טוב אז לקחו לי כמה ימים טובים להירגע מהמשחק הזה והנה כמה נקודות שעברו בראשי.
אנצ’לוטי לא מאמן רע, הוא פשוט מאמן לא מעודכן. עד יחסית לאחרונה היה אפשר לשחק כדורגל סולידי ולנצח, וכל עוד ששיחקת כדורגל סולידי היית בסדר. בשנים האחרונות אנחנו רואים כדורגל הרבה יותר יוזם ואגרסיבי שקרלו פשוט לא היה חלק ממנו. ברבע השעה הראשונה ראינו ריאל מדריד שלא מנסה לשלוט במשחק, אלא ריאל מדריד שמנסה לשלוט בכדור. לא ביצענו שום מהלך שהכריח את ברצלונה לצאת מאיזור הנוחות שלה וסמכנו על הסולידיות של הקישור שלנו שתאט את קצב המשחק ותרגיע את ההתלהבות של הצעירים שלהם.
האדפטציה היחידה שצ’אבי הוכרח לעשות היא להעביר את אראוחו לימין. לא כזה מסובך. השחקן היחידי שלנו בהתקפה מצד ימין שלו, הוא הרכיב שם את שחקן ההגנה הטוב ביותר שנומד לרשותו. כל כך פשוט.
גם כשקרלו ניסה לעבור למערך שונה מהסטנדרט זה היה בתזמון הכי גרוע מבחינתנו. באותם ימים דיברנו פה בפורום על המערך הזה, 352, ואז אמרתי שאני רוצה אותו מול יריבות שלא מנסות לתקוף כי זה מערך קצת מופקר הגנתית (עם מפלצות כמו הלאנד ואמבפה). כולנו הסכמנו שזה לא מערך לצאת איתו להרפתקאות מול קבוצות גדולות, חלק מהפורום כאן גם אמר שזה לא מתאים אפילו מול נמושות הליגה. ובכל זאת, אנצ’לוטי הוציא את קרבחאל, הכניס את אסנסיו, ושיחק את ה352 שדיברו עליו. כולנו מבינים שזה רעיון רע עוד לפני המשחק, אפילו דיברנו על זה, אבל אנצ’לוטי שיחק את המערך הזה כשהמומנטום אצל היריבה, יש לה שחקנים חמים, וזו הייתה אולי ההחלטה הכי רעה שאני זוכר ממאמן כדורגל.
קרלו מאמן סולידי. תן לו 11 שחקני כדורגל והוא ישחק איתם כדורגל סביר לאורך העונה. התאמות למשחקים ספציפיים, רוטציות, החלת שיטת משחק ברורה גם בהתקפה וגם בהגנה, זה רחוק ממנו.
הנקודה השניה שעברה לי בראש זה כמה עצוב שאין לנו תוכנית משחק מסודרת. אנחנו מסתמכים יותר מידי על זה שבנזמה יעשה לנו את ההתקפה ושויני ייצר מספיק בלגאן כדי שבנזמה יוכל לעבוד. זו לא תוכנית התקפית. אין לנו שום שיטתיות בהתקפה. בעונה שעברה למשל הייתה שיטה. אמנם דפוקה, של להגביה כמה שיותר כדורים לרחבה, אבל הייתה. העונה זה פשוט תשחקו כדורגל, בנזמה ירד ויעלה, יכנס לרחבה ויצא, ויהיה בסדר. זה לא מספיק לכדורגל של היום.
ויני… אני פשוט לא מקנא בלחץ שיש על הבנאדם הזה. רואים את זה בכל הפעולות שלו, כל פעולה שלו הססנית וחסרת ביטחון, הוא מרגיש שכולם נגדו ושהשחקנים של היריבה קיימים רק כדי לקצץ אותו. הוא מתוסכל ולא מצליח להתרכז במשחק וזה לא מבחירה. אני מעט מוטרד מזה שלמרות שיש לו מעל 100 משחקים בריאל מדריד ואחרי שהצליח בכל במה כמעט, עדיין יש לו בעיות מנטליות שבולמות אותו. לא כל שחקן מסוגל לשרוד את הלחץ שקיימים במועדוני על מהסוג הזה וויני עלול להתפתח לכזה.
המצב שבו הוא הגיע ל1 על 1 לא דורש הרבה מאוד מחשבה, פשוט לבעוט את הכדור לרשת, הבעיה הייתה שחסר היה לו את קור הרוח הבסיסי. בלי בנזמה לידו הלחץ עליו היה עצום.
וזה לא שהוא לא עשה כלום במשחק. היו לו כמה דריבלים יפים וכמה פעמים שהוא סחרר את אראוחו. הבעיה הייתה שבכל פעם שהוא הצליח לעשות משהו הוא היה לבד לחלוטין, בלי אף אחד להיעזר בו או למסור אליו, וכך הגענו למצב שריאל מדריד תלויה בקלאסיקו בילד בן 21 שמפקפק בעצמו.
