כריסטיאנו רונאלדו :: 900 שערים בקריירה

אלה הדברים המקוריים:

את הפוסט באינסטגרם היא ערכה בדיוק כשהגבת (חשוד מאוד הטיימינג :rofl:)

מה פספסתי?
לא ראיתי אולי את כל החגיגות אלא רק את הכמה דקות הראשונות, ובהחלט לא היה נראה שרונאלדו במרכז הקפיצות, אך הוא כן היה שם וחיבק ובירך שחקנים.

הבחור חייב להתבגר, אין שום ספק, ככה יהיה יותר טוב גם עבורו, אך כנראה שהמיתוג כבר חשוב לו יותר מהשערים והשיאים.

הנה עוד כתבה על הדעיכה של כריסטיאנו רונאלדו - מתוך אתר כלכליסט, אתם מבינים את הרמז: כריסטיאנו רונלדו הוא כוכב שקורס - הסכנה היא שייהפך לחור שחור.

עכשיו אין לי שום בעיה עם “החגיגה התקשורתית”\השמחה לאיד כלפיו, כמובן שזה נושא מרכזי לדיון והטיעונים בעד כריסטיאנו די נגמרים, החודש הזה עם נבחרת פורטוגל בטח לא משפר את המצב. ועדיין, צריך לכתוב בצורה עניינית ומבחינתי היה חשוב להיות נודניק עם כמו “גילוי נאות” מטומטם (ואני לא מגיב ככה אף פעם בפוסטים בפייסבוק). מכבד כל דעה אבל לא אנטי. הכותב הוא אוריאל דסקל שבתחילת עונת 2015/16 היה בטוח שהכי טוב לריאל מדריד למכור את כריסטיאנו רונאלדו, וצריך להגיד את זה ולהזכיר את זה. תודה לאל שאף אחד לא הקשיב לו, כך היו לנו פחות שלושה גביעי אירופה בארון. אז לא, דסקל לא יכול לנתח את כריסטיאנו.

אתה חדש לדביל הזה? חחח

וולקאם טו דה קלאב חבר.

בעקבות הדיווחים האחרונים על רונאלדו שאיים לעזוב את הנבחרת (מצטרף לכל שלל הסיפורים למינהם), אני תוהה מה דעתכם והאם אתם מאמינים לזה או לא. יותר מעניין אותי נטו כן/לא אז אני אשמח אם תצביעו בסקר.

*אגב, ניסיתי לבדוק ממי הגיעה הידיעה הזו בשביל שאוכל לגבש דעה שלא מתבססת על תחושת בטן, אבל לא מצאתי מקור - מישהו?

האם אתם מאמינים שרונאלדו באמת איים לעזוב את הנבחרת?
  • כן - אני לא מופתע
  • לא - מאמין שזה סתם פייק ניוז

0 מצביעים

היום ראיתי את שני הפוסטים האלה.
לא יודע, ההכחשה של ההתאחדות נראית ממש חלשה, נראית כמו תגובה אוטומטית במקרים כאלה כדי לנסות ולהוריד את הלהבות כמה שאפשר.

העובדה שהוא אפילו לא חגג עם החברים אחרי סיום המשחק גורמת לי לחשוב שהוא באמת עושה בעיות ולא מקבל בעין יפה את ההורדה לספסל, במיוחד שהמחליף שלו עשה בחצי משחק מה שרונאלדו לא עשה ב5 מונדיאלים.

ואז באה אחותו, שלטעמי בחיים לא כותבת משהו בלי האישור שלו, וכותבת את זה:

לא בדקתי אם זה אמיתי, אבל אם כן אז אני בטוח שהוא מתמרמר שמה במחנה ועדיף שיחזירו אותו הביתה גם אם הוא יכול להיות אחלה נשק מהדקה ה70.

אחותו אכן הפגיזה באינסטגרם עם סרטונים שלו מריאל מדריד וכל מיני אנשים ששולחים לה שאח שלה שחקן גדול וכמה זה לא בסדר שלא משתפים אותו וכו וכו. שתבינו, רונאלדו או מסי או מראדונה, אתה בן 38 והמאמן החליט הפעם (בפעם הראשונה מזה מליון שנה) לפתוח איתך על הספסל והפמלייה שלך מתחילה לגנות ולהתלונן? בחייאט…אני באמת מקווה שזה סתם שמועות ושקרים אבל אין עשן בלי אש.

