ספגנו מספיק זעזועים בשנים האחרונות, ושום דבר לא השתנה.
זה שלא השתנה לא אומר שלא מתכננים לשנות. תראה, שינויים הולכים לקרות אם נרצה או לא, כי בייל מרסלו ואיסקו הולכים וצריך שמישהו ימלא את המקום שלהם. חלק מהשחקנים האחרים מתבגרים ויעזבו וגם אז יהיו עוד שינויים. דני היה ביכולת מאוד עלובה, זה שהזאר ויוביץ’ לא רלוונטיים, אכלנו שם הרבה כאפות שלא ניתן לפרש אותן בצורה מניפולטיבית ולצבוע אותן בצבעים יפים.
אז שינויים יקרו. אולי לא הכל בקיץ הקרוב, אולי גם לא הכל בזה שאחריו, אבל זעזוע כמו זה לא יעבור בשתיקה. המועדון היה עסוק בלבנות תשתיות כדי שיוכלו לעמוד ביכולות הכלכליות של הקבוצות הפרטיות, ונתן לקבוצה הנוכחית את המפתחות לשרוד כמה שאפשר. בעונה הבאה הברנבאו מוכן, יש תוכניות לפרויקט חדש, ואם זה לא מספיק, אז גם חטפנו כאפה ואין כמו לפצות את האגו באיזה ממתק טעים. כולנו היינו שם.
בכל מקרה, הציטוט שציטטת אותי מתייחס בעיקר להסקת מסקנות מקצועית. למשל שחייבים להיות יותר אינטנסיביים, מחוייבים הגנתית, ולא עולים עם מערכים שלומיאלים באף משחק.
לדעתי זה יעבור עם הזמן, בטח כשהוא לא יהיה הgo to guy היחיד שלנו.
כמובן שלא מדובר בך אבל אני שומע את הציטוטים האלה עוד ממתי שלופטגי חילטר על הקווים, כל מני איציק זוהר בוואן שמספרים לנו ששנה הבאה ריאל מדריד הולכת למהפכה ו-וואי וואי. בסוף אנחנו מקושרים בדיוק לשני שחקנים וחצי ושניים מהם משחקים על העמדות של שני הוורלד קלאסים היחידים בקבוצה.
מנדי, לוקאס, קרבאחל ונאצ’ו הם המגנים שלך לפחות עד לסיום עונה הבאה ותרשו לי לנחש שלא יהיה חיזוק לקישור ו\או לכנף ימין(אם כן יהיה זה אמבפה שלא בדיוק מתאים לעמדה). מנדי לא יירד לספסל ולא אלאבה אז גם בלם לא יגיע אלא אם תצוץ הזדמנות כמו רודיגר. אין איזה פרוספקט מעניין בנוער וכשכן יצא כזה נתנו לו לבזבז זמן בהתעללות בפרופסקטים לליגת העל בלה ליגה השלישית.
אני לא רואה איזה פרויקט שבדרך, מקסימום שני וורלד קלאסים.
זה מהלך פשוט אבל אמיץ בהרבה מכל מה שראיתי את קרלו עושה בריאל. אפילו המהלך הגאוני של די מריה היה כנראה הוראה מלמעלה א-לה “תשחק איתו ועם בייל ביחד!”.
מעבר לזה הטקטיקה של צ’אבי מורכבת פי כמה וכמה ובארסה מחיה ריג’קטים מבטן הפרמיר ליג בזמן שהמאמן שלנו מייבש שניים מהכשרונות הגדולים בעולם בשביל שלישיית קישור שלא נראת טוב מדצמבר.
אני לא תופס מצ’אבי משיח(לפחות עוד לא), אבל הוא רק מדגיש כמה אנצ’לוטי דינזאור. דינזאור שגם בשיא שלו התמחה בניהול אגו שאין בקבוצה כבר.
אני חושב שזו הנקודה שהכי מרגיעה אותי כאוהד בארסה. אמבפה אולי פותר לכם בעיה אחת, האלאנד נכנס במשבצת של אחד השחקנים הכי טובים בריאל (בנזמה), אבל מה עם היתר?
אין שמועות למי שיחליף את קרבאחל, אין ממש כיוון למנהלי משחק ליום שאחרי קרוס ומודריץ’, לא ברור מה העתיד של הבלמים שלכם ובכללי יש לכם dead weight שגם שם לא ברור מה השאיפות בקבוצה.
הקיץ הכי מדאיג שלכם היה שפתאום הבאתם כל מיני פתרונות שיצרו קולקטיב עוצמתי. רכישות מבריקות כמו אלו של די מריה, אלונסו, מודריץ’ או אפילו קרבאחל שנתנו הרגשה שמנסים לבנות פרוייקט מאוזן עם שאיפות מעבר להבאת שמות.
אני שמח, אם ההפסד שלכם בקלאסיקו לא באמת יוביל לשינוי גישה, ובכן לברצלונה יהיה עוד מרווח זמן להדביק את הפער בין הפרוייקטים ולהשיג עוד יציבות.
אין שינוי גישה ממשי בפרויקט כבר כמה, 6 שנים? מאז שפלורטינו התחיל לרכוש צעירים כאוות נפשו ועוד שהוא… הפסיק לרכוש שחקנים בכללי. לא רואה סיבה שהמשחק הזה יוביל לשינוי מיוחד.
