קפיטרייה- לפעמים הכתיבה משחררת

אני חולק את אותם רגשות של חשש. בכל תרחיש בראש שלי אני לא יודע איך יוצאים מזה. 120 אנשים נמצאים מעלינו, אנשים בלי אידיאולוגיה (ברובם), שעשו מה שהם רוצים עד עכשיו, ואם הרפורמה תעבור הם יקבלו עוד כוח.

אני מתקשה להירדם כבר כמעט חודש, ואני מנסה להבין מה מניע את כולם. יש סיבה לצורך ברפורמה, אבל אי אפשר לנתק אותה מהמהות ומהאינטרסים הלא כשרים שאופפים אותה. לאור המאבקים האחרונים אני באמת ניסיתי לחשוב “יש פה מישהו שמנצח?”

השיעור מההתנתקות לא באמת נלמד פה. בית המשפט הסיט את המבט אחרי שהפוליטיקאים עשו מה שהם רוצים בפעם המי יודע כמה. אני לא יודע איך אחרי כל מה שאנחנו חווים עם ערימת 120 השקרנים שגם ככה חיים עם זכויות יתר פה, בחלקם צפויים לקבל כוח בלתי מוגבל.

החלק הכי גרוע שזה בדרך זו או אחרת our own doing. כמו שאמרתי כבר פעם בדיון הפוליטיקה, הלוואי ואני סתם חרדתי.

חבל שהפוליטקאים משתי הצדדים חסרי אחריות.

הלואי שהיו לומדים גם מהפורום הצנוע הזה. אני בטוח שאני וליאור בממשלה אחת (רק דוגמה) ונפתור את רוב הבעיות ביננו.

אבל מה תנאי ראשון שסוף סוף הוא ילמד לחפש בגוגל לינקים למשחקים של ארגנטינה :wink:

אני שונא לחפש לינקים! אם אני ואתה מרכיבים ממשלה הצעד הראשון שלנו הוא ביטול זכויות שידור לאירועי ספורט.

וואלה זה קטע שאני מרגיש בנוח לכתוב כאן דברים אישיים יחסית וזה “משחרר” יותר מאשר להרים טלפון לחבר קרוב (או לאחותי שתגיב בעוד מאה שנה) או לשלוח הקלטה בוואטספ כמו שאני אוהב.

ככה על פניו הצטרפתי לפודיום ואני מקווה שזה ימשיך וזו קפיצת דרך בכל הקשור לעיסוק שלי בריאל מדריד ובכדורגל כחובב| אני סוגר מעגל כשאהיה מחנך זמני בבית הספר בו גדלתי כילד| וגם בשעה טובה חתמתי חוזה ואני יוצא קצת לעצמאות ושוכר דירה במיקום אדיר, שכר די הוגן, קרוב לבית ולעבודה - הדירה הראשונה אולי איי פעם שראיתי אותו והרגיש לי שזה כמט בחורה - וואו אני רוצה אותה.

יש סיבות להיות מרוצה כביכול, ועדיין: אני לא מאושר, אני לא יודע אם זו באסה בבוקר שצריך קצת להילחם בה ולעשות ישר משהו לתיקון, משהו שאני אוהב כמו לכתוב כאן על ריאל מדריד. “סגירת המעגל” שסיפרתי לכם עליה זה כמו פרס שקיבלתי אחרי שראו אותי עובד עם ילדים בשנה האחרונה בביה"ס ובכלל, אבל זה לא נבע מהסיבות הבאמת נכונות.

עבדתי די קשה, עד ל-17/8, בשבוע הבא יש השתלמויות כך שזה השבוע שלי בבית. חיכיתי קצת לברייק הזה, הייתי משוכנע שתהיה לי יותר מוטיבציה לעשות דברים. לא עבדתי טריליון שעות אבל אני היחיד “מהמסגרת” שלי שלא היה בחופש באף יום מאז ינואר.

