כריסטיאנו רונאלדו :: 900 שערים בקריירה

זה יכול להיות גם “בבית”, בפורום של ריאל מדריד, אני עדיין ממשיך לכתוב שם פה ושם, לרוב לעצמי. אין לי בעיה גם לפתוח דיון חדש. הת’רד נפתח בינואר 2018 באווירה פחות חגיגית אחרי חצי עונה ראשון מזעזע בליגה הספרדית. ראיתי שכתבתי בערך כל הודעה רביעית שם ועד היום לא הגיע מחליף :slight_smile: אין דבר שקשה לי יותר מדיון פרידה משחקן גדול וכשהוא יפרוש אני אקבל זאפטה לפנים.

בכל מקרה אפשר לחשוב שזה הת’רד היחיד שהדיון בו התגלגל למשהו שונה מהכותרת…

זה לא הפעם הראשונה אבל בתור אחד שכואב לו שלא נותנים לרונאלדו את הכבוד, אתה לא רוצה לכתוב טיפה עליו?

תעשו מה שאתם רוצים. לי זה לא מפריע. אני גם לא ישקר. הוא ספורטאי ענק וווינר עצום ושהוא בכה במשחק ההוא שהוא נפצע בגמר של היורו שפורטוגל לקחה זה כאב לי ורביע יכול להעיד על זה. אבל ההתנהגות שלו במונדיאל די מקשה עלי לרחם עליו כל כך.

אבל הוא ומסי הפכו את הכדורגל לחויה בלתי נשכחת בעשור האחרון. אנחנו נתגעגע לשתיהם. ואלו שהתעסקו כל הזמן במלחמות של רונאלדו מול מסי במקום להנות מהתחרות בינהם ישאלו את עצמם בעתיד למה הם “ביזבזו” כל כך אנרגיה על שטויות במקום להנות מהחויה.

אוף טופיק לאוף טופיק, אבל:
א. אני לא חושב שיש פה מישהו שלא מכיר את הדף.
ב. אם יש כזה, ובמיוחד אוהד ברצלונה כזה - בהחלט ראוי לפרסם לו את הדף.

קורא פלוני אלמוני אוהב קטלונים יקר - ממליץ לך בחום לבדוק את העמוד של בארסה מאניה בפייסבוק/טלגרם.
לא טוב כמו הפורום הזה, כמובן, אבל אנחנו לא מפחדים מתחרות :slight_smile:

אם אתם רוצים לעשות לו כזה אני בוודאי לא אעצור אתכם.
בעיניי זה לגמרי לצעוק יש לפני הגול, או בשפה של מדרידיסטה, לעשות

אם אתם מתעקשים…

אז קודם כל הגיעה לוואלורדה כל מילה רעה שהוא ספג.

ב2019 מסי נתן אולי את העונה הכי טובה של כדורגלן אי פעם. מתחרה ראש בראש עם מסי 2011, מסי 2012 ומסי 2015.

העובדה שוואלורדה הצליח לחבל לו בטרבל היא בגלל שהוא אחד המאמנים הגרועים בהיסטוריה. אלא אם תבואו ותטענו שנעשתה שם חבלה בזדון, ואז יש לנו פה דיון אחר לגמרי.

אם כבר גרמתם לי להגיב פה, אז אני חייב לציין שלא ירדה לי דמעה כשראיתי את רונאלדו יורד בבכי מהמגרש.

רונאלדו הוא כל מה שאני שונא בספורטאים. נכון, הוא התאמן יום ולילה כדי לשאוף לטופ, אבל מעולם זה לא היה בשביל הקבוצה שלו והאוהדים שלו. זה תמיד היה בשביל עצמו. הוא תמיד נכנס לפינות עם שחקנים / אוהדים יריבים, וטען שכל העולם מקנא בו, הוא לא חגג כשחבריו לקבוצה פרחו אם זה “בא על חשבונו” ותמיד הפנה את כל הזרקורים אליו - גם כשהוא לא תרם כלום, כמו הגמר מול אתלטיקו או גמר היורו. היום כשהוא כדורגלן גמור, אז פתאום שמים לב שהוא לא אמר מזל טוב לבנזמה או ניסה לגנוב לברונו גול, אבל הדברים האלה תמיד היו שם.

