טניס: אליפות ארה"ב הפתוחה 2026

המיקום הנמוך של נולה דווקא עשוי לעזור: אם כבר לפגוש את סינר, אז הכי מוקדם שאפשר, שהוא עדיין טרי. נולה הוכיח באוסטרליה שגם בגיל כמעט 40 היא מסוגל לנצח את סינר. רק שינוח כמה ימים לפני.

פציעת שורש כף היד של קרליטוס מדאיגה אותי. זה מזכיר לי את הקריירה המבוזבזת של דלפו הנפלא. לא חושב שהוא יחזור עד סוף 2026 אבל כנראה יחמיץ כמה חודשים טובים מ2027 ואז ייקח לו קצת זמן להתניע. שנתיים קשות מחכות לו.

בקשר לסינר, הוא לא כל כך רצה לשחק ברומא, אבל היה חייב, ולטעמי זה עלה לו ברולאן גרוס.
בווימבי הוא נפל ביום הראשון, בבירור נפצע וכנראה שיחק עם זריקות כל הטורניר כי כשאין את קרליטוס הוא היה חייב לנצל את זה. ועכשיו הוא משלם על זה ביוקר.
הופתעתי האמת מאי ההשתתפות בסינסנטי. זה אומר שהפציעה שלו רצינית.

עכשיו מעניין מה יעשה הצוות שלו: האם ישחק בUSO עם זריקות או לא? כי אם ישחק עם זריקות, הוא עוד יכול לזכות בטורניר, אבל אז לא יחזור לשחק ברצינות עד הרולאן גרוס 27.

יש יותר מדי טורנירים, המסטרס ארוכים מדי ובעיקר אחרי ההזדקנות של נולה, כבר אין יריבים לשני החייזרים, מה שאומר שהם משחקים כמעט כל טורניר עד היום האחרון, וכמה ימים אחרי מתחילים עוד אחד ועוד אחד. יעזור להם חודאר חמוד שכזה שיעיף אותם פעם ב- ברבע וייתן להם מנוחה קטנה.

אני ממש רחוק מלהיות בעל ידע רפואי אבל לא יותר “בריא” לשחקנים שלא לשחק עם משככי כאבים וכך לקצר תקופות החלמה, שלא לדבר על נזקים בכמה דרגות יותר חמורות?

מצד שני אין מה להיות תמים- נדאל עשה את זה הרבה בקריירה שלו וכך כל הגוף התמוטט ודרש שיקום ארוך בתדירות של פעם בכמה שנים.

הפציעה של קרליטו מזכירה לי יותר את סימן סוף הקריירה של טים. הוא לא הצליח לחזור לרמות הקודמות בעיקר בגלל שהוא הסתמך על עוצמות מטורפות, וכנראה שהשחיקה באיזור הייתה לא ניתנת לתיקון. תקוותי שזה לא טרמינאלי אצל קרליטו בעיקר בגלל שהוא כל כך יותר צעיר מטים באותה עת.

אכן ג’וקו פגש את סינר באוסטרליה לאחר כמה ימי מנוחה טובים, ואילו בוימבלדון אמנם נח יומיים וחצי מהרבע גמר, אבל זה היה וואחד רבע של מעל 5 שעות. צריך שכל כך הרבה כוכבים יסתדרו לו בשורה בשביל לנצח היום את סינר שזה כמעט לא אפשרי.

לפני שנה בדיוק- סינר ואלקראז חילקו ביניהם את כל 8 המייג’ורס האחרונים, וזה נמשך גם לאוסטרליה 2026.

מי היה מאמין אז, שבסיכום המייג’ורס של 2026, שאחד לוזר כמו זברב יזכה באותה כמות שבה יזכו סינר, קרליטו וג’וקו ב 2026 כולה?

מצד אחד זברב ניער מעליו את תדמית הלוזר, וכבר יש לו כמעט אותה כמות של מארי/וואוורינקה כשאלה התמודדו מול שלושת הגדולים באמת, ומצד שני זה מלמד כנראה עד כמה הסבב חלש היום, במיוחד כשסינר וקרליטו שחוקים מפציעות מאמץ בחלק מהזמן. ממש לא נראה מי יכול לדגדג אותו מקרב יתר השדה (כלומר כל העולם מינוס סינר וקרליטו).

