לא אמרתי שאני לא מוקסם מהכדורגל ההתקפי של פליק, רק שהוא לא מוציא מים מהסלע כי הסגל הזה עם ימאל בן ה 16 ופדרי במוד של הנער השבור ולא במוד של הקשר הטוב בעולם לקח 85 נקודות, אפשר לטעון שהשיטה של פליק היא שמוציאה הרבה מפדרי, אבל עדיין קצב של 80 נקודות.
מסכים לגבי אנצ’לוטי, ה 120% של פליק לא הממוצע, אבל הממוצע הרבה יותר מ 70% של קרלו.
אמרתי התחברנו בשבועות האחרונים ולא שאנחנו משחקים ככה מתחילת העונה, תחזור אחורה ותבדוק מתחילת העונה מי מבקר הכי הרבה פה את אנצ’לוטי.
ה 80 נקודות זה מול ה 85 נקודות של צ’אבי עונה שעברה, לא מול הקבוצה של מסי, היה כדי להוכיח שפליק לא מוציא מים מהסלע.
דור ידידי היקר והאהוב, זה פשוט, הם בממוצע של 80 נקודות ובשוויון נקודות מולנו והם מרוצים ו"פליק מוציא מים מהסלע" ואנחנו שבאותו מצב כמו ברצלונה ממורמרים ורוצים שאנצ’לוטי ילך הביתה אתמול ורק מבקרים את הקבוצה, זה לבד עונה לך למי יש סגל יותר טוב.
אבל אמרתי שיש לנו סגל טוב יותר…בהחלט. אני מבקר את קרלו אנצ’לוטי לא פחות ממך, אני פשוט לא ממהר להכריז שניקח אליפות לצערי. ואתה יודע מה בחלק מהמקרים זה לא רק הוא אחראי וזה לא השופט שהיה חרא נגד אוססונה, זו אשמת השחקנים שלנו. ששבעים ונינוחים ומחמיצים. שלא עשו כלום נגד אספניול, שלא היה להם את המהלך האחרון כדי להכריע את הדרבי ושהשתעשעו ביום שבת.
אז בהינתן הסגלים של הקבוצות, כשהסגל שלנו מדהים למעט הבעיה בעמדת המגן הימני - והכדורגל שלהם הרבה יותר טוב והם בראש-בראש איתנו, כובשים שערים, מנצחים את הגדולות והקלאסיקוס צבועים בבלאוגרנה ויש להם עוד משחק בית נגדנו - המאמן שלהם מצליח בגדול ושלנו לא.
בהרבה יותר טוב, ההבדל בין אנצ’לוטי ופליק העונה זה תהומי, רק סגל עדיף באופן פסיכי מביא אותנו למצב שהיום אנחנו באותו מספר נקודות מול ברצלונה.
אני חייב לציין שבדרבי, נגד סיטי וגם בהפסד השחקנים גרמו לי להאמין יותר, שיחקנו טוב בכל המשחקים האלה(בדרבי החל מהמחצית השנייה), נראה שהתחברו ולמדו אחד את השני.
עובדה שהגענו לאינספור מצבים בשני המשחקים האחרונים, ההחמצות יתחילו להיכנס וזה יתאזן.
לא לא, הוסיפו 0.8 על הפנדל של לבנדובסקי, על מקרה דומה לא נתנו לראיו שזה הפרש שהשופט עם החלטות לא עקביות יצר, זה 1.6 לטובת ברצלונה.
גאבי בעט או ראפיניה לא מסר זה של ברצלונה, ההפרש מהפנדלים זה השופט.
אני לא מבין מה זה אומר אם ברסה נגד קבוצה של מקום שישי נתנה משחק בינוני, מה זה מעיד? איך זה מעיד משהו והעובדה שהמאזן שערים שלנו הוא הכי טוב גם בליגת האלופות וגם בליגה, שרמסנו את ריאל מדריד פעמיים, שניצחנו את באיירן ודורטמונד, ואנחנו מקום ראשון בליגה ומקום שני בליגת האלופות לא מעידים כלום?
אני לא מבין למה אתם בכלל מנהלים דיון עם בנאדם שלא רואה שום עובדה ופשוט זורק הצהרות לאוויר בלי לבסס. חסר רק שיכתוב ״אם אני מאמן את ריאל מדריד יש לנו אליפות מחזור 32״.
אכן זה נכון- בדקתי, והיחסים נותנים פיבוריטיות קלה לבארסה (2.2 מול 2.25). אבל אחד הפרמטרים שמשפיעים על היחסים הוא ריכוז הימורים על מועמדת מסוימת, כלומר אם לאחר המשחק אתמול גדלה כמות המהמרים על זכיה של בארסה, זה לבדו יטה ויקטין את היחס לזכיה למהמרים הבאים.
