קורונה :: הדיון של הקוביד

חחחח מה שנקרא תסמונת ORANGE MAN BAD!!!

טראמפ היה נשיא טוב. גם לשמאל, לא חירחר מלחמות שאף לנסיגה של כוחות אמרקיאים ממדינות מוסלמיות. רצה לצמצם את החיסולים של המזלטים של צבא ארה"ב ובעיקר פעל ליצירת הסכמי שלום היסטורים בין מדינת ישראל למדינות ערב … אבל הוא היה ערס ולא היה מנומס בטויטר. אז השמאל החליף אותו בסוס הטרויאני והסנילי של סין… איזה הפתעה ! דיקטטורה הולכת לקום בארה"ב. לפחות אם זה תלוי בדמוקרטים…

אבל לפחות sliipey joe משתמש בפרונהנס ושומר על כללי P.C…

האמת שדיונים על טראמפ/ביידן או על ערבים טוב/רע יצאו מכל החורים ולא ממש מעניינים. אני גם די מאמין שמאחר ומרבית הפוליטיקאים הם לא אנשי אידיאולוגיה אלא אנשי פוליטיקה הם בכלל לא קובעי מדיניות אלא נגררים אחרי רחשי הציבור. מי שאכזב אותי זה הציבור האנושי. כמעט בכל המדינות. טמטום מוחלט. הקלות בה אנשים מוכנים לוותר על חירותם היא דבר מאוד מדאיג.

תשאל את עצמך מי מרויח ומי מפסיד מכל ההגבלות והסגרים האלו ושם נמצא הדיון המעניין. איזה בעלי עסקים קורסים בסגר ומי פורח בסגר…

סתם בשביל הצחוק:

https://twitter.com/RubinReport/status/1450963030209011714

“I’m moshe , this post not brought to you by Pfizer.”

ליאור,
למה לצערך הציבור הערבי מתקרב ליהודי?
אגב, לדעתי זה לא רק במקרה שההתקרבות הזאת באה דווקא עכשיו. מעבר להתגברות האלימות בחברה הערבית והרצון לטפל בה, דווקא הקומונה הראתה שההפרדה הזו לא יכולה לעבוד לאורך זמן (כנ"ל חלחלה ההבנה הזאת בקרב הציבור החילוני לגבי החברה החרדית). מי שחי במדינה הזאת משפיע אחד על השני באופן ישיר - הדבקות, כלכלה, פשיעה - ולכן צריך לטפל בדברים ביחד.

טיטי,
כתבתי שאני לא מעוניין להיכנס לויכוח לגבי הצעדים הנכונים לטיפול במגיפה. אישית כל עוד אני לא מתחיל להיכנס לעומק לתוך כלל המחקר בכתב בנושא, אני נוטה לסמוך על 95%+ מהממסד הרפואי והאקדמי, ועל אופן הטיפול ברוב המוחלט של המדינות המערביות. אבל זה רק אני.
הבאתי את הדוגמה של ברזיל כדי להראות שזה ציפייה גבוהה מפוליטיקאי לא לעשות דבר לנוכח הקורונה, בעיקר בעוד יתר המדינות נוקטות בצעדים חריפים. גם אם זה שטויות ולא ייתבעו את בולסונרו בסוף, עדיין מדובר במחיר פוליטי כבד שהוא משלם עכשיו. אם היה עושה משהו לפחות יכל לטעון “ניסיתי”. ושוב - בלי להיכנס להאם היה נכון לפעול כך בריאותית-דמוקרטית או לא, נטו מהשיקולים הפוליטיים הצרים (שעבור הפוליטיקאים, כאמור, מדובר בסיפור כולו).

אגב, גם אני לא בעד לעשות כלום, אם יש משהו שכולם מסכימים עליו זה שהקורונה מסוכנת למבוגרים והסובלים ממחלות רקע קשות, יש להגן עליהם.

image

תראו, אני תמכתי בסגר הראשון, והסברתי לכולם למה אין ברירה בסגר השני אחרי הצעדים שנקטו ביניהם (הסגר השלישי כבר היה פשע, ובעולם מתוקן ביבי והממשלה שלו היו משלמים על זה).

