צוות האימון :: קאריק חוזר

רק אל תנסו לקחת את צ’אבי. אתם עוד תרדו ליגה.

אני בגישה של אף מאמן גם ככה לא מצליח פה, אז לפחות שיהיה אחד שיעשה לנו טוב בלב לראות אותו על הקווים. סולשיאר לא חסר מושג, כן היה כדורגל יפה לפרקים. מסכים שפוטר בצדק, הקבוצה הייתה גועלית בסופו של דבר. אבל היא הייתה מגעילה גם אצל אמורים, טן האח, מוריניו ואן חאל ומויס. ומכל אלו חלק היו סימפטיים חלק פחות אבל רק את אולה באמת אהבנו. אז שיהיה אולה בחוזה קבוע מעכשיו מבחינתי. באמת לא מעניינת אותי הישגיות. לא תהיה כזו כל עוד לא יהיה שינוי יסודי במועדון ברמת היימכר לקטאר. תנו להנות מנוסטלגיה לפחות.

סולשיאר לא מאמן מבריק, אבל דווקא בזמנו הוא עשה עבודה סבירה. עד שדחפו לו את כריסטיאנו בגרון וזרקו את כל מה שעשה לפח.

רונאלדו לא בא בזמן של טן האח?

לא…

בגיל שלי כבר הזיכרון לא כמו שהוא היה פעם….

למיטב זכרוני רונאלדו הגיע כמה חודשים לפני הפיטורים של סולשיאר, ושיחק לא רע בתקופה זו.

נו אל תזרע לי מלח על הפצעים אז אני קשיש..

לא זורה מלח כי אני יותר מבוגר ממך להערכתי, ולכן “התחכמתי” ובדקתי תאריך חתימה של רונאלדו (31.8.21) מול תאריך סיום העסקה של סולשיאר (21.11.21) וכתבתי כאילו מהזכרון.

רונאלדו לא היה רע באופן אינדיבידואלי, אבל הוא שינה לחלוטין וכצפוי את הדינמיקה בקבוצה. מקבוצה שהתבססה על מתפרצות קטלניות יונייטד עברה לעבוד בשביל רונאלדו. הוא נתן את הגולים שלו, אבל זה לא יכל להחזיק. כתבתי גם לפני שהגיע שהוא לא מתאים מקצועית בשום צורה (ושזה לא מעניין אותי ושמח שהוא חזר. אני עדיין שמח, רק חבל על איך שעזב).

בעיניי, סולשיאר נפל יותר מכל על האמון המוגזם שלו בלוק שואו והארי מגווייר שחיבלו לו בקריירה בצורה פושעת. התבוסות שלא הותירו ברירה מלבד לפטר את סולשיאר רשומות כמעט בבלעדיות על שניהם. צריך לומר שלא היו לו אופציות יותר מדי נוצצות להחליף אותם, אבל הם הגיעו להופעות כל כך עלובות שבאמת עדיף היה לפתוח עם שחקני נוער. הוא המשיך להאמין בהם, ובמקום להודות לו על המגרש הם סידרו לו מכתב פיטורין ממשרת חייו. זה לקח שאני מאוד מקווה שיפיק במידה ויחזור - לא לתת אמון בלתי מוגבל בשחקנים, כי הם אף פעם לא משלמים את המחיר אבל המאמן כן.

והזוכה בפרס ‘הדיון הבומרי החמוד של השנה’:

מייקל קאריק הוא המאמן הזמני שנבחר להחליף את המאמן הזמני דארן פלטשר, עד שימנו מאמן זמני בקיץ לשנה וחצי הקרובות, שיוחלף בינואר 2028 בידי מאמן זמני שיוחלף בידי מאמן זמני, כנראה סולשיאר על פי שיטת הרוטציה. במידה והמאמן הזמני קאריק יפסיד 4 משחקים ברצף (מה שסביר) הוא יוחלף בידי מאמן זמני-זמני שיוחלף מדי שבוע במאמן זמני-זמני-זמני (פקיד הקבלה בעמדת שמירת החפצים באולד טראפורד רואיין למשרה והרשים).

בהצלחה מייקל.