מצוין, כי לא דיברתי עליך אישית
השאלה היא מה ההגדרה להתעניינות.
מועדון יכול לגשש מבלי לשלוח הצעה רשמית. מבחינת השחקן הייתה התעניינות ומבחינת המועדון לא.
לא בהכרח שצד אחד משקר, יכול להיות שפשוט מדובר באינטרפטציות שונות של האמת.
אם נבחן את האינטרסים של הצדדים, מאוד ברור למה לרונאלדו חשוב שיחשבו שסיטי רצתה אותו.
מצד שני, מצד סיטי, אין שום היגיון שהיא תרצה אותו. הוא לא מתאים לסגנון המשחק שלה ויש לה את האלנד וזה עוד בלי לדבר על התיק שהוא מביא איתו - נכון, זה לא באלוטלי, אבל תמיד היה עניין סביב אובר הרגישות שלו.
אני חושב שזו המצאה שבאה מכיוון אחד.
באמת נראה לכם שמאמן כמו פפ ירצה שחקן כמו רונלדו? בהתאם לאופי של רונאלדו, ויותר מזה-האופי של פפ. עזבו אפילו את ההיסטוריה ביניהם ואיך פפ רואה את המשחק ואיך רונלדו משחק אותו.
זה היה ספין של הסוכן שלו המטרה להלחיץ את יונייטד. זה עבד וזהו.
כן אבל מה שאתה אומר לא נכון, יש פער של שנה בהתרחשות הדברים. בקיץ 2021 ארלינג הולאנד לא ממש היה על הראדר של מנצ’סטר סיטי. כולם ידעו שזה יקרה מתישהו, עובדה שהוא נשאר עוד שנה בבורוסיה דורטמונד. אני מסכים שנראה פחות הגיוני שפפ ירצה אותו, אבל מהסיבות שנמנו. בטח לא בגלל כתבת מגזין כזו או אחרת. מיכאל יוכין גם כתב שזינדין זידאן הוא האוברייטד הגדול בהיסטוריה, יכול לשלוח לינק לזה. לעתים הוא ‘מטריל’. ואני כ"אוהד כריסטיאנו" אומר שהייתי מסרב לפרק ב’ בריאל מדריד גם לשישה חודשים עד כמה שזה היה יכול לגרום לי לצמרמורת מצד שני. זה פשוט לא מתאים. כי רונאלדו הוא אותו רונאלדו בדיוק. סיום אכזרי לקריירה, הרבה בגלל רונאלדו עצמו מה נעשה.
אגב, “הנחמה” היחידה שלי, כשהתעסק בכדורגל, רונאלדו עצמו היה לא רע בכלל בעונה שעברה. כמובן שזה לא הדבר החשוב אלא הקבוצה - מנצ’סטר יונייטד. אבל בלעדיו הם מודחים בשלב הבתים בליגת האלופות וכן הלאה. לדעתי בעונה שעברה הוא היה יותר פיתרון מאשר בעייה. הבעיות הן העדר משחק הגנה, בלי קשר אחורי נורמלי, העונה של רפאל ואראן והכישלון הארי מגווייר וכן הלאה, סף שבירה נמוך. ג’יידון סאנצ’ו שלא השתלב וכן הלאה. הרבה יותר “זה” מאשר רונאלדו העצלן והפרימדונה והחלוץ שמעז ב-2022 לא ללחוץ את הבלמים.
לא יודע, לא נשמע כמו הטרלה…
אין בעייה, דעתך לגיטימית ואני קצת עייף כדי להתחיל להיכנס לוויכוח כזה או אחר (אבל רק מהסקרנות - איפה אתה מדרג אותו בין הגדולים?). אבל קראתי את הכתבה שוב לא מזמן, הוא מציג את מספר הבישולים של זידאן בריאל מדריד לעומת זה של מסוט אוזיל אחרי שנתיים. נראה לי כמו טיעון חרטה. בדיוק כמו שאת אנדרס אינייסטה לא ננתח בכמה בישולים הוא סיפק וכמה שערים הוא הבקיע, כי בתקופה המקבילה של אנחל די מאריה בריאל מדריד לדעתי הארגנטינאי בישל יותר ממנו. הוא ממעיט בערך זה שזידאן ניצח משחקים גדולים. המונדיאל שלו ב-2006 היה מדהים. הוא גם די ‘מזלזל’ בוולה שלו ב-2002 נגד לברקוזן. דברים שנכתבו כאן הם טיעון הרבה יותר חזק ממני לגבי סיטי לא רצתה את רונאלדו - מאשר הכתבה ההיא.