אנחנו מדברים על שחקן שלאורך שנים החזיק צוות מדיה עצום כדי שהרים קמפיינים תקשורתיים שיפמפמו יום ולילה את ההישגים שלו, וכשזה לא עבד לו הוא גם החרים טקסים של פיפא / ההתאחדות הספרדית, עד שנתנו לו פרסים בכוח. זה בן אדם שלאורך כל הקריירה שלו לא הפסיק ליצור כותרות שליליות, במקום להתרכז בספורט ולהסתפר בכותרות שלו על הדשא, שגם ככה היו בכמויות כי הוא היה שחקן גדול. אבל זה מעולם לא הספיק לו.

@Giggsy תהה באשכול המונדיאל איך זה שהפורטוגלים נכנסים ברונאלדו ומאשימים אותו בהדחה. למישהו יש ספק שהפסטיבל סביבו פגע בהכנה של הפורטוגלים? במקום לחשוב על מרוקו, היו עסוקים בכיבוי השריפות שאחותו העלתה לאינסטגרם. במקום להתכונן למשחק, היו עסוקים בלהוציא הכחשות לכלי התקשורת השונים. הבן אדם שחרר את אחד הראיונות הכי שערורייתיים בתולדות הענף דקה וחצי לפני שהתחיל המונדיאל, מילא לשים את עצמך תמיד לפני כל הקבוצות שבנו אותך, לפני כל החברים שלך שעשו אותך גדול - לפני המדינה שלך? הרס לנבחרת שלו הזדמנות היסטורית.

יש אנשים שיעריצו את האופי שלו. זה מה שהפך אותו לאחד הגדולים בהיסטוריה. אישית? לא סובל אותו. שיפרוש כבר ויפסיק לנסות לתפוס כותרות. פעם היכולת שלו עוד הצדיקה את זה, היום זה כבר פתטי.

הוא מין הסתם לא היה המאמן הכי טוב של בארסה, אבל כן תפקדה והייתה יציבה איתו. הוא ניצח משחקים גם בלי מסי, אפילו אם הם לא המון. לגבי אנפילד, מין הסתם הוא לא עזר, אבל גם אם אתה גאון טקטי אין הרבה לעשות עם שחקנים מקצוענים שפשוט מחרבנים לך במכנסיים מהדקה הראשונה. שחקן ותיק ומנוסה כמו אלבה רץ לבכות במחצית, כל הקישור שלך לא מצליח לקחת כדור לפאקינג אוריגי והגול הרביעי? בחייאת ראבק. אני יכול להבין שלמאמן יש השפעה (לטוב ולרע), אבל לא להסתכל על כדור קרן? זה אם כל הבדיחות.

הטענה שלי הייתה שוואלוורדה לא היה מאמן ששווה לזכור, אבל הוא זכאי לחצי מהעליהום שעשו עליו. הוא אף פעם לא קיבל שחקנים שהוא רוצה, ההנהלה בכללי לא חשבה על הצרכים של הקבוצה הראשונה ולרוב הוא עשה מה שאפשר יחד עם העובדה שהוא מאמן ספרדי מוגבל שלא יודע לנהל סגל רחב.

האמת שהעונה הראשונה שלו הפתיעה אותי לטובה עד רומא. עד המשחק ההזוי הזה הוא הצליח לגרום לקבוצה המפורקת שלנו לקחת תואר וזה כשיש לך את רוברטו כמגן ימני ופאוליניו בקישור. האמת היא, שהמצב במועדון היה כל כך מחורבן ושום דבר לא תפקד שאני רוב הזמן התבאסתי בשבילו (למרות שברור שהוא מקבל ים כסף וכ’ו).

