אני אפילו לא יודע מה אני יותר - שמח על הניצחון או עצבני על השופט. כשהוא חיכה לשמוע את הואר בהצגה הזאת של דייגו קרלוס בדקה ה125 של המשחק כמעט שברתי את הטלוויזיה זה פשוט הזיה.
רודריגו וואו וואו וואו. כמה קור רוח יש לילד הזה! הוא שחקן של מאני טיים לא יעזור בית דין! הכריע את המשחק בשני מהלכים כל כך איכותיים של תנועה חכמה וסיומת קטלנית (פס מושלם לבנזמה שביטל את כל ההגנה של סביליה). כמה שחקנים בגיל 20 עושים מה שהוא עשה לסביליה וצ’לסי השבוע?
סביליה במחצית השנייה שיחקו פשוט חרא, וזה עוד אחרי שבמחצית הראשונה הם שלטו אבל כמעט לא איימו על השער ובלי מיליטאו לא היו מבקיעים. יש לנו הרבה מזל לתפוס אותם בתקופה כזאת ובכושר כזה, אני לא יודע מה לופטגי אמר להם במחצית אבל זה הדבר הכי גרוע שהוא יכל לעשות.
מחמאות לשחקנים:
המשחק הזה סופית מוכיח שואלוורדה צריך לפתוח קבוע במקום קאסמירו בתור הקשר האחורי. ויניסיוס התעורר לחיים במחצית השנייה, מסר בגאוניות לרודריגו בגול השלישי וכמובן הבקיע אחד בעצמו. קרבחאל עם המשחק הטוב ביותר שלו מאז 2017-2018. נאצ’ו מראה כמה הוא ווינר - אחרי תצוגת נפל מול צ’לסי, אחרי שאנצ’לוטי מעדיף לפתוח עם קרבחאל בשמאל במקומו, בנגיעה אחת שם את זה עמוק ברשת. איזה מדרידיסטה.
ואחרון חביב, מגיעות מחמאות לאנצ’לוטי על ניהול משחק מושלם מהמחצית. כן כן, הוא נתן תצוגה גדולה ותיקן את כל הטעויות, אם קלופ/פפ היו עושים את זה הם היו מקבלים שער בעיתון. לא היה אפשר להגיב יותר טוב ממה שהוא הגיב, כשהבונוס זה כמובן הבינגו עם רודריגו ואפילו נאצ’ו שהבקיע בנגיעה הראשונה בכדור. כמובן שהוא נעזר בקיפאון הלא ברור של סביליה ובמשחק הבאמת גרוע של כל שחקן שם במחצית השנייה, אבל אחרי שאנחנו בצדק שוחטים אותו כל העונה מותר לפרגן כשמגיע.
ברור שהוא לא גרוע, זה המאמן שרציתי בתחילת העונה והמחצית השנייה זה סוג המשחק שכתבתי שאני מצפה ממנו.
אבל חייב להפסיק לעשות שטויות טקטיות, 4 בקישור היה החלטה נכונה מאוד, אבל לא קרוס אחורי ו קמאבינגה לרוץ במקומו! זה יצר בילבול ולא הייתה הגנה ולא התקפה, קמאבינגה לא ידע מה לעשות ולאן לרוץ, אבל מחצית ראשונה 3 פעמים קמאבינגה הראה מה הוא יכול להביא שהשאר לא, לקח כדור ורץ מהר קדימה וכך שבר את הלחץ של סביליה והוציא התקפה, זה משהו שמודריץ’ היה עושה פעם וקרוס חלם פעם שהוא יכול לעשות.
האמת אני מבין את ההיגיון.
אנחנו פתחנו במערך כזה שקמא משחק קרוב לויני כדי לשחרר ממנו את הלחץ. הוא בנה על זה שאנחנו נלחץ אותם ושההגנה תסתדר עם המהירות של שחקני ההגנה.