לא הגיע איזה פלסטר מאז צ’יצ’ריטו. אפילו על שחקנים נחמדים עם ביי באק כבר ויתרו.
בכלל, מרגיש לי שתבוסות לבארסה עוברות לסדר היום בשקט ביחס למה שהיה בעבר. לתחושתי, בימינו ההחלטה על עתיד המאמן מתקבלת בעיקר לאחר ספירת התארים בסיום העונה.
אני אישית כבר מ2019 הייתי בטוח שקיץ 21 יהיה הקיץ שלנו, זה נדחה לשנה הזאת. למה קיץ 22 דווקא? כי בברנבאו שנה הבאה יסתיים השיפוץ, כי רק לאחרונה סיימנו עם כל המגבלות של הקורונה ועכשיו הקהל סוף סוף חזר למגרשים, כי אמבפה מסיים חוזה והלאנד יהיה על המדף בצורה חד פעמית, כי אנחנו מסיימים חוזה עם הספונסרים הנוכחיים שלנו ואם סוגרים ספונסרים עכשיו לחצי עשור הבא, צריך להראות להם שהקבוצה תהיה רלוונטית כדי להשיג תנאים טובים.
המהפכה כבר התחילה אבל לא רשמית. מיליטאו שעשה קפיצת מדרגה וויני כבר פה, יש עוד רשימה של שחקנים שעדיין יש סימן שאלה לגביהם, אבל השאיפות ברורות.
וזה בסדר גמור. בתחילת העונה הבאה עדיין תהיה לנו קבוצה חסרה ככל הנראה ועדיין יהיו בעיות. אי אפשר בלחיצת כפתור להשלים את כל חסרונות הסגל. בפרויקט הקודם הביאו לנו את ארבלואה כמגן ימני והוא סתם את החור עד שהגיע קרבחאל. חדירה מילא את החור עד שהגיע מודריץ’ שבעצמו לקח את הזמן עד שהתאקלם. יקחו לנו שלושה או ארבעה קייצים כדי לחזור לעמדה שאנחנו רגילים וצריכים להיות בה.
בכל מקרה, הלאנד, אמבפה, רודיגר ופדרו פורו ויכול להיות לנו אחלה סיפתח לפרויקט הבא. רביעייה אחורית של פדרו פורו, מיליטאו רודיגר ואלאבה מספיק טובה עד שיפלו לנו שחקני העתיד של העמדות הללו.
בהנחה שאמבפה סגור ומנסים להביא את הלאנד, מי שנותרו הם פדרו פורו ורודיגר. המגן אמור לעלות כ45 מיליון יורו והבלם בחינם. אפשרי לגמרי עבור ריאל מדריד.
על כל הארבעה יש או היו דיבורים בשלב כזה או אחר בחודשיים האחרונים, כך שאלו לא פנטזיות שהמצאתי הרגע.
אחי אין לי מה לומר לך חוץ מככה עובד עולם הכדורגל. קבוצות מזדקנות ואז מתחיל פרויקט ספורטיבי חדש לגמרי. אם אתה לא הצלחת לראות את זה עד היום לא רק בריאל אלא גם בהרבה מאוד קבוצות אחרות אז מה אני אגיד…
אתחיל ואומר שאין לי שום רצון או כוונה להגן על אנצ’לוטי. הוא את הפאדיחה שלו עשה. אבל סלח לי, אין שום דבר אמיץ בלהעביר את שחקן ההגנה הכי טוב שלך למקום היחיד שממנו יכולה להתפתח סכנה עבור הקבוצה שלך. זו הייתה החלטה נכונה אבל לא הייתי קורא לה אמיצה. החלטה אמיצה זה לעבור לשחק במערך שאין לקבוצה שלך שמץ של מושג איך משחקים אותו, כשאתה עם הגב אל הקיר, ועוד בקלאסיקו. ראינו איך ההחלטה האמיצה הזאת הסתיימה. אומץ לא פקטור כאן בכלל.
עכשיו ממש יצאת שגיא כהן. מאיפה הבאת את זה?? על פי מה אתה אומר את זה ואיפה המקור שיש לך לזה?
הלאנד (אם יגיע. כרגל הוא עדיין מאוד רחוק וקצת שוכחים את זה) אמור להחליף את בנזמה לטווח הרחוק. הרעיון הוא שבעוד מספר שנים שניהם ביחד יהוו כוח משמעותי לטווח ארוך. שניהם שוברי שיוויון וצעירים וזה יהיה קריטי.
עם היתר, אנחנו נצטרך להסתדר עם מה שיש ומה שהשוק מציע עד שהקבוצה תתגבש. זה לא יקרה בקיץ אחד. אני כבר רואה את הכותרות ששוחטות את הקבוצה בעונה הבאה בלי טיפת סבלנות שהפרויקט יבשיל והשחקנים הצעירים יבשילו.
עברנו לא מעט שחקנים צעירים עד שנפלו לנו איזה מיליטאו וויניסיוס. פדה אני מאמין שגם יכול להיכנס לרשימה הזאת ואני גם מאמין בקמאווינגה שיהיה חלק חשוב בפרויקט הבא. אבל בנוסף מדברים על עוד שחקנים כמו פדרו פורו שכבר הזכרתי וטשואמני. בנוסף, ריאל מדריד סוגרת לא מעט עסקאות בשקט, לדוגמה קמאווינגה שעד מספר ימים ספורים לפני המעבר לא היו בכלל דיווחים עליו.