אני תומך חיסונים, ואין לי בעיה עם חקיקה בעד חיסונים. בטח כשאנחנו מדברים על חיסונים שעברו את כל האישורים וקיבלו אישור קבע מהרגולטורים הגדולים בעולם בתחום הרפואה.

ועדיין הפגיעה החמורה בזכויות הבסיסיות ביותר של מדינה שלמה בגלל מגיפה פוגעת קשה באנשים, שלקרוא להם מבוגרים זה לעשות עוול למילה מבוגר כי הם זקנים AF, באופן כמעט אבסולוטי היא חמורה ובלתי מתקבלת על הדעת. בטח ובטח כשיש פגיעה כל כך חמורה בזכויות של מחוסנים ומחלימים, שמנסים לכפות עליהם להתחסן שוב כנגד כל הצדקה רפואית הגיונית.

לפי התמונה, שהפיק משרד הבריאות, יותר מ50% מהמתים בארץ היו בגילאים 80+, יותר מ75% בגילאי 70+ ויותר מ90% מהם בגילאי 60+. אנחנו מדברים על פחות מ3.5% מתים מתחת לגיל 50 ועל נתון ביזארי של 1.5% מהמתים מתחת לגיל 40.

עכשיו, ברור שזה עצוב וכואב שכל כך הרבה אנשים מתו, אבל אף אחד מהסבים והסבתות שלי לא זכו להגיע לגיל 80. יותר מזה, אני לא מכיר אנשים בגילי ואף מבוגרים יותר שכל הסבים והסבתות שלהם חיים כיום. תוחלת החיים הממוצעת בארץ היא 82, וגם זה נתון לא רציני כי רוב עצום מהאנשים בגילאים האלה בקושי מתפקדים. אז אם הגיל החציוני של המתים מקורונה קרוב לתוחלת החיים בארץ בין כה וכה, איך אפשר לתמוך בפגיעה אנושה כל כך בזכויות הכי בסיסיות של אנשים פה בארץ?

אני חושב שאחרי יותר משנה וחצי של מגיפה, כשהחיסונים כבר פה מזמן, ואנחנו רואים את היעילות המדהימה שלהם במניעת מחלה קשה, אותם קשישים שהקורונה הפילה כמו זבובים יכולים להגן על עצמם. בנוגע לעומס על בתי החולים, אפשר לעבור למודל של רפואה קהילתית שבה חולים שלא נמצאים בסכנה יישארו בבתיהם, עם לחצן מצוקה, עם האנשים שהם אוהבים מסביבים ויכולים לטפל בהם.

הגיע הזמן להפסיק עם כל הטירוף הזה.

לצערי זה נפל על תקופה בה הציבור הערבי מנסה להתקרב… זה לא שאני מצטער על עצם ההתקרבות.

Shusaku

תסביר לי מהנתונים שאתה מפרסם פה, מה ההצדקה של הפאניקה בקבוצת הילדים ולמה צריך לרוץ ולחסן אותם שלא באמת יודעים את ההשלכות לטווח ארוך. ויותר גרוע מזה כל ההגבלות המסכות והילדים בכיתות לא רואים אחד את השני בגלל המסיכות.

אני רוצה להבין, באמת.

ואני רוצה להבין איך הוא מצליח לראות את ה"יעילות המדהימה של החיסונים", יש להשוות למצב לפני החיסונים ולהשוות מול מדינות לא מחסנות ולראות. ולדעתי התמונה שתתקבל זה שעם או בלי חיסון המצב דומה.
ובכל מקרה הנתון הזה “מת מקורונה” לא מספר כלום, כי מי שמת מדום לב ובניתוח אחרי המוות מצאו אצלו את הנגיף נרשם כמת מקורונה, יש לבדוק תמותה עודפת.

בדיוק טל. כך צריך להיות. באיטליה הצלחנו ובגדול בהקלה על בתי החולים, אולי בגלל זה אני לא ראיתי ולא שמעתי על אף מוות מתחת ל60 שנים כי עם סטרואידים, חמצן ועוד תרופות אחרות הצלחנו לעזור לחולים בבית בלי צורך בבית החולים. לא יודע למה בישראל לא ניסו לעשות משהו דומה. הרי אצלנו פה 6 רופאים ו6 אחים/ות הספיקו כדי לעזור לאוכלוסייה של 120,000 איש.

