מוצא אחרון מה שנקרא. כפרה על כריסטיאנו רונאלדו שיעשה כמה כסף שהוא יכול ויקבלו אותו שם כמו מלך. אבל אני מקווה ש"הסוף" שלו בכדורגל יהיה קצת אחר. בוא נתחיל ממשחק סביר מחר במונדיאל, אפילו בלי קשר אם יבקיע או לא (מעולם לא הבקיע בנוקאאוט במונדיאל). לערב הסעודית יהיה אפשר גם ללכת בגיל 40, מה עם ספורטינג ליסבון וסגירת מעגל חמודה? אולי ארה"ב? לא יודע…
אם וכאשר הידיעה נכונה - המשפט הזה קצת מנותק מהמציאות. גיל 37 זה גיל מאוד מאוד מרשים לפרוש בו.
אנחנו בטוחים שהם בעניין?
לנו זה נראה מאוד שונה אבל כנראה שמבחינת הרבה שחקנים פרישה לליגת דייגים היא פרישה לליגת דייגים.
צ’אבי עשה חיים בפנסיה בקטאר, ואינייסטה ביפן עד היום נמצא בין עשרת מרוויחי השכר המובילים בעולם.
תשמע אני חושב שהוא כן רוצה להמשיך לשחק “כדורגל אמיתי”, הוא בטח לא קורבן אלא אשם במה שקרה אבל חצי שנה הוא ביזבז לחלוטין לעת זקנה. כריסטיאנו רונאלדו צריך להוריד מכבודו וזו הבעיה, שיציע את עצמו לספורטינג ליסבון. לדעתי גם אחרי שנה וחצי שם ירצו להחתים אותו בערב הסעודית מכל מיני שיקולים. גם שם אני אמשיך לעקוב אחריו כמו שעקבתי אחרי ראול בקטאר. זו רק הייתה מעין משאלת לב ולא ממש ‘ידיעה’.
הכל זה שאלה של השכר. ספטרטינג ישמחו לקחת אותו בשכר הנכון, אבל הם לא מועדון שיכול לעמוד בשכר שלו. מבחינה תדמיתית ומקצועית רונלדו זה חתיכת בוסט שהם ישמחו לקחת. אחרי שהוא יקח את המונדיאל יקפצו עליו.
הבעיה היא שרונלדו, כמו רונלדו, חסר מודעות עצמית, והוא באמת מאמין שהוא שווה את השכר שלו.
אני חושב שאמשים קצת מאבדים את עצמם ברומנטיקה. כריסטיאנו הוא אליל פורטוגלי לאומי, אין שום סיבה שהוא ייזדהה עם קבוצה אחת מפורטוגל. בטח שזו קבוצה לא הישגית, בליגה לא נצפית ועם עשירית שכר במקרה הטוב. לדעתי, הוא ינסה את עצמו בנאפולי וכאלה. אבל אני באמת לא יודע מה הוא רוצה להשיג מעצמו כיום. אז זה סתם הימור לאוויר.
ידוע, ובכל זאת הוא שיחק שם חצי שנה בבוגרים. הוא לא מזוהה איתם כמו שמודריץ לא מזוהה עם עם דינמו זאגרב הם כוכבים לאומיים ואין שום סיבה שהם ישנו את זה עכשיו.
בטורניר גדול זה קרה גם כן נגד אותה שווייץ ב-15 ביוני 2008, אז במחזור השלישי בשלב הבתים הוא קיבל מנוחה אחרי שני ניצחונות והנבחרת הפסידה 2:0. מאז הוא פתח בהרכב ב-31 מתוך 31. פרננדו סנטוס גידל ביצים - חולשה מקצועית+התנהגות וזה השתלם לו.
כמה נאחס על הראש שלו, מבקיעים שישייה והוא לא אחד מהכובשים. לאאו רק נכנס ושם גול.
ואגב, בסיום המשחק כולם חגגו על המגרש ורונאלדו ירד לחדר ההלבשה. אחי, מבין את התיסכול שלך אבל באמת קשה לך לחגוג עם חברים שלך? למה זה צריך להתנגש אחד שני? תהיה מתוסכל בפנים, תשמור על הרעב הבלתי פוסק, אבל עדיין לך לחגוג עם הנבחרת שלך — מגיע לך (בקטע טוב!).
אתה. אתה. רק אתה. זה הבנאדם, זה מה שהפך אותו כנראה למכונה שהוא, אז אתה רוצה שמתי שהמכונה לא תעבוד הוא פשוט יהיה מישהו אחר? זה לא עובד ככה. זה למעשה קצת צבוע מצידך. הרי שהוא היה כוכב והתרכז בעצמו אהבתם את זה, התעלמתם, ראיתם בזה פן חיובי. השחצנות הפכה למשהו אותנטי, החוסר פרגון הפך להיות תחרותי.
זה רונלדו, כאוהד כדורגל, הייתי רוצה שאוהדיו יתמכו בו לא משנה מה. אני חושב שזה גם מגיע לו.
אני אף פעם לא אהבתי את השחצנות ותמיד חרה לי והערתי על אי חגיגת השערים של שחקנים אחרים. אז לא יודע אם זה מוציא אותי צבוע. אבל אני לא בא ממקום של לבקר אותו כרגע כמו שאני באמת בתהייה אותנטית למה זה צריך להיות ככה. זה פשוט מבאס ומאוד חורה לי.
כי הוא אגואיסט בכיין שרוצה להיות במרכז הבמה תמיד. והוא גם האתלט הכי גדול שהיה במשחק הזה, אחד הסקוררים הכי מחוננים שכולם הכדורגל ראה, שחקן עם המוסר עבודה הכי גדול בהיסטוריה ווינר בנשמה. על הדרך הוא גם אגואיסט ובכיין ונרקסיסט.
הוא פשוט חתיכת דפקט, לראשונה בהיסטוריה מישהו מוכן לעבוד בשבילו ולתת לו להניף את גביע חלומותיו וכל מה שהוא צריך לעשות כדי שנראה תמונה שלו מניף את הגביע זה לשבת בצד ולעודד את המכונה הפרטוגזית. תן לנבחרת לעבוד ותניף את הגביע, מה אתה עסוק בלעשות ברוגז ולא להצליח לשמוח… דחיל ראבק
יואו כמה שאני מסכים. אני דמיינתי אותו עושה בעיות ועוזב את המונדיאל בעצבים ואז פורטוגל זוכה והוא לא רשאי מבחינת פיפ״א לקחת חלק בזכיה. פאקינג תעודד את הנבחרת שלך ותזכה במונדיאל זה הכל.