65 דקות במשחק בין שחטאר לאינטר, ובינתיים שחטאר לא נופלת ואף עולה על אינטר. או שאינטר ממש מנופחת מעבר למה שהיא, או ששחטאר אנדרייטד רצינית.
ממש כיף לראות את שחטאר. אוסף דריבליסטים מוכשרים, אך בניגוד לתדמית המקושרת לדריבליסטים של שחקנים לא ממושמעים, שחטאר קבוצה מאומנת ממש יפה ועומדת בצורה מושלמת על המגרש. במחור הבא אנחנו מולם.
אגב, הם הפסידו לשריף במשחק הקודם. הבית שלנו מעניין.
אז לאפורטה עושה את הבלתי ייאמן (תרתי משמע, אגב) ומפטר את המאמן הנוראי שלו כשהם בסה"כ במרחק של 6 נקודות מהמקום הראשון בליגה שבה אף קבוצה, כולל אנחנו, לא מנצחת יותר משני מחזורים רצופים.
זה יישמע מוזר אבל יכול להיות שברצלונה טובה יותר זה בדיוק מה שאנחנו צריכים כרגע, הן כאוהדים שמחפשים ריגוש והן כקבוצה שצריכה לשאוף לשלמות ולא להסתפק בבינוניות משעממת. מצד שני, בברצלונה של השנים האחרונות תמיד קיים הסיכוי שהמאמן הבא יהיה כושל יותר מקודמו…
אני לא חושב שזה ישפיע באיזושהי צורה משמעותית. בסופו של יום קומאן אולי אמר דברים חסרי טאקט שמאמן לא יכול לומר, אבל הם דברים נכונים. עם הסגל הנוכחי של ברסה הם לא יכולים לראות תוצאות, ואני אסייג את דבריי לשם הכסתח, לפחות לא בהווה.
קומאן היה תפוח רקוב מתוך ארגז שלם של תפוחים רקובים. הארגז הזה הוא ברצלונה. יש שם יותר מדיי בעיות ושערוריות כדי שהמועדון הזה יתנהל בצורה בריאה ושקטה. מעבר לזה אני חושב שלכל מאמן שיבוא תהיה תקרת זכוכית שאותה הוא לא יוכל לפרוץ עם הסגל הנוכחי.
כן אני חושב שיהיה שיפור זמני אבל עד סוף העונה נשמע את אותו תקליט שנוגן על ואלוורדה סטיין וקומאן.
ברור לי (ולכולם) שהסגל הזה לא ידרוס את אירופה או ספרד אבל הוא יכול לשחק הרבה יותר טוב.
כרגע נראה שאין שיטה ואין תוכנית והשחקנים אבודים וזה עוד לפני שנכנסו להחלטות הטקטיות המוזרות ולחילופים המאוחרים/שגויים.
אחד העיתונאים שאל אתמול את קומאן שאלה מעולה, האם הוא חושב שהסגל של בארסה פחות טוב מ8 הקבוצות שמעליה בטבלה, קומאן ענה תשובה מעט מביכה שהוא לא מכיר את הסגלים שלהם, אנחנו שמכירים טיפה יותר טוב יכולים להגיד שהסגל טוב יותר מרוב הקבוצות שמעל בארסה בטבלה.
פחות או יותר. לא פחות מריאל מדריד למשל, שמלאה בסגל של כוכבים, ונמצאת רק נקודות ספורות מעל ברצלונה למרות ניצחון בקלאסיקו. יש לנו את פאקינג אדן הזאר בכושר טוב על הספסל ועם זאת אנחנו לא מצליחים לנצח את אוססונה.
יש קבוצות בודדות שממצאות את מלוא הפוטנציאל. אתלטיקו של לפני 3-4 שנים למשל, וזו דוגמה מאוד נדירה. אם תרצה גם ליברפול, אבל זה בגלל שיש לה את המאמן הטוב בעולם.
לי זה לא כזה ברור. הסגל שלכם באמת לא מאוזן. הרבה ילדודס ושחקנים שלקראת סוף הקריירה ואחרי שיאם. אני לא שורף אותו אבל בעיניי חובת ההוכחה היא על הסגל שלכם. למעט פאטי ואראוחו אף אחד מהילדים שלכם לא הוכיח שהוא שווה משהו לדעתי. לא פדרי, לא ריקי שאתם חמים עליו, ובטח שלא ניקו גאבי דמיר וכל אלה, שבעיניי מפומפמים מעבר לכל היגיון כדי לכסות על הבעיות האמיתיות של הקבוצה. הסגל שלכם פשוט לא טוב מספיק בעיניי.
