אני לא יודע איך אפשר להגיד בינונית לקבוצה שנתנה לכם במאזן הכללי 9-2 עד כה העונה, וזה לא רק התוצאה זה השליטה. מה יש לריאל? הקישור שלה בינוני, ואין לה בלמים. טשואמני וילד מהנוער. גם המגנים לא מרשימים בצורה מיוחדת. מה הופך את הסגל שלכם לכזה טוב? רק חלק קידמי. זה ממש גלאקטיקוס 2.0.
אני לא חושב שהקבוצה הזאת משתווה לקבוצות הגדולות, וגם ריאל לדעתי של קרוס מודריץ׳ וקסמרו כנראה לא הייתה מקבלת 9 גולים. אבל אני חושב שאנחנו טוב 5 באירופה.
יש כל-כך הרבה ניואנסים שאני לא מסכים עליהם(הקבוצה הזו הייתה טוחנת את בארסה של 18/19), אבל לא בא לי להיכנס אליהם. בשורה התחתונה, אם אתם רוצים להסתובב פה עם התווית ‘‘בינונית ביחס ל…’’ אחלה, איש בדעתו, אבל אני הגבתי ל-‘‘בינונית’’.
הקבוצה הזו לא בינונית.
אני מסכים. זה בדיוק מוכיח שכמו שלנו יש חסרונות, גם לגדולות אחרות יש חסרונות.
הטענה שאנחנו מיוחדים בחסרונות שלנו זה אשליה של מי שלא מסוגל לעכל את הקבוצה הזו. בעיקר אנשים שהחליטו בעונה שעברה שצ’אבי לא אשם.
תוצאות בינוניות ≠ קבוצות בינוניות.
גם בארסה יכולה להיות בסדר בלי פדרי, ימאל או ראפיניה.
לא יורד לסוף דעתך.
כשרודיגר ואלאבה יחזרו יהיה לנו כמעט 2 שחקנים על כל עמדה בכל מקום במגרש, לכם אין אף תחליף טוב לשתי עמדות בהגנה, אין לכם אף תחליף לפדרי ובהתקפה אין לכם אף תחליף, הסגל שלכם קצר ויש הבדלי תהום בין הספסל להרכב.
נתת בראש לריאל מדריד והפסדת ללאס פלמאס, לגאנס, מונאקו, וסוסיאדאד, אז בחיאת שביט תהיה הגיוני.
ברצלונה קבוצה בינונית פלוס ואת זה אנחנו נראה עד סוף העונה, אם תגרמו לאכול את הכובע נראה…
מסכים מאוד.
אי אפשר לקרוא לבארסה בינונית ולנו קבוצה מצוינת כשהיא נתנה לנו חמישייה ורביעייה העונה.
מסכים גם שהסגל שלנו די בינוני - הגנה עם שחקן טופ אחד ועוד אחד שמתגלה כשחקן מצוין אבל אף אחד לא ספר אותו והוא לא היה חלק מהתוכניות בכלל(אסנסיו) וזהו.
מגנים עם יכולת טכנית עלובה וללא תרומה התקפית.
קשר טופ אחד וחצי - ואלוורדה המלך וג׳וד נחשב חצי כי הוא לא מתופקד בקישור.
קמאבינגה שפעם בחצי עונה מביא רצף של 3 משחקים טובים
טשואמני שהוא אכזבה בלשון המעטה ומודריץ קשישא.
סבאיוס עם כל האהבה(ואני אוהב אותו) לא שחקן ששווה הרכב בקבוצה כמו ריאל, לא שחקן שמדגדג את הטופ העולמי.
התקפה מצוינת אבל מלאת אגו, חסרת מחויבות הגנתית, שהשלם שלה קטן מסך חלקיה.
כל שחקן בנפרד הוא טופ 3 בעולם, ביחד הם חבורה של ערסים בכדורגל בשכונה.
לא יודע איך אפשר להגדיר את הקבוצה שלנו כמצוינת.
הסגל של הקבוצה השנה כנראה נופל מכל סגל שהיה לנו(אולי לא 2018-2022 ששם היה סגל מצוין אבל השחקן היחיד בהתקפה היה בנזמה ולידו בייל הפנסיונר)
תן את השחקנים האלה לכל מאמן טופ בעולם ואתה כרגע במקום הראשון בליגה ומחכה בסבלנות להגרלת שמינית גמר ליגת האלופות.
