תהרגו אותי אבל זה מטורף. למה העם שלנו יודע להתאחד רק במשברים…
מסעדה מכשירה את המטבח שלה כדי שתוכל לבשל אוכל לכלל החיילים גם לדתיים.
תהרגו אותי אבל זה מטורף. למה העם שלנו יודע להתאחד רק במשברים…
מסעדה מכשירה את המטבח שלה כדי שתוכל לבשל אוכל לכלל החיילים גם לדתיים.
דווקא ראש גדול. לא חשבו לחנך, חשבו לעזור לחיילים.
רואה את זה עוד יותר מרשים
אני גר מול הר הרצל - בירושלים. כל הערב אני שומע במרחק את ה’קל מלא רחמים’, לוויה רודפת לוויה. אחי במקרה עבר באזור, נכנס לבית הקברות, חזר פה בוכה. בוכה ממש. השתתף בשתי לוויות שכל הקשר שלו להם זה עם ישראל. לוחמים אחד מגולני ושני אם איני טועה מדובדבן.
השבר הזה רק כאילו הולך ומתעכל. אין בית אשר אין שם מת. כל אחד ואחת הוא עולם שחרב.
אני צריך לעשות כל מיני דברים מהלימודים ומהעבודה, עובד ברבע הילוך. לא מצליח לתפקד באמת.
הייתי אמור לטוס לחו"ל לחופשה מפנקת. הכל הוזמן מראש, הכל היה מוכן. ביטלתי את הכל, הפסדתי כסף שאין לי. ואיני רואה בזה שום גדולה, איך אפשר לטייל כשנהר של דם מאחיי נשפך כמים??
אבל מה שברור לי, מסתבר לא ברור לכולם. כשאני מכיר אנשים שלא מבינים את מהות הערבות וההדדיות של עם ישראל. כן, יש כאלו שלא ביטלו תכנונים, יש כאלו שלא רוצים לשמוע חדשות כי הם רוצים לישון בשקט בלילה (סיפורים שקרו איתי מכלי ראשון). מקומם אבל עצוב הרבה יותר.
אני יודע שרוב העולם לא מכיר את הסיפור של היהודים. את הסיפור של הציונות והישראלים. את סיפורי הזוועה לאורך ההיסטוריה שהעם שלנו חווה על בשרו. אבל מדינות רבות כעת וארגונים רבים המובילים דעת קהל ניצבו לצדנו. אפילו הגדולים שבמדינות השמאל ניצבו לצידנו, וממדינות ערב איני מצפה דבר. רק על המוסריות של צה"ל כואב להם, על שחיטת תינוקות ואונס נשים - זה סבבה.
אנחנו רואים שחקנים ערביים בישראל מתחמקים מגינוי חריף לטבח, אנחנו רואים את המנוולת גל גדות כואבת על הפלשתינים (שחקנית רעה, בן אדם טינופת) אני רואה שאשתו של גונדגאן מרחמת על הפלשתינים.
אבל מה שחורה לי ביותר שכל ארגוני הספורט הוציאו גינויים מקיר לקיר, למעט ארגוני הכדורגל אופא ופיפא שהכסף הערבי כנראה סינוור אותם. אם אנחנו מקבלים בכל משחק דגל של אוקראינה בצד של המסך אבל אין ציוץ ואין דקת דומיה במשחקים לזכר הנטבחים - אני עם הענף הזה סיימתי.
לא רוצה לראות יותר משתפי פעולה עם רוצחי אדם.
אלך להקיא ולנסות להרדם.
מה רוצים בדיוק מגל גדות? כל האינסטגרם שלה מלא בפוסטים של תמיכה לישראל. העלו סטורי אחד שהוצא מהקשרו וכל עם ישראל יוצא עליה. אלו בדיוק התופעות שהובילו אותנו לממשלה הזאת… הסתה ותקיפה נגד אנשים מהעם שלנו שלא עשו שום דבר רע חץ מלהיות מעט מתונים.