בקשר לזה:

זה ה Slippery slope המפורסם. אני מאוד מאוד קנאי לחופש ולחירות שלי, והסיבה שהייתי נגד כל סוג של סגר זה כי ידעתי שזה לעולם לא ייגמר שמה. לעולם.
אבל ברגע שנותנים כזה כוח לפוליטיקאים, אל תופתע מזה שהם ימשיכו על השטיות שלהם.
אגב בדיוק בגלל זה אני מסרב לקבל את החיסון הזה. כי הם רוצים להכריח אותי וכי הם מנסים ללחוץ עליי, להפוך את החיים שלי לגיהינום כאילו אני פושע ולסכן את העתיד שלי. אם אני אסכים לכפייה עכשיו, אני יודע איפה זה יתחיל, אני לא יודע איפה זה ייגמר… מה יהיה מחר? מה יבקשו ממני?? אם הכריחו אותי לקבל חומר זר לגוף שלי בניגוד לרצון שלי (גם אם זה כמובן רק בגלל הדאגה הנפלאה שלהם לבריאות שלי) לא יהיה לי קייס אמיתי להתנגד לדבר הבא שירצו לדחוף לי.

ותאמין לי טל, כמו ההסגרים והשטויות שהם ממשיכים לעשות, יהיו עוד דברים שינסו להכריח אותנו לעשות.

אתה צריך לקחת מרצון את החיסון כי אני חושב שהחיסון הכפול הוא חיוני. יש לי בעיה עם הבוסטר.

אתה בשביל לעשות דווקא מוכן לסכן את החיים שלך?

למה אתה כזה קונספיראטור??? אחי, תראה את זה

https://twitter.com/EducatorsHuman/status/1448332981018497031?t=w5wnKJCgO91Af95MctDDJQ&s=19

https://twitter.com/spitzer_simone/status/1449197936491974658?t=qsvQXPd6yoFuofQW1hQbtA&s=19

אז הילד הזה מת מסרטן במוח. הם עשו לו בדיקת קורונה 2 ימים לפני שמת!!! ומיד יצאו עם כותרת מפוצצת שילד בן 14 מת מקורונה!! לא ייאמן… וזה כמובן במקרה.
מזל שאחותו תיקנה אותם, וכשהם נתפסו הם היו חייבים לבקש סליחה. יפה נכון?

אני כבר חליתי בקוביד וכמו שאמרתי לבוס שלי, אני מעוניין לסמוך על המערכת החיסונית שלי.

מדהים שאנשים חושבים שאין לי זכות כזאת על הגוף שלי.

העיקר ביקשו סליחה…

התנגדתי לסגר הראשון. טענתי שאין למדינה זכות להגביל את החופש של אזרחיה. התנגדתי לחובת מסיכות. אין למדינה זכות להכריח בני אדם לשים על פניהם דבר מה בניגוד לרצונם.

אם יש איום אמיתי אנשים יישארו מרצונם בבית ויעטו על עצמם גם מסיכות אב"ך. אם יש איום אמיתי אנשים יהרגו כדי לקבל חיסון. כל המגיפה הזו מלווה באיזו סדרת חינוך דוגמטית אליה התגייסו מחצית מאזרחי העולם וכל כלי התקשורת.

אין דבר כזה תמיכה חלקית או סלקטיבית בסגרים. או שאתה מאמין בזכותם של אנשים להיות אחראיים על גופם ובריאותם או שאתה לא. מי שהכשיר את הסגר הראשון אחראי לסגר השלישי והרביעי.

בטח שיש.
אני אישית לא תומך בסגרים, אבל אם מסיכות במקומות ציבוריים עובדות אז למה לא?
ברור שזה לא נוח, אבל גילו עובדתית שזה מקטין את סיכויי ההדבקה.
לא לשים מסיכה במקום ציבורי כי זה מפריע לך שווה ערך לרופא שיסרב ללבוש כפפות (או מסכה). זה מסכן אנשים אחרים ולא אותך. התמזל מזלך לא להיות בקבוצת סיכון, אבל לא כולם מחוץ לקבוצת סיכון ובמקום להגיד להם לא לצאת מהבית אני חושב שיותר הוגן להגיד לך לשים מסכה.