הסגל שלנו מצויין, יש לנו כמובן פה ושם שחקנים בינוניים, אבל עיקר הבעיה שלנו הינה במאמן.
זה ששחקני ההתקפה שלנו לא עושים הגנה זה בעיה של מאמן, זו הוראה של מאמן וזה אי אכיפה של מאמן.
בצד השני יש לך מאמן שיש לו שיטת משחק מסויימת, הוא הולך לפי מה שהוא מאמין בו והוא מביא תוצאות, שחקן שמאחר לא משחק, שחקן שלא רץ גם יורד לספסל, לא כמו הגננת שיש לנו על הקווים.
אני לא מבין מה הנקודה שלך. קבוצות גדולות הפסידו ואיבדו נקודות לקבוצות קטנות משחר ההיסטוריה. אתה לא מוכיח כלום, המיקום של ברצלונה בליגה ובליגת האלופות מוכיח שאתה טועה.
אתה בטח סופר את אנדריק וגולר בתור שחקני רוטציה, אבל לא סופר את אריק גרסיה, פבלו טורה, פורט, פאו ויקטור, מרטין ופאטי ?
אני צודק?
יש לנו 4 שחקני התקפה שהמאמן סופר, וגם לכם יש 4 שחקני התקפה שהמאמן סופר. אם אתה רוצה להוסיף את ג’וד, אני רוצה להוסיף את אולמו.
אין לנו תחליף טוב לאיזו עמדות בהגנה? המגנים? נכון, אין.
לכם אין מגן ימני אחד אפילו, מחלטרים שם קשרים, אבל אותם אתה סופר בכיסוי עמדות.
לפדרי אין תחליף, וגם לג’וד אין, ולאמבפה אין, ולרודיגר אין, ולוולוורדה אין, וכן הלאה.
בכלל סארי, אני לא מבין את המשחק שאתה משחק עם הטענות שלך. מצד אחד אתה טוען שאנחנו לא קבוצה טובה כי איבדנו נקודות לסלטה, לאס פאלמס ועוד, אבל מצד שני אתה טוען שפליק מאמן גדול. רגע, הוא לא קשור לאיבודי נקודות האלה? אתה משתמש בטענות מסוימות, גם כשהם לא מעידות על כלום, רק מתי שזה משתלב עם הדעה שלך. אולי פליק מאמן לא משהו כי הוא איבד נקודות מול הקבוצות האלה?
בדבר השטחי ביותר קל להכריע לטובת ריאל מדריד: הסגל שווה יותר. אבל זה לא אומר שפבלו טורה יכול לתרום פחות מארדה גולר לצורך העניין.
בכל עניין הביצועים, חלוקת הכוחות, בניית הסגל, מדיניות הרכש והאחריות על הפרויקט יש עוד אנשים שיש להם אחריות, ולא תמיד המאמן אחראי בנקודות האלה.
מדובר בעונה ארוכה, לא בכל משחק כל השחקנים יכולים לתת את כל מה שהם יודעים, בהילוך גבוה. החוכמה היא לדעת לעשות דברים גם בהילוך נמוך.
אנצ’לוטי אולי לא מאמן טוב לריאל מדריד, אבל יש סיבה שהוא המאמן של ריאל מדריד. זה נכון שפליק מאמן טוב יותר כנראה, ומעניין איך היה נראית הקריירה שלו אם היה מקבל את הקבוצות שאנצ’לוטי קיבל.
בקיצור, להגיד איזו קבוצה בינונית יותר או פחות זה לא רק בשמות השחקנים ובביצועים אלא במכלול בעיקר.
אפשר היה לטעון שריאל מדריד קבוצה טובה יותר או מסוגלת יותר מברצלונה או תעבור אותה - אם היינו למחרת הקלאסיקו באוקטובר. אבל כשהיה עוד משחק חד צדדי הרבה יותר, והעונה כבר אחרי קו האמצע אז…זה לא משנה כמה הפוטנציאל ההתקפי שלנו גבוה, ויש גם את ההסתבכות שלנו בליגת האלופות ועוד ועוד. ברצלונה כובשת שערים בקלות וריאל מדריד לא. המאמן של ברצלונה מוציא ממנה את המיטב בערך ומשלב צעירים ובריאל מדריד לא. ברצלונה רעבה לטרוף בכל משחק וריאל מדריד לא.
