מאז שיונייטד פיטרו את טן האח מדובר בקבוצה אחרת לגמרי…
בהחלט. 6 גולים במחצית ולא את כולם כבשה ליברפול.
אם תהיה תחרות בפורום למשתמש הכי טוב אתה תהיה בטופ ![]()
רובן אמורים מונה באופן רשמי. נחזיק אצבעות.
מסכן, היה מחכה שנתיים היה מגיע לסיטי. במקום זה סיים את הקריירה בגיל 40.
טל אתה מורה, נגיד אחד התלמידים שלך יכשל במבחן אחד אתה תגיד לו “עזוב את חרא של בנאדם” תפרוש בשיא?
מה פתאום! אני אגיד לו “שמע, נשמה של אבא, עדיף תרד ל-3 יחל למה אתה טמבל. תמשיך להתרכז בכדורגל, אולי שם יצא ממך משהו”.
נראה לי הם מיואשים כבר.
גם טן האח היה טוב עד שבא ליונייטד.
גם מאמנים לפניו באו עם רקורד טוב.
אחרי קדנציה חביבה כמאמן זמני רוד ואן ניסטלרוי עוזב את יונייטד, יחד עם שאר הצוות של טן האח. אמורים הביא צוות משלו וכנראה לא צריך אותם במיוחד.
עידן אמורים נפתח רשמית.
פנינים של אמורים אחרי התצוגה מול ברייטון:
“אני לא הולך לשנות את הדרך בה אני רואה את המשחק. אני מאוד ברור בנוגע לזה. השחקנים הולכים לסבול והאוהדים הולכים לסבול. אני מצטער מאוד, יש לי דרך אחת לעשות דברים. אני אשחק בדרך בה אני משחק כי זה היה כל הרעיון. הייתי מאוד ברור עם האוהדים, ההנהלה וכולם. הם ידעו למה לצפות. להפסיד ארבעה משחקי בית מתוך חמישה זה לא מקובל בשום מועדון, על אחת כמה וכמה במנצ’סטר יונייטד”.
“אנחנו כנראה הקבוצה הגרועה ביותר בהיסטוריה של מנצ’סטר יונייטד”.
קשה לא לאהוב את הבחור. הוא הולך על שיטה אמיצה למדי - לא לשנות מערך בהתאם לשחקנים (העלובים) שברשותו כדי לגרד תוצאות, אלא להמשיך עם המערך שהוא מכיר וכך לנפות שחקנים שלא מתאימים לקראת העונה הבאה גם אם זה אומר להמשיך להפסיד העונה.
הוא לא יורד על ארבע כדי שראשפורד יבוא ויציל את החוד הבאמת אומלל, אלא ממשיך לשחק עם הוילנד הלא בשל וזירקזי הלא חלוץ כדי לשמור על סטנדרטים מקצועניים בחדר ההלבשה החולה שלנו (אני בעד ראשפורד אבל לא אובייקטיבי בעליל).
ומול התקשורת אין יותר ‘שבוע שעבר היינו טובים והראינו למה אנחנו מסוגלים אבל השבוע זה לא היה טוב מספיק אנחנו חייבים לתקן’. יש ‘אנחנו חרא וכנראה שנמשיך להיות חרא בקרוב. תחזיקו חזק’. יותר מהתוצאות והתבוסות של השנים האחרונות, נמאס לי לשמוע את השחקנים והמאמנים עם המנטרה של ‘not good enough’ אחרי כל הפסד. סוף סוף שומעים את האמת.
לא יודע אם לא השוואה קצת מאולצת, אבל הזכיר לי דברים שמיליי אמר כשנכנס לתפקיד:
“השורה התחתונה היא שאין אלטרנטיבה לצנע ושאין אלטרנטיבה לטיפול הלם”, אמר מיליי. “אנחנו יודעים שבטווח הקצר המצב יהיה גרוע יותר, אבל אז נראה את פירות המאמצים שלנו”.
נראה שהדיווחים שצצו מאתמול על סכסוך בין אמורים להנהלה היו לא רק נכונים אלא די מאופקים.
אמורים עוזב אחרי שנה מלאת תהפוכות.
אחרי התחלה מזעזעת, רכש מבטיח בקיץ ומה שנראה כשיפור הדרגתי לא הספיקו אחרי עוד כמה תוצאות בינוניות, המריבות עם ההנהלה התחילו והוא נפרד לשלום.
הדרך החדשה של אינאוס מסתמנת כדרך מוכרת למדי.
לדעתי האישית החלטה נמהרת. נכון שהיו כמה הופעות נוראיות גם העונה (אברטון, גרימסבי), אבל יש שיפור ניכר בהתקפה, הקבוצה נראית יותר מתואמת על המגרש, וגם תוצאות התיקו האחרונות הגיעו נגד קבוצות שנמצאות בפורמה טובה למרות המיקום בטבלה וכשחצי קבוצה באליפות אפריקה והחצי השני במרפאה.
