קפיטרייה- לפעמים הכתיבה משחררת

הנקודה היא שהיא עשתה יותר נזק מתועלת. זה לא עוד סלב חי בסרט שכותב מאנא עארף על המציאות בישראל, זאת מישהי ישראלית, ‘מבפנים’ שאמורה לדעת מה קורה. וכשמישהו כזה עושה השוואה בין הצדדים, במיוחד עם כמות עוקבים כמו שלה זה נזק הסברתי עצום וחתיכת גול עצמי.

ואח"כ שהחמאסניקים מתלוננים על זכויות אדם ועל חוקים בינלאומיים לגבי האסירים שלהם אצלנו שכיבינו להם את האור ולקחנו את הטלוויזיות… לא כי לרצוח ילדים ולאנוס נערות זה לפי החוק הבינלאומי.

גם חמאס מפרסם שאנחנו סתם מחרטטים לגבי עריפת ראשי התינוקות. אשכרה זורעים ספק כשאנחנו רואים אנשים מזקא חוזרים ממוטטים… אני אומר לפרסם בראבק את כל התמונות, לכל העולם וגם לנו. שזה יצרב לנו לעד ושנבין שמדובר ברוצחים מהדרגה הגבוהה ביותר. לפרסם על כל הנזק הנפשי שזה יעשה, צריך שהמידע יהיה זמין ושנוכל לדחוף את זה לפנים לכל אחד שיעז להוציא הגה מהפה על זכויות אדם.

כמו שאורי כתב, נגד רוסיה זה קל. בנוסף, היו שם הרבה יותר הרוגים ממה שיש לנו פה.
אבל כל אותם אירגונים לא אמרו כלום כשהסינים הורגים מישהו, או הודים עושים טיהור אתני בפנדז’אב , או הורגים מוסלמים בבורמה, או מלחמת שבטים באפריקה, או ארמניה-אזרביג’אן, או מלחמת דת בסרי לנקה, או שארה"ב מפציצה אנשים חומים כלשהם.
הם צבועים, אבל הם היו ככה תמיד.
גם ארגוני ספורט אמריקאים שאתה כל כך מבסוט מהם, בסה"כ הוציאו הודעות שהם מצטערים על מות אנשים חפים מפשע, מגנים את הטרור וקוראים לשלום. זה נחמד, אבל פרווה מאוד. ביידן למשל בפירוש לקח צד.

באוקראינה ספציפית אני מכיר את הסיפור. לא יודע אם זה רצח עם, אבל בהחלט הפציצו שכונות מגורים סתם ככה.
מכיר גם את הצד השני. גם אוקראינים הפציצו שכונות מגורים בדונייצק. אבל זה לא העניין.
82 אלף הרוגים רק ב 2022 במלחמה הזאת.
דרך אגב בשבת קיבלתי הודעות מודאגות מאנשים שאני מכיר גם מרוסיה וגם מאוקראינה.

דרך אגב2, ב 2022, כשכל העולם עמד לצד אוקראינה , שם את הדגל שלהם בלוגו וכרע ברך, זה אפילו לא היה הקונפליקט עם הכי הרבה נרצחים בעולם. היה זה אחד אחר שלא מעניין אף אחד וספק אם מישהו פה יודע על מה מדובר בלי לבדוק בגוגל. אני נתקלתי בזה רק כשחיפשתי כמה הרוגים יש באוקראינה.

מי שמצפה מגופים שמלאים בכסף של קטאר וערב הסעודית לנקוט באיזה עמדה ערכית בעד האנושויות חי בסרט.

https://twitter.com/razamir29/status/1712449530929549445

אני תכלס מרוצה שהם לא הוציאו הודעת תמיכה בפלסטינים.

דרך אגב באנגליה יש הדלפות שהשחקנים המוסלמים דורשים שיעמדו דקת דומיה לצד הפלסטינים לצד היהודים. זה עוד סיבה כנראה. הם לא רוצים את הבלאגן הזה ורק תדמיינו שריקות בוז…

אבל השחקנים האנגלים בטח בתגובה ירקעו עוד פעם ברך בשביל BLM

ונזכור ש BLM הוציאה הודעת תמיכה חד משמעית לפלסטינים.