בברצלונה יצאו מרוצים אחרי המשחק וזה הרגיש כמו דה ז’ה וו לאז. ברגעים שהם שמו את הרביעי הרגשתי כאילו מתמוטט עליי העולם, אבל בסופו של דבר יש הבדלים בין הקבוצה של אז לקבוצה הנוכחית שלהם. דמבלה עומד לעזוב, המצב הפיננסי לא מזהיר, אובאמיאנג עם כל החיבור המטורף והרנסנס שהוא חווה, הוא בן 33 והוא לא העתיד של הקבוצה בכל מקרה. החבורה הצעירה שלהם פחות מטרידה אותי ביחס לחבורה של אז, בטח כשגאבי ואראוחו עושים שרירים במשא ומתן ויכול להיות שלא יחדשו.
נקודה אחרונה היא מה ההשלכות של המשחק הזה. כן, אנחנו נקבל קצת הטרלות, יזכירו לנו את המשחק הזה עוד לא מעט והאגו שלנו נרמס. אבל אמרתי את זה לפני המשחק ואני לא מולך בדעתי למרות שלכזה ביזיון לא פיללתי. ברצלונה חזרה למשחק וזה טוב לריאל מדריד. זה יאפשר לנו להיות אטרקטיביים יותר ויתרה מכך, אף יכריח אותנו לעשות את מה שדרוש כדי להיות אטרקטיביים יותר. אני נהנה לקרוא את הכותרות ששוחטות את הסגל ואת המאמן, סוף סוף ירד לנו קצת הסמרטוט מעל העיניים. הכדורגל שלנו מיושן, הסגל מורכב מילדים, מבוגרים שאבד עליהם הקלח, מודריץ’ ובנזמה וזה לא מספיק. כרגע, לפי הכותרות בתקשורת הספרדית בימים האחרונים, אין אף פרה קדושה והאמת על כולם נחשפה. באיזשהו מקום ומהבחינה הזאת בלבד, עדיף היה להפסיד כך ולקבל כאפה של החיים כדי להתעורר.
הפער בטבלה עומד על 9 נקודות ועם איך שסביליה ובטיס נראות, גם הן לא יצליחו לעצור אותנו, אם לא נעצור את עצמינו. לבועה של הליגה הספרדית הסגל הזה מספיק, וגם שחקנים כמו אסנסיו יכולים להיות שם כוכבי על כשבפועל מדובר באסופת שחקנים יחסית מוגבלים.
תשאלו אם אני פסימי? אני לא. לברצלונה יש את הבעיות שלה למרות האופוריה ששוררת סביבם בימים האחרונים. אני זה שאמר שהם פייבוריטים גם לפני המשחק, והאמת שצפיתי להפסד ולא בפער של שער אחד. לא חשבתי שנראה כל כך גרוע, אבל 3-1 לבארסה היה ההימור שלי. הסברתי גם למה בהודעות שקדמו למשחק ואפשר לקרוא אותן עדיין.
הפרויקט שלנו עדיין לא יצא לדרך. הקבוצה ששיחקה שם לא הקבוצה שתשחק בעונה הבאה ובעוד שנתיים. היו תוכניות לריאל מדריד לפני המשחק ויש תוכניות עוד יותר גדולות גם אחרי המשחק. הנוקאאוט שהנחיל צ’אבי לאנצ’לוטי היה כל כך גדול, שאני לא רואה איך דבר כזה קורה שוב ולא מסיקים מזה את המסקנות הנדרשות.
כל כך הרבה דברים הלכו לא טוב, ההכנה הייתה כל כך לקויה, שזה עבר בעיניי את סף הבלתי יאומן. כולנו מבינים שאם נאצ’ו וקרבחאל המגינים שלך, ומולם שחקנים מהירים, הם יצטרכו מישהו שיעזור להם בדאבל על השחקנים שהם צריכים לשמור. כולנו מבינים שאם כבר הלכת על המערך האבסורדי הזה שיש לך שני קיצונים ואין לך חלוץ, אתה צריך לשים במרכז היהלום את השחקן הכי אגרסיבי שלך. משום מה בריאל מדריד לא הבינו את זה ושילמנו את המחיר בצורה קשה.
מה הלאה? ממשיכים כרגיל, בלי ניסויים מטומטמים בבקשה ועם הסקת מסקנות בסיסית. אני מאמין שאליפות ניקח, כי הפער גדול מדיי ועם כמה שאנחנו פח, שאר הליגה פח עוד יותר גדול. בליגת האלופות ננסה לעשות את שלנו ואולי יקרו ניסים, ואז העונה הבאה ולהתחיל את הפרויקט הבא.