הנה פייסבוק הקפיץ לי עמוד אוהדי ריאל שמפרגן למסי. תלמד, דור ![]()
סתם, סתם. בואו נחזור להתרפק על ההישגים ולהתלונן על האופי של רונאלדו ![]()
הנה פייסבוק הקפיץ לי עמוד אוהדי ריאל שמפרגן למסי. תלמד, דור ![]()
סתם, סתם. בואו נחזור להתרפק על ההישגים ולהתלונן על האופי של רונאלדו ![]()
בשבועות האחרונות הפיד שלי בפייסבוק הופצץ ברילס של ‘בדיוק לפני 21 שנה’ עם הופעת הבכורה של כריסטיאנו ביונייטד. נכנס כמחליף, עשה מההגנה של בולטון קרקס מוחלט, סחט פנדל ושמט את הלסתות של כל הממלכה שמעולם לא ראתה שחקן עושה דברים כאלו.
אני זוכר טוב מאוד את השחקן הזה, עוד מהסרטונים המפוקסלים של המשחק מול ספורטינג באותו קיץ. אי אפשר היה להוריד ממנו את העיניים. אין מצב שהכדור הגיע אליו והוא עשה משהו ‘רגיל’ כמו פשוט למסור בנגיעה או שתיים. תמיד חיפש לטוס קדימה עם מהירות בלתי נתפסת, ולשבור ברכיים של כמה שיותר מגנים חסונים מולו עם קרוס אוברים של אלן אייברסון.
אבל לצד ההנאה האובייקטיבית מהמופע שרונאלדו העמיד על הקווים של יונייטד בשנתיים הראשונות, כאוהד לא רק חשבת אלא פשוט ידעת שהקרקס הזה לא יחזיק מעמד. אחרי שנתיים רונאלדו נראה כמו שחקן של היילייטס שלעולם לא ילמד להיות תכליתי. מעין ריקארדו קווארסמה, אולי מעט משודרג. הניגוד מול חיית הטרף רוד ואן ניסטלרוי היה בולט מדי.
למרבה המזל, היו שני אנשים שידעו טוב יותר. סר אלכס פרגוסון החליט לבעוט את ואן ניסטלרוי למדריד ולשים את כל הז’יטונים על רונאלדו ורוני. החלטה שבדיעבד נראית מובנת מאליה, אבל אם חוזרים 20 שנה אחורה - הוא העיף את החלוץ הכי טוב באירופה (יחד עם הנרי) בשביל פעלולן בן 20.
האדם השני שידע שרונאלדו יכול, חייב, להגיע להרבה יותר מסתם סרטוני לקט ביוטיוב המתפתח הוא כריסטיאנו רונאלדו. כשקיבל את המפתחות לעתיד המועדון הגדול באנגליה, הוא אמר לעצמו - די עם הטריקים, הגיע הזמן לשחק כדורגל. טוב, אולי נשאיר קצת טריקים. אחרת מי יזכור את אשלי קול?
הטרנספורמציה שכריסטיאנו רונאלדו עבר החל מעונת 2006/7 בלתי נתפסת. מ-eye candy למכונת שערים מושלמת - מרחוק, מקרוב, בריבאונד, בדריבל, בדחיקה, עם הראש, עם ימין, עם שמאל. בלי בידור לשם בידור, רק בידור לשם גולים. מה שיותר בלתי נתפס הוא שהשינוי של רונאלדו לא נעצר שם, והוא שיכלל את עצמו בכל עונה במשך כמעט עשור, דבר שאפשר לומר רק על שחקן אחר אחד.
קשה לי להאמין שמישהו האמין שהילד עם האקנה והשיער המחומצן ברישול, שמתעקש לעבור שוב שחקנים שכבר עבר פעמיים, יגיע ל-900 שערים בקריירה, אחרי שקיבע את מעמדו כשחקן הגדול בהיסטוריה של שניים משלושת המועדונים הגדולים בעולם. סעודיה או איטליה, גולים מול ליכטנשטיין או מול קרואטיה, זה לא משנה. להישגים של רונאלדו אין כוכביות, ולהתפתחות שלו כשחקן כדורגל אין תקדים.
למה היית חייב לעזוב ככה יא חרא קטן
מסתמן: כריסטיאנו עוזב את אל-נאסר בטונים צורמים ומחפש לעבור לקבוצה אחרת שתשחק במונדיאליטו. אולי אפילו מעבר פנים סעודי לאל-הילאל, כדי אשכרה להיאבק על אליפות הליגה הסעודית בעונה הבאה.