יש תוכניות גם לגבי שאר העמדות, ברור לי שלא מזניחים אותם, אבל כרגע זורמים עם השוק ומה שהוא מציע. כרגע השחקן המבטיח ביותר נמצא בחוד ההתקפה ולכן מתרכזים בו. כשיהיה איזשהו שובר שיוויון בקישור שיהיה אפשר להביא אני מניח שיתרכזו בו, וכן הלאה. בינתיים יסתמו את החורים עם איזשהו מנדי או רודריגו.
שמעתי על פדרו פורו לגבי קרבחאל, פדה וקמאווינגה אמורים להחליף את קרוס ומודריץ’ לפחות עד שייפול מישהו ממש שווה לקישור, לגבי הבלמים מיליטאו הוא בלם העתיד שלנו בזה אין ספק והשאלה היא מי ישחק לצידו. יש שמועות על רודיגר. כרגע מניח שיזרמו עם אלאבה עד שיהיה בלם שנכון לקבוצה. אישית אני ממש אוהב את מילאן שקריניאר אבל לצערי הוא לא מקושר אלינו.
לגבי השומן העודף שיש לנו בסגל אני חושב שאלו החדשות הכי מעולות שלנו לקיץ הקרוב. איסקו בייל ומרסלו עוזבים בוודאות, אני מקווה שיצליחו להיפטר גם מיוביץ’ ומריאנו, ואם אין תוכניות לגבי הזאר אז גם ממנו. זה משאיר לנו הרבה מאוד מקום שצריך להשלים, ובמקום המשקל המת לשים שם משקל שיוסיף עוד כמה כוחות סוס למנוע.
זה לא קורה בקיץ אחד, ואי אפשר תמיד לפגוע, אלונסו הגיע ביחד עם קאקה רונאלדו אלביול וארבלואה. קאקה היה נפילה חד משמעית, אלביול וארבלואה היו שחקנים פרווה. היו לנו הרבה מאוד רכישות, חלקן מוצלחות וחלקן לא. עד כמה שזכור לי היו הרבה יותר ציפיות מהיגוואין מאשר ממרסלו, תלו יותר תקוות ביראמנדי מאשר בקסמירו, די מריה ומודריץ’ היו פשוט רכשים טובים שהצליחו. לעומתם היו לנו אינספור פלופים בקבוצה שביקרו והלכו לקבוצות קטנות יותר אחר כך. מישהו פה זוכר את פדרו לאון האימתני מויאדוליד?
לדעתי, הקלאסיקו לא ירעיד את המערכת אבל הוא כן יגרום לאקסטרה מוטיבציה לחזק את הקבוצה מהר יותר. יש תוכניות לטווח הארוך שגם הפסד כל כך משפיל בקלאסיקו או לחלופין זכייה בצ’מפיונס לא ישנו יותר מדיי.
ריאל מדריד מנוהלת נכון, בזה אני בטוח. הצלחנו לזכות בשרשרת הצ’מפינס שלנו בסופו של דבר עם נבאס שהגיע מקבוצה קטנה, מרסלו וראן וראמוס שנרכשו כילדים, קרבחאל שהוא שחקן בית, קסמירו שנקנה בתחילה בכלל לקסטייה, מודריץ’ וקרוס שעלו ביחד באיזור ה60 מיליון, בנזמה שהגיע כילד בתור תוספת ליד אלונסו קאקה ורונאלדו, ושני גלאקטיקוס, רונאלדו ובייל. תוסיף לזה אם תרצה גם את די מריה ואיסקו שגם היה להם משמעות באחת מהזכיית לפחות וגם הם נרכשו מאוד צעירים. בסופו של דבר, הגישה הייתה ותישאר זהה, ואנחנו לא צריכים באמת שהיא תשתנה. היו לנו כמה שנות יובש כיוון שבמועדון היו מרוכזים בברנבאו ואולי בסופרליג, גם ההצלחות על הדשא הסיטו את הפוקוס מרכישות מפוצצות, אבל זה לא שבריאל מדריד שכחו איך משחקים את המשחק.
אני לא חושב שאתם צריכים לשאוף להדביק את הפער מאיתנו, אתם צריכים לשאוף להיות המועדון הגדול בעולם. אני בינתיים ממתין לראות מה יקרה אצלכם בקיץ הזה מכיוון שהוא קריטי מאוד בעיניי. האם תצליחו להשאיר את אדמה, האם דמבלה גאבי ואראוחו יחתמו על חוזה חדש, איזה שחקנים תצליחו להביא, כרגע אי אפשר לראות כי לפי הפרסומים יום אחד אתם מאבדים חצי קבוצה, וביום למחרת לבנדובסקי סלאח אמבפה והלאנד חותמים אצלכם. יש יותר מדיי פרסומים ויותר מדיי שמועות, צריך לחכות ולראות מה יקרה.
תראה, צריך להתחיל ממשהו. ברצלונה הנוכחית מורכבת מילדים, שחקנים שלקראת סוף הקריירה וכל מיני שחקנים עם סטאטוס לא ברור. הסגל הנוכחי אחלה, אבל זה עוד לא מרגיש יציב. ברגע שנחזור להיות בוודאות קבוצת צ’מפיונס והיכולת תהיה עקבית אני אדבר אחרת. אולי זו טראומת העשור האחרון מדברת, אבל כמו שכתבת קודם, הקיץ הקרוב והעונה הבאה תהיה משמעותית לגבי הסטאטוס שלנו בספרד ובכללי באירופה.