על החיסון אני יכול לקבל טענות. לא אסכים עם חלקן אבל יש פה באמת אלמנט של הכנסת חומר לא ידוע לגוף. אני חושב שהחיסון בטיחותי בהרבה מהקורונה עצמה אבל אני חושב שכן יש פה טענה לגיטימית מצד מתנגדי החיסונים גם אם אני לא מסכים איתה.
מסכות מצד שני רק מציקות לנו. אין פה שום פגיעה באיש.
גילו שזה עובד? אז שימו מסיכה.
איך הייתם מגיבים אם במסעדה הטבח היה עובד בלי לשטוף ידיים כי זה נוח לו יותר?

אתה מפספס לגמרי את הנקודה. אני אתעלם לגמרי מהטענה השגויה שלך לגבי האפקטיביות של המסיכות כי זה לא הנושא. הנושא היא חירות הפרט.

המדינה לא יכולה לקבוע עבורי מה לשים על הפנים שלי ומתי מותר לי או אסור לי לצאת מהבית. ב92 ההורים שלי עשו חדר אטום בבית עם צלוטייפ על החלונות, עם סמרטוט רטוב בחריץ של הדלת וכל פעם שהיתה אזעקה הם לבשו מסיכות אב"ך. אני לא זוכר אף שוטר שחילק קנסות. אנשים עשו את כל הדברים הללו כי הם חשבו (וטעו כמובן… בני אדם הם יצור היסטרי) שזה יציל אותם.

בקרוב לקראת החורף אני אוציא מהארונות הגבוהים את בגדי החורף של הילדים שלי כדי שלא יהיה להם קר כשהם יוצאים מהבית. כשאני נכנס לאוטו אני מדליק אורות כדי שמכוניות אחרות יראו אותי. בני אדם רוצים לחיות ורוצים שאחרים יחיו. בני אדם רוצים להיות בריאים ושבני אדם אחרים יהיו בריאים. אין שום צורך בממשלה או מדינה שיאמרו לי מה עליי לעשות בכדי להישאר בריא או בחיים. זה אינטרס שלי.

עכשיו אני הולך לאכול ארוחת בוקר. אף אחד לא הכריח אותי. כזה אני. אורגניזם חי שמשמר את חייו. שורד ואף משגשג.

דרך יפה “להתעלם” מהטענה ועדיין לקרוא לה שגויה. מסיכות עובדתית מונעות מהרוק שלך להגיע לכל מיני מקומות כשאתה נושם/יורק/משתעל וכו’, גם אם המסיכה לא מונעת מגיפות להתעלם מהעובדה שהיא מונעת מחיידקים לעבור בין אדם לאדם גם בסקייל קטן זה מגוחך. יש סיבה שרופאים לובשים מסיכות בסביבות סטריליות.

לגבי זכויות הפרט, זה דיון פילוסופי בדיוק כמו הדיון למה אוכלים פרה ותרנגולת אבל לא סוס וכלב. הכל שאלה של איפה הקו שלך ומתי הוא מופיע.

המדינה בהחלט יכולה לקבוע לך מה לשים על הפנים אם צריך, ע"ע החובה להתלבש במקומות ציבוריים. המדינה גם יכולה לקבוע לך שאסור לעשן במסעדות ואתה תקבל קנס על זה. היא גם יכולה לקבוע לך שאסור לעשן וויד ועל הדרך לקבוע לך שאסור לך לצאת מהבית כי נתפסת מעשן (ע"ע מעצר בית).
אם כל הכבוד לדאגה שלך לאזרחים אתה מדליק אור ברכב בחורף כי אם לא היית מקבל דוח כנל לגבי חגורה. ואם לא אתה אז אלפי אחרים.

שוב, אם לא תלביש את הילדים שלך בחורף אז הם יהיו חולים וזה יחשב התעללות. הממשלה תבוא ותתערב ויתנו לך דוח.

הממשלה מכריחה אותך לחסן את התינוקות שלך, לשלם מס ביטוח בריאות, לשלם מיסים וללכת למות בצבא.

אבל מסיכות על הפנים? פה אמרתי די, חייבים להלחם על זכויות הפרט.