זה לא מדוייק 100%. קודם כל, בכל הפעמים הקודמות שלה היא או לא עשתה כלום או עשתה טובה שמעלה פוסט שמטיף לשלום הדדי. הפעם היא כן קצת העלתה (וזה אחרי שהגיבו לה) ואז העלה סטורי מאזן כזה של הרג יהודי והרג פלסטינים זה אותו דבר — וייצאו עליה ואז היא מחקה את הפוסט הזה.
צודקים שהיא יכולה לעשות יותר נזק מלתרום. יש לה כזה כוח וחשיפה שפוסט כמו האחרון שהיא מחקה יכול להתפרש כאילו הם מחסלים אותנו ואנחנו אותם. וזה ממש, אבל ממש לא נכון.
פופוליזם במיטבו.
מי דיבר על הממשלה הזו או על הקיצוניות? מצפים מאדם שנמצא בתוכנו לא לעוות את המציאות - לא בתקופה רגישה שכזו עם כמות העוקבים שלה.
מה נראה לך עושה לאנשים שרואים ישראלי הבקי כביכול בסכסוך מכניס עיוות הזוי מאין כמוהו כאילו שני העמים נלחמים על השלום ובעד החיים? הגרוע שבמחבלים היהודיים לא חתך ראשי לתינוקות ההשוואה שלה כאילו זה סכסוך אדמה מסכן הוא פיגוע תדמיתי.
היה עדיף שתסתום.
בכל העולם יש מספיק מקומות שמעוותים את המציאות, אני קורא פה ושם במארקה - נכנס בגלל הכדורגל כמובן והתגלגלתי גם לדיווח ‘חי’ שלהם - והזדעזעתי כמה הם לא יודעים. אז אין צורך שעוד אחד, ואולי נושאת הדגל שלנו בעולם מבחינת פרסום והצלחה - תעשה זאת. היא העלתה פוסט\סטורי כל כך גרוע, כאילו היא לא חשבה רגע על המילים. ואם הייתה כותבת את האמת והיו יורדים לה מיליון עוקבים ערבים זה גם בסדר. גדות כתבה, והאמת שקראתי את זה כמה פעמים כדי לוודא שאני לא מפספס משהו וזה באמת כל כך נורא - שהיא מצטערת על ההרוגים והטבח משני הצדדים או משהו כזה. היא “השוותה” בין מה שקורה. כאילו לא היה כאן רצח המוני בסגנון דעאש של אלפים, וכמות כפולה של פצועים וכמובן גם מאות חטופים, ואנחנו נתנו את הקונטרה אחר כך.
חייב לכתוב לכם שאני כאן במרכז ממש עצוב, יש כאלה שחווים טרגדיות הרבה יותר גדולות ופחות “מוגנים” ממני ועדיין אין חשק לעשות כלום. אני מנסה לייצר לעצמי שגרה בתוך האין-שגרה. אני קם באותה השעה פחות או יותר, כן עובר קצת על עדכונים של כדורגל ומעלה פוסט אחד מרוכז של ריאל מדריד| מספטמבר אני מחנך זמני של כיתה ויש לי איתם זום קבוע בבוקר ומרגש לראות את הילדים בטירוף לראות אחד את השני, אמרתי להם כל הזמן - תתקשרו לחבר שאתם אוהבים, שמרו על קשר, שתראו את הפנים שלו אם זה מסובך להיפגש וההורים לא מרשים. אני מסתובב בחוץ קרוב לבית איזה פעמיים ביום, מתאמן עם ציוד שיש לי ושמתאפשר גם הולך לשקיעה ובעיקר כותב למגירה.