בקשר למגן הימני, לא צריך להחליף את קרבחאל בשחקן ברמת קרבחאל בשיאו, אפשר להסתפק במגן ימני סביר פלוס שאמור לעלות יחסית מעט אבל יהיה שידרוג על הקיים, אם אמבפה והאלאנד מגיעים זה מספיק.
יש להביא מגן שלא כל כך קל לעבור אותו, שיודע להניע כדור מאחורה בלי להיכנס לפאניקה ועם מהירות סבירה.
או… להביא מאמן שמבין שיהפוך את פדה למגן הימני הכי טוב בעולם.
מבין מה אתה אומר ועדיין. אם בארסה לא יכולה כרגע לשאוף לטופ אז היא צריכה לשאוף להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמה, אבל אין שום טעם בלשאוף שהיריבה תהיה פחות טובה.
בסופו של דבר, תחרות מביאה לצמיחה. ככל שריאל מדריד תהיה יותר טובה ברצלונה תצטרך להמציא את עצמה מחדש ולהיות טובה יותר. וכן להיפך. אני טוען למשל שלולא היכולת של ברצלונה ההיא, ריאל לא הייתה צריכה להיות כל כך טובה ואז גם לא היינו זוכים בכל הצ’מפיונס שזכינו בהם. רונאלדו לא היה צריך לדחוק בעצמו ולהביא את עצמו עד לקצה לולא מסי.
מסכים לגבי מה שאתה אומר על הסגל שלכם. כרגע זה עדיין לא מושלם. הביאו את אלבס ואובה כדי לסתום חורים בצורה זמנית. אין לכם שום דבר שקרוב להחליף את בוסקטס (אף פעם לא התרשמתי מפראנקי כאחורי). מגן שמאלי עדיין סימן שאלה למרות השיפור הדרמטי של אלבה תחת צ’אבי. גאבי ופדרי עדיין בסימן שאלה אצלי האם הם סתם שחקנים טובים או כאלה שיכולים להצעיד את בארסה בשנים הקרובות לעבר התהילה. בעיניי דמבלה ואובה הם האחראים ליכולת שלכם והם ככל הנראה לא ישחקו בספוטיפיי (הייתי חייב סורי) עוד הרבה זמן.
לאאאאאאא!!! שיביאו מאמן שיהפוך את פדה לקשר הכי טוב בעולם. יש לו את הפוטנציאל אם יורשה לי.
מבחינת נתונים על הנייר יש לו סיכוי להפוך למגן ימני ענק, כקשר הוא יכול להיות אחלה קשר עם קריירה טובה.
כמובן שזה בגדר התיאוריה אבל לא מדובר באחת שקשה לראות-
בריאל מדריד של פרז כל הכוכבים שיחקו בהרכב באין קשר לתפקוד הטקטי שלהם. ככה נולדו רעיונות מדהימים כמו קרוס קשר אחורי ובקהאם 50-50.
גם אם לא מדובר באיזו הוראה מלמעלה אני חושב שזה פייר להניח שזו הייתה מחשבה שנבעה מ״איך אני משחק עם כולם ביחד״ ולא של ״אתה יודע מה זה לדי מריה יש איכויות של קשר אמצע״.
שוב, מדובר במאמן ששיחק עם קרוס כ6 עונה אחר כך כן?
הם יהיו אחלה ספתח. אבל אף אחד מהם לא חתם עוד, אז איך אתה כזה בטוח בקיומו של הפרויקט?
חטאתי בשגיא כהניות? אתה חוטא באיציק זוהריות כאן(וזה סבבה, לפחות אתה מוצא נחמה במשהו).
פדרו פורו בכל מקרה מקושר אלינו ממש בצורה רופפת ורודיגר הוא לא בדיוק חינם, וגם לא בלם שנתן עונה שלמה בקו של שני בלמים ממה שאני זוכר.
אוקיי, ואיזו אינדקציה יש לנו לפרויקט חדש? כתבת בעצמך, מ2019 אתה עם התחושה הזה וכמו ששנינו יודעים ההרכב נשאר די זהה מאז גם.
כל העזיבות התבצעו לא מיוזמה ו״פרויקט חדש״ אלא ממו״מים לא מוצלחים על חוזים חדשים.
שטויות. אראוחו הוא כמו שכתבת שחקן ההגנה הטוב בבארסה, להזיז אותו לעמדה שלא טבעית לו ולשחק שם עם בלם מרגרינה במקום זו החלטה אמיצה כמעט כמו שהיא חכמה ופשוטה.
לעבור ל3 בלמים בלי תכנית טקטיקה מתאימה זה לא אמיץ- זה מטומטם. אנחנו לא בשנות ה90, לא משחקים 3 בלמים בלי ווינגבאקים. כמעט כמו לשחק עם קאסמירו בלם ואלאבה מגן שמאלי אבל קודם לכן לשים את נאצו בשמאל ואלאבה במרכז.
ברור לכולנו מה זה היה- ניסיון לשנות מצד מאמן שלא יודע מה לשנות.
אני כועס על עצמי שלא חשבתי על זה. הוא יכול להיות מושלם שם.
