הבעיה הכי גדולה שלי עם הקורונה היא הקיצוניות שאנשים החליטו לתפוס.
מצד אחד יש את המכחישים שטוענים שאין מגיפה, שאם היינו מתעלמים מהקורונה אז לא הייתה קורונה. אליהם ניתן לצרף גם את מתנגדי החיסונים שמתעלמים מכל תופעת לוואי של הקורונה, מקצב ההתפשטות המהיר של הנגיף ומהקטסטרופה שהייתה במס’ מדינות לפני שנה וחצי כשלא ידענו כלום על הנגיף ואיך להתמודד איתו. 2.82 מיליארד מתוכם מחוסנים פעמיים, 219 מיליון חולי קורונה. הם יחפשו כל מקרה בודד של תופעת לוואי מהחיסון, ויתעלמו מכל תופעות הלוואי אצל קבוצה קטנה פי 10 של המחלימים. אני לא מדבר בכלל על התמותה.
מהצד השני יש את ההיסטריים. אותם אנשים שטוענים שהממשלה שהכניסה אותנו ל3 סגרים טובה יותר מהממשלה הנוכחית כי היא שמה את “הבריאות מעל הכל”. אותם אנשים רצו להתחסן בחיסון שלישי מבלי לחשוב בכלל האם החיסון שהם כבר עשו יעיל או לא*. העובדה שהחיסון הוא אחד היעילים שראינו עד היום לא מבלבלת אותם והם יעירו לכם להרים את המסיכה מעל האף, גם אם הם מחוסנים ובלי חשיבות להאם אתם מחוסנים.
ובכנות? מרגיש לי כאילו אין אנשים באמצע. למה העובדה שהממשלה שלנו (ועוד הרבה ממשלות) מתנהלת כמו פח זבל, חייבת לגרור את זה שאין מחלה והכל קונספירציה אחת גדולה? למה זה שהעולם חווה מגיפה והתקשה להתמודד איתה חייב לגרור את זה שצריך לחסן את כולם כל חצי שנה עד קץ הימים, ולהישאר עם מסיכות לנצח?
המצב באוסטרליה, באיטליה ובעוד מדינות מאוד מטריד. גם המצב בארץ. אני סבור שאם היו עושים משאל עם, רוב מוחץ היה דורש להפסיק להתעסק בקורונה ולהתעסק בחיי היום יום. ועדיין לממשלה פה ובעוד מדינות זה לא אכפת. איך קוראים למשטר שבו ההנהגה עושה כרצונה ומצפצפת על רצון העם? לא יודע, אבל (תקראו את זה בקול של צדי) דמוקרטיה זה לא. אגב, זו לא רק הממשלה הזאת. הקודמת צריכה לעמוד לדין על פשעים נגד האזרחים על זה שהיא הכניסה מדינה שלמה לכלא במשך כמעט שנה רצופה. בזמן אמת לא היה ברור אם יש הצדקה, ובדיעבד ניתן לקבוע בבירור שלא.
ומהצד השני מתנגדי החיסונים הם מכה לא פחות גדולה. חיסונים הם ההמצאה הכי גדולה של הרפואה עד היום, ואולי הכי גדולה של האנושות. לא מעט מחלות שכמעט מוגרו בזכות חיסונים הרימו ראשן בשנים האחרונות, וחזרו לפגוע בילדים בגלל אנשים שחושבים שהם יודעים יוכל מכל ההיסטוריה של הרפואה עד היום. המצב לא שונה עם הקורונה, למרות שהחיסונים עברו את כל מבחני הבטיחות הנדרשים הם מתעלמים מכל הנתונים המדעיים והעובדות מראות שברגע שהאוכלוסייה המבוגרת חוסנה בבוסטר, והאוכלוסייה הצעירה בשתי מנות, 80% מהחולים הקשה בבתי החולים ומעל 90% מהמונשמים והמחוברים לאקמו הם אנשים שלא התחסנו ולו פעם אחת. המצב שבו צעיר לא מחוסן מקבל עדיפות להנשמה/אקמו על פני מבוגר מחוסן הוא אבסורדי וצריך להפסיק איתו. מי שמהמר על החיים שלו, צריך לדעת שאין לו רשת ביטחון על חשבון אנשים אחרים.
*מילה רעה למשרד הבריאות, או יותר נכון פסקה שלמה. להוציא פרסומת שאומרת “אחרי 5 חודשים החיסון השני לא הבלון הכי מנופח” זו בושה וחרפה וכל אדם שנמצא במשרד הזה צריך להתפטר על רקע העובדה שהוא מכחיש מדע ואסור לו להיות רופא או לדאוג לבריאות של אנשים. גם אם רוצים להעביר מסר (והמסר לא נכון בכלל לגבי צעירים, וחלקי בלבד אצל מבוגרים) אפשר להסביר שאצל מבוגרים מסוימים יש ירידה ביעילות עם הזמן בגלל שמערכת החיסון שלהם חלשה יותר מלכתחילה, ולכן אותם אנשים יצטרכו מנת בוסטר כדי לחזק את ההגנה. בכלל, הדרישה הכוחנית הזאת לחסן את כולם בבוסטר מבלי לתת אפשרות לעשות בדיקה סרולוגית ולראות את כמות הנוגדנים אצל כל אדם בנפרד היא הכל חוץ מאפידמיולוגית. בושה.