אבל זה העניין שלמען טובת הכלל אפשר!
מי היא המדינה שתחליט בשבילי שאני לא יכול לנהוג בלי רישיון? רישיון נהיגה מונע תאונות? יש סביבות ה600 הרוגים בשנה ורובם המוחלט בעקבות נהגים עם רישיון. אז הנה הוכחה חד משמעית שרישיון נהיגה לא מונע תאונות.
אז למה אסור לי לנהוג בלעדיו?
אני יכול לעשות את אותו דיון על אלכוהול ונהיגה, יש נהגים פיכחים שעשו תאונה ונהגים שיכורים שהגיעו בשלום.
למה זה?
כי יש דברים שהם לא אבסולוטיים. לא הכל שחור ולבן.
גם אין הוכחה חד משמעית לגבי השפעת הרישיון על מספר תאונות הדרכים.
לגבי מסיכות מישהו בדק ומצא שזה כן עוזר להדבקה. לך זה לא משנה אבל לסבא שלי כן. פה מדובר בעניין שפוגע לא רק במקבל ההחלטה ולכן כן אפשר להגיד לך מה לשים על הפנים. בדיוק כמו להחליט לך על רישיון נהיגה.
מה תגיד על אנשים שצריכים משקפיים לנהיגה? אם אני חייב לנהוג עם משקפיים אבל זה לא נוח לי, לגיטימי מבחינתי להחליט שאני נוהג איך שבא לי כי מי יחליט לי מה לשים על הפנים שלי?
לא! כי אני מסכן אנשים סביבי ולא רק את עצמי.
אי אפשר לחיות את החיים בחוסר אמון בכל החלטה של המדינה. אני לא מסכים עם המון דברים שקורים, אבל חלק מהעניין של לגור במדינה ובקהילה זה לקבל חוקים שפחות מוצאים חן בעיניי.
תצא להפגנות, תקרא נאומים, תצביע למי שלדעתך מתאים, אבל אם אתה אזרח פה במדינה - תכבד את החוקים.
יכול להיות שאתה לא טועה, אבל אי אפשר לנהל מדינה ולנהל חיים כלשהם בלי שאנשים מכבדים את החוק.
גם אני שונא מסיכות, גם אני שם אותן בחוסר רצון. הזכות שלי לחופש בחירה לא עולה על הזכות של אחר לחיים.
אני בכלל לא בטוח שזה נכון. כלומר כל אחד רוצה לחיות, אבל אתה חושב שללא חוק היינו חיים טוב יותר? בחייאת אפילו עם חוק אנשים עדיין גונבים, רוצחים ומסכנים אחרים.
אתה חושב שלא יעשו זאת בלי חוק?!?
תראה כמה אנשים נוהגים שיכורים או ללא רישיון למרות שהם יודעים שאם הם נתפסים הם כנראה בכלא למספר שנים. אתה חושב שללא התמריץ הזה לא היה משתנה דבר?
ברור, כי זה אינטרס שלך.
הבעיה מעולם לא הייתה לגביי האינטרסים שלך, היא הייתה מאז ומעולם לגבי האינטרס של האחר.
כשאתה לא שם מסיכה אתה דואג לאינטרס שלך. אתה מתעלם מהאינטרס של האחר.