוץ מזה שהם שחקנים נהדרים ומהירים שיכניסו אנרגיות למשחק הכבוי של אנגליה.

תן לי 5 בועטי פנדלים שבעטו יותר פנדלים חשובים מראשפורד. בהצלחה.

ברור שלא. אז מה כן מייצג את היכולת לבעוט פנדל?
ניסיון? ראשפורד הוא אולי הבועט המנוסה ביותר באנגליה.
האם צריך ללכת הפוך? רק על ניסיון?

אין לי מה להגן על סאותגייט בנושא סאקה, אני איתך פה ב100%. פשוט לא מבין את התלונות לגבי ראשפורד וסאנצ׳ו.
תאשימו אותם שהחטיאו, תאשימו את סאותגייט שלא נתן להם דקות. אל תאשימו את
סאותגייט בעצם הבחירה בהם

אני לא משווה בעיטה באימון לבעיטה מספר 5 בגמר היורו, אכן פערים מנטליים עצומים, אני רק טוען שכדי לבעוט בעיטה כזאת צריך מנטליות מסויימת, צריך לדעת לעמוד בלחץ העצום, ואני טוען שאו שנולדים עם זה או שלא, זה לא משהו שבא עם ניסיון או משהו שאפשר לתרגל, או שיש לך את זה או שאין, אני לא יודע אם לסאקה יש את זה, אבל אני לא יכול לקבוע לפי בעיטה אחת שאין לו את זה, ובהחלט שאני לא אטען שבגלל הגיל אין לו את זה, אם המאמן שנתן לו לשחק לאורך כל הטורניר ורואה אותו כל אימון חושב שסאקה הוא מהסוג שיכול לעמוד בלחץ כזה יותר משאר השחקנים הוותיקים אני נוטה להאמין שהוא יודע מה הוא עושה.
אביא דוגמא מה NBA, לברון הוא השחקן הכי טוב ששיחק את המשחק לדעתי, אם צריך לתת למישהו את הכדור להתקפה האחרונה במשחק מספר 7 בגמר הNBA בפיגור של נקודה זה יהיה לברון בלי לחשוב פעמיים, אבל אם יש לי 2 זריקות חופשיות שיכריעו משחק אז לברון הוא בין האחרונים שהייתי בוחר, הייתי מעדיך שקובי בריאנט בן ה 16 יזרוק את אותן זריקות מאשר לברון בן ה 36

בקשר לפיסקה שציטטת, זה פשוט תגובה לאלה שטענו שצריך לתת לבועטים שיש להם ניסיון עם בעיטות במעמדים כאלה לבעוט, אז תהיתי לאיזה שחקן אנגלי יש ניסיון כזה.

אני נוטה להסכים עם טיטי על ההחלטה לתת את הבעיטה לסאקה מבחינת הדו קרב הזה נטו, ועל כך שהביקורת ברובה היא חוכמה בדיעבד. ההחלטה הזו גרועה בעיני בהקשר אחר לגמרי - זה סיכון מיותר כלפי סאקה באופן אישי. הרי ברור שיש סיכוי שהוא מחטיא וצריך לסחוב איתו את ההחטאה הזו, עם הטראומה הלאומית והסיקור התקשורתי שבא איתה, כל הקריירה. אם היה רקורד בפנדלים ו/או דו קרב שמצדיקים את זה - מילא, אבל כמה מדהים הוא כבר יכול היה להיות באימונים? מיסכן הילד, זה לא מובן מאליו להתגבר על זה.