קשה לי לראות מאיפה בדיוק “מלמעלה” זה מגיע ואיך זה מסתדר עם העובדה ש"מלמעלה" העדיפו לשחרר את די מריה שכל כך רצו לשבץ אותו בהרכב.
בכל קבוצה מנסים לשלב את רוב אם לא כל הכוכבים, תראה את היונייטד של השנה לדוגמה. אוסף כוכבים שמנסים בכוח לשלב וזה לא מצליח להבשיל לכדי קבוצה. או את פריז, ולא צריך להכביר במילים… לא צריך ללכת רחוק ללפני 20 שנה.
הנקודה היא שהמצב לא כזה שחור ולבן כמו שאתה מציג אותו. אפשר גם לבנות פרוייקט בלי להשלים אותו בעונה אחת. החתמה של ארבעתם סבירה ביותר (למעט הלאנד אבל הוא לגמרי לא מי שהכי נחוץ לעונה הקרובה) והנה לך פתרון זמני טוב עד שיהיה משהו יותר טוב בשוק. לא אמרתי שהם חתמו או יחתמו, אבל אמרתי שיכול להיות גם במצב של היים פתרון הגיוני גם אם לא תהיה לנו את רביעיית ההגנה הנחשקת בעולם.
חוץ מזה, צריך להסתכל על החזון. יכול להיות שלא יצליחו להחתים אף אחד בקיץ כי זה לא יסתדר מסיבות שונות ומשונות. אבל השאיפה לבנות פרויקט ספורטיבי חדש ברורה. וחוץ מזה שאין יותר מדיי ברירות. הקבוצה מתבגרת וגם קסמירו וקרבחאל שהיו יחסית צעירים בקבוצה הקודמת כבר בני 30. תרצה או לא, פרויקט חדש יהיה בקרוב. מהקבוצה “ההיא” נשארו לך רק בנזמה מודריץ’ קרוס קסמירו וקרבחאל. גם אם במועדון ממש לא ירצו להחליף אותם הם יצטרכו בקרוב.
האמת שאם לא פדרו פורו אני לא באמת יודע על מישהו ששווה לשים עליו את הכסף. בכנות אני רואה מעט מאוד משחקים שלא כוללים קבוצות מהליגה הספרדית והצמרת באנגליה אז קשה לי להצביע על מגן ימני אחר. אם במועדון לא יחליטו ללכת על פורו כי לא מאמינים בו מספיק, אז עדיף לחכות מאשר להביא עוד אודריוסולה.
לא פריק של צ’לסי או של הליגה האנגלית, לא יודע הכל לגבי רודיגר. מה שכן, אני יודע שהוא השחקן המהיר ביותר בליגה האנגלית (קראתי השבוע עליו כתבה במארקה) ובקבוצה כמו ריאל מדריד שמתמודדת מול מתפרצות בעיקר זו התכונה הכי חשובה לבלם אצלינו. בנוסף ממה שראיתי בצ’לסי הוא בלם מאוד חזק ולא רע בכלל.
לגבי חינם או לא, הבנת טוב מאוד שמדובר על סכום ההעברה. לגבי משכורת מענק חתימה וכו’, קראתי שהוא מבקש בסיכום כללי 55 מיליון יורו ל4 עונות (או 5? לא זוכר). לא כל כך רע בהתחשב בכך שזה שחקן בשיאו ויכול לשפר את הקבוצה משמעותית בכך שיאפשר לאלאבה לעבור לשמאל.
בוא לא נתמם לרגע, במועדון מאוד רוצים את אמבפה וככל הנראה הוא ישחק פה בעונה הבאה. במועדון גם רוצים את הלאנד וגם אם לא יצליחו להביא אותו - זו השאיפה. שני השחקנים הגדולים בעולם בעשור+ הקרוב ככל הנראה. היו שמועות מאוד חזקות על טשואמני, ילד צעיר ומאוד מבטיח (בעל הסטטיסטיקות הטובות באירופה או משהו כזה). יש לנו כל כך הרבה ילדים שבחלקם בונים תקווה לעשור הקרוב.
אתה באמת לא מצליח לראות מה המכנה המשותף בין מיליטאו, פדה, קמאווינגה, ויני, רודריגו, אמבפה, הלאנד, טשואמני, ועוד 101 מושאלים שיש לנו? כולם צעירים ולפחוצ כרגע עדיין רחוקים משיאם. חלקם ישוחררו, חלקם ימשיכו פה כמו שקרה בפרויקטים הקודמים של פרז. חלקם לא ברמה, חלקם עדיין לא בקבוצה, אבל צריך להסתכל על השאיפה ועל החזון. לא תמיד כל התוכניות מצליחות אבל עדיף לשאוף גבוה מאשר להביא מה שיש ואז להידפק. בערך כמו מה שקרה עם הזאר.
אנחנו לא בפעם הראשונה בסרט הזה. היינו שם גם בפרויקטים הקודמים.
לי הייתה הרגשה שזה יקרה (קרי - שהקבוצה תביא שחקן או שניים ממש גדולים להרכב ובגיל הנכון) ב2021, אבל בהתחשב בנסיבות שמניתי בהודעה הקודמת 22 הרבה יותר מתאימה.
ואתה יכול גם שלא לקרוא לזה פרויקט. תקרא לזה קבוצה חדשה וצעירה, זה באמת לא משנה.