יש כל כך הרבה דברים שאני רוצה ‘לעבוד עליהם’ בעצמי ולתקן כשהמצב יחזור לקדמותו, ‘להיות יותר מחוספס’, נקרא לזה ככה. אחד מהם זה פרופורציות. מה באמת ‘מפחיד’ ומה לא. מה לקחת ללב ומה לא. ולאו דווקא הכדורגל אלא דברים אחרים. הייתי “בריב”, האמת ‘ריב בנות’ עם החבר הכי טוב שלי, חודשיים לא דיברנו, באמת, עשה קטע מסריח, אבל בזמנים כאלה הכל מתגמד, כנ"ל ידידה אחת. אין מקום לאכזבות וכעסים בתקופה כזו. התנקיתי, ואחרים ניקיתי מהחיים שלי.
אגב, פנו אלי שני אוהדים והעליתי בדף פוסט הנצחה לאוהדת ריאל מדריד, סרן אור מוזס ז"ל, מאשדוד, שנרצחה. בהתחלה זה הגיע כתוצאה מיוזמה של אוהד בשם עמרי שהכיר אותה ככה מחברים, ואחר כך כשפנתה אליי לחשבון הפייסבוק של האתר, עוד אוהדת - החלטתי לעשות מעשה אחר. ביקשתי שתקשר ביני לבין אחותה של אור ז"ל, גם כן אוהד ריאל מדריד, בזכות אור. החברה נתנה את הטלפון באישור. התקשרתי אליה כמובן, דיברנו קצת, השתתפתי בצערה וביקשתי לשלוח לה את הספר שלי על ריאל מדריד הביתה עם הקדשה. היא נתנה את הכתובת, אני מקווה שהספר יגיע אליה מהר. כמובן שאין איך לנחם ובכל זאת, “הצעתי לה חברות” ושתדבר איתי כשתתאושש על כל מה שבא לה.
אני מניח שזה לא נכון, אנחנו קיבלנו ביום ראשון אחלה ארוחה מהם
ברור שאני מעדיף שגדות תסתום, וזה תקף גם לזמנים של שיגרה. היא רק שחקנית וזה התפקיד שלה. אף אחד לא צריך ממנה עצות בנושאים של woke וכל החרטות שכל הסלבס אוהבים לדבר עליהם .
אבל באופן ספיציפי אני לא מבין את את ההתנפלות עליה. כאילו מה התפקיד שלה זה לעשות הסברה למדינת ישראל? כל התיק עליה? זה פשוט להפוך אותה לשעיר לעזאזל של הזעם שלנו.
זה לא מתפקידיה אבל בוא היא לא ילדה בת 20 שפרצה לפני דקה וחצי, היא כבר עמדה בסיטואציות דומות שמדינת ישראל מותקפת, גם אם לא בסדר גודל כזה. וברור שאחרי שישראל מותקפת אז תגיע תגובה והצד השני יאכל חרא. ההתבטאות שלה עשתה רק נזק, היא כאילו יצרה מצב של “שוויון” וזה ממש לא נכון. אם אינני טועה היו מקרים בהם היא שתקה והגיבה ‘מאוחר’ לפי הפרשנות של הציבור. הפעם התגובה שלה הייתה כל כך גרועה שכבר עדיף שלא הייתה אומרת כלום. אני לא אחד מאלה שהיה מעלה סטורי עם התגובה שלה ‘בושה’ או מגיב לה כמו יונתן כהן, אבל זה מאכזב.
לא שאכפת לי מגל גדות , אבל אני זוכר פוסטים שלה בעד ישראל. זוכר את הריב המתוקשר שלה עם בלה חדיד.
אני גם לא מבין את הטענות שרק בכדורגל לא הוציאו הודעת הזדהות עם ישראל.
מכל ארגוני הספורט אני ראיתי רק NBA הוציאה הודעה כזאת. לא ראיתי NHL, לא NFL, לא טניס, לא שחמטאים, לא אגרוף, לא דוקים , לא באולינג ,לא אף אחד.
בכדורגל, לא רק פיפ"א ואופ"א לא גינו, גם כל הליגות לא אמרו כלום.