הנקודה היא שבשביל שכל אחד יחליט על עצמו צריך ערבות הדדית ובגדול… 90% מהאנושות הם סתומים רצח ואני לא סומך עליהם.

אבל זה העניין שלמען טובת הכלל אפשר!

מי היא המדינה שתחליט בשבילי שאני לא יכול לנהוג בלי רישיון? רישיון נהיגה מונע תאונות? יש סביבות ה600 הרוגים בשנה ורובם המוחלט בעקבות נהגים עם רישיון. אז הנה הוכחה חד משמעית שרישיון נהיגה לא מונע תאונות.
אז למה אסור לי לנהוג בלעדיו?
אני יכול לעשות את אותו דיון על אלכוהול ונהיגה, יש נהגים פיכחים שעשו תאונה ונהגים שיכורים שהגיעו בשלום.

למה זה?
כי יש דברים שהם לא אבסולוטיים. לא הכל שחור ולבן.
גם אין הוכחה חד משמעית לגבי השפעת הרישיון על מספר תאונות הדרכים.

לגבי מסיכות מישהו בדק ומצא שזה כן עוזר להדבקה. לך זה לא משנה אבל לסבא שלי כן. פה מדובר בעניין שפוגע לא רק במקבל ההחלטה ולכן כן אפשר להגיד לך מה לשים על הפנים. בדיוק כמו להחליט לך על רישיון נהיגה.

מה תגיד על אנשים שצריכים משקפיים לנהיגה? אם אני חייב לנהוג עם משקפיים אבל זה לא נוח לי, לגיטימי מבחינתי להחליט שאני נוהג איך שבא לי כי מי יחליט לי מה לשים על הפנים שלי?
לא! כי אני מסכן אנשים סביבי ולא רק את עצמי.

אי אפשר לחיות את החיים בחוסר אמון בכל החלטה של המדינה. אני לא מסכים עם המון דברים שקורים, אבל חלק מהעניין של לגור במדינה ובקהילה זה לקבל חוקים שפחות מוצאים חן בעיניי.
תצא להפגנות, תקרא נאומים, תצביע למי שלדעתך מתאים, אבל אם אתה אזרח פה במדינה - תכבד את החוקים.

יכול להיות שאתה לא טועה, אבל אי אפשר לנהל מדינה ולנהל חיים כלשהם בלי שאנשים מכבדים את החוק.

גם אני שונא מסיכות, גם אני שם אותן בחוסר רצון. הזכות שלי לחופש בחירה לא עולה על הזכות של אחר לחיים.

אני בכלל לא בטוח שזה נכון. כלומר כל אחד רוצה לחיות, אבל אתה חושב שללא חוק היינו חיים טוב יותר? בחייאת אפילו עם חוק אנשים עדיין גונבים, רוצחים ומסכנים אחרים.
אתה חושב שלא יעשו זאת בלי חוק?!?

תראה כמה אנשים נוהגים שיכורים או ללא רישיון למרות שהם יודעים שאם הם נתפסים הם כנראה בכלא למספר שנים. אתה חושב שללא התמריץ הזה לא היה משתנה דבר?

ברור, כי זה אינטרס שלך.
הבעיה מעולם לא הייתה לגביי האינטרסים שלך, היא הייתה מאז ומעולם לגבי האינטרס של האחר.
כשאתה לא שם מסיכה אתה דואג לאינטרס שלך. אתה מתעלם מהאינטרס של האחר.

אני מבין שנשארתם עם מיזנתרופיה כטיעון היחידי שלכם להתערבות ממשלתית? אני מדליק פנסים במכונית שלי גם בקיץ. לא בגלל קנס של חורף. אני מרכיב משקפים בנהיגה כי בלעדיהם או אני או אתם מתים. בלי שום קשר לחוק. אני מחסן את הילדות שלי למחלות שהחלטתי לחסן ומעולם המדינה לא הכריחה אותי לחסן אותן. אני מן הסתם מעודד אותן להשתמט אבל זה כבר נושא לדיון אחר. אה וכשאני שותה אשתי נוהגת. לא בגלל חוק. פשוט יצר הישרדות בסיסי (למרות שלפעמים אני תוהה את מי אני מעדיף מאחורי ההגה את אשתי או את עצמי שיכור… )