תמיד מזכיר לי את ההבחנה החדה של הטבלה הבאה, אף אחד לא רוצה לעזור או משהו, סתם תחרות מי יותר מסכן/מדוכא
בדיוק אבל בדיוק חשבתי על הטבלה הזו… זה לא ייאמן כמה השמאל מתנהג לפי זה לפחות בתקשורת, בכל המדיה והוליווד.
אני הכי אוהב את כשאני מדבר על נושאים קשים של החברה הערבית והמוסלימית במיוחד, ולמרות שכל מה שאני אומר מבוסס על עובדות ממקור ראשון ולא סתם סיפורים אתה רואה איך הם מתחילים לקרוא לי גזען פשיסט… עד שהם מבינים מאיפה אני, ואז רואה את המוח שלהם מתפוצץ כי ברגע זה הם העליבו את הבן אדם הכי מדוכא אבר!!
למרות שזה מצחיק אותי בהמון מובנים זה מעציב אותי גם שאין שום אפשרות לדיון רציני ובוגר. ובלי זה אין שום אפשרות לתיקון.
כולם מדברים על ה"אלימות בחברה הערבית" אבל מתעלמים מהפיל בחדר. בלי לקחת את השור מהקרניים שלו (כמו שאומרים באיטליה), סאת אומרת להתעמת עם הבעיות face on אי אפשר לפתור שום דבר.
אז ליאור היקר, בגלל זה השמאל קרס ואיכזב אותך, כי אין שום אדיולוגיה פה לצערי.
אגב צרצר, אותי תמיד משעשע איך מי שהכי תומך בזכויות ההומואים, לסביות, מיעוטים, זרים וכו וכו סוגד למוסלמים ומגן עליהם למרות שהחברה המוסלימית היא הכי אנטי הומואית, הכי אנטי מיעוטים (במיוחד מיעוטים דתיים), הכי פשיסטית ביי פאר, הכי סגורה וגזענית, אהה, וגם הכי מדכאת נשים ולמרות זאת כל הפימינסטיות בעולם מגינים עליהם… בחיים לא אבין איך זה עובד.
כלומר צריך פוךיטיקאי שיגרום לנו לפילוג? אחד שיתקוף כל דעה שונה משלו ושיבנה תבנית לדעות של כולנו.
זה בדיוק מה שמפריע לי. למה השעוצ שלי לא יכולות להיות קצת יותר מורכבות מזה? למה אני לא יכול להסכים עם חלק ממה שביבי עושה בגלל שאני שמאל? למה אני חייב לחפש בכוח איפה כל מי שחושב שונה ממני טועה גם במחיר של לקבוע לו מה הוא חושב?
אפשר לרדת מעניין השמאל ימין הזה ולדבר על דעות.
מה עם שמאל-ימין כלכלי? מה עם שמאל-ימין חברתי?
זו נקודה שנאוד קשה לי איתה. דעות יכולות וצריכות להיות דינמיות! כמו במשחק כדורגל, אם מאמן העלה הרכב לא נכון הוא צריך לשנות אותו אפילו אם זה לא בדיוק ה״אני מאמין״ שלו.
אם יאיר לפיד המאמן העלה איזה שחקן שמשחק גרוע מה הבעיה ללמוד מביבי המאמן ולהשתמש בחלק מהמהלכים שלו? למה כל מה שקשור בביבי חייב להיות תמצית הרוע?
למה אני מעריך את גנץ למשל ? כי הוא אשכרה מנסה לעשות מה שטוב למדינה ולא לעצמו. הוא משנה את דעתו לפי הצרכים של המדינה וגם אם הוא אמר שלא יישב עם ביבי הוא יישב איתו אם זה מה שהיא מאמין שנכון לעשות.
משפט אחד לגבי השמאל: ליברלים הם ליברלים כלפי ליברלים.