מחשבה הגיונית מאוד, לא חושב שזו טעות גם בדיעבד. קרוס היה חייב לחפות על מיליטאו, והוא היה חייב להיות שם כשמודריץ’ היה חייב לבצע את העבירה, אבל הגענו למצבים האלה מטעויות אישיות שלא היו צריכות לקרות מראש.
אנחנו נקלענו לסיטואציה שנקלענו אליה בגלל טעויות אישיות ולא טעויות של מאמן. הוא הציב את הקבוצה באופן מושלם.
אני מאוד רוצה להסכים. על הנייר זה נכון מה שאתה אומר. בפועל קאמבינגה מאוד מפוזר מבחינת העמידה והיציאה שלו ללחץ ואנחנו נפרצים פעם אחר פעם בגלל זה.
חשוב לי להדגיש, קרוס כאחורי זה העדפה בהנתן המצב הנוכחי בו קאמבינגה עם צהוב וקאסמירו מושעה, לא מעבר.
אני באמת שלא מצליח להבין את קאמבינגה ובגלל זה הוא חייב לראות הרבה יותר דקות כאחורי, בנתיים זה נראה טוב כשהוא עולה להציל את המולדת, לא כשהוא פותח שם.
דווקא מערך של קרוס אחורי ופדה וקאמבינגה לפניו יכול לעבוד לא רע, שהילדים ירוצו ויתזזו וילחצו וכך קרוס יתמודד מאחורה ויוכל להיות המבוגר האחראי. מצד שני אעדיף כבר את קאמבינגה ופדה בדאבל פיבוט כשמודריץ לפניהם כמבוגר אחראי התקפי
בכל אופן, קאמבינגה בנתיים כשהוא פותח פשוט לא מספק את הסחורה, חייב ביטחון ולהמשיך לראות שם דקות
מעבר לזה, בסביבות דקה 10 משהו כזה הגיע אל קמאבינגה כדור 20 מטר מהשער ולעומת קרוס או מודריץ שהיו מחפשים למי למסור הוא פשוט הלך ישר על בעיטה. כל כך מרענן. עם קצת ליטוש ושיעורים בבית ספר לתזמון של מודריץ’ הוא יהיה שחקן שובר שיוויון.
חברים, לחץ יוצרים לא שחקני ההתקפה, הפקק שיוצר את הלחץ הם הבלמים והקשר האחורי, קשה לעשות לחץ אפקטיבי כשהקשר האחורי שלך זה קרוס.
נכון על הנייר אתה אומר יש לך את פדה וקמאבינגה האתלטים שיחד עם וניסיוס יעשו לחץ יחטפו כדורים ובלגן, אבל אם אין פקק מאחורה כדור עומק אחד ומתפרצת.
הוא פתח בזמן האחרון רק מול חטאפה וסוסידאד והיה מעולה בשניהם. מול האחרונה הוא גם כבש שער.
בדיוק בגלל זה התלבטתי האם הוא הולך לפתוח עם קמא או קרוס כאחורי.
כתבתי את זה גם למעלה לפני תחילת המשחק. זה הימור. אם הוא היה משחק עם קרוס כ5050 ועם קמא כאחורי, לא היה לויני את העזרה שקמא היה אמור לתת לו.
הבעיה האמיתית היא שאין לנו תחליף לקסמירו, ואז כשקסמירו נפצע או מורחק אנחנו צריכים לחלטר עם מה שיש. הבחירה לא אידיאלית בכל מצב.
מאוחר אז אעשה מחקר מסודר מחר. אני זוכר מספר משחקים שכשהוא עולה הוא משחק לא מספיק טוב וגם קיבל צהוב מהיר ברובם. באחד מהם הוא גם הוחלף בקרוס ואז עשינו מהפך.
הוא שחקן נהדר, אבל כשהוא עולה מהספסל הוא כמה רמות מעל השחקן שהןא כשהוא פותח בהרכב.
זה נכון גם לרודריגו דרך אגב, רק שאצלו זה מורגש בכך שהוא נעלם ולא מתפזר.