ברור שאי אפשר לפטור את אמורים מאחריות, כשבראש רשימת הכישלונות זו המחשבה שאפשר להחזיק עונה שלמה עם קישור של ברונו וקאסמירו. כולם הזהירו מהקיץ שחייבים דחוף קשר, הוא החליט שהוא יסתדר והוא לא.
עוד עונה לפח ברכות
מנצ’סטר יונייטד עושה מוריניואיזציה למאמני כדורגל. כל מאמן שמגיע למועדון יוצא אדם ממורמר, גם אם הגיע שמח ומחייך.
אמורים היה נראה האדם הכי חמוד על הפלנטה, אבל לאורך התקופה נראה שאיבד 30 שנה מהחיים שלו ואתמול יצא במאתיים קמ”ש על ההנהלה. טן האח הגיע עם אפס עדויות לאופי בעייתי, ומאז שהגיע נבעט מכל מקום. אפילו את מוריניו, שהגיע ממורמר מספיק בעצמו, הצלחנו למרמר עוד יותר.
הקבוצה השתפרה התקפית באופן חד משמעי, זה מגובה בכל נתון. ההגנה פח זבל הרבה בגלל שחקנים בעייתיים והיעדר קשר. הם לא פיטרו אותו בגלל תוצאות או יכולת, אלא בגלל ריבים מאחורי הקלעים. הם יכולים לספר עד מחר שזה לא קשור למסיבת העיתונאים אתמול (והם אכן טוענים שלא), אבל ברור שזה קשקוש. אתה לא יכול להשאיר מאמן אחרי שאמר דבר כזה. הבעיה היא לא שהוא אמר, אלא שהגיע למצב שהוא אומר דברים כאלה בתקשורת. ההנהלה הזו נראית פח בדיוק כמו הקודמת ואולי קצת יותר, כי הקודמת לא התיימרה להבין משהו בכדורגל ולכן לא ניסתה לדרוך למאמנים על האצבעות.
אני לא רואה משחקים כבר תקופה אבל חבל. אני בטוח שאמורים לא האשם בסיפור הזה. נלחמים עם סיטי על מאמן ומפטרים אחרי שנה. נלחמים עם ניוקאסל על מנהל מקצועי ומפטרים אחרי חצי שנה. שוב הולכים ללימבו של החלפת חצי סגל כי אין לנו פאקינג ווינגר אחד אחרי שבעטו את כולם כי ‘סומכים על המאמן’. חבורת מטומטמים.
יום עצוב (נוסף) עבור יונייטד בפרט, ולדעתי גם עבור אוהדי הכדורגל באשר הם בכלל (טוב, חוץ מטיטי), אבל מצד שני - סוף-סוף נפתרה לי תעלומה לא פתורה מזה כמה וכמה שנים.
לא הצלחתי להבין איך מועדון עשיר וחזק כלכלית, שפעם אחר פעם מבצע מהפכות בסגל ורוכש לא פעם את מה שנראה כמו רכש נכון ומאוזן, ואפילו מביא את המאמנים ה”נכונים”, ממגוון שלם של סוגים (ממאמנים מנוסים ומוכחים ועד מאמנים חדשניים ומבטיחים) - איך יוצא שמועדון כזה נכשל שוב ושוב בצורה כזאת, באופן שסותר לחלוטין את התזה הדי מוכחת שרכש משמעותי לאורך זמן מביא להצלחה ספורטיבית(*).
פעם אחת? הגיוני ביותר, קרה ליותר מקבוצה אחת.
פעמיים? כנ"ל, עדיין אפשרי וסביר סטטיסטית.
אבל 15 שנה ברציפות, עם כמות דו-ספרתית של מאמנים, עשרות ואולי אף מאות שחקנים שחלק גדול מאוד מהם נראה עשרות מונים טוב יותר גם לפני וגם אחרי הקדנציה ביונייטד, ובכל מקרה יונייטד עצמה ממשיכה לדשדש? זאת כבר הזייה. ותסלחו לי שאני נמנע מלקבל תשובות מתחום המאגיה.
אבל זהו, עכשיו סוף-סוף התשובה ברורה. סביבת העבודה ביונייטד כ"כ נוראית ורעילה - ששום-דבר חיובי לא יכול להתפתח בה. הנהלה שמסוגלת להסתכסך ולפטר מאמן מוכשר, סימפטי ונלהב כמו אמורים, דווקא כשסוף-סוף נראה שדברים מתחילים להתחבר, ועוד אחרי רצף כ"כ ארוך של כשלונות - זאת הנהלה כושלת מהסוג הגרוע ביותר שיש.
נכון שהנהלה גרועה הייתה התשובה המתבקשת מלכתחילה (וכמו שאור אוהב להזכיר לנו שוב ושוב, שקבוצת כדורגל לא מסתכמת בשחקנים ומאמן), אבל מדובר בדוגמה כ"כ קיצונית ויוצאת דופן, שבכל זאת התקשיתי להאמין שזה כל הסיפור. כבר הייתי עד בחיי לסביבות עבודה רעילות, ובכל זאת תמיד אנשים מוכשרים במיוחד הצליחו לבלוט ולעשות דברים יפים, גם שם. הנהלה כושלת עד כדי כך - זה באמת כישרון מיוחד.