הוא יכול לשחק גם מגן ימני. שיחק שם כמה פעמים בבארסה וגם בנבחרת. עמדה אמנם פחות טבעית לו מבלם, אבל עדיין אחת שהוא יכול לשחק בצורה טובה כמו שראינו ברוב המשחק.
לבלם המרגרינה לא היה אף חלוץ להתמודד איתו. לא מבין למה שלא להציב אותו שם.
זה גם אמיץ וגם מטומטם. אני בכלל לא מבין איך נכנס לפה הפרמטר של אומץ ומה הקשר שלו לאימון כדורגל אבל שיהיה.
החלטתי לא לענות לטענות שלך בנוגע ל״פרויקט״, הרי שאנחנו רואים את העובדות באותה הצורה, רק עושה רושם שההגדרה שלנו לפרויקט שונה.
אותו הפרויקט הוא כרגע בעיקר משאלת לב מגובה בשמועות העברה של אמצע העונה. נכון להיום מדובר באותו הפרסונל ± כמה בלמים כבר שנה שלישית, ש80% ממנו מורכב מאותם שחקנים שרצים(או הולכים) בברנבאו מ2016.
תסלח לי על הסקפטיזם בנוגע לשינוי בקבוצה שנראת בדיוק ככה כבר 3 שנים.
ושוב, אמבפה והאלנד!= פרויקט. זה כמו שתטען שיונייטד בעיצומו של פרויקט מלהיב כי סאנצ׳ו ורונאלדו חתם הקיץ…
סילוף האמת. לעומת התיאוריה שלי זה כבר מידע שהודלף שדי מריה הועזב כי הוא רצה חוזה גלטקטיקו. תסלח לי על העצלנות אבל אני לא רואה צורך לחפש אייטם שעלה כאן 200 פעם.
אגב אייטמים, מוזמן לחפש את האייטם של השיחה עם פלורנטינו, קרלו והסוכן של בייל לגבי ההצבה שלו כחלוץ. אותו סיפור עם דמויות שונות, פשוט אחד שהודלף.
אפילו יונייטד לא ברמה של ריאל 14-15. יש הבדל בין לשחק עם שחקני התקפה בעמדות לא שלהם לבין לשחק עם 8 כ6 ועם 10 כ8 כדי שכל הרכשים החדשים יהיו בהרכב ביחד.
בנוגע לענייני מקללה ובקהאם לא אכנס לעומק כי הייתי צעיר מכדי באמת לזכור משחקים אז, אבל ממה שאני כן יודע בקהאם ששיחק בכנף כל הקריירה שיחק 50-50.
תגיד מה שתגיד אבל גם במנצ’סטר משחקים עם שני 6ים כל משחק כדי לאזן את הבלאגן מקדימה ואפילו שם לא ניסו לקחת 8 לאחת מהעמדות האלו.
גם בפריז לא חוטאים במחשבה של לשחק 3 בלמים בלי ווינגבאקים.
ברור לכולנו אגב מה מקור המחשבה הזו כן? כמו שילד שמפסיד בפיפא מעביר את הטקטיקה לאטאקינג, פשוט ניסיון לכבוש מתוך מחשבה של שחקני התקפה=יותר התקפות.
אגב, אחלה דוגמאות- 2 הקבוצות הכי אנדר-אצ׳יבריות מאז ימים הראשונים של השייח בסיטי.
מעלה: 71C7295B-2B9D-4B5A-B05C-B534931F642F.png…
אחת הקלישאות שאני שונא בכדורגל זה שאומרים ששחקן ״יכול״ לשחק בעמדה לא טבעית לו. כמו אלה שתמכו בקרוס כ6 דאז, שאלו אותם אנשים שהציעו לשחק עם רונאלדו כ9 ומריצים עכשיו את בנזמה להיות קשר התקפי ו-ויני לימין.
מעטים שחקני הכדורגל שמסוגלים להעתיק אפילו 70% מהיכולת שלהם לעמדה אחרת out of the blue- זה לא עניין של התאמת סט יכולות כמו שזה עניין של הרגל ותיאום. הסבה לעמדה אחרת לוקחת זמן וניסיון ולא סתם שחקנים כלבוינקים הם בדרך כלל שחקנים שלא באמת טובים ממש באף עמדה.
אראוחו לא מסוגל להחזיק קו, המיקום שלו הוא של בלם ולא של מגן. זה כמו שאלאבה לא מסוגל להתמקם כמו שצריך כי הוא מגן שעבר הסבה ולא בלם. זה דברים שלומדים במשך שנים.
לא באמת אכפת לי שזה אמיץ כמו שאכפת לי שניסית להקטין את ההחלטה הזו- מעטים המאמנים בעולם הכדורגל שיזיזו את השחקן הכי אמין בקבוצה לעמדה לא טבעית מסיבה טקטית.
בזמן שהמאמן שלנו לא מזיז שחקן אחד מההרכב כל עוד מנצחים ובזמן שאנחנו בפיגור הוא מנסה מערכים מהפיפא. אומץ זה אכן לא העיקר, אלא יותר מה הוא משרת.
גלשנו ליותר מדיי נושאים וכבר נהיה לי סלט מהכל. אנצ’לוטי, צ’אבי, מה זה פרויקט, אראוחו די מריה הזאר אומץ עמדות פיפא ומה לא.