לגבי הדעה על כריסטיאנו, אני לא מחסידיו, אבל אני כן חושב שיש הרבה חברי קבוצה שמעריכים אותו מאוד ואוהבים אותו. ריאל מדריד איתה הוא לקח את כל הצ’מפיונס מלאה בסיפורים של חברי הקבוצה שמספרים עד כמה הם מבסוטים לשחק איתו וכמה הוא נותן להם גב. האמת שמי שבאמת מתנהגים כמו כל מה שאני שונא בכדורגל זה שחקנים כמו ניימאר או פוגבה, רונאלדו עד העונה האחרונה ביונייטד תמיד היה מקצוען אמיתי.

דיונים על ואלוורדה בין נדב לטל -

whatyearisit-cardiac

כמו שאייל הגיב, אין לי טענות חדשות. הטענות הן אותן טענות ישנות: היה לו את אחד הסגלים הטובים בהיסטוריה של בארסה, ואל מול ריאל פתטית להוציא רק אליפות ודאבל זה אנדראצ’יווינג מטורף. בהתחשב בעובדה שמסי היה בשנה היסטורית, ואלורדה זכאי להרבה יותר מההייט שהוא קיבל. לבוא להגיע לי שעד רומא הקבוצה שיחקה בסדר, כשהכדורגל היה נראה רע, וכל הניצחונות היו מקריים במקרה הטוב ומסי נגד כל העולם במקרה הרע זה לא מחובר למציאות.

בנוגע למשחק הספציפי נגד ליברפול, אפשר לעשות הרבה דברים. אבל לא כשאתה צנון שלא מסוגל לתפקד. אם אני במקומו אני שובר את הלוח על הראש של אלבה במחצית, שתהיה לו סיבה אמיתית לבכות. מה אתה בוכה כשאנחנו מובילים 3-1 יא מטומטם? צורח על השחקנים כל כך חזק עד שהם הופכים לחרשים, ולא יכולים לשמוע את הקהל באנפילד. מתחיל את המחצית עם חילוף משולש, כשאלבה הראשון שיוצא, ומודיע לשחקנים שמי שלא יסיים את המשחק עם כרטיס צהוב לא חוזר לברצלונה. נותן הנחיה לשבור רגליים, הופך את המחצית השנייה לאנטי כדורגל, ומנסה לסיים עם 2 אדומים בצד שלנו ו3 פצועים בצד שלהם. חסר דברים לעשות כשהקבוצה שלך עדיין ביתרון 3-1 ואתה צריך להעביר 45 דקות מבלי לספוג?

אני כבר לא מדבר על להיות מאמן כדורגל סביר, ולהעביר לשחקנים שלך את יסודות המשחק שעבדת איתם כל השנה כדי להבקיע שער חוץ ולהוציא לליברפול את כל האוויר. באמת שלא. נטו על לא להיות האפס הכי גדול אי פעם.

כנ"ל אצלי. כנראה שאף פעם לא נסכים על זה.

טוב, חיפשתי, אף מילת פרגון לארגנטינה על ההעפלה לגמר. כאילו, חוץ מלשים את הציטוט של מודריץ’ על השופט.
גם אף מילה על המהלך של מסי בשער השלישי. אולי גם זה “אחלה בישול אבל לא מעבר”.
באופן משעשע, בתגובות לפוסטים על מודריץ’ דווקא יש ברכות של אוהדי ברצלונה לקשר המחונן של מדריד.
בבארסה מאניה, אגב, כן עלה פוסט פרגון למודריץ’.

עכשיו, נחש מה, זה נראה לי ממש ממש בסדר. זה דף אוהדים של ריאל מדריד. ובארסה מאניה הוא דף אוהדים של ברצלונה. להיות ספורטיבי לא אומר להיות “אוהד נייטרלי”. אף תלונות לעמוד שלך, כן ציון הציפיות הלא סבירות מבארסה מאניה.