זה בדיוק מה שאני אומר. אבל ביקורת נקודתית היא לא לצעוק שזה שוד או להתחיל לרמוז לתיאוריות קונספירציה.
יש הבדל בין ביקורת נקודתית אמיתית לזעקות בכייניות ומביכות.
תצוגת שיפוט בין הגרועות שאני זוכר מהשנים האחרונות והשופט הזה חייב לתת את הדין על מה שהוא עולל כאן.(נגיעת היד ברחבה, השער של ויני, העבירה של קמאבינגה ועוד שלל של עבירות שלא היו ונשרקו ועבירות שהיו ולא נשרקו)
לא מסכים עם התיאוריה הזו של קמאבינגה טוב רק כמחליף,כמו שסנטיאגו אמר נגד סוסיאדד וחטאפה היה מעולה,נגד סוסיאדד פתח לנו את המשחק עם שער מוקדם שבלעדיו אולי היינו מסתבכים.
הוא פשוט השתפר מאוד מתחילת העונה המפוזרת שלו וגם היום היה ממש לא רע,אמנם היה שוב אובר אגרסיבי שזו הבעיה האמיתית שלו אבל קרוס למשל היה הרבה יותר חלש במחצית הראשונה.
דרך אגב,הקישור הכי טוב שלנו כרגע לדעתי זה: ואלוורדה,קמאבינגה,מודריץ׳.
קרוס בתקופה האחרונה חוץ מאשר במחצית הראשונה בסטמפורד ברידג פשוט נוראי.
הבעיה בשיפוט היא האחידות. אתמול פולקייה ספג כדור עונשין על יד דומה לזו של דייגו קרלוס הערב. אני מבין למה השופט לא שרק על זה פנדל אבל רבאק תהיו קצת אחידים.
הצהוב השני שלא שלף לקמא גם הזוי. אולי הוא פחד להרחיק לנו שחקן כשאנחנו במצב 2-0 בשלב כל כך מוקדם, ואז היה מאבד שליטה על המשחק. בטח אחרי שלא שרק לפנדל גבולי לפני.
אין לי הסבר ללמה הוא פסל לויני את השער, מקווה לשמוע הסבר הגיוני ממישהו.
בכל מקרה ניצחנו, אז יאללה למי אכפת מהשופטים לטוב ולרע.
אנחנו משחקים טוב ככה וגם ב433 כשהקשרים עושים תנועות לעומק כמו מול חטאפה, למרות שזה היה משחק שונה
אני חושב שהבעיה לא היתה בהרכב אלא בהכנה ובגישה - קמאבינגה ו-ולוורדה צריכים לעשות תנועות לעומק במיוחד במערך של 4 קשרים, כי בלי זה זה רק ויני ובנזמה מול כל העולם, אני גם חושב שזה לא בעיה שלהם היום אלא הוראה טקטית של צוות האימון וזאת הטעות, עם הרכב כזה צריך ללחוץ, לתת לולוורדה וקמא להיכנס לרחבה ולהיות מעורבים התקפית כשקרוס ומודריץ מנהלים משחק מאחור ולתת למגנים לעלות גבוה לסירוגין
קמאבינגה צריך להמשיך לפתוח, עד עכשיו הוא היה מעולה, וגם מול חטאפה כשפתח, היום היה לו משחק לא טוב והוא צריך ללמוד מזה אבל אני באמת מאמין בו והוא צריך לצבור עוד דקות משחק ולשמור על יציבות כשהוא פותח, ביטחון וכישרון יש לו בשפע
אחד ההבדלים גם בין המחציות זה המנטליות, זה פשוט מדהים איך זה כשהקבוצה צריכה שער ולעשות מהפך אנחנו לוחצים, משיגים כדור מהר, יושבים על השער של היריבה, מנסים בועטים הכל ועם תחושה של שער באוויר אבל תמיד אנחנו מתחילים רדומים ובעצם מכניסים את עצמינו לפיגור, כשאנחנו רוצים אנחנו יכולים, אנחנו עושים ואנחנו ריאל מדריד. פשוט צריך לרצות מההתחלה, ולשחק כמו ריאל מדריד מההתחלה
צריך לעשות מחקר על כמה אופי יש לקבוצה הזאת ועל השינוי ההזוי הזה בין מחצית ראשונה שכל מסירה ונסיון השתלטות על כדור נראים כמו באג של פיפא ו50% מהם כמעט נגמרים אצל היריב לבין המחצית השניה
בקשר לרודריגו, אני גם מאמין בו מאוד וגם חושב שיש לו את מה שחסר לויני, אבל, לא יודע אם שני המשחקים האלו הם מדד לשיפור שלו.