מי שאכזב אותי זה הטמטום האנושי ואינסופיותו. בינהם השמאל. מהימין בכלל לא היו לי ציפיות…
אני מסכים איתך בגדול, אבל הצמצום לזכויות פרט כלכליות קצת מרדד את העניין. השאיפה לצמצום התערבות ממשלתית בכלכלה, משפיעה על מגוון תחומים נוספים - בריאות, חינוך ועוד. בגדול, השמאל מונע ממנטרה של “טובת הכלל” קודמת לזכויות הפרט. אם הייתי צריך לנחש מראש הייתי מהמר שדווקא השמאל הוא זה שיינטה לכיוון של סגרים, מסיכות וכפיית חיסונים, והימין זה שיעמוד על הרגליים האחוריות כדי להתנגד לכך (כפי שאכן קורה במדינות רבות אחרות). זה שבארץ קיבלנו תמונה כמעט הפוכה זה בגלל שבמקרה ה"ימין" היה בשלטון בשנה וחצי הראשונות של המגיפה, וכי “ביבי אמר” (וביבי, כפי שכבר נאמר פה, הוא מזמן לא אידאולוג ימני).
מה שמפתיע אותי זה שהיו לך איזשהם ציפיות מהשמאל מראש, ובייחוד מחברי הכנסת הערבים (שציינת במפורש). השמאל מכר כל אידיאולוגיה שנשא בגאון בעבר על-מנת להוריד את השליט (להט"ב, מדיני, דת ומדינה), אז בוודאי שהוא לא יקדיש מאמץ מיוחד לזכויות פרט שלא קריטיות במיוחד עבורו, כפי שהדגמתי קודם.
זה עוד בלי לדבר על זה שהציפיות שלך מראש גבוהות במיוחד - חופש ממסיכות, חיסונים וכו’ - בניגוד למה שרוב העולם עושה, ובלי להיכנס לוויכוח האם מדובר בצעדים נכונים או לא. לצורך העניין, בניגוד לשבדיה שמובאת פה פעם אחר פעם כדוגמה ניצחת לכך שמדובר בדרך הפעולה הנכונה, בברזיל - שם גם נקטו בחוסר מעש דומה - תובעים עכשיו את הנשיא על הרג המונים (כ-600 אלף איש עד עכשיו).
מה שכן - הקורונה ואופן הטיפול בה הביאו לגבהים חדשים את רמות הציניות הפוליטית. מה שאנחנו רואים היום זה פשוט תמונת מראה של מה שראינו בשנה וחצי האחרונות: הממשלה החדשה פועלת כמעט בדיוק באותו אופן כמו הקודמת, אחרי שביקרה אותה בחריפות על אופן הטיפול, ועכשיו האופוזיציה צווחת על אותם צעדים בדיוק שננקטו על-ידם לפני דקה וחצי. הכול פשוט הצגה אחת גדולה.
אם כבר מדברים על ציפיות מהפוליטיקאים הערבים, בתור מתנגדי ממסד כרוניים קיויתי שגם בנושא זה הם יהיו שם. זה נפל על תקופה מוזרה בה הערבים מנסים בכל כוחם להתקרב לציבור היהודי. לצערי. זה לא שציפיתי מהם לתמוך בחירות הפרט בגלל שהם תומכי חירות.
אגב אני די משוכנע שהטמטום של טראמפ בולסונרו ודומיהם תרם מאוד וקידם מאוד את האג’נדות של מתנגדיהם. טראמפ הוא זה שאפשר את ביידן.
שטויות, אף אחד לא יתבע אף אחד, סך הכל בולשיט אחד גדול, הכל פוליטי ומכוון לבחירות הקרובות שם ולפגוע בסיכוי הנשיא להיבחר שוב.
אבל ברור שאצלנו ישתמשו בזה כדי להוכיח שהתו הירוק הכרחי.
בשטחים עדיין מסתובבים חופשי בלי מסיכות וחיסונים ואף אחד לא מת.