גם אני חשבתי בהתחלה שהכל בסדר איתו ביונייטד והוא סתם מאוכזב שלא משחק אבל נשאר מקצוען, הרי כל השחקנים נורא אוהבים אותו והוא חגג איתם יפה שערים.
נשמע לי הגיוני לגמרי שהוא התחרפן על סנטוס. מה שנשמע לי פחות הגיוני זה שהוא התעשת, אבל אולי גם הוא יכול להפתיע.

האם זה יהיה דיון הפרידה מכריסטיאנו? לחלוטין מגיע לו אחד, וזה נראה לי טיימינג טוב, כי עם כל הכבוד לליגה הסעודית, זה נראה כמו סוף הקריירה.

הייתי מחכה לפחות עד שהוא יחתום שם לפני שנתחיל לסכם את הקריירה שלו :slight_smile:

מה שאני כן רוצה לציין, כי היו פה הרבה השמצות נגד הקלאס של בארסה מאניה (והיעדרו) לאחרונה, כגון (וסליחה דור שאני מצטט רק אותך פשוט זה מה שקפץ לי לראש, בטוח שאתה לא היחיד ולא בטוח אפילו שאתה באמת כל כך בז להם)

אז בפוסט טרי שלהם הם מהדהדים כתבה של שרון דוידוביץ’ שמפרגנת לכריסטיאנו.
הם לא מושלמים כמובן, אבל חשבתי שנכון גם להציג בפורום את הדוגמאות שיש להם קלאס, ולא רק את הדוגמאות שאין להם קלאס.

אני אישית לא מתחבר לגישה הזו, ויותר בסגנון של פירס מורגן:
image
אבל זה כבר עניין של טעם…

קראתי גם את הטקסט של שרון דוידוביץ’, אין כאן שום דבר מקצועי עד כמה כריסטיאנו רונאלדו היה שחקן גדול, אלא רק שהוא בן אדם. אחלה, צפוי, לגיטימי. שוב, בארסה מאניה הם מקור מידע מעולה, כבר כתבתי לא אחת שהם אימפריה, ושהם ‘מבינים’ מה קורה בתוך הבית ויודעים איזה עיתונאי אמין ואיזה לא - יותר ממה שאני שולט בריאל מדריד. אבל הם עדיין עם הרבה תוכן שהוא זבל, הרבה אנטי, התעסקות בצד השני - ריאל מדריד, “פנאלדו” שזה הקשקוש הגדול שלהם וכן הלאה. הם גם כתבו פוסט חביב יחסית כשכריסטיאנו עזב את ריאל, אז מה?

מניח בזהירות שיהיה גם מזה אחרי שיפרוש מהנבחרת ויחתום אצל הערבים, אם וכאשר.

וואלה, יש לך בשלוף במקרה?

כמו שאנחנו יודעים, וקיבלנו דוגמה טובה מהראיונות של שחקני פורטוגל - כולם חוטאים בזה, מי יותר ומי פחות.

אז אני מנסה להראות שהמציאות אינה שחור-לבן, ולצד ירידות בריאות על הצד השני, בארסה מאניה גם יודעים להביע כבוד וספורטיביות כלפי הצד השני. אפשר להתווכח האם גוון האפור שלהם הוא אפור 50% או אפור 60%, אבל הוא בוודאי אפור, לא שחור.

דיון מעניין. דעתי הכנה על מאניה שהם באמת מייצאים ערימות של זבל, לא מעט בשם הצורך להיות רלוונטים בעולם של רשתות חברתיות, אבל גם לפעמים אני מוצא את עצמי סולד מהתוכן שלהם בלי קשר. יצא לי להכיר באופן אישי חלק מהכותבים, ואני יודע שחלקם עזבו. אני לא יכול להתעלם מהירידה ההדרגתית ברמת הכתיבה בדף הזה. בכנות, אני בעיקר מוצא את עצמי קורא רק את הנקודות של שי ועדכוני העברות. את היתר אני צורך בפורום.

לגבי עיניין פנאלדו, זה בכל זאת דף אוהדים, וזה בא ביחד עם עקיצות לצד השני. אני לא אלך לחפש מחמאות למסי או פיקה בדפים של ריאל לצורך העיניין.