אני מניח ששני אלה מעכשיו ישנו התנהלות וידלגו פה ושם על המאסטרס, וכנראה שזה גם מה שאלקאראז עשה כשהאריך את תקופת ההחלמה ודילג על שני טורנירים (קנדה וסינסי), והכל כדי להגיע לכל אחד מהסלאמים בריא.

מצד שני הכסף יחסית גדול, וכבר עכשיו סינר וקרליטו כבר רשומים לסוף ספטמבר ותחילת אוקטובר לכמה טורנירים לרבות טורניר 500 (שזה פחות ממאסטרס).

הערה קטנה: הוא לא לוזר.
לבן אדם יש סכרת סוג 1. זה היה מחזה מדהים לראות אותו מזריק אינסולין בזמן המשחק. מדהים ומעורר השראה.
אני לא מבין איך הוא בכלל הפך לספורטאי על עם המחלה הזאת.

ולפני כמה שנים הוא היה בעלייה מתמדת עד אותה פציעה מול נדאל שממנה לא התאושש לחלוטין.

בגלל זה זברב לא ברמה של סינר (אף אחד לא ברמה של כרליטוס) אבל בגלל שהחייזר וסינר פציעים, הוא ימשיך כנראה לזכות כשהם לא בדיוק בשיא. הוא אולי עוד יגיע ל5 סלמים לפחות וישלים גראנד סלאם.

מזעזע האמת. הגמר היה ברמה נמוכה מאוד מאוד. אין יציבות, שחקנים נותנים משחק אדיר וקורסים מיד אחרי.
מקווה שמינשק וחודאר יהיו יותר יציבים.

כרליטוס אולי ידלג על משהו, לסינר יהיה קשה מאוד. הבחור מגן על מיליון נקודות מעכשיו ועד רומא, אבל מצד שני אולי הוא ינצל את הפציעה, ויעשה ריסיט.

בכל מקרה, יהיה מאוד קשה בשבילם להתקרב לשלושת הגוטס.

מודה ומתוודה- לא ידעתי את זה עד לפני בערך שנה, ויותר מזה, לא הערכתי נכונה את המשמעות של זה על ספורטאי על, ואכן נכון היה להעריך אותו קצת אחרת.

עם זאת אחרי שהעפיל קרוב לפסגה מספר פעמים ולא צלח את הקרב הקובע, האצבע הייתה קלה על ההדק. מה עוד שהוא כן זכה לזכיות “גדולות” (כמות מאסטרס לא מבוטלת, אולימפיאדה שחטף מהידיים של נולה, טורניר סוף העונה).

לגבי כמות נקודות גדולה להגן זה פחות שיקול בעיני, אלא אם סינר מחפש לשבור שיא נחמד של 237 שבועות (שאשמח אם ישבר במהלך שלוש העשורים הקרובים). גם לאחרים יש להגן על נקודות, וגם אפשר לשאול את אנדי מארי מהן ההשלכות האפשריות כשמנסים אובססיבית לצבור מה שיותר נקודות ואז גם להגן עליהן.

לגבי מנשיק וחודאר אני לא בטוח שיש בהם חומר של אלופים, גם פונסקה נראה פחות מלהיב. אבל היופי הוא שאתה לרוב לא רואה מאיפה תבוא הפריצה, והיא גם לא תמיד מגיעה באיזור גיל 19/20. רק חבל באמת שכרגע מחוץ לצמד המוביל ולצידם זברב כממתין להזדמנויות, הרמה והיציבות לא משהו.

כל מי שיש לו את החרא הזה של הסכרת ועדיין הוא מצליח להתמודד ולהתחרות במיוחד ברמות האלו הוא ספורטאי שצריך לכבד נקודה בלי אבל וסימן שאלה.

מניסיון עם החרא הזה מאבא שלי ז”ל.

אני מבין שלא ידעת את זה מראש אבל רק להדגיש כמה שהוא לא לוזר. כל הכבוד לו. סכרת זה חרא של דבר