דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

מארקה עם שתי ידיעות היום:

1. ריאל מדריד סיכמה עם ברהים דיאז, אחד מהיהלומים של סיטי. קשר התקפי ספרדי בן 19 שמסיים חוזה בקיץ ולכן פנוי להובלות בחינם. הספיק לשחק מספר פעמים בכל המסגרות וגם כבש צמד בגביע הליגה בתחילת החודש. הוא יליד מלאגה ונמצא בסיטי מגיל 14. שיחק בנוער לצד ג’יידון סאנצ’ו ופיל פודן.
  1. מדברים על אריקסן כמחליף למודריץ’. לא היה שווה אזכור אלמלא היה מסיים חוזה ב2020, כלומר בקיץ הקרוב יש לו מנוף לחץ כלשהו במידה והוא ירצה לעזוב.

אשמח מאד לאריקסן. בתכלס, אם אנחנו רוצים קשר שיתן מספרים - זו הדרך. יש מעט מאד קשרים שיתנו מספרים מהעמדה של קרוס ומודריץ׳ (גם אלונסו לא ניפק, דרך אגב), ואת מה שאיסקו עושה אריקסן יעשה הרבה יותר טוב. תיקון על שנים איתו ועם אוזיל. כמובן שבד בבד נסבול מהמחלות הידועות של העמדה, כמו הצורך בשחקנים שעושים תנועה בזמן שהוא מחכה למסור ׳מסירות חכמות׳, חולשה בהגנה ותחושה של כדורגל של פעם. אז כנראה שהייתי מעדיף את דה בריינה, אך עם זאת הוא בגיל הנכון, כשיר ויתן מספרים בזמן שאנחנו נואשים לרענון.

שם שלדעתי יהיה מאוד זמין בינואר הוא אלכסיס סאנצ’ז.
נכון שהוא לא יוכל לשחק בליגת האלופות, אך לליגה הוא בהחלט יכול לעזור לנו כדי לא להתבזות ולתת לנו שחקן התקפה שמנסה לקחת על עצמו את המשחק ומנסה לעבור שחקנים.
כמובן שמדובר בפלסטר, אך מבחינת מחיר אולי זה עדיף. לגבי עונה הבאה לטעמי הוא יעדיף לשבת על הספסל שלנו ולחכות לפציעה של בייל מאשר על הספסל של יונייטד

החל מהעונה ההגבלה שתיארת על ליגת האלופות לא קיימת:

הבעיה עם אלכסיס, חוץ מזה שהוא נראה כמו שחקן עבר, היא שיש לו חוזה גבוה מאוד ביונייטד.

לא שאני נגד או מכיר את השחקן, אבל איך אני אתכם שאם הוא היה גדל אצלינו, הוא היה מושאל לכל רחבי תבל, או כמו ששמתי לב שגיא מכנה לאחרונה את שחקני הקנאטרה שלנו “כוכבי העתיד של X” ?

ומבחינתי, זה מעיד על האופי של המועדון. אמנם יש שינוי גדול והרבה שחקנים צעירים משחקים או נמצאים קבוצה הבוגרת, דבר שאני לא זוכר מעולם, אבל המועדון עדיין, לדעתי, נמצא מאחורה בהרבה פרמטרים. אחד מהם זו שיטת הניהול והפילוסופיה מאחורי המועדון- יותר מדיי פוליטיקה.

בכל אופן קצת סטיתי מהנושא, אבל ברוך הבא.

מכיוון שאיקרדי, קיין, אמבפה או לבנדובסקי יעלו הון תועפות אולי כדאי ללכת דווקא על לוקה יוביץ’ שיחגוג החודש 21. שווה לעקוב אחריו, הוא שייך לבנפיקה ומושאל לפרנקפורט והעונה הזאת מסתמנת כעונת הפריצה שלו. יש לו 10 שערים ושלושה בישולים ב-730 דקות בבונדסליגה. עוד 5 שערים ב-250 דקות בליגה האירופית.

הלכנו מספיק על הבטחות ואפשר לומר שהעתיד שלנו בנוי טוב מכל כיוון, הגיע הזמן להוציא הון תועפות על כוכב שיצליח עכשיו.

באופן עקרוני אני מסכים איתך שאנחנו צריכים כוכב שאפשר לבנות עליו כבר עכשיו. בקשר ליוביץ’ עצמו הוא לא איזה שחקן מבטיח בן 17 מברזיל אלא מלך השערים בבונדסליגה. שווה לשים עין עליו. לפי השמועות בגרמניה באיירן רוצה אותו כתחליף עתידי ללבנדובסקי. אני אתבאס אם נקנה את לבנדובסקי שיהיה בן 31 בקיץ ובאיירן יקנו בכסף הזה את יוביץ’ ועוד יישאר להם עודף.

הכוכב שהייתי מביא בהתחשב במחירים בשוק ובמצב החוזה שלו זה הזאר.

בכל מקרה בקיץ יהיה צריך להחליף את שלישיית ההתקפה, להיפרד יפה מבייל ובנזמה. אם אסנסיו לא יחזור לעצמו אז צריך למלא עוד משבצת כי לוקאס לא יכול להיות שחקן הרכב. יוביץ’ והזאר יהיו התחלה טובה ובניגוד לאמבפה וקיין הם מטרות יותר ריאליות.