כפי שחבר יקר שלח בהודעה פרטית, מה שמספרים בג’נין זה שהם לא היו יודעים בכלל שיש קורונה אם לא היו מציינים זאת כל פעם בחדשות, כי אף אחד לא מרגיש שיש קורונה.
הם לא מתנגדי ממסד כרוניים, פשוט הממסד הוא יהודי אז הם נגדו. תבין, הם נגד כולכם… כן כן, גם אם אתם מרצ ומנשקים את האדמה עחיה דורך מוסלימי. מפליא אותי שעדיין לא הבנת את זה.
האנשים האלה הם אנטי נוכחות יהודית/נוצרית (או בקיצור לא מוסלימית) בישראל.
רק תראה מה יקרה אם אי פעם יהיה להם כוח אמיתי… אתה לא תמצא עוד “מתנגדי ממסד” כי כולם ייעלמו באדמה כמיטב המסורת.
מה? איפה זה קורה בדיוק? כמישהו שעוקב מאוד מקרוב אחרי ערבי ישראל אני מבטיח לך שמזמן הם לא היו כאלה מיוחצנים בשינאה שלהם לכל מה שהוא ישראלי. אין לך מושג כמה רעיון החליפה המוסלימי עורר את רגשות הגאווה הפטריוטים שלהם. אל תאמין למה שהם אומרים בעברית בפייסובק או בטלוויזיה, תקשיב למה שהם אומרים כדהם בינם לבין עצמם. יהיה לך כיף.
לא, השמאל רצה את ביידן. השמאל כולל המדיה ולא סתמו את הפה 4 שנים על טראמפ. לא נתנו לו רגע של שלום, המציאו שקרים ועשו את הכל כדי להרוס לו. השמאל המרקסיסטי רצה בובה כמו ביידן שיעשה את מה שהם באמת רוצים וקיבלנו את זה.
ההפסד של טראמפ הוא הפסד לכל העולם.
חחחח מה שנקרא תסמונת ORANGE MAN BAD!!!
טראמפ היה נשיא טוב. גם לשמאל, לא חירחר מלחמות שאף לנסיגה של כוחות אמרקיאים ממדינות מוסלמיות. רצה לצמצם את החיסולים של המזלטים של צבא ארה"ב ובעיקר פעל ליצירת הסכמי שלום היסטורים בין מדינת ישראל למדינות ערב … אבל הוא היה ערס ולא היה מנומס בטויטר. אז השמאל החליף אותו בסוס הטרויאני והסנילי של סין… איזה הפתעה ! דיקטטורה הולכת לקום בארה"ב. לפחות אם זה תלוי בדמוקרטים…
אבל לפחות sliipey joe משתמש בפרונהנס ושומר על כללי P.C…
האמת שדיונים על טראמפ/ביידן או על ערבים טוב/רע יצאו מכל החורים ולא ממש מעניינים. אני גם די מאמין שמאחר ומרבית הפוליטיקאים הם לא אנשי אידיאולוגיה אלא אנשי פוליטיקה הם בכלל לא קובעי מדיניות אלא נגררים אחרי רחשי הציבור. מי שאכזב אותי זה הציבור האנושי. כמעט בכל המדינות. טמטום מוחלט. הקלות בה אנשים מוכנים לוותר על חירותם היא דבר מאוד מדאיג.
תשאל את עצמך מי מרויח ומי מפסיד מכל ההגבלות והסגרים האלו ושם נמצא הדיון המעניין. איזה בעלי עסקים קורסים בסגר ומי פורח בסגר…
סתם בשביל הצחוק:
https://twitter.com/RubinReport/status/1450963030209011714
“I’m moshe , this post not brought to you by Pfizer.”
ליאור,
למה לצערך הציבור הערבי מתקרב ליהודי?
