אם אתם מתעקשים…
אז קודם כל הגיעה לוואלורדה כל מילה רעה שהוא ספג.
ב2019 מסי נתן אולי את העונה הכי טובה של כדורגלן אי פעם. מתחרה ראש בראש עם מסי 2011, מסי 2012 ומסי 2015.
העובדה שוואלורדה הצליח לחבל לו בטרבל היא בגלל שהוא אחד המאמנים הגרועים בהיסטוריה. אלא אם תבואו ותטענו שנעשתה שם חבלה בזדון, ואז יש לנו פה דיון אחר לגמרי.
אם כבר גרמתם לי להגיב פה, אז אני חייב לציין שלא ירדה לי דמעה כשראיתי את רונאלדו יורד בבכי מהמגרש.
רונאלדו הוא כל מה שאני שונא בספורטאים. נכון, הוא התאמן יום ולילה כדי לשאוף לטופ, אבל מעולם זה לא היה בשביל הקבוצה שלו והאוהדים שלו. זה תמיד היה בשביל עצמו. הוא תמיד נכנס לפינות עם שחקנים / אוהדים יריבים, וטען שכל העולם מקנא בו, הוא לא חגג כשחבריו לקבוצה פרחו אם זה “בא על חשבונו” ותמיד הפנה את כל הזרקורים אליו - גם כשהוא לא תרם כלום, כמו הגמר מול אתלטיקו או גמר היורו. היום כשהוא כדורגלן גמור, אז פתאום שמים לב שהוא לא אמר מזל טוב לבנזמה או ניסה לגנוב לברונו גול, אבל הדברים האלה תמיד היו שם.
אנחנו מדברים על שחקן שלאורך שנים החזיק צוות מדיה עצום כדי שהרים קמפיינים תקשורתיים שיפמפמו יום ולילה את ההישגים שלו, וכשזה לא עבד לו הוא גם החרים טקסים של פיפא / ההתאחדות הספרדית, עד שנתנו לו פרסים בכוח. זה בן אדם שלאורך כל הקריירה שלו לא הפסיק ליצור כותרות שליליות, במקום להתרכז בספורט ולהסתפר בכותרות שלו על הדשא, שגם ככה היו בכמויות כי הוא היה שחקן גדול. אבל זה מעולם לא הספיק לו.
@Giggsy תהה באשכול המונדיאל איך זה שהפורטוגלים נכנסים ברונאלדו ומאשימים אותו בהדחה. למישהו יש ספק שהפסטיבל סביבו פגע בהכנה של הפורטוגלים? במקום לחשוב על מרוקו, היו עסוקים בכיבוי השריפות שאחותו העלתה לאינסטגרם. במקום להתכונן למשחק, היו עסוקים בלהוציא הכחשות לכלי התקשורת השונים. הבן אדם שחרר את אחד הראיונות הכי שערורייתיים בתולדות הענף דקה וחצי לפני שהתחיל המונדיאל, מילא לשים את עצמך תמיד לפני כל הקבוצות שבנו אותך, לפני כל החברים שלך שעשו אותך גדול - לפני המדינה שלך? הרס לנבחרת שלו הזדמנות היסטורית.
יש אנשים שיעריצו את האופי שלו. זה מה שהפך אותו לאחד הגדולים בהיסטוריה. אישית? לא סובל אותו. שיפרוש כבר ויפסיק לנסות לתפוס כותרות. פעם היכולת שלו עוד הצדיקה את זה, היום זה כבר פתטי.