הפוסט נכתב אחרי השער השלישי של ארגנטינה כשהיה ברור שקרואטיה לא תוכל לצאת מזה. אני לא האשמתי את השופט אתמול בשום דבר, אלו היו הדברים של לוקה מודריץ’ אחרי המשחק והעלתי פוסט על הדברים שאמר אחרי ההפסד (כשפפה אמר את מה שאמר אחרי ההדחה של פורטוגל, והתייחסתי אליו כי הוא אקס אהוב - כתבתי שהוא כנראה מגזים בביקורת שלו על השופט). לא אני צריך לברך את ארגנטינה על ההעפלה לגמר והניצחון הגדול שלה, אין לריאל מדריד שחקן שנמצא שם, אני לא מסקר את המונדיאל. אני לא מתעסק בקקה בדף שלי. ואתה ממש מעצבן ומיתמם. אבל לא יצליח לך. תמשיך להיות חלק מהעדר.

לא יודע על איזה פוסט אתה מדבר. נכתב מספר רב של פוסטים אחרי המשחק אתמול, באף אחד מהם לא בחרת לשבח את מסי או לברך את ארגנטינה.

אני לא כתבתי שהאשמת את השופט אתמול בשום דבר.

צריך אתה בוודאי לא. גם בארסה מאניה לא צריכה לפרגן לכריסטיאנו או למודריץ’. זה שהם בוחרים לעשות את זה, זה יפה, לא צפוי (כי עובדה, אתה לא בחרת בזה), בניגוד לטענה שלך:

וזה רלוונטי על רקע זה שאתה מאשים אותם שהם “מתעסקים בקקה” בהקשר של הצד השני, יותר מאשר עמודים אחרים.

רב תודות.

מתנצל (בכנות) אם נגעתי בנקודה רגישה. כמו שכתבתי ואולי לא הדגשתי מספיק - המטרה לא הייתה לציין לרעה את העמוד שלך, אלא להמחיש שבארסה מאניה לא פחות ספורטיביים מאף אחד אחר.

זה כבר סתם נמוך ולא קשור לכלום. אני אפילו לא יודע על איזה עדר מדובר. קלאס 10/10.

רומנו מחפש כבוד באופן אובססיבי אבל להקטין הוא יודע.

שמע, חיכית לדור בפינה, הבעיה היא שזה לא הפינה הנכונה.

לא מברכים שחקן (יריב) על זה שהגיע לגמר, מברכים שחקן כשהוא סיים את דרכו בטורניר מסויים ויודעים מה בדיוק עשה.

מצד אחד אף אחד בבארסהמאניה לא שיבח את מודריץ כשעלה לחצי הגמר.
מצד שני אתה לא יודע עדיין אם דור יברך את מסי כשיסיים את דרכו במונדיאלים.

בקיצור you jumped the gun פה.

לא חיכיתי לו באף פינה אבל כאשר הוא ממילא כותב לא מעט על המשחק כי “יש לריאל מדריד שחקן שנמצא שם”, אז בוודאי הדבר המתבקש הוא גם להזכיר ולו במשפט איזה פיפס של מחמאה לנבחרת שהביסה אותו, ולשחקן על שנתן מהלך מהסרטים במעמד של חצי גמר מונדיאל, ובאופן כללי נותן טורניר פנומנלי.

כלומר, זה לא מתבקש, אלא אם אתה במקרה מתלונן בעצמך על “חוסר קלאס” של עמיתיך כלפי יריבים ספורטיביים.

אין איך להציג את זה אחרת מחיכית לו בפינה. הוא טען משהו וחיכית לרגע שיקרה משהו שיגרום לו לפרסם. משם המצאת איזה סטנדרט לא ריאלי של אובר פרגון=10 ואמרת “הופה איזה יופי, הנה גם דור לא עומד בסטנדרט הלא ריאלי הזה בוא נראה לו שהוא צבוע”.

בוא נגיד היפוטתית שיש סקייל שנע בין
הייפרקלאס/אובר פרגון= 10, לבין חוסר קלאס/ילדותיות=1
אם (לפי דור) בארסהמאניה יושבים קרוב יותר ל1
אז גם אם הוא יושב רק באיזור 5, לגיטימי מצידו לבקר.

אם אתה טוען ששניהם באיזור ה5 זה כבר עניין של הדיון בניכם אבל אין לזה קשר לתגובה המקורית שלך שהגבתי עליה.