אגב, בדיוק היום זה עלה בטוויטר (שם המשחק הוא צניעות. אני בטוח שאם היו שואלים את זידאן הוא היה מגיב בדיוק ככה)
צודק.
טעיתי עם האלנד, אבל אני נשאר באותה דעה מהבחינה שהוא לא מתאים ואין לפפ/סיטי סיבה לרצות אותו.
את הירידה ביכולת ראו כבר ביובה.
אין בעייה דעתך לגיטימית ובריאל כבר בעונה האחרונה הוא גם דעך, חצי עונה ראשון מהגיהנום בליגה וזו הסיבה שלא הצלחנו אפילו להתחרות בכם. אולי פעם ראשונה שהוא איכזב אותי בתקופה שלו במועדון. לגבי יובנטוס, אלכס סנדרו וחבריו עדיין ממשיכים להתרוצץ שם, פאולו דיבאלה רק הלך אחורה בקריירה. רונאלדו כבר עבר הסבה לחלוץ שתלוי מאוד בקישור שלו וכן הלאה. דברים שהיו קורים בריאל על אוטומט עם מרסלו\בנזמה\קרוס שמוסר לעומק - לא היה את זה ממש ביובה. הייתה הצטברות קצת של שובע ממה שקורה בליגה אחרי טריליון אליפויות+סגל שלא עבר שינויים מספיקים למעט דה ליכה. כל מיני ראביו וראמזים וכאלה שבאו בחינם עאלק. וכמובן רונאלדו עצמו שדעך.
רק התכוונתי להגיד שעניין הזמן ורצף האירועים הוא כן משמעותי. כי הולאנד הוא כביכול טיעון חזק למה ‘לא’ לרונאלדו, אבל זו לא אותה השנה.
כן אני מכיר אותך רומנו, אתה אוהב מספרים רק שהם לטובתך.
בקצרה: מייחס חשיבות (רבה) גם למעמדים בהם שחקן כובש\מבשל ובעיקר איך שהוא משחק. זינדין זידאן אחד מאלוהי המשחק לדעתי ואני לא בורח מהתקופות הרעות שלו בקריירה, גם ביובנטוס וגם אצלנו. הטיעון הכי טוב של זידאן הוא מה קרה לנבחרת צרפת במוקדמות מונדיאל 2006 עד שהוא חזר. שורה של כוכבי על שלא חיברו שתי מסירות ולא הצליחו לנצח את ישראל. כן אז הוא לא טחן את האוססונות והחטאפיות. הוא בעצמו אגב הודה שהיה צריך לכבוש יותר. 49 שערים ו-68 בישולים ב-227 משחקים - אני חיי עם זה בשלום לחלוטין. יאללה עפתי לכדורגל אוהב [נמשיך להתווכח אתה יודע…]
אחותו של רונאלדו: סיטי, שתדעו לכם שקרה משהו לרונאלדו. ממליצה לכם לבדוק מה קורה איתו?
סיטי: רונאלדו, מה קורה איתך?
רונאלדו: כןןןןןןןן, אני כבר שולח לכם חתימה שלי. תדפיסו אותה על איזה חוזה שאתה רוצים!
סיטי: מה?!
רונאלדו: כבר קניתי חולצת סיטי עם הדפס אישי עם השם שלי ומס’ 7.
סיטי: אבל לא…
רונאלדו: תגידו לפפ שתמיד אמרתי שהוא יותר טוב מזידאן.
סיטי: …
רונאלדו: …
סיטי: פרגוסון, שומע רגע? תציל אותנו.