דיברתי פה פעם על החדר כושר ועל כך שיש שחיקה מנטאלית שנובעת גם מהפציעות (היי, כתף), אבל זה לא רק זה. דברים שמאוד-מאוד אהבתי לעשות פעם והיום קצת פחות. זה קרה לכם? דוגמא אחת זה למשל ללכת לים, בילוי שלא צריך לעשות כלום. מגבת, אוזניות, בקבוק מים ואתה שם, אפשר גם לבד. הפעם אני “לא שורד”. גם הליכות בשקיעה בצ’ארלס קלור.

אני נמצא “בתקופה” בה פחות יש לי עניין וחשק ליזום דברים בעצמי בין אם זה לשבת עם חבר (האמת שהיה לנו ריב גדול לי ולחבר הכי טוב אבל זה לא העניין).

על ‘חיי האהבה’ שלי אני לא מרגיש בנוח לכתוב יותר למרות שקיבלתי פה מכם חיבוק וזה לא מובן מאליו. אני רק יכול להגיד על משהו דומה שזה מדהים כמה זה “עובד” לא להיות חרא אלא פשוט להיות אדיש. מכאן מתחיל טקסט חסר משמעות, אזהרה, אל תבזבזו על זה זמן אלא רק על הדרך.

שכנה שלי שחשבתי שאנחנו חברים יחסית, כזה נותק הקשר, הייתי קצת הארד טו גט, אין בעיה (אם אני מנסה לקבוע עם בן אדם נניח שלוש פעמים והוא לא יכול ולא מציע כקונטרה אז אני מתרחק). היא רגילה שאני עונה בהתלהבות ודי מהר וכן הלאה. באמת ברמה של הגיבה לי על סטורי באינסטגרם אז סימנתי את הלייק המייבש הזה אחרי יומיים בערך כי לא שמתי לב. קיבלתי הודעה לוואטספ אם אני כועס עליה ושהכל בסדר? הסברתי לה שהכל טוב והיא המשיכה לשאול.
עבר קצת זמן, הייתה צריכה ממני טובה. זה לא דרש ממני לעשות הרבה, באמת. וגם זה בסדר שהיא לא דיברה איתי X זמן וביקשה משהו, זה קורה. אבא שלי עובד בסופר מפתח, טמבוריה, שזה גם כמו “הום סנטר” כאן ברחוב סירקין 1\בוגרשוב 11. היא ביקשה מנורה. כתבה לי 7-8 שורות על מנורה. קראתי וצחקתי. היא לא הייתה יכולה בימים מסוימים אז ביקשה שאקח ממנו ואשמור לה והיא תיקח ממני בשעה מסוימת.

כתבה “אבל זה לא דחוף, באמת, רק אם זורם לך”.
עניתי: “יהיה בסדר, אקח לך מנורה”.
כתבה: זה לא דחוף בכלל.
עניתי: לא נורא, אביא לך אין בעיה
כתבה “אתה כועס עליי?”
עניתי: לא. אין בעיה אביא לך בשמחה".
כתבה: “אתה אדיש לכן קצת שואלת”.

הייתי בענייני עבודה באותו רגע במגרש בשיא החום. וגם אמרתי שזו הודעה מפגרת ואין לי מה לענות.
למחרת: “אהה, אנחנו בקטע של סינונים עכשיו?”
“לא כועס. המנורות חיכו לך אצלי”
כתבה: “לא ענית… לא ידעתי”
עניתי: בציטוט - “לא, אין בעיה, אביא לך בשמחה” - הודעה שכבר שלחתי לה.
כתבה: ציטטה עצמה - “אתה קצת אדיש, לכן שואלת”.
עניתי לה: "ביקשת מנורה, אמרתי שאין בעיה אביא לך בכיף. מה הייתי אמור להגיב?
הגיבה: טוב זה שוב פעם מרגיש לי שטוחנים פה מים חח. אם אתה אומר שהכל טוב אז שמחה לשמוע :slight_smile:

כמו שהמאמן שלי לימד אותי: “סעי לשלום - המפתחות בפנים”.