(*) זהו ויכוח עם זקן ארוך פה בפורום, ואין לי עניין מיוחד להיכנס אליו כאן. רק אוסיף שוב שהדגש הוא על לאורך זמן. לא חושב שיש דוגמה נגדית אחרת לדבר הזה, ומועדונים שהשקיעו כסף משמעותי לאורך זמן - כמעט תמיד גם מצליחים ספורטיבית בסוף. החל מצ’לסי של אברמוביץ’ וגם זו המתחדשת של השנים האחרונות, פסז’, סיטי, ריאל מדריד, ועוד ועוד.
מה שמעניין הוא שגם ההנהלה התחלפה לחלוטין, והמועדון עדיין כושל. סביבת העבודה של 2025 שונה לחלוטין מסיבת העבודה של 2022 בכל הנוגע לבעלי התפקידים בכל המחלקות. למרות זאת התוצאות (לא על המגרש) זהות. חוששני שמאגיה היא התשובה האפשרית היחידה. בטח פרגי הלך למכשפה צוענייה כשהודיע על פרישה כדי לוודא שהשם שלו ישאר חקוק לנצח לא רק כגדול מכולם אלא כאחרון הגדולים.
PSG באירופה? לקח להם מה, 14 שנה של השקעות אדירות כדי לקחת את הצ’מפיונס?
אולי גם יונייטד תצליח בעוד כמה שנים ועוד כמה מאות מיליונים. ואז נגיד על צ’לסי את מה שאומרים עכשיו על יונייטד.
אתה מדבר איתי על לקחת צ’מפיונס?
בוא נתחיל מזה שיונייטד תגיע - לא לצ’מפיונס, לליגה האירופית נניח.
ובצורה קצת יותר מפורשת - נכון שלפריז אין כמעט תחרות מקומית, אבל אוהדי יונייטד היו מתים לרבע מההצלחה הספורטיבית של פריז ב-15 שנה האחרונות, גם הרבה לפני שלקחו בפועל צ’מפיונס. אנחנו מדברים כאן על קנדידטית קבועה לזכות בכל התארים, לעומת קבוצה שבחלקים לא מבוטלים נאבקה עם נוריץ’ על מקום מעל הקו האדום.
לפי הדיווחים האחרונים באנגליה מסתמן שסולשיאר הוא המועמד הבכיר כרגע לתפקיד חדש-ישן של מאמן זמני עד סוף העונה.
פעם קודמת כמו שכולם זוכרים זאת היתה הצלחה מטאורית שהובילה למינוי קבע, ואני מתרשם שמינוי הקבע הזה זוכה היום לרוויזיה רצינית מהאוהדים. כאילו שהוא היה מאמן מעולה ובעצם לא ברור למה הוא עזב בכלל. אני ממש לא מתחבר לסיפור הזה.
אין ספק שההתחלה עם סולשיאר היתה נהדרת, הוא הוציא את המיטב מהכישרון ההתקפי שהיה לו והיו תקופות ששיחקנו כדורגל מצויין, בעיקר בקורונה כשלא היה קהל. הוא גם הצליח להגיע לטופ 4 והיו כמה הופעות מרשימות נגד סיטי. זה מאוד יפה ואני מבין למה זה זוכה לנוסטלגיה לנוכח התהומות שהקבוצה הדרדרה אליהם עם רנגניק, טן האח ואמורים, אבל אולה פוטר בצדק מוחלט. כשזה לא עבד אצלו זאת היתה קטסטרופה.
בתבוסות שלו לליברפול וסיטי הקבוצה נראתה הרבה יותר גרוע משהיא נראתה תחת אמורים, ולמעשה יותר גרוע מ11 אנשים אקראיים שהיינו אוספים ברחוב ומעלים למגרש. הקישור תחתיו תמיד היה החוליה החלשה וגם ההגנה היתה במקרה הכי טוב סבירה. עכשיו כשהבעיה שלנו היא בדיוק בקישור ובהגנה אני לא מבין מה יש לו בדיוק להציע חוץ מזה שהוא באמת בחור ממש נחמד. ברור לכולם שהוא חייל של ההנהלה כמו שראינו בסיפור רונאלדו, ולפי איך שאנחנו מכירים את ההנהלה הזאת וראטקליף שצץ עם רעיונות כמו אמבומו ווינגבאק התקרה של המינוי שלו מאוד נמוכה. אולי נראה שיפור זמני ועם רכש נכון בקיץ אולי גם נצליח לחזור לאזורי ה70 נקודות בעונה. אבל פה האירוע מסתיים, לרמות הגבוהות באמת לא הגענו איתו ולא נגיע.
טן האח ואמורים נכשלו זה ברור, אבל התקרה שלהם היתה קבוצה ברמה הכי גבוהה. זה לא המצב אצל אולה ואם כמה שאני מעריך אותו ברמה האישית הוא פשוט לא מספיק.
כמה יש שמות נוצצים בחוץ שהייתי רוצה לראות בקיץ? מודה שאין לי מושג. אבל לא צריך לעשות מסולשיאר מה שהוא לא.