כל מילה נוספת מיותרת

בריטניה: שני בתי ספר יהודיים בלונדון ייסגרו עד יום שני משיקולי ביטחון

סוכנויות הידיעות

רשת החדשות סקיי דווחה הערב (חמישי) כי שני בתי ספר יהודיים בלונדון ייסגרו עד יום שני לצורך שמירה על ביטחון התלמידים.

לא נוטה לכתוב פה - בת’רד הזה (מה לעשות, שיתופי לגביי עניינים אישיים אני לא), ובימים האלו כשאני במילואים - אבל הייתי חייב לשתף -

הביאו לנו תרומות עד בלי סוף - תחתונים, גרביים, דאודורנטים, ממתקים, פיצות, המבורגרים, בקבוקי מים בלי סוף, אוכל חם, כפכפים, כפפות ומה לא. אנחנו מוצפים, ואני הולך לצאת עם יותר ממה שנכנסתי.

ועכשיו? עכשיו היה השיא. ה-שיא. כמה חב"דניקים באו עד אלינו, עם טנדר ונגרר, והורידו כסאות, שולחנות מתקפלים, מיחמים ופאקינג 2 מקררים, כדי שיהיה לנו לקראת שבת.
מיד אחרי זה? מעגל שירים חסידיים מסביב לתורמים, כאשר בין המשתתפים: דתיים, חילונים, יהודים, ערבים. כולם.

קרע בעם הם אמרו לי.

דיברו פה על גל גדות, אז הנה שון וויסמן, הנציג שלנו בלה ליגה.
שיתף פוסט אנטי פלסטינאי בטוויטר, הערבים בספרד התלוננו עליו שהוא מקדם פשע שנאה, אז הוא התקפל ומחק.
מחק מעצם התלונה, לא שבית משפט החליט משהו.

אני בכללי מאוכזב מספרד. זה לא שאין מהגרים בצרפת איטליה ואנגליה. כולן מגנות את חמאס. ספרד? נעים בין שמירה על שתיקה לאישור הפגנות פרו פלסטיניות.

חבר אמר לי שהוא מיצה את האהדה של ברצלונה אחרי כל הסיפור הזה. פייר? לא מאשים אותו. זה לא שאני מצליח להתעניין בכדורגל בכל מקרה בשבוע האחרון.

עריכה (מבארסה מאניה):

עדכון חשוב לגבי מועדון הכדורגל ברצלונה ופעולותיו בנוגע לטרגדיה בישראל :heart::israel::blue_heart:

מיום שבת השחור, אנחנו, כארגון אוהדים רשמי, בקשר רציף עם מועדון הכדורגל ברצלונה. קיבלנו חיבוק, חיזוק ואהבה מהרבה אנשי מועדון שמזדהים עם הכאב, השכול והאובדן בפיגועים המחרידים האלה, כולל מהנשיא ז׳ואן לאפורטה, ידיד ישראל ששלח תמיכה בכמה צינורות. קיבלנו גם מכתבי תמיכה מארגוני אוהדים רשמיים של ברצלונה מאיטליה, אוקראינה, בלגיה, הולנד, גרמניה, אנגליה, צרפת, דנמרק, ארה״ב, קנדה, ארגנטינה, ברזיל, קולומביה.

אבל זה כמובן - לא מספיק, דרשנו מברצלונה התייחסות לכמה נושאים בוערים:

1. התייצבות פומבית חד משמעית של המועדון נגד הטרור הנפשע. זה שחור ולבן. אין משהו אחר.

2. סיוע לאוהדים שרכשו כרטיסים במיטב כספם למשחקים של ברצלונה ואינם יכולים לנסוע בגלל המלחמה.

3. עזרה בשיקום ותרומת ציוד לעידוד התושבים שנפגעו מהמלחמה.

לגבי סעיף 1, אנחנו מצפים לתגובה רשמית ביום שני הקרוב, כרגע היה שבוע קצר בגלל ׳יום הלאומיות הספרדי׳ ויש חופש. הערכת מערכת: שמרו מראש על ציפיות בקרקע.