קודם כל, ניצחונות בליגה הזאת הם לוטרי אחד שלם. הכדורגל ברמה כזאת נמוכה שכל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה ביום נתון. אף קבוצה לא מספיק יציבה. כולל ריאל מדריד, כולל סביליה, כולל אתלטיקו. אז 4-5 נקודות נתחת לכל השאר בצמרת ועם משחק חסר זה לא סוף העולם. הליגה עוד ארוכה.
דבר שני, אני לא יודע אם הסגל שלכם נחות יותר, בעיקר בגלל פרנקי ממפיס פאטי ובוסקטס שמעלים את הרמה של הסגל בצורה משמעותית. להוציא אותם, אתם מרכז טבלה. חד משמעית.
ובכלל, למה אתה כזה מופתע? כבר שנים שמסי סחב אתכם על הגב שלו עם פעולות אישיות והביא בעצמו 30-40% מהנקודות בכל עונה. תוציא אותו מהקבוצה, מה ציפית שתקבל? זו הקבוצה של מסי בלי מסי, בלי סוארז, עם לוק דה יונג. יש גבול גם למה שאפשר לצפות.
אני לא חושב שחסרה לנו תחרותיות ובגלל זה אנחנו משחקים כמו שאנחנו משחקים. בגלל הבינוניות של הגדולות, הליגה מספיק תחרותית גם ככה, ולמרות זאת אנחנו לא מצליחים להרים את עצמנו ואת הרמה שלנו לרמה מעל הסביר.
להיפך, מבחינתי התחזקות של ברצלונה (אם וכאשר) סתם תגרום לדפיקות לב מיותרות, שלא רק שאנחנו בועטים בדלי פעם אחר פעם - בסוף במקום איזה בטיס דווקא בארסה זו שתיקח אליפות מכלום. קיוויתי לשנה שקטה ורגועה, אני לא צריך את זה בחיים שלי כרגע.
@Alonso צודק. אומנם זה לא כזה לוגי, אבל זה עקבי. ריאל מדריד וברצלונה מאתגרות ומעניינות רק אחת את השנייה. אף אחד מהאוהדים לא ישתגע מאליפות של אתלטיקו, אבל אם בארסה תיקח אליפות על הראש של ריאל, או רחמנא לילצלן אלופות (הצחקתי את עצמי) פתאום פלורנטינו ירגיש את הלחץ.
ריאל מדריד והלה ליגה ככלל תרוויח מהתעשתות של ברצלונה ברמה המקצועית.
אני לא יודע עד כמה אפשר לראות עקביות, כשב-15 שנה האחרונות (מינוס השנתיים האחרונות ±) גם ריאל וגם בארסה היו די תחרותיות בסה"כ, ככה שקשה לבחון את המקרה ההופכי. הפעם האחרונה שהיינו במצב דומה הייתה בראשית המילניום (אז בארסה לא כ"כ היוותה פקטור), ואז קשה לקרוא לקבוצת הגלקטיקוס של ריאל לא תחרותית ברמות הגבוהות, בגלל המצב המקצועי של היריבה שלה.
גם עכשיו, למרות המצב הקשה של בארסה, אנחנו רואים את פלורנטינו דוחף בקיץ האחרון בכל הכוח לכיוון אמבפה, ולקראת הקיץ הבא לכיוונו + האלאנד. ולחילופין, גם לפני שנתיים ושלוש, כשבארסה הייתה במצב בסדר בסה"כ, זה לא הפריע לפלורטינו לעשות “עונות מעבר” דלות תקציב ורכש.
אבל הטענה שלי היא בכלל לגבי השנה הקרובה, וה"מתח" המקצועי בו הקבוצה והשחקנים נמצאים. לצורך העניין - אני לא חושב שאתמול לא הצלחנו להבקיע את הסכר של אוססונה בגלל שאננות וחוסר תחרותיות ויריבות כאלו או אחרות, אלא כי באמת התקשינו ובגלל בעיות ופערים מקצועיים (וקצת חוסר מזל).
ברור שלה-ליגה תרוויח מהתאוששות של ברצלונה, ולו בגלל העובדה שלא משנה כמה תחרותית תהיה הליגה עם מירוץ אליפות 5 ראשי בין ריאל-אתלטיקו-בטיס-סביליה-סוסיאדד, ברור שמלבד ריאל ובארסה(ואולי אתלטיקו), אף מועדון אחר בספרד לא יכול להעמיד קבוצה תחרותית באמת ברמה הכלל-אירופית - מקצועית וכלכלית כאחד.
