הוא חזק, מהיר ואינטנסיבי. יודע למסור, לדרבל, הוא דינמי. במשחק מול חטאפה הוא הראה יכולת מרשימה לשלוט בקצב המשחק וביחד עם פדה יצר מרכז מגרש שחנק את היריבה 30 מטרים מהשער שלהם.
הוא יכול לתרום בשני צידי המגרש. גם בהגנה וגם בהתקפה. לא זוכר מול מי זה היה שהוא שחרר את ויני כשהצטרף אליו בשמאל, ונטרל את השמירה הכפולה עליו.
הוא לוקה בקבלת החלטות אבל הוא רק בן 19. הוא לא טיפש כמו שעושים אותו כאן והוא רק צריך עוד שפשוף וזמן משחק ללמוד לתזמן את התנועה שלו. נקודת התורפה שלו בעיניי היא הטכניקה והמשחק על שטח צפוף, אבל גם בזה הוא לא נורא כל כך כמו קסמירו למשל.
משחקים כמו אתמול עוד יקרו אבל המוצר הסופי יהיה שווה את זה. מלבד זה, גם היום, לדעתי, ולפחות לפי ההייפ שהלך סביבו בשבועיים האחרונים, הוא שווה דשא ואולי אפילו הרכב.
תחילה מעוניין להדגיש שהכוונה שלי הייתה בעיקר לקאמבינגה כקשר אחורי. הוא לא מצליח לתפקד בעמדה הזו כשהוא פותח. כ50-50 הוא לא יציב אבל אני לא רואה מגמה כלשהי.
קשה לי להוכיח את זה כי בסוף מדובר בדעה. אני שם לב לכך וגם כשאני עובר על תרדי המשחקים, אנחנו מחמיאים לקאמבינגה בעיקר במשחקים בהם הוא עולה מהספסל או במשחקים בהם הוא פותח לצד קאסמירו.
אני לא טוען שזה אבוד, רק שכרגע אני אישית פחות סומך עליו לפתוח כאחורי יחיד במשחקים גדולים כשקאסמירו לא נמצא.
אפשר לפתור היעדרות של קאסמירו בדרכים נוספות:
דאבל פיבוט לצד פדה כשמודריץ לפניהם.
קרוס אחורי כשקאמבינגה עוזר לו מאוד.
המשחקים הגדולים ביותר של קאמבינגה כקשר אחורי היו מול צ’לסי ופריז כשעלה כמחליף והכניס המון אנרגיות מהעמדה הזו והמשחקים הגרועים ביותר שלו היו כשפתח שם וקיבל כרטיסים מהירים והמיקום שלו היה שגוי פעם אחר פעם.
זה קרה במספר משחקים העונה וזה הרושם שקיבלתי. אבל שוב, אם תשים לב אני כתבתי שבמיוחד בגלל זה אני חושב שהוא חייב להמשיך לפתוח כאחורי פעם אחר פעם וככה לקבל ניסיון!
אבל בהחלט לדעתי במשחקים קריטיים אעדיף שיעלה מהספסל ויביא את השינוי. מול סיטי אני אעדיף שיפתח לצד קאסמירו או על הספסל, לא במקומו.
קרוס כאחורי זה ממש לא הפייבוריט שלי על אף שלפעמים מנסים להדביק לי את זה. אני פשוט ריאלי ומבין שבמצבים מסוימים אין ברירה (קאמבינגה מוצהב והשופט כבר אפילו הספיק לוותר לו על צהוב שני, וקאסמירו מושעה).
דרך אגב, מה שכתבתי בסוף גם ניצח לנו את המשחק. אנצ’לוטי בסוף עשה בדיוק את החילופים שרציתי ונתן לקרוס להיות קשר אחורי וזה נגמר בשלישיה במחצית עם פסילת שער חוקי וכל זה בפיחואן.
לגמרי. שלא יהיה ספק הוא בדיוק מסוג השחקנים שאני מעריך. אני חושב גם שאני הראשון שכתב שאני לא אוהב את קרוס עוד אי שם כשרציתי את קובאצ’יץ’ במקומו (וגם במקום קאסמירו, אבל כרגע אני מפרגן לעצמי )
אני רק חשבתי שכדאי לציין גם את הבעיות שלו, ובהחלט שמתי לב שאותן בעיות ברורות יותר כשהוא פותח כאחורי ולא כשהוא נכנס במחצית. לצורך העניין, לפי היכולת שלו כשהוא נכנס במחצית הוא בין הקשרים האחוריים הטובים בעולם כבר היום, אבל לצערי זוהי אינה היכולת הקבועה שלו.