לגבי סעיף 2, ברצלונה מבינה את הטרגדיה לחלוטין ותסייע לאוהדים לקבל את כספם בחזרה למשחקים שלא יוכלו לטוס אליהם. לשם כך הוקם טופס זיכוי שמצורף בתגובה הראשונה. שימו לב: מדובר בסיוע רק לאוהדים שקנו כרטיסים באתר הרשמי ויש חשיבות גדולה למלא את הפרטים בצורה מדויקת.

לגבי סעיף 3, בברצלונה הבטיחו לתרום ציוד עידוד לתושבים שפונו מבתיהם ומתכוונים לארח בעתיד עשרות אוהדים מישובי העוטף בעיר ברצלונה.

אנחנו יודעים כמה חשוב לכם לשמוע ממועדון הכדורגל האהוב עלינו ומקווים שהפעולות האלה יעזרו במעט לרפא את הכאב שחדר לעצמות של כל אחת ואחד מאיתנו.

בבקשה שתפו את הפוסט. גם בשביל הגברת המודעות וגם כדי שכל אוהד שרכש כרטיס ואינו מסוגל לנסוע, יוכל לקבל את כספו בחזרה.

חיבוק גדול מאיתנו ושמרו על עצמכם :heart::blue_heart:

אני לא הספקתי לקרוא את כל הפוסט אבל חשוב להגיד שלדעתי מועדון הכדורגל בהנהגת לאפורטה הוא אחד המועדונים הכי פרו ישראל שיש לא רק בספרד אלא גם באירופה. שראשת העיר ברצלונה הודיעה שברצלונה מנתקת את היחסים עם ישראל (או צעד דומה) לאפורטה הודיע שהוא מהדק את היחסים עם ישראל. הוא ביקר פה לא מעט.

אני מקווה שהם יעשו את הדבר הנכון. אבל ציפיות שלי מינימום יותר נכון על האפס. מזל שדמבלה ועבדה כבר לא במועדון. אם הם היו כבר היינו רואים אצלם דגלי חמאס.

אני לא חושב שמועדון כדורגל צריך לקחת צד בסכסוכים שונים בעולם .
אני לא מצפה מהם לשום חיזוק. יש הרבה קונפליקטים והרבה הרוגים בכל מני מקומות בעולם, והם לא אומרים כלום.
גם לא רוצה שיגידו משהו כשאנחנו נואשם ברצח ילדים בעזה או בלבנון.

אני מבין אותך, בגלל זה אני לא כועס או יכעס שהם לא מביעים עמדה.

אני רק רוצה לפרוק את התחושה המאוד קשה שלי. ראיתי כבר 2 סרטונים של מחבלים שנעצרו ותוחקרו, כאשר בשתי החקירות המחבלים אמרו שלקחו נשים וילדים בשביל לאנוס ולעשות בהם מעשי זנות.

אני לא יכול לשאת את המחשבה מה מתחולל שם כל יום, שעה, דקה, ושנייה שעוברת. אני לא יודע איך הצבא מגיב או מתכונן לזה. המחשבה הזאת פשוט קשה לי ואני מצפה לתגובה מאוד מאוד מהירה (בינינו, כבר פאקינג שבוע שמי יודע מה קורה לשבויים!) שלנו.

אני מתפלל לאלוהים. הלוואי שחמאס מחזיק בשבויים אך ורק לצורך משא ומתן. אחרת, אם לשפוט ממה ש2 המחבלים שתוחקרו אמרו, אי אפשר לחכות ולנסות להציל את השבויים בעוד X זמן.

זהו… אין לי מה להגיד יותר מזה.

דניאל, ראית את הציוץ של ג’ונתן אל חורי שהביא משה? הם עשו את זה למשפחה שלו בלבנון.
וזה בדיוק מה שעשו למשפחה של אמא שלי בלבנון. אחת לאחת. הזכרתי את זה בפוסט פה.
זה ה modus operandi שלהם מאז ומתמיד. זה מעורר טרור בקורבנות. זה בדיוק מה שהם מחפשים.

זה ארגון טרור נוראי שחייבים למחוק אותו מעל פני האדמה.
ואחרי זה לטפל בכל מי שתמך ותומך בו.

אין דרך אחרת כדי לצאת מהלופ. השינאה שלהם אידיולוגית. אין שום אפשרות לנסות ולדבר.