שמע רומנו, נשמע שאתה גם בלי קשר עסוק עד מעט הראש ואתה צריך איזו חופשה או משהו. נסה למצוא איזה סופש וטוס למשחק של מדריד, קשה לסחוב לחץ של עבודה לאורך זמן גם אם הכל מסתדר והולך סבבה.

וואלה זה ממש הזוי שכתבתי טקסט לרגל יום כיפור ואין לי אומץ לחשוף את כולו ברשתות החברתיות אבל כאן עם החברים ‘הוירטואלים’ שלי אני מרגיש בנוח. אני אהיה קצת שחצן, יהיר ומגעיל, האנשים היחידים שאני צריך לבקש מהם סליחה ביום כיפור, ולא שאני מחכה ליום מיוחד - הם ההורים שלי, אבא ואמא היקרים, וגם אולי מאחותי.

לקראת יום כיפור: אני סולח לעצמי ומבטיח ללמוד ולדחוף חזק. וגם לתת לעצמי מילה טובה בצל הקשיים. אני סולח לעצמי על כל הפעמים שבהן דיברתי אל עצמי לא יפה והתנהגתי אל עצמי לא יפה. [כמובן שבטקסט יש גם דברים יותר קליליים אסור שזה יהיה כבד אחושרמוטה].

אני סולח לעצמי על כל הפעמים בהן “אירועים חיצוניים” ואנשים מבחוץ הצליחו לערער את הערך העצמי שלי.
אני סולח לעצמי שלקחתי ללב על אלה שלא אמורים להיות שם ונלחמתי על אנשים שלא מגיע להם.
אני סולח לעצמי על הפעמים שלא הגעתי לכדורגל – למה בעצם? אתה אוהב את זה! או שהורדתי במינון האימונים גם כשהיו כאבים.
אני סולח לעצמי על הפעמים בהן לא הייתי מספיק אמיץ כפי שרציתי והלכתי הביתה בתחושה של “ל-מ-ה?”.
אני סולח לעצמי על כל הפעמים שוויתרתי על יציאה.
אני סולח לעצמי על כל הפעמים שנפלתי שוב לאינסטגרם ולוואטספ - אם שלחתי הודעה ‘חשובה’ ממש חיכיתי למענה, שלא הצלחתי להתנזר מהרשתות החברתיות שחוץ מאולי “הפרסום” שלי כאוהד כדורגל זה לא תורם בדבר.
אני סולח לעצמי על כל הפעמים ש"הברזתי" מלנסוע לליאורי ודודי ולאחיינים, כי דווקא ביום שישי אתה מפנטז על…
אני סולח לעצמי על כל הפעמים שבגלל שביזות אכלתי איזה קינדר בואנו בלילה. “אם לא יוצא…”.
אני סולח לעצמי שלא למדתי ספרדית כפי שרציתי והמשחק שלי עם השפה נותר זהה יחסית.
אני סולח לעצמי על כל הפעמים שבהן אכזבתי את עצמי.
אני סולח לעצמי על כל מה שקשור לספר שלי על ריאל מדריד - הוא לא “הצליח” כמו שחשבתי, לא דחפתי קדימה עם השיווק.

את הסליחות שלי אני משתדל לבקש באופן אישי ממי שאני חושב שצריך, אבל יש מישהי, מעין אהבת ילדות וכנראה האהבה הראשונה שלי, שאני חושב שצריכה לבקש ממני סליחה אבל היא לא מגיעה כבר שנים. אני לא יכול להגיד לה את זה ישירות כמובן אבל זה יושב לי על הלב וחשבתי להוציא את זה כאן. אולי פתאום דברים יסתדרו והמועקה תשתחרר.