העניין הזה שריאל במקום לקנות כוכבי על הולכת ומחפשת את ה’פריצה’ זה רעיון מאוד יפה אבל אי אפשר לבסס קבוצה על זה, צריך קבוצה בנויה היטב מכל כיוון כולל ספסל ואז אפשר לקוות שנמצא את ההפתעה.
יוביץ’ יכול להיות טוב מאוד ולהתברר באמת כהצלחה אבל הוא יכול להתברר כעוד פלופ ברשימה ואז לא רק שהפסדנו כסף נשארנו עם קבוצה בלי סקורר, אחרי שנביא סקורר שיוכיח את עצמו עונה נוכל להתחיל לחפש ‘פריצות’. (כאילו שאין לנו מספיק שחקנים על הספסל שאמורים להיות הפריצה)

בקצב שאנחנו קונים ילדודס נצטרך למנות גננת ולא מאמן כשסולארי יפוטר.

תביא לנו כבר גלאקטיקו! התגעגנו לפלורנטינו הישן.

אנחנו בהחלט צריכים גאלאקטיקו.
אבל, יש הבדל בין לקנות חלוץ מוביל בליגה הגרמנית לבין לקנות ילד סקנדינבי בן 16. כמובן אני מדבר בהנחה שהוא שומר על היכולת למשך כל העונה, אבל במידה וגאלאקטיקו ינחת פה, אני בהחלט אקבל רכישה של יוביץ בנוסף.
מה שכן, כמו שראינו, שחקן שנותן עונה גדולה ככל הנראה ימכר כבר במחיר שהוא לא רחוק מגאלאקטיקו, סאביץ’ הוא דוגמה לילד שנתן עונה טובה ופתאום החליטו ששווה בין 100 ל150 מיליון

אני חושב שפלורנטינו לא מאמין במחירים של היום, ומתעקש לא לצאת פראייר. והרי הוא היה מוכן לשלם 180 על אמבפה, שחקן שבאמת שווה את זה. הבעיה היא שמדביקים מחירים דומים לשחקנים הרבה פחות מוכשרים וצעירים, והוא לא מוכן לקחת חלק בזה.
המוצא המשתלם היחידי פה, ומה שפלורנטינו עושה כבר שנתיים, הוא לתפוס שחקנים רגע לפני הפריצה. שזה מדהים ויכל לעבוד בארסנל, אבל פה אין סבלנות לעונות בינוניות. מאמין שנראה את הזארד בקיץ. הגלאקטיקו הכי רציני שבהישג ידנו.

יכול להיות גם שמדובר בתקופת מעבר כזו בין שיטת הגלאקטיקוס לשיטת הצעירים. שעוד 10 שנים זה כבר יהיה מאוזן כשכל הזמן יהיו גלאקטיקוס (שירכשו כצעירים כשרוניים) וגם שחקנים צעירים שיושאלו למקומות שונים עד שחלקם יצליחו להכנס להרכב.

הסכנה היחידה היא לאבד חלק מהיוקרה שלנו עם תקופה רעה, הרי בסופו של דבר עם מחירי הצעירים מה שמאוד משפיע הוא הרצון של השחקן.

אם בקבוק קולה עולה היום 8 ולפני 20 שנה היה עולה 5, אבל מישהו מרוויח פי 2, אז הבקבוק התייקר מבחינתו?

אותו דבר עם המחירים: זה צריך להימדד ביחס לכמה זה כבד על המועדון. להגיד כל הזמן שהמחירים עולים זו סיסמה. הרי אמור להיות כסף לאור זכיות ומיעוט בהוצאה על הרכש.
סיבות אפשריות לחוסר ברכש:

1. התחייבויות כלכליות שקשורות לחידוש הברנבאו (לקחו בחשבון את השיקום אם יארחו שם ריבר בוקה?)
  2. לא היו הרבה הזדמנויות טובות
  3. התחזקות מכיוון אנגליה ותחרות מצד עוד מועדונים
  4. מצב סגל שלא איפשר זאת
  5. ועוד

אני די בטוח שמדיניות הבאת הצעירים היא לא במקום הנחתת קראק.
הסיבה שעד עכשיו זה לא קרה היא כנראה שילוב של כל הסיבות, אבל נראה שמקרה מבאפה היא קייס לכך שניסינו ולא מצאנו - לא לכך שאנחנו לא רוצים.

לאריקסן נותרה שנה וחצי בחוזה, רק אומר…

אני לא עוקב אחריו משחק משחק, אבל איקרדי נראה כמו חתיכת חלוץ שבהחלט שווה את ה110 מיליון שרצו עליו (אם אני זוכר נכון). עושה הרבה תנועה ויודע לשתף פעולה יפה עם שאר השחקנים, והכי חשוב זה שהוא פשוט סקורר.

טוב, חרשתי את היוטיוב כדי לנסות למצוא משהו בפלאסיוס שלא מצאתי בשני משחקי הסופרקלאסיקו האחרונים. לא מצאתי. הוא נראה כמו קאסמירו של השנה האחרונה עם שיווי משקל של בנזמה בעשור האחרון. לא יודע, מקווה שהם יודעים מה הם עושים שם, כי חוץ מזה שהוא ארגנטינאי צעיר עם נתונים פיזים לא חושב שיש שם משהו מעניין.

נראה לי שאנחנו כמו חברה שמכריזה על מדיניות של ״אנחנו תמיד מגייסים אנשים טובים״: אם יש לך פוטנציאל - נקבל אותך. כנראה שלאור הניסיון הבינו שאין שום דרך לדעת מי מה-10 שאתה מביא יצא שחקן ששווה את כל האחרים.

לפי ההתנהלות שלנו בשנים האחרונות אני בטוח שהם לא

שחקן קישור שמבשל וכובש? עזוב שטויות עדיף את פלאסיוס כתוספת כח לגנון.