האמת שלא ראיתי את הציטוט של משה. זה מאוד מטריד, במיוחד שהמדינה שלנו עדיין עסוקה בלאשר ממשלות וקבינטים כאלה ואחרים. לא יכול עם המחשבה הזאת. זה כל כך מטריד.

למה לא זזים כבר אוף.

במקרה של הדודות שלנו, הן נאנסו מול המשפחה. כדי להעביר מסר.

דניאל עם כמה שקשה המחשבה הזאת כעת, והיא באמת קשה עבורי, חייבים בשלב הזה להסתכל על התמונה הכוללת עם כמה שהן נמצאות עכשיו במצוקה איומה. המטרה עכשיו לא צריכה להיות החזרת השבויים, אלא למוטט את חמאס. עם כמה שקשה, ובאמת שהמחשבה על מה שהן עוברות שם מעוררת חלחלה.

הבאתי את הציטוט שלו בשביל שכולנו נבין מול מי יש לנו עסק.

זה לא 48 זה לא 67 זה לא ההתנתקות זה לא הסגר. זה לא הרפומה או מתנגדים לרפורמה וזה אפילו לא יהודים מול מוסלמים. זה גדול מזה, זה ענק מזה.

מלמדים את המוסלמים מגיל קטן ששאר בני אדם נחותים מהם והיהודים זה צאצאים של קופים . ברגע שאתה מגיל 0 לומד באוירה כזו, התינוק של היהודי או הנוצרי הופך להיות כלום ושום דבר ומותר לבצע בו כל זוועה אפשרית.

זה לא גזענות, כי מוסלמים למשל שחיים בישראל ובמערב וחיים באורח חיים מערבי ליברלי יש להם סדר עדיפויות אחר בחיים.

זה לא צירוף מקרים שיש מוסלמים רופאים ואחיות שעכשיו נלחמות על חיים של יהודים זה לא צירוף מקרים שיש אפילו מוסלמים בצבא. אני לא אומר שהם מושלמים או שאנחנו מושלמים רחוק מזה, אבל לפחות אלו שיוצא להם לתחנך בחינוך מערבי אפשר לנהל איתם דו קיום.

דרך אגב צלסי הוציאו הודעה שונה ואמיצה יותר

@Aragones רביע, תודה ששיתפת. האמת שאני מכיר את ג׳וני רק לא זוכר מאיפה. כמו שאמרתי זה נורא ואיום ואני מקווה שהסיוט שלהם ייגמר מהר.

@SantiagoBernabeu חנן, אני מסכים איתך ולכן אני דווקא עוד יותר אוכל את עצמי. אם המטרה היא למוטט את השלטון ונגיד פחות לחשוב על גורל השבויים, אז חבל שאי אפשר להטיל פצצה ולגאול את השבויים מייסורים. מנגד, אם רוצים להציל את השבויים (וצריך לדעתי), אז צריך לתכנן כניסה רגלית. הקטע הוא שכרגע זה מרגיש שזה לא לפה ולא לפה. מרגיש שהממשלה שלנו, ברמה הצבאית, מדינית, ופרטנית פשוט לא יודעת איך להגיב.

אני מאמין שלוקח זמן לתכנן מבצעים כאלה ואחרים ולכן אני כרגע מחכה, אבל אני באמת באמת לא יודע מה מתנהל בשיחות שם והאם יש שיתוף פעולה או חלילה התנגדויות כאלה ואחרות בגלל פוליטיקה וכל המשחקים שאדון ביבי הוביל את הפוליטיקה והעם אליהם. אני באמת מקווה שהם מתכננים ביעילות והולכים לבצע ממש בקרוב. כן, כביכול אנחנו לא צריכים אפילו להגיד את זה היות והביצוע היה צריך להתחולל כאן ועכשיו, לא בעוד X זמן. אבל כאמור, מדובר במצב מסובך ולכן ההיערכות אחרת. שוב, מקווה מעמקי נשמתי שיתחילו לפעול מהר ושרק יגיבו בנחישות. כך או כך, אני מקווה בכל ליבי שהסבל של השבויים ייפסק כמה שיותר.

אלוהים ישמור …