לסיכום. אני מרוצה מהדרך של המועדון בנוגע לרכש. אני חושב שיש איזושהי מחזוריות שחייבים לקבל אותה כשזה מגיע לכדורגל ויש שנים שבהם צריך לבנות את הקבוצה מחדש. הבנצי שקוראים לזה פרויקט, אפשר לקרוא לזה איך שרוצים. אם מביאים שחקנים מכל הבא ליד, כמו מה שברצלונה עשתה למשל, אתה ככל הנראה תאבד אותם בדרך. אי אפשר לקנות שחקנים טובים ולהציב אותם בהרכב והכל יעבוד. כל הקבוצות המצליחות שאנחנו זוכרים עברו איזושהי דרך של כמה שנים, אספו את השחקנים אחד לאחד עד שהקבוצות הצליחו. טוטנהאם הצליחה ככה, ריאל מדריד הצליחה ככה, ברצלונה הצליחה ככה בתחילת העשור הקודם.
קל מאוד לרדת על המועדון עכשיו, בטח אחרי הפסד בקלאסיקו. אבל תראה את תקרת השכר שלנו ואת זו של ברצלונה. תראה מה התוכניות שלנו כשהם מנסים להחתים את מי שלא יהיה. בזמן שהם כביכול חגגו עם רכישות נוצצות של גריזמן קאוטיניו ודמבלה אנחנו שמרנו את הכסף בכיס, השקענו בתשתיות וחיכינו לרגע הנכון להשקיע.
בכל מקרה אני חושב שהדיון הזה כרגע מיותר, נראה איך העניינים יתפתחו אחרי הקיץ. אם אף אחד לא יחתום אז כל התוכניות כביכול שאני מדבר עליהם פה למעשה לא קיימות ואין דיון. יכול להיות גם שיביאו לא רק את הרביעייה שהזכרתי, גם עוד איזה אחד או שניים. בוא נראה מה יקרה בסופו של דבר ואז נהיה יותר חכמים במקום לדבר באוויר.
אני ממש לא מסכים.
כלומר אתה צודק שזה מצריך התאמות ותרגול. אבל להגיד שזו קלישאה?
לרוב מדובר בהתאמות לא מרחיקות לכת. קשר התקפי לא הופך לקשר הגנתי וחלוץ לא הופך לבלם.
הבעיה של קרוס כקשר אחורי אינה רק כי הוא לא רגיל לשחק שם אלא שסט היכולות שלו לא מתאים לקשר אחורי.
אגיד ואומר הרבה יותר מכך, מבחינת הדיון של הקשר האחורי בין קרוס לקאמבינגה, הגרמני רגיל הרבה יותר לקישור האחורי, הבעיה שלו היא שהוא לא מספיק אגרסיבי, חזק ומהיר לעמדה הזו ושהוא מחזיק ביכולות הגנתות פחותות. לא אופתע אם קרוס שיחק אחורי יותר דקות מקאמבינגה ברמות הבוגרים.
אני הייתי מתומכי הרעיון של קרוס בקישור האחורי בזמנו אבל זה קרה בגלל היעדר אלטרנטיבה (התחרות הייתה לוקאס סילבה).
בגלל שבמשך תקופה זה עבד לנו מצוין, האמנתי שבהתאמות נכונות אפשר לגרום לזה לעבוד מחדש. אבל מה שלא לקחתי בחשבון היה שזה עבד בעיקר בגלל פיק ביכולת של מספר שחקנים שברגע שהיכולת שלהם חזרה לרגילה זה כבר הפסיק לעבוד.
שחקנים משתנים במהלך הקריירה. הניסיון עולה, צוברים מסה/מורידים מסה, נהיים מהירים יותר או פחות, הטכניקה משתפרת. לכן מה שמאמן ראה בנוער לא בהכרח תקף תמיד.
כשאתה לומד לשחק 50-50 אתה לא לומד עמדה כל כך שונה מקשר אחורי. אתה משחק לצידו וכדי להיות קשר 50-50 טוב אתה חייב להבין את התפקיד של האחורי. זה משחק קבוצתי.
בכל קבוצה המערך גם שונה. קשר אחורי יחיד מבצע תפקיד שונה מקשר אחורי בדאבל פיבוט בדיוק כמו ש50-50 שונה מקשר אחורי, ההבדל היחיד הוא בשם של העמדה ולכן זה נראה לנו קרוב יותר.
יותר מכך, קשר אחורי בקבוצה X מבצע עבודה שונה מבקבוצה Y בהתאם להוראות הטקטיות ולשחקנים סביב.
לפעמים צריך לחפות על המגנים, לפעמים על צד אחד ספציפי. לפעמים לפניו יש קשר התקפי יותר וקשר התקפי פחות… כל ההבדלים הללו לא שונים בהרבה מההבדל בין קשר אחורי לקשר 50-50.
אז לא, אני לא מסכים עם האמירה שזו קלישאה. זה אפשרי.
לא צריך לעשות בלאגן וכמובן שעדיף ששחקנים ישחקו איפה שהם רגילים לשחק, אבל לרוב להתאמות הללו יש סיבה:
- יכולות שהשתנו ושאינן מתאימות יותר לעמדה בכדורגל המודרני או סגנון משחק שונה (אסנסיו וואסקז כקיצוניים, קרוס ומודריץ’ כקשרים התקפיים, קאסמירו כקשר 50-50, רונאלדו כקיצוני קלאסי, רוב קשרי ה10 בעולם). מצב כזה גורר את המצב בו שחקן צריך להחליט האם לעבור לשחק ברמות נמוכות יותר או להמציא עצמו מחדש.