אבל אנחנו מדברים על דף מסוים. אני לא קשור בשום צורה למדרידיסטה, אני חסום שם האמת כי פרסמתי את הספר שלי למכירה שם וגם את הדף הפייסבוק של האתר שלי Realmadrid.co.il. בדף שלי עלו לא פעם דברים יפים על אנדרס אינייסטה (שקשורים גם לקבוצה שלי למשל), קרלס פויול ואחרים. כמות ההטרלות שם עלתה בצורה ניכרת. “פנאדלו” זו שטות עלובה גם אם מדובר בדף אוהדים. הכבוד שבארסה מאניה מביאים לצד השני שואף לאפס. @Ender

הפוסט על כריסטיאנו היה משהו בסגנון של זו הייתה יריבות שהוציאה צדדים רעים אבל לקחה את שנינו לפסגה והוציאה את המקסימום…

באותה נשימה אני יכול להגיד שאין כמעט פוסטים שליליים על ראול, קרוס, ומודריץ’ כי בדומה לאינייסטה ופויול הם לאו דווקא שחקנים שמעוררים אנטגוניזם, ועל כן נתתי דוגמא את מסי ובעיקר פיקה (אני יודע שיש עוד שחקנים). אני מבין שאתה באופן ספציפי מתבאס מעיניין פנאלדו, ומין הסתם זכותך, אבל זו עוד עקיצה בין אוהדים באשר היא. חוץ מזה שראיתי את זה בעוד רשתות עמודים מחו"ל ובשפות אחרות כך שאני אופתע אם מאניה התחילו עם זה.

אין בעיה עם מה שאתה אומר. אבל בכל מקרה כמות הפוסטים בדף שלי על ברצלונה היא נמוכה. אני לא מתעסקת בזה ולא מתעסקת בתקשורת שם ומה שהיא מדווחת. ברוך השם יש מספיק חדשות על ריאל מדריד וכנ"ל הפוך. ובבארסה מאניה היו הרבה מאוד פוסטים די עלובים נגד ארנסטו ואלוורדה כולל מעין ‘יאללה שיפסידו והעיקר שיילך’. הפכו שם המון לשעירים לעזאזל ואני לא מדבר רק על ברתומיאו שאני כאוהד ממול משתעשע מכל הסאגה אבל הוא באמת מחבל. על ראול אין פוסטים שליליים אגב אבל בבארסה מאניה כשהאתר עוד היה רץ ב-2004 בפריויוים שאני הייתי קורא היה כתוב ‘רעול’ ו’רעל מדריד’ ואף הגדירו אותו פעם כחלוץ הגרוע בליגה באותה העונה.

הם לא צריכים את הפוסטים הזולים והמקניטים האלה, הם אימפריה גם בלי זה, ובלי מתחרים. כמו כן הפוסט שפרסמתי שהם הציגו על התקשורת המדרידאית ולואיס אנריקה הוא מטופש. אני שואל אותך - אני לא כתב לצערי. אני אוהד נבחרת ספרד עם בטן מלאה על הרבה החלטות שלו. אתה באמת חושב ששמחתי שהנבחרת שלי עפה נגד מרוקו כדי שאוכל לשמוח לאידו או להעביר ביקורת? לא נראה לי שכתב ספרדי רצה שהנבחרת תפסיד כדי לכתוב את הטור השלילי למחרת.

גם אני לא אהבתי את הפוסטים על וואלוורדה, ותמיד הייתה הרגשה שהוא אשם בכל שיט שהקבוצה עשתה על גדר השעיר לעזאזל. הוא היה צריך ללכת, אבל אני גם חושב אישית שהיה עליו עליהום מוגזם, אבל גם אם תשאל בין האוהדים, לא כולם שותפים לדעה שלי לגביו.

לגבי ראול ב2004, אגדה ככל שהוא יהיה הייתה לו עונה מזעזעת שהוא בעצמו אמר הודה באחד הראיונות שזו העונה הכי רעה בקריירה שלו (04/05, אתה כנראה זוכר את המילים שלו טוב יותר ממני). לא היה נעים לראות את הירידה שלו ביכולת, אבל הוא היה מזעזע באותה עונה. לצורך העיניין, לראות את רונאלדיניו קורס בעונתו האחרונה בבארסה ומפסיק להיות שחקן פעיל כשכל ספרד ובעיקר המארקה צוחקים עליו על כמה הוא שמן, כדורגל לא מזיז לו והוא לא סופר את רייקארד לא היה הדבר הכי כיף בעולם, אבל מה לעשות לפעמים יש גם ביקורות כאלו על שחקנים.