בלי לפגוע, יש לי דברים יותר טובים לעשות בחיים מאשר לחכות לדור בפינה.
כשאני רואה פוסט בפייסבוק שמפעיל אצלי זיכרון לדיון שראיתי בעבר בפורום, אז אני לא מתבייש לכתוב זאת בפורום.

זה קרה לפני כמה ימים, כשראיתי פוסט פרגון לכריסטיאנו בבארסה מאניה:

וזה קרה היום, כשראיתי פוסט פרגון למודריץ’ בבארסה מאניה:

זה עד כדי כך פשוט. מעבר לזה, אין לי מה להתעסק עם הטענה הלא רלוונטית ממילא שלך, שאני “מחפש אותו בפינה”.

הפוך גוטה, הפוך.
לא רציתי להוריד את דור לסטנדרט של בארסה מאניה, אלא להעלות את בארסה מאניה לסטנדרט של דור.
תוהה האם זה ייקלט בפעם השלישית שאני כותב את זה.

נראה שנתקעת קצת על הביטוי מחכה לו בפינה וזה גרם לך להתעלם מכל הטענות שלי. (לוקח את זה בחזרה)

הטענה המקורית שלי נשמרת. אני מדבר על פילוסופיית דיון והטחת טענות.
אם מישהו טוען שאתר x הוא 1 ואתר y הוא 5, אתה לא יכול (כמובן שאפשר לכתוב הכל אבל זה לא מקדם את הדיון לשום מקום) לטעון מנגד, "שמע גם אתר y לא היה אתמול 10 ככה שהוכחתי שאתר x הוא 5 כמו אתר y.

זה איזשהו תת ז’אנר של איש קש. אתה בוחר להציב רף דמיוני ומבקר את הצד הנגדי שהוא לא עומד בו למרות שאין לזה קשר לטענה של הצד השני.

אין פה טענה של אתר x כן פרגן למודריץ כשעלה לחצי גמר ואתר y לא עשה כמצופה מצד שני למסי כשעלה לגמר למשל. הפרגון למודריץ זה כי הוא סיים את דרכו בטורניר ומסי עדיין לא. אז לא נתת הזדמנות אפילו לאתר y.

באיזשהו מקום, אני חושב שזה הולם ש’ת’רד הפרידה מכריסטיאנו’ התגלגל לוויכוח כזה.

רק כדי להשלים - רציתי לכתוב את זה בעצמי, ולבד, ולקחת לי. אז אני עצוב.

אחלה

עניתי על זה כבר:

לא אמרתי שהמקרה היה אחד לאחד.
כן אמרתי שזה מקרה שמתבקש להפגין בו מעט קלאס.

לגבי הציונים המספריים, אז תראה, למרות שאין פה מישהו שאוהב מספרים יותר ממני, זה קשה לכמת. האם עמוד שמפרגן ליריבים וגם עושה קצת טראש טוק הוא יותר או פחות קלאס מעמוד שלא מפרגן ליריבים וגם לא עושה טראק טוק? אני לא חושב שיש פה תשובה ברורה. אולי אחד יותר חם (לטוב ולרע) והשני יותר סטרילי, לא יודע.

ממילא, המטרה שלי אינה להשוות ישירות בין העמוד של בארסה מאניה לבין ספציפית העמוד של דור, ואני ממש לא רוצה לשים את הפוקוס סביב העמוד של דור, אני לא חושב שזה מכבד מדי וראינו שזה לא נעים לו. כן הרגשתי שהתקבע מעין קונצנזוס בפורום שבארסה מאניה חסרת קלאס, ביחס לעמודים אחרים באופן כללי, ואני חושב שזה עושה לה עוול. לכן ציינתי פעמיים שהיא מפרגנת ליריבים, בצורה לא טריוויאלית. בפעם השנייה זה בלט אפילו יותר, על רקע עמוד אחר, שלא פרגן ליריב.

אבל כאמור, נקודת הייחוס שלי היא בארסה מאניה.