- צורך של הקבוצה, לפעמים קבוצה מוצאת את עצמה עם המון שחקנים מעולים בעמדה מסוימת וחור בעמדה אחרת. מצב כזה מצריך משחקן מסוים ללמוד למלא את החור למרות שהוא יהיה טוב יותר בעמדה האחרת. קרוס קשר 50-50 טוב מכפי שהוא אחורי, אך בהנתן שהחלופה היא לוקאס סילבה כאחורי אז עם קרוס מאחורה כשמודריץ וחאמס/איסקו לפניו נוצר קישור טוב מאשר סילבה-מודריץ’-קרוס/איסקו/חאמס.
בסך הכל אני כנראה שמסכים עם הטענה שלך וככל הנראה לא ארצה מערך שיכלול את אמבפה, האלאנד, בנזמה וויניסיוס יחד כברירת המחדל שלנו. אבל לא בגלל שלא ניתן לשנות לשחקנים עמדה, אלא בגלל שאנחנו נפסיד את היכולות ההתקפיות של ויניסיוס ואמבפה כשהם ישחקו יותר מאחורה מצד אחד, ונאבד את היכולות ההגניות של מי שלא היה משחק במקום.
ויניסיוס לדעתי יהיה מוכן עונה אחת להיות שחקן ספסל בהגדרה כשהוא החילוף הראשון לכל עמדה בהתקפה.
גם כלל לא בטוח שבנזמה ימשיך לעוד עונה, הוא הצהיר שהוא רוצה לחזור לליון ואני בספק שזה יקרה בגיל 37.
הכל תלוי כמובן בסיטואציה. אם נהיה במצב בו כל אחד מתנגד נחרצות להיות שחקן רוטציה והלאנד או ויניסיוס לא יסכימו לעונת השאלה (או כל עסקה מקבילה שלא נקראת השאלה) אז בצערך רב אוותר על בנזמה ואהמר על חילופי הדורות הללו. אבל אני לא חושב שמצב כזה בוודאות יקרה. כדי שזה יקרה צריכים להתקיים התנאים הבאים:
אמבפה חותם
האלאנד חותם
בנזמה נשאר
ויניסיוס ובנזמה לא יסכימו להתפשר על רוטציה.
אם תשאלו אותי, אני חושב שיותר סביר שלא נהיה בסיטואציה הזו.
בכל אופן ההרכב ברירת מחדל שלי יכלול רק 3 מתוכם לא משנה מה.
העברתי ביקורת עליה מאז ומתמיד(גם כאן), לפעמים נתפסתי כפסימי אבל אני חושב שזה הוגן להגיד שאני לא מפרשן לפי תוצאה. דעתי לא השתנתה לפני ואחרי הקאלסיקו בשום נושא מעבר ליכולת הניהול של אנצ’לוטי שבפעם השניה העונה שנדרש להוכיח משהו הוא כשל.
הקיצון השני, של להחתים שחקנים להרכב רק אחרי עונות רעות, ולתת לשחקנים צעירים הזדמנות רק כשהותיקים מפשלים לא טוב בהרבה.
אמממ… כן? ברור שזו קלישאה, כמה שחקנים מהטופ עשו הסבת עמדה ברמה גבוהה באמצע הקריירה? אפילו אלאבה שהוא שחקן ורסטילי ועם סט יכולות עגול במיוחד מתקשה בעמדה בו הוא משחק כבר 3 שנים.
זה בדיוק מה שאני אומר. אי אפשר פשוט “להזיז” ווינגר מכנף שמאל לימנית ואי אפשר פשוט להזיז בלם לשחק מגן ולצפות ליכולת אפילו דומה.
טיטי דיבר כאן על וואלורדה כמגן ימני- מבחינת סט יכולות זה כאילו הוא נולד לזה. אבל כשהוא נוסה שם זה נראה רע מאוד. בדיוק הנקודה שלי- אולי בעוד 3 שנים אחרי אינספור אימונים ומשחקים כמגן ימני הוא באמת יידע את התפקיד ברמה גבוהה. אבל כרגע תזרוק אותו לשם והוא ייראה אבוד.
שתי ציפורים במכה אחת אגב, אהבתי מאוד. גם כקשר אמצע הוא לא אפוי לגמרי עוד אז זו כן הסבה הגיונית.
אגב גב, אם אפשר? אתה משקיע כאן בתגובה סופר ארוכה פרק זמן (שאני מניח שהוא) משמעותי. אבל היא יוצאת כל כך ארוכה שבכל פעם שאני מקבל תשובה ממך אני חושב פעמיים אם בכלל לקרוא אותה, ואחרי שאני מחליט ללכת על זה אני מגלה שאנחנו בגדול מסכימים על הכל חוץ מהגדרת קלישאת הכדורגל.
קודם כל, אם חלק אחד בתגובה מופנה אליי והשאר לדיון אתה כמובן יכול לחצוץ ביניהם כדי שאדע איזה חלק מכוון אליי, אבל בכלל אני מציע שתשתדל טיפה לדלל מלל כדי שאוכל לכבד אותך בתגובה שמתייחסת להכל כמו שמגיע לך. אחלה שבוע