בתיאוריה, הוא יכול לצאת ענק ולנסות לחזור לספורטינג. אם כי באופן משעשע, בדומה לאלופות אנגליה, ספרד ואיטליה, גם הדאבליסטית מפורטוגל לא תהיה במונדיאליטו, בעוד שתי הגדולות האחרות של המדינה דווקא כן יהיו.
אבל ברור לך שאם הוא יצא ענק וילך לספורטינג הוא יצא אפס כשיתחיל לחרבן להם את המשחק ואת האווירה בנובמבר כשיפתח בספסל כפי שראוי לו.
לא ממש מבין את הבחור. חבל.
קראתי שהוא עוזב כי אל נאסר לא תשחק שנה הבאה בליגת האלופות האסייתית. בואו נשאל למה הם לא יהיו בליגת האלופות…
טל, אפשר גם לצחוק על מסי שהעונה הקבוצה שלו מחורבנת.
כדורגל הוא ספורט קבוצתי, כמו שראינו אנחנו השנה.
בנוסף, מסי ורונאלדו פרשו! רשמית! אלו ליגות תחת שלא קשורות לספורט התחרותי שקוראים לו כדורגל.
מזתומרת למה? כי פנאלדו שחקן אפססס. רק מסיייי
אם הבן אדם לא מצליח לסחוב קבוצה למקום טוב יותר מ-5 פאקינג סעודיה, זה אומר משהו… לא צריך להשוות למסי - את הביקורת שלי על המינוי של מסצ’ראנו הוא קיבל במקום המתאים.
דיי טל, הויכוח נגמר סופית סופית סופית שמסי הניף גביע עולם. כמובן רק למי שאין עיניים ומוח. אנחנו האנשים הנורמלים עם מוח ועיניים לא היינו צריכים את המונדיאל.
הם יכולים לשלשל במגרש כמה שבא להם. זה כבר לא מעניין. הם עשו את שלהם. אחד רוצה להגיע ל1000 שערים בשביל טיעון חדש למה הוא הגדול מכולם בראיון הבא עם פרדיננד, ואחד רוצה להגיע בכושר ובריא לגביע העולם הבא. לשניהם לא אכפת מהצלחת הקבוצה.
הרבה פעמים התנהל פה הדיון “מה יותר חשוב - ליגה או צ’מפיונס?”. קצת מפתיע לשמוע את הזווית של רונאלדו, שטוען שטורניר של 6-7-12-13 משחקים לא מגדיר שחקן, מכיוון שהנטייה המוגזמת של אנשים לטורניר גביע היא הסיבה היחידה* שיש לו יותר מכדור זהב אחד.
*כאילו, זו לא הסיבה היחידה. יש גם את פרשת השחיתות של 2013, אבל פחות מעניין לדון על זה.
אל תשכח גם את הטענה המבריקה שזה לא חוכמה לזכות במונדיאל עם ארגנטינה כי היא זכתה מלא בעבר, בניגוד לפורטוגל. וזכיות בליגת האלופות עם ריאל מדריד, מה איתן?
בכללי ראיון שובר לב.
שחקן טופ4 היסטורי, מפורסם טופ5 עולמי.
זה לא בא בלי מחיר נפשי, מסתבר.
“הכבוד” בין שתי האגדות מגיע בעיקר מהצד של ליאו מסי שלא היה מספק התבטאות דומה כמובן. אמירה מיותרת של כריסטיאנו רונאלדו ולא היחידה בריאיון הזה. הדברים היחידים שכביכול אהבתי זו הצצה יותר ל”כריסטיאנו האדם”, מערכת היחסים עם המשפחה וכדומה וכמה מילים על דיוגו ז’וטה.
לצערי גם כשהיה בשיאו הוא היה חלש מאוד במונדיאלים, בעיקר ב-2014 עם הדחה בשלב הבתים כבר. הכי קרוב לטורניר נורמלי שלו זה 2018 וגם שם בעיקר שלושער מול ספרד ואז נתקלו בחומה אורוגוואי והוא לא הביא את האקסטרה.
לגבי כדור הזהב 2013 לא אכנס לדיון שוב, רק אומר: התרומה המדהימה של פרנק ריברי לזכייה בליגת האלופות היא גול אחד (באסה - נגד באטה בוריסוס גם) וחמישה בישולים. אריאן רובן כבש את שער הניצחון (כן מבישול שלו), שני גולים נגד ברצלונה, תומאס מולר היה חשוב, גם מנואל נוייר. לא משוכנע שריברי היה השחקן הכי טוב שם ואני כן מחזיק ממנו. ברור שהמוניטין שיחק לטובת כריסטיאנו שברמת התארים הקבוצתיים גורנישט.