אגב, לדעתי זה לא רק במקרה שההתקרבות הזאת באה דווקא עכשיו. מעבר להתגברות האלימות בחברה הערבית והרצון לטפל בה, דווקא הקומונה הראתה שההפרדה הזו לא יכולה לעבוד לאורך זמן (כנ"ל חלחלה ההבנה הזאת בקרב הציבור החילוני לגבי החברה החרדית). מי שחי במדינה הזאת משפיע אחד על השני באופן ישיר - הדבקות, כלכלה, פשיעה - ולכן צריך לטפל בדברים ביחד.
טיטי,
כתבתי שאני לא מעוניין להיכנס לויכוח לגבי הצעדים הנכונים לטיפול במגיפה. אישית כל עוד אני לא מתחיל להיכנס לעומק לתוך כלל המחקר בכתב בנושא, אני נוטה לסמוך על 95%+ מהממסד הרפואי והאקדמי, ועל אופן הטיפול ברוב המוחלט של המדינות המערביות. אבל זה רק אני.
הבאתי את הדוגמה של ברזיל כדי להראות שזה ציפייה גבוהה מפוליטיקאי לא לעשות דבר לנוכח הקורונה, בעיקר בעוד יתר המדינות נוקטות בצעדים חריפים. גם אם זה שטויות ולא ייתבעו את בולסונרו בסוף, עדיין מדובר במחיר פוליטי כבד שהוא משלם עכשיו. אם היה עושה משהו לפחות יכל לטעון “ניסיתי”. ושוב - בלי להיכנס להאם היה נכון לפעול כך בריאותית-דמוקרטית או לא, נטו מהשיקולים הפוליטיים הצרים (שעבור הפוליטיקאים, כאמור, מדובר בסיפור כולו).
אגב, גם אני לא בעד לעשות כלום, אם יש משהו שכולם מסכימים עליו זה שהקורונה מסוכנת למבוגרים והסובלים ממחלות רקע קשות, יש להגן עליהם.
תראו, אני תמכתי בסגר הראשון, והסברתי לכולם למה אין ברירה בסגר השני אחרי הצעדים שנקטו ביניהם (הסגר השלישי כבר היה פשע, ובעולם מתוקן ביבי והממשלה שלו היו משלמים על זה).
אני תומך חיסונים, ואין לי בעיה עם חקיקה בעד חיסונים. בטח כשאנחנו מדברים על חיסונים שעברו את כל האישורים וקיבלו אישור קבע מהרגולטורים הגדולים בעולם בתחום הרפואה.
ועדיין הפגיעה החמורה בזכויות הבסיסיות ביותר של מדינה שלמה בגלל מגיפה פוגעת קשה באנשים, שלקרוא להם מבוגרים זה לעשות עוול למילה מבוגר כי הם זקנים AF, באופן כמעט אבסולוטי היא חמורה ובלתי מתקבלת על הדעת. בטח ובטח כשיש פגיעה כל כך חמורה בזכויות של מחוסנים ומחלימים, שמנסים לכפות עליהם להתחסן שוב כנגד כל הצדקה רפואית הגיונית.
לפי התמונה, שהפיק משרד הבריאות, יותר מ50% מהמתים בארץ היו בגילאים 80+, יותר מ75% בגילאי 70+ ויותר מ90% מהם בגילאי 60+. אנחנו מדברים על פחות מ3.5% מתים מתחת לגיל 50 ועל נתון ביזארי של 1.5% מהמתים מתחת לגיל 40.
עכשיו, ברור שזה עצוב וכואב שכל כך הרבה אנשים מתו, אבל אף אחד מהסבים והסבתות שלי לא זכו להגיע לגיל 80. יותר מזה, אני לא מכיר אנשים בגילי ואף מבוגרים יותר שכל הסבים והסבתות שלהם חיים כיום. תוחלת החיים הממוצעת בארץ היא 82, וגם זה נתון לא רציני כי רוב עצום מהאנשים בגילאים האלה בקושי מתפקדים. אז אם הגיל החציוני של המתים מקורונה קרוב לתוחלת החיים בארץ בין כה וכה, איך אפשר לתמוך בפגיעה אנושה כל כך בזכויות הכי בסיסיות של אנשים פה בארץ?