אני לא רוצה שנה שקטה ורגועה שבה קיימת האפשרות שנאבד אליפות לאיזו בטיס/סביליה (בלי להעליב), קצת מזכיר לי אוהדי צ’לסי, יונייטד וכו’ שהתלהבו מהאליפות של לסטר ב-2016 מבלי להבין מה זה אמר על המצב של הקבוצות שלהם. תמיד אעדיף מאבק רציני על אליפות בין שתי “אריות” שמשיגות 90+ נקודות, מאשר תחרות מזויפת עם 4-5 “שועלים” עם רבע מהתקציב ומהכישרון של הקבוצה שלך, שבה יספיקו לך 70-80 נקודות.
אני לא מצליח להבין אוהדי ריאל שמשלימים בכיף עם זה שהקבוצה המשעממת שלהם היא דרג מתחת לליברפול, סיטי, צ’לסי ובאיירן. אנחנו צריכים לשאוף להיות המלכים השחצנים של אירופה, לא הקבוצה שחירבנה על הדשא הכי מעט בספרד לפני שהודחה בבושת פנים בצ’מפיונס מול האנגלית התורנית.
לא מסכים בכלל. אנחנו, כאוהדים וכקבוצה, מקבלים בהבנה איבוד נקודות כל מחזור שני רק כי שתי הקבוצות שאמורות להיות היריבות שלנו על הנייר נראות אפילו פחות טוב מאיתנו. אני אולי נאיבי, אבל קצת מביך אותי לשמוע את אנצ’לוטי מדבר על זה ששיחקנו “מעולה” ב0-0 בבית מול אוסאסונה או מול המחליפים של ויאריאל, ושהתלונה היחידה שלו היא לשופט שהוסיף ארבע דקות ולא שש.
אנחנו כנראה צריכים תחרות קשה ואמיתית כדי להוציא מעצמנו את הטוב ביותר, ובשביל אנחנו צריכים ברצלונה חזקה. חוץ מזה, יש סיבה לכך שהניצחונות בקלאסיקו שהיו בין 2011-2016 ריגשו אותנו הרבה יותר מאשר ארבעת הניצחונות הרצופים האחרונים.
אני לא אתלהב מאליפות של איזו בטיס או סבילה, אבל אני בטח אהיה שמח יותר במקרה כזה מאשר אליפות של בארסה (וגם של אתלטיקו). תראה, אני מניח שברור לשנינו ש"אריות" לא ייצא לא מריאל ולא מבארסה השנה. הכי טוב שאני יכול לקוות לו השנה זה שנהיה יציבים יותר מהיתר, ניקח אליפות, ועל הדרך קצת לשמוח לאיד של ברצלונה שהולכת ומסתבכת בתור עצמה. השתפרות פתאומית של ברצלונה עכשיו לא משרתת את התורניות האלה, ולדעתי גם לא באמת תגרום לנו לשחק כדורגל טוב יותר משמעותית (שוב, מילת המפתח - השנה) - בסוף, זה חומר השחקנים. בסופו של דבר אני מדבר על שקט נפשי לעונה הקרובה, ברור שלאורך זמן עדיף לנו ברצלונה חזקה שתאתגר אותנו ותדחף אותנו להשתפר כל הזמן.
ברור שאני לא משלים עם זה שאנחנו לא קבוצת טופ. אני לא משלים עם זה כבר 3 שנים. אבל מה לעשות שזה לא הולך להשתנות עד הקיץ?
מן הסתם קל לנו יותר לגלות הבנה לאיבוד נקודות כשאנחנו רואים שמצבנו בטבלה עדיין בסדר, אבל הטענה שלי היא שאם פתאום באורח פלא ברצלונה הייתה קמה מן האפר ומתחילה לשעוט ולצבור נקודות בקצב מסחרר - אנחנו לא היינו משווים קצב, אלא פשוט מסתכלים עליהם רחוק מאחורה, מתוסכלים, ממורמרים מהקבוצה הבינונית שפלרונטינו הרכיב לנו, ומקווים לעתיד טוב יותר מהקיץ. היתרון במצב הנוכחי זה שאנחנו יכולים לצאת עם אליפות בטעות מהתקופה הבינונית הזאת.
ולסיום - הסיבה שהתלהבנו יותר מנצחונות בקלאסיקו בין 2011-2016 מאשר עכשיו, היא, ובכן, שהם היו נדירים בהרבה… ותאמין לי - אני קונה כל יום 4 ניצחונות “משעממים” רצופים בקלאסיקו, מאשר מאניטות על ימין ועל שמאל, ולהגיד תודה כשאנחנו מנצחים קלאסיקו “מרגש” פעם ב.
