אולימפיאדת פריז: מתחממים

זהב ענק ענק ענק ללינוי אשרם!!!
FB_IMG_1628330495870

ענק זה אנדרסטייטמנט.

זה התחיל אתמול בקאמבק פסיכי שלה אתמול אחרי תרגיל חישוק נוראי.

ונגמר בציונים הכי גבוהים בחישוק, כדור ואלות. לרוסייה לא היה סיכוי.

זה משפט המפתח. מדובר בענף בשליטה מוחלטת של הרוסיות, ואם לא רוסיות אז אוקראיניות, ואיזו מישהי מראשון לציון לקחה את הזהב. הישג בלתי נתפס.

וואלה לא ידעתי מה לצפות אחרי שהיא הפילה את הסרט. לינוי אשרם לקחה מקום ראשון באליפות ברמה הגבוהה ביותר. המתחרות שלה (חוץ מרינה אברינה) היו כמעט ללא רבב והיא התעלתה על כולן. הספורט הזה כל כך תובעני ואינטנסיבי שקשה שלא לעמוד ולמחוא כפיים.

מת לשמוע אותה מתראיינת אחרי תקופה ארוכה של דממה ממנה.

המון מזל טוב לאלופה האולימפית אשרם!

אז ישראל עכשיו היא ג’מייקה של ההתעמלות?

אני רוצה להיות טרחן לשנייה ולהתעכב על רגע קטן שמישהי מערוץ הספורט שאלה את לינוי משהו כמו “איך הרגשת שגל גדות, סופר וומן, התייצבה מאחורייך ועודדה אותך?”

שמעו, התעמלות אומנותית זה לא כוס התה שלי ואין לי מושג איך שיטת הניקוד עובדת שם ומה עושה את לינוי לטובה יותר מאחרות, אבל אני יכול להעריך את ההשקעה, הפרפקציוניזם, ואת כמות השעות המטורפת שהיא שמה בשביל להגיע לרגע הזה ולהתרגש בשבילה כשהרגע הזה מגיע - זה מהות הספורט. גל גדות היא דוגמנית שבאה טוב בעין לאיזה מפיק.

וזה שאלה ששואלים עוד מערוץ הספורט, ואחרי זה מתפלאים למה אין תרבות ספורט בישראל… יכול להיות שאני חופר כאן יותר מדי על משהו שנראה שולי אבל לי זה לא מרגיש שולי. זה באמת צרם לי. המסר לילדות זה עזבו השקעה וספורט, תהיו דוגמניות זה יותר חשוב. זה מרגיש לי תרבות גיא פינס שלא משחררת מהספורט הישראלי.

כל הכבוד ללינוי, הלוואי ונזכה לראות אותה גם באולימפיאדה הבאה.

זו אומנם שאלה קצת צהובה, אבל פחות ראיתי את זה ככה. כבר שנים שגל גדות בשל התפקיד שלה כוונדר וומן מהווה איזה סמל לעצמה נשית, ועוד מדובר על מישהי מישראל. לא חושב שיש פה מסר של “תהיו דוגמניות” או מסר אנטי ספורטיבי כלשהו, אלא סתם עוד רגע של רכיבה על גימיק.

גל גדות היא שחקנית ודוגמנית “קטנה” מישראל שהגיע וצמחה להיות אחת השחקניות הכי עשירות ומצליחות היום בהוליווד. לא מבין מה צהוב בזה או עלבון.

אם לי תהיה בת. אני יקווה שאחת כמו גל גדות (או לינוי אשרם) תהיה רול מודל בשבילה. לא בגלל דוגמנות או משהו כזה. אלא בגלל שהיא נלחמה על החלום שלה התעלמה מכל הצינקנים שאמרו לה שהיא תכשל שם ושהיא תחזור עם הזנב בין הרגליים והצליחה בגדול.

לא מבין מה הבעיה בשאלה פה, באמת שלא. ודרך באופן כללי אני מסכים איתך לגבי התרבות. עם זה לא.

אשרם מעריצה אותה או רואה בה מודל השראה
https://mobile.srugim.co.il/article/587712
https://m.ynet.co.il/articles/sk0hw9ikt

וואלה לא ידעתי, חוזר בי אז. מבין את ההקשר של השאלה

נראה שמתקרבים לסיכומים.
ארצות הברית היא היחידה שזכתה במספר מדליות תלת ספרתי (113), וביום האחרון טיפסה גם לפסגת הדירוג הרשמי. למשלחת האמריקאית היו 39 זכיות בזהב, 41 בכסף ו-33 בארד; היא חלפה על פני סין, שסיימה עם 38 מזהב, 32 מכסף ו-18 מארד (88 בסך הכול)
עוד סטטיסטיקה

האולימפיאדה החדשה בפתח, ביום ששי טקס הפתיחה, ומאחר וזו תקופה יחסית רגועה וללא אירועי ספורט גדולים (סורי טור דה פראנס) נשמע המון על כל האירועים, מהראשיים ועד האיזוטריים.
מה שמשך לי את העין זה העונש שקיבלה המתעמלת הבכירה של היפנים, כנראה הטובה ביותר שלהם במילניום, שנתפסה מעשנת סיגריה, וזה בניגוד לחוק היפני (מותר מגיל 20 והיא רק בת 19), והורחקה מהנבחרת, למרות שזה קרה “בחו"ל” (מחנה אימונים במונאקו).
מצד אחד חוק זה חוק, והיפנים הרי יותר ייקים מהגרמנים. מצד שני זו בחורה שהקדישה את חייה לספורט, שווה משהו בצמרת העולמית (יש לה ארד באליפות עולם), ואין צורך להרחיב כמה היא הקריבה על מנת להגיע למקום הזה, ולכן זה בלתי נתפס בעיני. מה רוצים להוכיח כאן? אני לא אומר שעל “עבירה” צריך תמיד לוותר, אבל זה עונש כל כך לא מידתי, כי היא השקיעה בהכנות והקריבה את כל זמנה הפנוי שלא לומר דיאטה אכזרית במשך נניח 2-3 שנים, ולדעתי גם לא בדיוק נשאלה האם היא רוצה, וחטאה כזה זניח.

אתה מסתכל על זה בעיניים מערביות, אבל כל המעורבים בסיפור באים מתרבות בה הדבר הזה לגיטימי:

יפנים = חייזרים.

היו ימים, שבהם על איחור כזה, הנהג רכבת היה מבצע חרקירי בעצמו… :slight_smile:

אני מודה כל יום לאלוהים שאני לא יפני.

שירה ראשוני הודחה בסיבוב הראשון בג’ודו

כותרת אפשרית באתרי הספורט:
“ראשוני: שירה הודחה מהאולימפיאדה”

שירה ראשוני הפסידה אחרי שהיא פיספסה גריפה עם הרגל בזמן קוסטוגרה, הסקחית הגיבה טוב עם דאי שי בראי הוציאה וואזארי מזה.

ים וולצ’אק נפל על הגיאורגי המדורג שני בעולם. צלל עם הראש קדימה וקיבל אנסוקומקה (העונש ששווה ערך לפסילה מקרב).

יום לא טוב עד כה בג’ודו. נראה מה יעשה דוגלופיאט היום

כתב שאני אישית מכיר ומעריך עשה רשימה נוחה של כל המשתתפים באולימפיאדה מישראל.

פיקג טור נים סו האג טי חורמטה