פרגוסון: אתה לא יכול לחתום בסיטי. הם לא רוצים אותך.
רונאלדו: יאוו, מיסטר. אני מבין לליבך. אתה לא יכול לראות אותי בסיטי לעולם, אלא רק באולד טראפורד.
פרגוסון: מה?!
רונאלדו: …
פרגוסון: …
רונאלדו: יונייטד, שלחתי לכם בפקס חתימה שלי. תדפיסו אותה על חוזה עם השכר הכי גבוה בליגה.
גלייזר I: אתה מבין בכדורגל?
גלייזר II: לא, ואתה?
גלייזר I: אז נחתים את רונאלדו?
גלייזר II: נראה לי.
רונאלדו: סיטי התחננו שאבוא אליהם, אבל יונייטד זה בלב, ופרגוסון לא הסכים לי ללכת לצד הלא נכון של מנצ’סטר.
רונאלדו מבזה את עצמו מאז שעזב את ריאל מדריד ב2018, וכעת זה השיא. כבר אז הוא התחיל להוות נטל. לדעתי הוא היה צריך לפרוש בה אז כמו גדול ולשמור על כבודו (בעיניי), במקום לנסות להשיג עוד תארים ושערים לרזומה.
משחק במונדיאל בנבחרת מצויינת ועוד מבקיע, חלום של כל שחקן בעולם להתבזות ככה.
איזה שטויות תסלח לי הוא היה בסה"כ בן 33 וכמה חודשים. הוא לא היה מדהים ביובנטוס אבל היו לו עונות לא רעות בכלל וקאמבק מרשים נגד אתלטיקו מדריד בשמינית הגמר שזה היה בעיקר בזכותו. מה לעשות שרונאלדו בגילו עם תלות מוחלטת בקבוצה ופחות מייצר לבד. לא שהוא ראוי למדליה אבל הוא כבש בשני המשחקים נגד אייאקס ברבע הגמר. רונאלדו מודל 2022 די ‘מבזה את עצמו’. הוא לא צריך לפרוש אלא לקבל את המעמד ‘החדש’ שלו.
אני חושב שכאן עיקר המחלוקת שלנו לגבי רונלדו רומנו. לדעתי, אחרי העונה הראשונה בריאל, רונלדו הפך לגמריי לשחקן שלא יוצר ומאוד תלותי בקבוצה שלו. זה לא שהוא ככה רק עכשיו. השוני הוא שהוא כבר לא מצדיק את זה שישחקו עליו כבר. לדעתי אגב הוא הצדיק את זה גם ביובה, ואם היה לו צוות מסייע יותר מותאם למשחק שלו הוא גם היה מביא להם גביע אירופה. הוא “בזבז” את הסוף שלו ביובה.
הוא מבזה את עצמו בעיקר מבחינת תדמית. רונלדו לא שחקן שזורקים אותו. רונלדו לא צריך לעזוב את האיצטדיון כמו ילד קטן כי לא שיחק. רונלדו לא צריך בשום מצב להיות מחוסר קבוצה.
רונאלדו היה שחקן “יוצר” טוב מאוד עד לעונת הדסימה ולאחר מכן בילה עוד יותר זמן ברחבה והחל את ההסבה לממש ‘9’ מפלצת. מאז התחושה שהוא יותר מתקשה לעבור שחקנים. אולי גם הפציעה שעבר ב-2014 קשורה ואולי גם לא. הוא לחלוטין מתבזה החל מהקיץ ואי אפשר להצדיק אותו. אבל להגיד שהיה צריך לפרוש ב-2018 זה מנותק מהמציאות. “צוות מסייע טוב” זו סלע המחלוקת. כולנו רואים מה נהיה מפאולו דיבאלה.
ביובה היה קשר ישיר בין היעדר צוות מסייע טוב לבין הרכישה של רונאלדו, כספית ומקצועית.
חותם שם בשביל האתגר. האתגר הוא לבדוק כמה שטרות נכנסים בכספת בו זמנית.
שיהיה לו בהצלחה, וברוך הבא לטורניר מונדיאל 2030, שייערך בערב הסעודית.