אני חושב שצפויה לכם עונה קשה מעכשיו. אני חושב שהסגל שלכם שווה יותר ממה שהוא מוציא לפועל (וגם שלנו שווה יותר) ואני חושב שיצאתם פראיירים בקלאסיקו. יכולתם להתנקם בנו על המאניטה ועל ה6-2.
העניין הוא שאם אתה מגיע להישגים בתקופה בינונית, פחות תרגיש לגיטימציה לשפר ולשדרג עם הזמן את הקבוצה המשעממת שלך והמצליחה באופן יחסי בזירה המקומית. כתוצאה מכך, הבינוניות תישאר כאן הן מבחינת חומר השחקנים (אסנסיו, לוקאס וכו’) ובעיקר מבחינת הטקטיקה והגישה (לא יהיה משחק לחץ רציני, נמשיך לשחק בקצב של ליגת ותיקים, השחקנים ישלימו עם טעויות וחוסר ריכוז ולא ישאפו מספיק להשתפר ועוד ועוד).
אפשרות נוספת שאני יכול לקבל זה שאחת מהכאפות שנחטוף מהאנגלית התורנית באירופה תהווה wake up call חזק מספיק כדי שנשאף ליותר. אבל ברצלונה טובה זה גם יהיה אפקטיבי יותר וגם מעניין יותר.
אני חייב להגיד שלוקאס בעיניי לא שחקן בינוני.
כשחקן התקפה הוא בינוני, כמגן הוא שחקן טופ מבחינה התקפית.
הוא משחק בקבוצה שלא הישגית מספיק, אבל התקפית הוא מתאים לכל קבוצה. הבעיה שלו היא שהגנתית הוא יום עאסל יום באסל. אבל עדיין מדובר בשחקן שמתאים לרמה, תלוי בצורך הטקטי.
אין לי בעיה איתו כשחקן כלל-אגף מחליף למשימות מיוחדות בהתאם לצורך הטקטי. הבעיה היא שקרבחאל פצוע כל הזמן ולכן הוא מקבל דקות של מגן ימני בכיר. המגרעות ההגנתיות שלו בולטות מדי כדי שלא נשלם על כך.
אלא אם לוקאס מוכן לקבל מעמד כמו של איסקו ומריאנו, אחד משניהם (לוקאס או קרבחאל) חייב לעזוב הקיץ. בכל מקרה חייבים להביא מגן ימני טוב שאפשר לסמוך עליו.
ברור שצריך מגן ימני בכיר. קרבאחל וואסקז לא מספיק יציבים וכשירים.
אבל ואסקז לא גרוע כמו שעושים ממנו. העונה הוא לא מצליח להביא את עצמו לידי ביטוי, אבל עונה שעברה היה נהדר. שיהנה מהספק בנתיים
די אוף טופיק אבל לא ידעתי איפה לשאול, מישהו מכיר פאב שישדר מחר שחטאר? חשבתי על המקומות הרגילים מולי בלומס וכאלה אבל המשחק המרכזי זה ליברפול נגד אתלטיקו אז לא בטוח ישדרו…
אתמול ראינו את ברצלונה מאבדת יתרון מבטיח של שלושה שערים הודות לצמד של יאגו אספאס הענק, אחד מהם בדקה האחרונה של המשחק. היום אתלטיקו גם הובילה בבטחה 3-1 מול ולנסיה וספגה צמד מצידו של האקס האהוב הוגו דורו עמוק בתוספת הזמן.
כשאנחנו אתמול נרדמנו ב2-0 וספגנו שער מצמק של חלוץ אגדי אחר, אותו חלוץ נפצע ולא היה לראיו וייקאנו מי שידחוק כדור לשער ריק במצב נייח בדקה האחרונה.
סוסידאד מועדת מול ויאריאל באנואטה. הם במרחק 13 נקודות ועם משחק עודף עלינו. אני מאמין שהם מחוץ למירוץ, גם בגלל היכולת. היום הם אמנם הפסידו כששיחקו בעשרה שחקנים לאורך מחצית אבל בלי קשר להפסד היום, לאחרונה הם מציגים יכולת פחות משכנעת, ובשבוע שעבר הגדילו לעשות כשחטפו רביעייה מבטיס.
הערב בשעה 10 יתקיים משחק בין שתי הטוענות לכתר העיקריות שלנו. סביליה ואתלטיקו. סביליה הרבה יותר קרובה אבל תיקו יהיה התוצאה האידיאלית עבורינו.