הדברים בינינו התחילו יפה. לא סתם יפה, מדהים. תקופת ירח דבש של הרבה מעבר לחודש. של שנים. אני אהבתי אותך מהרגע הראשון ואת הרעפת עליי אהבה בחזרה. כל יום. היינו ביחד כל הזמן, אם לא בגוף אז לפחות במחשבות. שמחנו ביחד ולעיתים רחוקות גם כאבנו. אבל תמיד יחד.
והתחלת לעבור תקופה קשה ונשארתי לצידך כל הזמן. תמכתי, נתתי כתף, שתקתי כשכאב לי כדי שלך יכאב פחות. ואת מצידך הפכת לקרה והקשר לחד צדדי. המשכתי לתת הכל אבל את לא נתת כמעט כלום. הפסקת להשקיע והדעיכה שלך רק החמירה. מדי כמה חודשים עשית קולות שאת חוזרת לעצמך וטיפחתי תקוות וציפיות על איך נחזור לתקופה המאושרת ההיא, אבל פעם אחר פעם שברת לי את הלב וחזרת להיות קרה ומנוכרת, אפורה, צל דהוי של מה שהיית. נשארתי שלך למרות זאת, ספגתי ועדיין סופג, מתוך אמונה שתעברי את התקופה הזו. שתחזרי לעצמך ואנחנו נחזור לעצמנו.
המעט שאני חושב שמגיע לי אחרי כל התקופה הזו היא סליחה. מילה אחת מצידך, על כל המעשים מצידי.

אז תבקשי ממני סליחה כבר, מנצ’סטר יונייטד.

גדול! במהלך הקריאה אמרתי לעצמי שהיא לא אוהבת אותך כמו שאתה אותה… יש מצב שלהיות אוהד של קבוצה זה בעצם תמיד ככה?

לא יודע אם מכוון, אבל בגלל המשפט הזה אכלתי סרטים שקוראים לאהבת הילדות שלך מעיין.

מאיפה להתחיל? לא יודע
כולנו פה באותה סירה אני מניח, אני מרגיש מיואש ומפחד על כל מי שאני מכיר
אח שלי הקטן ובני דודים שקפצו לרצועה, חברים שקפצו למילואים, משפחה בבית(למזלי באיזור שנחשב בטוח) ואני פשוט מרגיש שאין לי גרם של אופטימיות… המזל היחידי שלי זה שבת הזוג שלי איתי אחרת הייתי משתגע לגמרי

אם למישהו יש איזשהי דרך שהוא מצא לשמור על אופטימיות, משהו שנותן לו תקווה, אני אשמח לשמוע :pray:

מאחל לכולנו בשורות טובות וימים טובים יותר

אני בשנת לימודים בחו"ל, לא בארץ כרגע.

המשפחה, האישה מתחננים שלא אחזור. הצוות כבר בשטח, האשמה חונקת וגומרת. האם לשבור למשפחה את הלב, או לאכזב את הצוות. האחים שלי ולתת להם להילחם בלעדיי.

רק שייגמר הסיוט.

אני לא במצב טוב מאתמול, אבל אני יודע שיש כאלה שבמצב יותר גרוע ממני. יש כאלה שהילדים שלהם נעדרים, נחטפו או נרצחו. יש כאלה פצועים ויש כאלה שנאלצים להתמודד עם הזוועות מול העיניים, ויש כאלה שעכשיו יושבים בשבי החמאס ולך תתחיל לדמיין איך הם מרגישים.

אני מנסה כמה שיותר להתנתק, לא יעזור שאני אדע מה קורה, אבל לא באמת אפשר. פתחתי ליגה ספרדית בניסיון להתנתק, דקה 60, ואני אפילו לא שמתי לב אפילו מי נגד מי. הראש פשוט לא שם. אני מניח שעוד הרבה אנשים במדינה נמצאים במצב הזה וזו עוד בעיה בפני עצמה.

פעם בכמה עשרות שנים יש אירוע כזה, בסדר גודל היסטורי, ובטח כיהודים לאוך כל השנים נאלצנו להתמודד עם דברים כאלה. הפעם הגיע תורנו.

אסיים רק בדבר אחד. עברנו את הכל, לאורך אלפי שנים, נעבור גם את זה.