אני חושב שאחרי יותר משנה וחצי של מגיפה, כשהחיסונים כבר פה מזמן, ואנחנו רואים את היעילות המדהימה שלהם במניעת מחלה קשה, אותם קשישים שהקורונה הפילה כמו זבובים יכולים להגן על עצמם. בנוגע לעומס על בתי החולים, אפשר לעבור למודל של רפואה קהילתית שבה חולים שלא נמצאים בסכנה יישארו בבתיהם, עם לחצן מצוקה, עם האנשים שהם אוהבים מסביבים ויכולים לטפל בהם.
הגיע הזמן להפסיק עם כל הטירוף הזה.
לצערי זה נפל על תקופה בה הציבור הערבי מנסה להתקרב… זה לא שאני מצטער על עצם ההתקרבות.
תסביר לי מהנתונים שאתה מפרסם פה, מה ההצדקה של הפאניקה בקבוצת הילדים ולמה צריך לרוץ ולחסן אותם שלא באמת יודעים את ההשלכות לטווח ארוך. ויותר גרוע מזה כל ההגבלות המסכות והילדים בכיתות לא רואים אחד את השני בגלל המסיכות.
אני רוצה להבין, באמת.
ואני רוצה להבין איך הוא מצליח לראות את ה"יעילות המדהימה של החיסונים", יש להשוות למצב לפני החיסונים ולהשוות מול מדינות לא מחסנות ולראות. ולדעתי התמונה שתתקבל זה שעם או בלי חיסון המצב דומה.
ובכל מקרה הנתון הזה “מת מקורונה” לא מספר כלום, כי מי שמת מדום לב ובניתוח אחרי המוות מצאו אצלו את הנגיף נרשם כמת מקורונה, יש לבדוק תמותה עודפת.
בדיוק טל. כך צריך להיות. באיטליה הצלחנו ובגדול בהקלה על בתי החולים, אולי בגלל זה אני לא ראיתי ולא שמעתי על אף מוות מתחת ל60 שנים כי עם סטרואידים, חמצן ועוד תרופות אחרות הצלחנו לעזור לחולים בבית בלי צורך בבית החולים. לא יודע למה בישראל לא ניסו לעשות משהו דומה. הרי אצלנו פה 6 רופאים ו6 אחים/ות הספיקו כדי לעזור לאוכלוסייה של 120,000 איש.
בקשר לזה:
זה ה Slippery slope המפורסם. אני מאוד מאוד קנאי לחופש ולחירות שלי, והסיבה שהייתי נגד כל סוג של סגר זה כי ידעתי שזה לעולם לא ייגמר שמה. לעולם.
אבל ברגע שנותנים כזה כוח לפוליטיקאים, אל תופתע מזה שהם ימשיכו על השטיות שלהם.
אגב בדיוק בגלל זה אני מסרב לקבל את החיסון הזה. כי הם רוצים להכריח אותי וכי הם מנסים ללחוץ עליי, להפוך את החיים שלי לגיהינום כאילו אני פושע ולסכן את העתיד שלי. אם אני אסכים לכפייה עכשיו, אני יודע איפה זה יתחיל, אני לא יודע איפה זה ייגמר… מה יהיה מחר? מה יבקשו ממני?? אם הכריחו אותי לקבל חומר זר לגוף שלי בניגוד לרצון שלי (גם אם זה כמובן רק בגלל הדאגה הנפלאה שלהם לבריאות שלי) לא יהיה לי קייס אמיתי להתנגד לדבר הבא שירצו לדחוף לי.
ותאמין לי טל, כמו ההסגרים והשטויות שהם ממשיכים לעשות, יהיו עוד דברים שינסו להכריח אותנו לעשות.
אתה צריך לקחת מרצון את החיסון כי אני חושב שהחיסון הכפול הוא חיוני. יש לי בעיה עם הבוסטר.
אתה בשביל לעשות דווקא מוכן לסכן את החיים שלך?