אני חושב שעיקר הבעיות איתו עד עכשיו היו חוסר ביטחון, העובדה שהוא משחק לא בעמדה המקורית שלו והפציעות שתמיד הרסו לו כשנכנס למומנטום. צריך לזכור שגם ויניסיוס שהשתפר העונה זה אחרי שהוא שיחק המון דקות בקבוצה. ויש לויניסיוס שנה אחת יותר מרודריגו בקבוצה.
כל זה כמובן לא סותר את זה שרודריגו משחק עם יותר ביטחון, אבל צריך לזכור שהוא עדיין מאוד צעיר ואני מאוד לא אופתע אם תהיה ירידה חדה ביכולת שלו בקרוב.
הוא פשוט חייב לשחק הרבה כדי לצבור ניסיון.
יש את הרגעים האלו שמגדירים עונה שלמה. מעניין שגם השנה וגם שנה שעברה זה היה מול אותה קבוצה. בדלי יש כבר יותר מדי מים, אפשר להגיד שבאליפות כבר זכינו. מקווה שקרלו יעשו רוטציות בליגה עד סוף העונה כדי לשמור כוחות לסיטי (ואם ממש רוצים אז גם לאתלטיקו).
השיפוט במשחק הזה היה נוראי, אבל צריך להגיד את האמת: ההרחקה לקמאבינגה הייתה טעות קריטית שהשפיעה על המשחק יותר מאשר השער של ויניסיוס כך שבמובן הזה סביליה קופחה. מצד שני, אפשר להבין את תחושת הקיפוח בצד שלנו: בשונה מהצהוב השני של קמבאבינגה, בשער של ויניסיוס יש בדיקת ואר. לפסול את השער אחרי ששופט הוואר אומר לך שטעית ואחרי שראית בעצמך שוב ושוב את השידור החוזר… לא יודע. אני לא מאמין בקונספירציות, אני כן חושב שהשופט הזה פשוט גאוותן שלא רצה לבטל את ההחלטה שלו. ללא ספק אחת מתצוגות השיפוט הרעות ביותר שראיתי בחיים שלי.
לגבי הדיון על קמאבינגה ורודריגו. זה די פשוט, קל להם יותר לבלוט כמחליפים כי באופן טבעי לקראת סוף המשחק שחקני היריבה ברובם כבר יותר עייפים והמשחק יותר פתוח, ושניהם שחקנים שפורחים יותר במשחק פתוח, בטח מול שחקנים פחות רעננים. הם מאוד צעירים ואין ספק שעוד יתרמו המון לריאל מדריד, אבל כרגע אין להם מקום בהרכב והם לא מספיק טובים להיות שם. ולגבי שניהם אני עוד לא בטוח שאי פעם יהיו (ייתכן בהחלט שכן): רודריגו לא מספיק יציב וקמאבינגה טיפש מדי כדי להיות שחקן אמצע. אבל הכישרון שם ואם כן יצליחו להציג גרף שיפור אז בהחלט ייתכן ויהפכו לשחקני הרכב לגיטימיים מאוד בעתיד.
לא אמרתי חלילה שקאמבינגה גרוע כשהוא פותח. רק שהוא באמת שחקן אחר כשהוא עולה מהספסל.
התצוגות הגדולות שלו, אלה שאנחנו מדברים עליהן ומחמיאים לו עליהן אחרי, הגיעו כשעלה מהספסל. כמו מול פריז וצ׳לסי.