זה בסדר להיות עצוב ומדוכא וחסר מצב רוח גם אם כל המשפחה שלך חנן ואתה בעזרת השם בריאים ושלמים ואצל אחרים המצב גרוע יותר, אנחנו בני אדם ואנחנו כמובן בעידן אחר ואמורים להיות מוגנים יותר. וברור שזה משפיע על כולנו מה שקורה. אל תהיה קשה עם עצמך. אני חושב עד כמה שזה מטומטם - שלקח לי זמן לעכל את מה שקורה. כל אחד מביע את תסכולו או עצבותו בדרך אחרת. אני גם כל רגע הולך לחדשות וקורא ב-YNET למרות שיש סיפורים מזעזעים. דווקא היום בערב ירדה לי דמעה בערך באיזה 18:00.

אני מנסה להסתכל על דברים טובים כמו האחדות שיש בעם. כולם הלכו לתרום דם בדיזינגוף סנטר. המון מתנדבים בכיכר דיזינגוף בסיוע לשליחת אוכל וכל דבר אחר לאלו שצריכים. או אפילו לראות את דני קושמרו בטלוויזיה שמבחינתי זה ארץ ישראל היפה.

כמו כן הבטחתי לעצמי - אני מניח שאמשיך “לאבד את זה” כמו ילד בגלל הכדורגל, אבל בשאר הדברים - הבטחתי לעצמי קצת יותר פרופורציות, “מרפקים” ו"לא לפחד".

מרגיש שאני חייב לכתוב(כנראה האשמה על כך שאני לא בארץ ולא עם הצוות)

בכל השירות הסדיר שלי הרגשתי ג׳ון רמבו, את מרביתו ביליתי באזור עזה, כך שביליתי בנחל עוז, ארז, זיקים, כרמיה, רעים וכו’. תמיד הדיבור בין החברים בצוות היה שהחמאס הם כלום. תמיד כישראלי ידעתי שהם רוצים להרוג אותנו. אין פה משהו חדש הרי, לאף אחד מאיתנו.

אני מפחד. כן כן קצת יצאתי בן זונה כי מי אני שאפחד אני בכלל לא בארץ. נפלתי בלוחמה הפסיכולוגית שלהם, פתחתי טלגרם עזתי וראיתי הכל, תמונות, סרטונים. מוצבים שהייתי בהם, חדרים שישנתי בהם. מכיר הכל, מקבל פלאשבקים לסדיר איך כלום לא הזיז, אולי הגיל מתחיל לעשות את שלו? פאק איט אני לא כזה זקן. נפלתי בלוחמה הפסיכולוגית, ידעתי ששונאים אותנו ומתים שנמות, אבל מה שראיתי בסרטונים ובתמונות, זה שנאה מסוג אחר שלא העלתי על דעתי. איך מתמודדים עם העובדה שהצבא לא הצליח לשמור על האזרחים? ומה יקרה עם המפחידים יותר מהצפון? ברור שזה לא ייפסק עד שלא כולם ימותו, וברור לנו שאנחנו לא באמת נהרוג את כולם. מה לעזאזל קורה פה? איך יוצא שאני מקבל את זה שאני מפחד?

אני אוהב היסטוריה, ואני יכול להגיד לך שאנשים הרגו אנשים אחרים מתוך שנאה תמיד.
אני מפחד פחות כשאני שם את מה שקרה לנו עכשיו בפרופורציה. תקרא על האימפריה המונגולית, או על מלחמות דת בצרפת, או על שואה, או על מלחמת יוגוסלביה, או על מה שיפנים עשו בסין, קוריאה ופיליפינים, או מלחמת אזרחים ברואנדה.
המוח האנושי חושב בהשוואות. כשאתה חושב על טרגדיות עוד יותר גדולות ממה שקרה לנו, זה טיפה מגמד ועוזר להתמודד.

אני עכשיו קורא על תקופת הנרי השמיני באנגליה ומלחמת הדת שהייתה שם. על שריפות המוניות של heretics, על קמפיינים צבאיים שהוא הוביל, ועל האינקוויזיציה שהגיעה גם לאנגליה כשבתו הקטולית קיבלה את השלטון. לא סתם קראו לה בלאדי מרי.