האובססיביות של רונאלדו כלפי מסי היא משהו שאני לא זוכר באיזשהו ענף ספורט. זה קצת אירוני כאשר מדובר בכוכב של ריאל מדריד אל מול סמל של ברצלונה שבראי ההיסטורי ברצלונה נתפסת כמועדון יותר אובססיבי וקנאי לריאל מדריד מאשר להיפך.
אותי אישית זה ממש דוחה ואני בז לזה, אבל כנראה שבלי האובססיה החולנית הזאת הוא לא היה מגיע לאן שהגיע, כי הוא באמת עשה ועושה קריירה עצומה.
חבל שהוא בוחר להתנהג בצורה כזאת גם שהוא בן 40, חצי בפנסיה (למרות שבראש שלו הוא עדיין משחק בטופ העולמי מסתבר) אבל כנראה שהוא לא ישתנה לעולם.
אני שנים באותה דעה על רונלדו.
הוא ספורטאי קטן. האובססיה שלו והצביעות שלו זה דבר שלא ראיתי בחיים אצל שום ספורטאי בטופ של הטופ.
כשהוא זוכה בנעלי זהב? זה פרס אובייקטיבי, עובדתי, לא כמו כדור הזהב שהוא על ״דעות״. הפסיק לזכות בנעלי זהב, מסי עקף אותו, רונלדו זכה בכמה כדורי זהב. תגובתו? הוא רוצה לזכות בכמה שיותר כדורי זהב. זה החלום שלו.
מסי עקף אותו בכדורי זהב בנוק-אאוט. תגובתו? ״זה פרס מכור״. בנאדם מקבל פרס מביך בקטאר ואומר שזה פרס אמיתי כי הוא אובייקטיבי ![]()
עכשיו המונדיאל זה לא החלום שלו. לפני 2022 זה היה.
כשצ׳אבי שיחק בקטאר זאת הייתה ליגה שלא קיימת. שהוא משחק בערב הסעודית היא שנייה רק לאנגליה.
שחקן פנומן, מקצוען, היסטורי. בנאדם קטן וספורטאי קטן.
מסי אגב מהצד שלו שם אותו איתו באותה שורה.
אני לא מבין מה אתם רוצים מהבנאדם, הוא אכול קנאה בצדק. ספורטאי מוכשר ומקצוען על שמקדיש כל דקה למקצוע שלו כבר עשרות שנים, ואילולא מסי הוא היה נחשב לשחקן הגדול ביותר בדורו.
כתבתי כבר פעם, כל הכדורגלנים בעולם משתפכים על מסי כי הוא שנות אור מהם. אין קנאה במתחרה כל כך יותר טוב ממך. רונאלדו היחידי שעמד בקצב ונתן פייט אמיתי לחייזר.
אפשר להגיד שהוא ילדותי, שלא יודע להסתיר את הקנאה עם מילים מכובסות, אבל אני מעריך אותו. יש לו מטרה, דלק שמניע אותו. להיות “הכי" משהו, לא יודע כבר מה, ומסי הורס לו. גם עוד 100 שנים של משמעת ברזל לא יעזרו לו, וזה מבאס.
או במילים אחרות:
https://new.methodic.co.il/האם-מקום-שני-כואב-יותר-ממקום-שלישי/
RONALDO BECOMES THE OLDEST PLAYER TO RECEIVE A RED CARD IN A WORLD CUP QUALIFIERS GAME
איך הוא אמר? השיאים רודפים אחריו.
זה פשוט הדבר הכי מצחיק בעולם
איזה איש מטורלל
עזוב שהוא מטורלל, הוא גם שקרן חסר מודעות.
בקבוצה שלו משחקים סיידו מאנה, קינגסלי קומאן, איניגו מרטינז, ז׳ואאו פליקס, ברוזוביץ׳, עוד בלם צרפתי, שהגיע מלייפציג, שתי ברזילאים מוכשרים עם הופעות בנבחרת.
אין מה לעשות. כשיש לך 0 תארים ואתה הכי זבל בקבוצה אתה נהיה מטורלל.
חייבים להעריך את האובססיה שלו לקחת תואר בליגה שבה גם מי שלקח תואר לא זוכר שזה קרה