הפוטנציאל בשמיים, שימשיך כך, אבל הוא עדיין לא בשל כדי לתפוס את תפקיד הקשר האחורי, זה התכלס של מה שאני כותב. בתור אחד שלא כל כך אוהב את מערך 4 הקשרים אני לא חושב שהגיע הזמן לוותר על מודריץ ובטח שלא על פדה ולכן אני אעדיף מערך של קאסמירו מאחורי פדה ומודריץ כשקאמבינגה נכנס במחצית.
הרביעיה איתו נכשלה אתמול, אולי עם קאסמירו מאחורה זה ייראה טוב יותר, אבל שוב, זה הרכב שקאמבינגה לא משחק בו כאחורי.
לא הכי יפה, אבל כמה אופי יש לקבוצה הזאת. רמונטדה מטורפת.
קמאבינגה שווה לדעתי את ההשקעה והשערות הלבנות. מעבר לכישרון, לא זכור לי קשר שדוהר ככה עם הכדור במרכז המגרש בגיל 19 בביטחון של בעל הבית, ועוד כשלצידו שני מנהלי עבודה מדופלמים כמו קרוס ומודריץ’. הוא מוסיף לנו אגרסיביות ואינטנסיביות שחסרה לקבוצה הזאת כמו אוויר לנשימה (או כמו תאי מוח לשופט).
נכון שלפעמים הוא נראה כמו סוס שיכור ברודיאו, אבל זה נטו נסיון ובשלות. כמו ויניסיוס בשעתו, הוא עדיין בוסר אבל יש שם פוטנציאל גדול, ולמרות שעוד נשלם עליו שכר לימוד וסביר שגם יהיו הרחקות גורליות, זה שכר ששווה לשלם לדעתי ויהלום שכדאי ללטש.
לא לשכוח שמדובר בשחקן מאוד צעיר, שמלקט פירורי משחק ומנסה להוכיח את עצמו.
השופט ניסה לתקן את הטעות שלו עם קמאבינגה בשער של ויני וטען כי נשבע שראה כף יד מבצבצת מהכתף, ואחר כך ניסה לתקן את כל הטעויות שלו כשמרח את המשחק הרבה מעבר לתוספת הזמן. תצוגת שיפוט שומטת לסתות.
הוא בעיקר עולה מהספסל אז לא מפתיע שהוא מקבל מחמאות אחרי שהוא עולה מהספסל.
עברתי על התרדים במשחקים שהוא פתח, מול חטאפה וסוסידאד, וכולם כולל כולם החמיאו לקמא. אתה לא ממש התייחסת לשחקנים ספציפיים אבל נתת לייק לטיטי כשכתב שזה עוול לא לפתוח עם קמא ופדה, וכמה חבל שלא פתחנו עם שניהם בקלאסיקו. במשחק מול סוסידאד אמרת שהוא היה מצוין.
בכל מקרה, אתמול זה לא היה אופטימלי ובמחצית הראשונה מודריץ’ וקרוס היו מזעזעים, הרבה יותר מקמא שלא אחת שחרר את ההתקפה קדימה. העבירה על מרסיאל והעובדה שהיה צריך להיות מורחק העפילה על המשחק היחסית בסדר לשאר חברי הקישור.
ולגבי זה שאתה לא רוצה אותו כאחורי, אף אחד לא רוצה אותו אחורי. זה מסרס אותו ואת התכונה הכי טובה שלו לדעתי וזה שהוא סוס עבודה ורץ למעלה ולמטה.
לא צריך לבוא בטענות לקמאבינגה עם איך שכל הקבוצה נראתה מחצית ראשונה. אם כבר לי יש טענות לקרוס ומודריץ שעם כל הנסיון שלהם נראו כמו כלום ושום דבר.
קמאבינגה ילד, וכמו כל ילד הוא חושב שאם לא הולך לו המשחק הפשוט אז הוא ירוויח את המקום שלו בהרכב עם אגרסיביות יתר. זה התפקיד של השחקנים המבוגרים להרגיע אותו.