אז הנה לצורך העניין קיליאן אמבפה מחובר טוב יותר אחרי חצי שנה וג’וד בלינגהאם התעורר לאחר שער הבכורה שלו נגד אותה אוססונה ועדיין המשחק של הקבוצה השתפר אבל הוא לא ‘וואו’, שחקנים אחרים הלכו אחורה כמו ויניסיוס ג’וניור. בשתי ההגנות אני לא ממש רואה הבדלים, כן הבדל לטובתינו ברמת השוער מה לעשות.
לא זלזלתי מברצלונה בשום שלב במהלך העונה הזו וגם כשהובלנו בשבע נקודות יתרון כתבתי שזה לא אומר שום דבר. ובינינו אליפות בלי לנצח בקלאסיקו או בדרבי אני לא יודע כמה הערך שלה. אוהדי ברצלונה נהנים מכדורגל טוב כמעט כל שבוע שני. ריאל מדריד ניצחה בשיניים או עם חמש דקות של כדורגל ומצחיק שעכשיו כביכול הדרבי ואוססונה כששיחקנו טוב - לא ניצחנו (כמובן שבמשחק האחרון יש עניין שיפוט).
אני כן, ולמרות מחיקת הפער עדיין אליפות במחזור ה 35
אנחנו קבוצה של 90 נקודות לעונה ומתמודדים מול קבוצה של 80 נקודות לעונה במקרה הטוב, אנחנו במצב שהוא הרבה מתחת למה שמצופה מאיתנו והם כרגע יותר ממה שמצופה מהם, יש להם סגל של 70-74 נקודות לעונה, רק עכשיו התחברנו למרות התיקו בדרבי וההפסד לאוסאסונה.
השופטים החזירו אותם מהקבר ועכשיו באים לספר לנו שפבלו טורה זה שחקן סגל ליגיטימי בקבוצה גדולה.
עוד מעט הם חוזרים לשחק באלופות, יש להם 3 מפגשים רצופים מול כל הטוב שסימאונה מספק, זה ימצוץ להם כל טיפת אנרגיה שנשארה, אנחנו עוד מעט יוצאים מהתקופה הבעייתית של דרבי ומפגש כפול מול סיטי כשרודיגר פצוע.
גם אנצ’לוטי לא יצליח לפספס אליפות כזאת, גם אם ינסה בכל הכוח.
שביט, מה שאני מנסה להגיד זה שברצלונה היא לא קבוצה מצויינת, היא לא אימת אירופה, היא קבוצה בינונית פלוס עם הרבה מגרעות ואני אישית חושב שבהמשך היא עוד תיפול כי היא פשוט לא מאוזנת ויש לה הרבה עליות וירידות.
כרגע פליק עושה שם עבודה מצויינת ללא ספק והוא מוציא מים מסלע.
אני לא עיוור, אני לא אומר גם שריאל היא קבוצה הרבה יותר טובה ולא כתבתי את זה בשום תגובה, אבל אני כן חושב שכסגל אנחנו קבוצה יותר טובה.
כשאני מתייחס לספסלים יש לנו על הספס את ברהים, מודריץ ובד"כ קאמאבינגה או סיבאיוס שכמחליפים יכולים להוות אחלה אופציה ולשנות משחק.
גרסיה הוא מגן שמספיק לליגה והוא אחלה כמחליף, לוקאס ואזקז מצד שני…
לא בכל עונה יש קבוצה שהיא אחת הגדולות איי פעם, לא בברצלונה ובריאל מדריד ולא בשאר הכדורגל. ברצלונה ניצחה 1:4 את באיירן מינכן ואמנם התוצאה משקרת אבל יש לה רזומה לא רע בכלל נגד הגדולות, זה לא רק “המצ’אפ נגדנו”. לא רואה כרגע יריבה אחרת עדיפה עליה למעט ליברפול. היא כמעט מתחילה משחקים ב-0:1 בגלל הכישרון של לאמין, הטירוף של ראפינייה והגולים שרוברט לבנדובסקי כן מביא באופן קבוע.