האמת? לא רואה בעייתיות במה שטיטי אומר. בצורה רחבה הסגל קצר ובינוני, וסביר להניח שאם היינו יכולים היינו חותכים חצי ממנו בשביל כסף ושחקנים אחרים.
מה שכן הייתי מבדיל בו זה לגביי איך הקבוצות משחקות. השלם בברצלונה משמעותית גדול מסכום חלקיו בזכות פליק. עם סגל קצר שעלה לא מעט נקודות הצלחנו להישאר חזק בתמונה בשלושה מפעלים ועם כדורגל גדול. לא קונה את זה שהקבוצה רעה או חלשה כי היא מוכיחה את עצמה כל פעם, אבל על הנייר ריאל מדריד הייתה אמורה לפרק את אירופה לפי לא מעט תחזיות מעבר למילים של טיטי.
וואלה כן ריאל איבדו כמה נקודות לא מחוייבות, אבל גם בארסה מול קבוצות קטנות. שתי הקבוצות לא עומדות בסטנדרטים של לפני עשור, ועל כן המיקום מוצדק. אנחנו עכשיו נכנסים ליישורת האחרונה של העונה, נראה איך היא תתפתח.
לבארסה חסר חלוץ, מגן שמאלי, מגן ימני מחליף וקיצוני שמאלי. לריאל חסר מגן שמאלי, ימני, לפחות בלם אחד, יש מצב שקשר דפנסיבי (טשומאני לא מרשים אותי), קיצוני ימני וכנראה גם חלוץ.
הסגלים של שתי הקבוצות לא מספיק טובים, והם לא מספיק טובים כבר איזה 3+ שנים. כן, היו לא מעט תארים בשנים האלו, בעיקר בצד הלבן, אבל זה לא כי הקבוצה שם הייתה בהכרח מזהירה, אבל בגלל שריאל זה המועדון הכי ווינרי בעולם.
לריאל יש על הנייר התקפה מפחידה, אבל מאוד לא מאוזנת. צד ימין מוזנח ועדיין לא השתכנעתי שיש טעם להשאיר שלושה שחקנים באותה עמדה (רודריגו, ויני ואמבפה). לבארסה מצד שני יש התקפה של אגף אחד פחות או יותר.
שמע אני תמיד מתלונן על הסגל וחולם על סגל עמוק כמו 2016/17 עם אלבארו מוראטה וחאמס רודריגס שמכריעים משחק נגד חצי מהקבוצות בליגה בחצי שעה ושווים כמעט 40 גולים. או 11 גלאקטיקוס בכל עמדה כמו בעונת הדסימה. לדעתי הסגל אשתקד היה מעולה גם אם השלם עלה על סך חלקיו. קודם כל טוני קרוס, נאצ’ו כבלם רביעי כביכול, לוקאס ואסקס שהוא מגן מחליף ולא אחד שמשחק כל הזמן, חוסלו עם סגנון משחק מאוד מיוחד, ג’וד בלינגהאם חצי פה וחצי שם.
קח כרפרנס את 2013, אלבארו ארבלואה מגן ימני ראשון, סמי קדירה באמצע, קארים בנזמה…לא הייתי מרוצה גם אז. ב-2012 היה חסר שחקן כמו לוקה מודריץ’ - וזה היה באליפות השיאים, ועדיין ארבלואה וסמי…
לדעתי צריך ליצור הבדל בניתוח לגבי ה-11 לעומת הסגל. ברצלונה מצליחה להחביא הרבה מאוד חסרונות לדעתי, היא באמת משחקת טוב.
לגבי היתר שהגיבו כאן - התחזיות שנכתבו באוגוסט לא רלוונטיות, מה יש בתאכלס? ואגב לא פוסל שריאל תיקח תואר. אמרתי יותר מפעם אחת למה אני פסימי ולא כי אני מעורב רגשית וזה לא רק מה שקורה בקלאסיקוס. אבל מנתחים “את הרגע”, או יותר נכון חצי שנה במכלול.
אני חושב שהקטע של התארים פגע בריאל הרבה, כי זה פשוט ממסך את מה שאנחנו רואים כל הזמן וזה קבוצה לא מאומנת ולא מאוזנת.
פרס הוא אולי הנשיא הכי טוב בתולדות הכדורגל, אבל יש לו קטעים שהוא נתקע על איזה משהו ולא משחרר, כרגע הקטע זה להביא ברזליאים צעירים או שחקנים בסוף חוזה במקום להשקיע כסף במקומות שאנחנו צריכים.
מגן שמאלי, בלם, קשר דפנסיבי ועוד חלוץ מחליף.
אצל ברצלונה פשוט היה שם ניהול זוועתי שפגע בה מבחינת רכש לכן היא מנסה להתמודד עם הכלים שיש לה.