לי זה עוזר להתמודד.

אני מבין שבהשוואה היסטורית זה לא משהו גדול, אבל זה קורה עכשיו. כל אחד מהאנשים האלה בעיני הוא עולם ומלואו וזה לחלוטין אסון גדול.

אני חושב אבל שיותר הגיוני להשוות למה שקרה למדינת ישראל, לצורך העניין לא “למלחמת העולם הראשונה”. וגם לא נכון להשוות לשואה כי אנחנו במקום אחר וכדומה. בהתחשב “בנתונים” לדעתי זה חד משמעית גרוע ממלחמת יום כיפור. אומר לך את זה גם אם יש נס ולא נשמע על הרוג אחד וכל הפצועים יתאוששו באורח פלא.

גם היום בעידן הטכנולוגיה זה קצת אחרת לדעתי, אתה רואה בלייב את החיות אדם העלה מתפארים ומעלים לייב מבית של סבתא שהם הצליחו ללכוד אותה (ממש שימוש חדש לטלגרם), את הנערה התמימה הזו נחטפת לרצועה על אופנוע מוקפת במחבלים והבן זוג שלה בצד לא יכול לעשות כלום. תידרש עבודה קשה מאוד כדי שהעם יחזור להאמין בצבא.

זה ברור לי, אני נכד לניצולי שואה. אני יודע טוב מאוד מה היה, מה קרה, איך ולמה.

אולי שכנעתי את עצמי שזה עידן אחר, שהיום זה אחרת. העולם השתנה, הם שונאים אותנו כמו שכולם שונאים אותנו. ערפו פה ראשים לחיילים, השפילו התעללו ואנסו אחרים, איך אפשר להישאר אדיש לזה. אי אפשר להגיד זה היה לפני 80-90-200 שנה. זה היום, זה אתמול וזה מחר.

אני אשחרר קצת קיטור ברשותכם.
קשה לי מאוד המרחק מהארץ, אף לא הייתי מאלה שחולמים שהכל דבש בחול והכל חרא בישראל אבל תרחיש כזה אפילו לא דימיינתי. להיות רחוק מהמשפחה, מהעשייה וההתנדבות של כולם. פשוט מרגיש חסר תועלת.
ראיתי אתמול סרטון אחד, אחד! גרפי של החיות האלה בטעות בטוויטר וזה לא יוצא לי מהראש, בקושי ישנתי.
המוח שלי נלחם בי ולא מסוגל לעכל מראות כאלה ואת הברבריות והאלימות כאילו לא מסוגל להבין שזה אפשרות בכלל וכתוצאה מכך הראש שלי מעורפל כבר כמה ימים ואני לא מצליח לחשוב על כלום.

והזעם… אוי הזעם הזה. אני לא רגיל אליו בכלל, לא יודע איך לפרוק אותו וזה עושה אותי חולה פיזית, אני אשכרה מרגיש את זה קורה. תמיד הייתי בנאדם רגוע. לא כועס ולא מתעצבן. תמיד הייתי שקול והגיוני. אבל אני פשוט לא מצליח להשתחרר מהזעם הזה.

אני מרגיש כאילו רק זה ירגיע אותי עכשיו -

לשמוע תומכי פלסטין מתבכיינים שהתגובה שלנו לא פרופורציונית לחלוטין (בתקווה שהם יצדקו 100 אחוז כמובן).

לשמוע את ראשי החמאס או מי מעזה מתחנן שצהל יעצור את התגובה שלו.

להשמיד את חמאס עד התומך האחרון שלהם בעזה (גם אם זה אומר 2.4 מליון עזאתים.

זהו שיחררתי תודה.

אני לא רואה סרטוני זוועה ולא נכנס לערוצים שמראים אותם.
לא מבין את האנשים שכן.
לי אישית הפרספקטיבה ההסטורית עוזרת להתמודד.
גם לשקוע בעבודה או בספר יכול לעזור.