הפוסט על התקשורת למיטב זכרוני היה מבוסס על כתבה של עיתון אחר או כתב אחר. אני מסכים שזה פוסט מיותר, ובאותה נשימה אומר שהפוליטיקה הפנימית בספרד בכל הנוגע לכתבים, עיתונים ואמצעי תקשורת היא מזעזעת. אני כבר כמה זמן חשוף לזה פה בספרד ואנשים ניזונים מהחרא הזה, ולרוב אין שמץ של קריאה ביקורתית ונהנים מההתעסקות בזה כמו אחרון ילדי הנזלת של מאניה או מדרידיסטה. לצערי, יש לחרא הזה קהל, והתור אדם שהוא בעיקר אוהד ולא כתב זה זול ומגוחך בעיני.

שמע אני יודע שנוכל להמשיך לדבר על דוגמאות, אבל בסופו של יום אני יכול להגיד כמה דברים:

1.בבארסה מאניה התוכן נהיה יותר שטחי או רדוד עם הזמן.

1. אפילו שזה דף רשמי, זה עדיין דף אוהדים וחלק מהכותבים לא מעוניינים להיות ממלכתיים.

2. תקשורת ספורט זה חרא מעפן שאנשים צורכים וזה ממשיך להכיל את עצמו.

נ.ב

יש דף של אוהדים ארגנטינאים שמרוב שהוא היה קיצוני באספקטים המתוארים יצאתי ממנו אחרי שרבתי עם המנהל. סבבה שזה דף אוהדי ארגנטינה, אבל לרדת על סלבה על גבי הודעת הפטירה שלו זה שיט לא סביר. אני מקווה שאף אחד מדפי בארסה או ריאל לא יגיע לזה.

תשמע אני לא עוקב עד כדי כך ברמה של לזכור שמות מעבר “לבסיסיים” כמו מריו קורטוגנה וחוסה פליקס דיאס שהם גם יותר חדושתיים ופחות כותבי טורים. אחרי אותו 0:7 על קוסטה ריקה היו כותרות מפה ועד לספרד עד כמה העולם צריך להיזהר. גם אחרי ה-1:1 נגד גרמניה היו הרבה כתבות מפרגנות כי זה היה משחק טוב. היחס של התקשורת הוא הוגן. שוב, היו כתבים שפחות אהבו אותו אבל אף אחד בספרד לא צהל שהנבחרת עפה לפי דעתי.
בימים בהם בארסה מאניה התעסקו פחות בקקה עדיין היה ‘רעול’ ו’רעל מדריד’ וזה כמובן בקטנה, עקיצה וזהו ועדיין זה ילדותי. כן ראול היה מזעזע באותה העונה לצערי הרב. אני גם כן קורא את הפוסטים של שי פל ולומד מהם. בשום שלב לא אמרתי שאוהד בארסה לא צריך לצרוך תוכן משם או שהם לא יודעים. הם יודעים המון. מדרידיסטה עושים לי בחילה. דף שהיה צריך לסגור מאז הוולקאם לאמבפה כדי ליצור לייקים. מאיפה היה להם את האומץ?

אני אפילו לא ממש זוכר איך הדיון הזה התחיל, בכל מקרה הדעות שלנו די קרובות זו לזו.

נדב בכח מנסה להכניס אותי לדיון פה.

זה אמור להיות להיות פרידה מאחד הכדורגלנים הטובים של העשור הנוכחי או משהו כזה ואתם חופרים על דף אוהדים לא רלבנטי בפייסבוק.

שלא לדבר על פירסום סמוי לאותו דף.

לא מבין את זה.

אם אני אגיד עוד פעם אחת את המילה וואלוורדה גם @Shusaku יופיע לדעתך? :wink:

שמע, אדם אמר שעוד עושים דיון פרידה לרונאלדו, אז איכשהו זה התגלגל לזה.