זה לא מפתיע, הם לא גינו שום מעשה זוועה בכל העולם כבר עשרות שנים. ה"הזדהות" שלהם עם אוקראינה היא היוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל.
אני לא מצפה ממנה מכלום אבל לא צריך להפוך אותה לאיזה בוגדת או מסיעת לאויב. סתם עוד סלבס שאין לה מושג מה קורה מחוץ לבועה שלה.
אבל מי שכרגיל מוכיחה שיש לה “ביצים” זה גיי קיי רולינג.
https://twitter.com/jk_rowling/status/1712379734900805837
מרשים מאוד, אבל אז אני נזכר שהיא כבר עמדה במאפיה ובאיומים של הכת של SWJ אחרי כל ה"אישה ביולוגית זה אישה ביולגית" אז בשבילה החמאס והשליחים שלו זה כסף קטן
אחרי זה מבלבלים לי את המח שהיא אנטישימית בגלל הגובלינים בהארי פוטר…
העניין הוא שזה לגמרי הוצא מהקשרו… כל האינסטגרם שלה מלא בפוסטים של תמיכה בישראל ובחרו לקחת את הסטורי הספציפי שבו היא מדברת על מוות של אזרחים חסי מפשע משני הצדדים. לא שאכפת לי מגל גדות, אבל השנאה שהיא מקבלת וצעקות הבגידה… זה הדבר שאני הכי שונא במדינה שלנו כרגע. האמת שלפחות אותי היא הפתיעה לטובה.
זוכרים לגל גדות את הפוסטים הכביכול שוויוניים כשזה היה פופולרי לבכות על הפלסטינים במבצעים הקודמים. אני יכול להבין את האכזבה שכשבאמת הצטרכו את הכח שלה, היא לא יצאה מהקופסה ועשתה מה שהיה פופולרי לעשות.
כל ארגוני הספורט בארה"ב הוציאו. לברון ג’יימס תפס צד בקלות - חמאס זה דאעש. גם פלויד מיוות’ר. והם לא ישראלים או משהו, רק אנשים שמבדילים בין הרג אזרחים שגם אני נגד לבין פאקינג טבח ואונס.
מה שצריך להדהד בעולם זה לגנות את הטבח, את האונס, את חטיפת השבויים. מה שאנחנו מקבלים מהגברת הישראלית שכנראה יש לה הכי הרבה עוקבים זה שכואב לה על הרג אזרחים פלשתינים וכואב לה על הרג אזרחים ישראלים. אותו הדבר
צןדק לגבי ארגונים אמריקאים.
ומחוץ לארה"ב?
האם הוציאו הודעות כאלה בכל פעם כשיש 1200 אזרחים מתים בכל פינה בעולם?
בשבילנו זאת מלחמה , כמעט על הקיום שלנו, בשביל אחרים זה עוד קונפליקט כמו רבים אחרים.
לא כי באוקראינה היה טבח עם…
עזוב, כשהיו את הפיגועים בצרפת שנהרגו 100 פלוס כל הכדורגל נעצר להשתתף באובדן. נראה שחיי ישראלים שווה לפח. להם מותר להטבח כי הם הרי גנבי קרקעות.
חזרתי לנאום המפורסם של משה דיין, בפעם האלף אני מבין שאנחנו חייבים להחזיק נשק ליד המיטה ולירות לשם להרוג. אלו הם חיינו בהתנחלות מדינת היהודים.
זה מאד ציני
באירופה יש הרבה מוסלמים, בכדורגל יש הרבה כסף שמגיע מארצות איסלאמיות וכו’. יש מאות מיליונים של אוהדי כדורגל מוסלמים ברחבי העולם.
כשזה רוסיה אז הכל פשוט: משטר אפל, אין פחד מסנקציה. ברמת המועדון/ליגה, מה כבר יקרה אם יגנו את פוטין. פה יש מה להפסיד.
עשיתי חיפוש קל על גל גדות ונתקלתי בזה - מה אני מפספס?