יכולה להיות עונה למרות שזה לא ה-DNA שלה כל כך - שברצלונה תזכה בליגת האלופות בלי להיות קבוצה היסטורית. לא אעליב אותה ואשווה לליברפול 2005 או צ’לסי כי זה מוגזם, אבל אולי מילאן 2007 למשל רק עם הבדל של מנוסים וזקנים מול צעירים, אולי אינטר 2010 לא ברמת הסגנון וכדומה.
אני גם כן חושב שהספסל של ריאל מדריד יותר איכותי ועשיר והסגל בכלל אבל זה לא בא לידי ביטוי וכבר עברה חצי עונה, זה המשחק ה-40 שלנו.
למה “השופטים החזירו אותם מהקבר”? זה לא נכון. קודם כל טעויות השיפוט לא היו בקלאסיקו, אם כבר להיפך. מעבר לכך, נגד אספניול אין שום הצדקה לכדורגל שלנו במחצית הראשונה ואפילו תיקו לא חילצנו נגד יריבה במקום ה-18. נגד אוססונה יכולנו להוביל 0:3 במחצית וגם לאחר מכן היו לנו מצבים. יש יותר מדי כעס אצלינו.
בוא נראה…מיליטאו גמר את העונה, אלאבה שחשבו שיתרום העונה עדיין לא שיחק, קרבחאל מקום שלישי בכדור הזהב גמר את העונה, קמאבינגה היה פצוע פעמיים פציעות ארוכות, כך גם אמבפה ועדיין אתה במצב טוב בכל התארים שיש, אם זה לא סגל אני לא יודע מה זה סגל איכותי.
ועוד דבר, מתי נפסיק עם הטענה הלא מגובה במספרים של “פליק מוציא מים מהסלע” ?
הוא כרגע בממוצע של 80 נקודות לעונה, צ’אבי ה"אפס" סיים עם 85 נקודות עונה שעברה, כל ההבדל זה אנצ’לוטי שהחליט להפוך את זה יותר קשה עם ממוצע של 80 נקודות לעונה משלו למרות שקיבל את הסגל הטוב בעולם.
פליק משחק כדורגל מלהיב בהרבה משחקים, אבל הוא עובדתית מצליח פחות מצ’אבי, לפחות עד עכשיו, וזה אחרי שצ’אבי בישל לו את ימאל עונה שעברה וקיבל את פדרי כשיר לעונה שלמה בפעם הראשונה בקריירה של פדרי.
הם משחקים כדורגל נהדר ומספר ‘הגניבות’ שלהם לצורך העניין - מדבר על ניצחונות שלא הגיעו להם - נמוך משלנו ומשמעותית. עד חודש נובמבר לא שיחקנו כדורגל בכלל. כמות המצבים שיצרנו נגד אתלטיקו מדריד ופיארו את ההופעה הזו כולם ורשמו שזה משחק מעולה - זה מספר המצבים שלהם בכל ערב פחות או יותר.
מצחיק אותי שאתה מזכיר את אדר מיליטאו כשכולם יודעים מה שאתה חושב עליו ואני לא חושב שראול אסנסיו נופל ממנו. במעט משחקים ההגנה כלומר החולייה האחורית הייתה הבעיה. גם בלי די קרבחאל אנחנו ‘אמורים’ או יותר נכון היינו אמורים לקחת אליפות.
הוא מוציא מים מהסלע כי לפני העונה הזו רק האוהדים השרופים שלהם ידעו מי זה מארק קסאדו. כי ראפינייה הפך לשחקן שיכול לזכות בכדור הזהב. כי פדרי משחק את הכדורגל הטוב ביותר שלו, גם רוברט לבנדובסקי יותר רלוונטי…
הגבת לי על הסגל אבל אני לא מבין כי שנינו באותה הדעה - לריאל מדריד יש סגל מצוין. אתה יכול להגיד שקרלו אנצ’לוטי הוא הסיבה להכל, אני לא רחוק ממך בעניין הזה - אבל התוצאה ברורה. אנחנו לא יותר טובים.
הם יכולים לזכות באליפות ואפילו בדאבל והם נהנים מכדורגל כמעט בכל שבוע, זה גם כן חשוב. מה אנחנו נזכור מאליפות שלנו אם וכאשר, מה - הניצחון הדרמטי על ולנסיה במאסטייה? שנתנו רביעייה ללאס פלמאס? השלושער של אמבפה נגד ויאדוליד והוא לקח את הכדור הביתה?