אתמול לא היה המשחק הראשון בו פתח והיה מפוזר, זה קורה לו המון ומשום מה זה קורה לו רק כשהוא פותח. כשהוא עולה מהספסל הוא תמיד טוב.
זוהי לא אמירה מתוך אמונה שהוא צריך לעזוב או משהו כזה. ממש לא. זוהי אמירה שבאה מתוך מקום של להגיד שהוא חייב עד סוף העונה להמשיך לפתוח שם ולקבל ביטחון וניסיון.
בעוד אני לא מסכים בנוגע לקמא, ואני חושב שהתיאוריה שהוא פחות טוב כפותח חסרת ביסוס, בנוגע לרודריגו אני מסכים. למרות שהוא גרם לי לפקוח את העיניים אני עדיין לא קונה את ה"השתפרות" שלו ואני רוצה לראות שלא מדובר בתקופה זמנית של כושר מצוין. גם אחרי שתגמר התקופה הזאת, ארצה לראות שהוא מספק מספרים כשמתייחסים אליו כאל כוכב, כשמצמידים לו שמירה, כששומרים אותו אפילו כפול, כשמקצצים לו את הרגליים ושכל העיניים נשואות אליו והלחץ על הכתפיים שלו. כרגע הוא נהנה מיחס כאל עוד שחקן, והוא נהנה מחופש יחסי. אני לא יודע מה התוכניות במועדון לגבי הרכש אבל כנראה שלא יהיה כסף גם לתוקף ימני, ובכל מקרה ונאלץ להסתדר עם מה שיש בעונה הבאה. מקווה שרודריגו יוכיח לכולם שהוא יכול לממש את הפוטנציאל.
שופט ששורק על כזה דבר יד זה לא רק עיוורון ואגו קלאסיים של שופט ספרדי. הוא גם לוקה בהבנה בסיסית באנטומיה וכדורגל. מה יש לעשות אלף זומים ממיליון זוויות? הרי איך שלא מסתכלים על זה הכדור ייכסה גם את היד וגם את הכתף. בנאדם עם חצי תא מתפקד צריך להבין שזה לא יד רק לפי איך שהגוף הגיב לפגיעה של הכדור. היו ויהיו תצוגות לא פחות גרועות בליגה הזאת אז זה לא אישי. זה בסה״כ כחלק מהניסיון העיקש להבריח צופים.
בדיעבד צריך להודות לשופט, לא זוכר מתי קפצתי ככה. בחזוני אני על המגרש רץ לדפוק לו תנועה מגונה אחרי השער.
מוכן לשלם כסף כדי להיות בתוך הראש של מיליטאו בזמן הכדור החופשי. מה הלכת לחפש? עמוד עם גוף ישר וקפוץ. לא מסובך.
בחיי שעדיין לא ראיתי שום דבר בקאמבינגה. כל כך התרגלנו לאיטיות של הקישור שלנו, שכל שחקן עם טיפה אתלטיות קורץ לנו. מעניין מתי הוא יקבל צהוב שבאמת שווה את זה ולא אחרי עבירה של טמטום או עצבים. לקח 3 שנים להלחים לויניסיוס חצי מוח, נקווה שכאן זה יקח פחות זמן.
מסכים עם סנטיאגו, אני חושב גם שרודריגו לא יעשה את הקפיצת מדריגה הזאת לאורך זמן ושכן יהיה לנו טוב אם נמכור אותו בקיץ למרות שלא נראה שיש כיוון כזה
קמאבינגה צעיר ובעונה ראשונה שלו בקבוצה כמו ריאל מדריד, הוא נתן משחקים טובים גם כמחליף וגם כפותח, משחק טוב, משפיע, לוקח אחריות ומשחק נכון וחכם בהתקפה ובהגנה חוץ מעניין הצהובים.
הוא לא מדאיג אותי בעניין הזה של הצהובים וחוסר היציבות, הוא צעיר והוא ילמד, רק שיקבל דקות. והרבה.