השיפוט אתמול היה זוועה, אם השופט באמת ראה נגיעת יד אחרי הואר אז הוא צריך לפרוש, אם יתברר שהוא התעסק בפנקסנות אז שייצא לחופשה מוקדמת.
מילה טובה לקרבאחל שאתמול שיחק רוב המשחק בתפקיד שהוא לא מכיר ואם נצרף את צלסי וההצבה שלו אז כבלם, כל הכבוד.
לגבי רודריגו, עם ההגעה הצפויה של אמבפה אני לא רואה אותו מקבל הרבה דקות (בטח אם האלנד גם יגיע), אם אין לו בעיה להמשיך להיות חילוף ראשון בהתקפה אז שיישאר בשמחה אם הוא רוצה יותר מיזה אז לא יהיה מנוס ממכירה שלו בקרוב.
אתה יודע מה משותף ל2 המשחקים האלה? בשניהם הוא שיחק לצד קאסמירו, כלומר בשניהם הוא לא היה קשר אחורי.
אם כך יש בינינו הסכמה.
אני בהחלט נהנה כשהוא עולה מהספסל לשחק קשר אחורי כשצריך לדחוף יותר קדימה. הוא מכניס אנרגיות ומשנה את המשחק וזה בדיוק מה שצריך במשחקים שחייבים בהם גול. אבל כשאנחנו פותחים איתו שם זה לרוב עובד פחות טוב.
חוץ מזה, רוב התגובות פה היו שכן רצו אותו כאחורי. כולם תקפו אותי על כך שחשבתי שקרוס צריך להיות האחורי אתמול (מזכיר שכתבתי את זה במחצית שקאמבינגה מרחק נשימה לא במקום מצהוב שני ואדום).
אז אני לא בטוח שנכון להגיד שאף אחד לא רוצה אותו אחורי.
כרגע קמאבינגה מבחינת סט יכולות השחקן השני הכי מתאים שלנו לשחק אחורי אחרי קאסמירו, לדעתי אם הוא ישתפר בהשתחררות מלחץ בשטח קטן הוא יהיה קשר אחורי כמעט מושלם בעתיד (עם הנסיון)
בכל מקרה הייתי רוצה לראות את הקישור העתידי שלנו עם דאבל פיבוט של ואלוורדה וקמאבינגה כשיש איתם עוד שחקן סטייל מודריץ׳- שידע לשלוט במשחק, להיכנס בין הקווים ולתת את המסירה החכמה וגם להועיל בהגנה
כדאי לראות את השיפור העצום של טונאלי מהעונה הקודמת לעונה הנוכחית במילאן.
אני לא יודע לאן קמאבינגה יגיע. אני כן יודע שעונה ראשונה היא לא מדד אמין מאוד. בטח כשמדובר בילד בן 19 שעבר מראן לריאל מדריד.
כפי שנכתב כאן כבר הכישרון הגדול שם. השאלה המשמעותית היא אם הוא יוכל ללטש ולפתח אותו כמו שצריך. כדי שזה יקרה כדאי שיקרו שני דברים משמעותיים. שלמאמן תהיה נכונות לשלב אותו יותר ושלשחקן ולאוהדים תהיה סבלנות.
אכן, אוסאסונה ביום רביעי הזה, ולאחר מכן אספניול בבית, שני משחקים שחייבים לנצח, ואפשר לחגוג אליפות על הראש של אתלטי.
מדהים איך שאתמול לקראת שריקת המחצית כבר חישבו את הסיכויים של בארסה לזכות באליפות, פער 6 נקודות, ריאל שומטת הכל, 24 שעות אחרי הפער הכפיל את עצמו ל12. כאילו אם לא ראינו איזשהו סימן שהעונה האליפות שלנו ויהי מה, עכשיו אנחנו רואים את ההוכחה הזאת.
רק אתם לא ראיתם את זה. מתחילת העונה זה ברור, וגם אחרי ה4-0 היה לנו ברור שזה הדבר היחיד שנקבל העונה. הפאסימיות שלכם כבר ממש מביכה, אלא אם כן זה נאחס הפוך ואז שאפו על ההתמדה.
בטיס 57 נקודות אתלטיקו,סביליה וברצלונה 60 נקודות.
מדברים על אליפות אבל בהחלט יש עניין במאבק על הכרטיס לליגת האלופות וזה לא שמישהי מהארבעה באיזה זון מטורף בישורת האחרונה…
הכל פתוח לטעמי.