מה זה משנה אם בצד השני ראיו מגיעה ללא פחות הזדמנויות ממך ?
פליק משחק כדורגל התקפי על חשבון הפקרת ההגנה, עד עכשיו זה הצליח לו הרבה מעל למצופה בגלל מלכודת הנבדל שהפתיעה, עכשיו אף אחד כבר לא נופל בזה ובאים מוכנים כפי שראינו אתמול.
נגד אתלטיקו הגענו ל 4 מצבים מצויינים מחצית שנייה לגמור את המשחק, כמה אתה מצפה להגיע מול סימאונה ?
ברצלונה ניצחה בקלות יותר משחקים מאיתנו כן, אבל “גנבה” גם לא פחות נקודות במשחק חלש ומשמים.
מה זה משנה מה דעתי עליו ? הוא היה הבלם המוביל של ריאל מדריד של אנצ’לוטי, כך גם קרבחאל.
זה שאתה כותב שגם בלי המגן הפותח והבלם הבכיר שאנחנו אמורים לקחת אליפות זה מוכיח שיש לנו סגל מצויין.
תוציא עדיין איזה 2 שחקנים שאתה רוצה מהסגל עד לביום העונה ואנחנו מועמדים לאליפות, תוציא מברצלונה את פדרי או את ימאל ונראה מה יקרה להם.
אם אתה מאמין בכך שים כסף על אליפות של ריאל! אתם כרגע לא פייבוריטים לפי הסוכנויות השונות.
ההתקפה של ריאל מדריד בנויה ממניות בטוחות יחסית: אמבאפה, ויניסיוס ובלינגהאם.
ההתקפה של בארסה בנויה משלושה אובראצ’יברים מטורפים: לבה הקשיש, לאמין הנער וראפיניה שפשוט הפך לכוכב.
תסריט סביר שהקסם יפוג אצלנו ואמבאפה ימשיך לככב, כמו כן ההגנה של ריאל (ולדעתי לא רק בגלל השיטה) כנראה טובה יותר.
בהקשר דומה הסיבה לכך שאתם סולדים מאנצ’לוטי זהה לסיבה לכך שאנחנו (ואחרים) מוקסמים מפליק - הוא הנחיל שיטה התקפית והוא ממקסם את היכולות של הסגל שלו. היתרון היחסי של אנצ’לוטי על פני כל מאמן זו היכולת שלו לעמוד בלחצים, הוא לא ישרוט לעצמו את הפנים אחרי הפסד בסופר-קלאסיקו אבל גם לא יוביל פרדיגמה חדשה מבחינה טקטית.
אנצ’לוטי יוביל סגל מדהים ל70% יכולת, פליק יוביל סגל בעייתי ל120% יכולת.
תראה את מספר השערים שכל קבוצה הבקיעה, כשהחלק הקדמי שלנו יותר עשיר ומגוון לטעמי ברמת הסגל, ועל אף שקיבלנו יותר פנדלים מהם. אם זה היה פער של חמישה שערים אולי אז ניחא, 13 שערים זה הרבה ויותר מחצי גול נוסף במשחק בהתחשב במחזור ה-24.
הנה המספרים משני המשחקים המדוברים: ברצלונה עם כמעט שער אחד יותר ב-Xg והיא כבשה שער של התקפה נפלאה מהאמצע.
אתה לקחת את אחד המשחקים הכי טובים שלנו בליגה נגד יריבה נורמלית כביכול ואמרת כאילו זה קורה כל שבוע…
לברצלונה היה משבר חמור-חמור-חמור אבל זה התנקז לליגה כי בשאר המפעלים היא מעולה, לא בכדי אנחנו תקועים עם גומלין מחר בעוד הם נחים, כנ"ל בסופרקופה וכדומה. זה ‘כביכול’ יהיה 85 נקודות בממוצע, כי הסגל שלהם קצר בניגוד לשנים הגדולות וכמובן הם קבוצה פחות טובה מימי קדם מה לעשות.
לגבי החלק ההגנתי שוב אצל שתי הקבוצות יש הגנות לא טובות. גם נגד ריאל מדריד מגיעים יחסית להרבה מצבים. כמעט כל משחק חוץ אחרי 30 שניות יש ליריבה קרן ובדקה השלישית טיבו קורטואה כבר נדרש להצלה גדולה. אין הבדל