אני חושב שיש הרבה סיבות טובות לחכות שנה לאמבפה.
גם הגיל (כמעט 7 שנים ביניהם) גם האופי וגם התפקוד המקצועי.
השאלה המשמעותית היא האם למועדון יש יכולת להעריך כמה העברה כזאת סבירה. כלומר, האם יש איזשה הבנה עם אמבפה לגבי עונה הבאה.
אני חושב שיש הרבה סיבות טובות לחכות שנה לאמבפה.
גם הגיל (כמעט 7 שנים ביניהם) גם האופי וגם התפקוד המקצועי.
השאלה המשמעותית היא האם למועדון יש יכולת להעריך כמה העברה כזאת סבירה. כלומר, האם יש איזשה הבנה עם אמבפה לגבי עונה הבאה.
גם אם ניימאר יירכש השנה, המועדון עדיין יעשה הכל כדי להביא את אמבפה בכל קיץ מעתה ועד עולם. ימכרו את כל שחקני ההגנה והקישור אם יהיה צורך.
@Niro אם ניימאר ופוגבה יהיו פה יהיה חחש אמיתי לחייך… מעדיף להשאר עם אסנסיו ושתשאר איתנו
לוקה זידאן רשמית בראסינג, הושאל לעונה אחת.
בכל מצב אחר נורמלי הייתי מסכים איתך, אבל סיפור אמבפה הוא כל כך נעול סגור וכמעט חתום, שאתה בסך הכל צריך לחכות עונה אחת לשחקן שייתן לך קבלות 10-12 עונות רצוף.
ניימאר זה האחרון שהייתי שמח לראות בקבוצה, אוברייטד מטורף. שחקן ענק, פנטזיונר מדהים, אבל יש דיסוננס עצום בין ההתעסקות התקשורתית המטורפת שלו לבין המציאות. במציאות מדובר בשחקן שלפי דעתי נמצא באותו רמה בהם היו רובן, ריברי, הזאר (כיום) ובייל (בשיאו).
התקשורת, המחוצנות, והרשתות החברתיות (והיותו ברזילאי) עשו ממנו הרבה יותר ממה שהוא.
אם מישהו יעשה בדיקה אמיתית, אני בטוח שימצאו כי ניימאר מקבל במה תקשורתית גבוהה פי כמה ממסי ורונאלדו גם יחד.
מאחל לו הצלחה רבה ביציעי הקאמפ נואו.
בסדר נו שכנעתם אותי… נחכה.
היה עדיף שהיית כותב “לדעתי” ולא “במציאות”, אולי אפילו “במציאות שאני חי בה” כי במציאות שכולנו חיים בה כל הפרמטרים מראים שזה לא נכון. ניימאר ובייל (בשיאו) זה שחקנים שהסט יכולות שלהם נמצא בלבל אחר לגמרי משחקנים שציינת.
אשמח שתסביר לי איפה זה בא לידי ביטוי?
במשחקים נגד דיז’ון וניס?
או בעונות שניימאר היה בסך הכל הצלע השלישית בMSN.
אני לא מאשים אותך, אתה ושכמותך נופלים שדודים ל’מציאות’ שגויה, מציאות בה ממליכים מלכים, ולא רק בהכרח בספורט.
ניימאר הוא שחקן גדול, באמת גדול, פנטזיונר נדיר,
אבל -
באינסטינקט הראשוני שלך ושל כל אדם, ישוו אותו אוטומטית למסי ורונאלדו, מצטער, הוא לא שם.
לא מהבחינה המנטלית, וכן, גם לא מהבחינה המקצועית.
אז ניימאר מדרבל למוות, ורובן נכנס עם השמאלית לרחבה, ובייל וריברי טסים באגף, ולהזאר יש את היכולות המיוחדות במינן שלו להיכנס לרחבה עם הישבן בחוץ ולבעוט דרדלה לגול, לכל אחד מהם יש את הדרך שלו להיות שחקן מצוין, אבל ההבדלים הם מינוריים, אולי ניימאר המוכשר מבין החבורה שציינתי, אבל לא ב100 או 150 מיליון יורו יותר.
הבחור הזה זכה בצ’מפיונס פעם אחת (בקבוצה של מסי) ברזיל נראית טוב עשרת מונים בלעדיו, נכשל ב2 מונדיאלים רצופים, וטרבל לפס"ז גם אני ואתה כנראה נביא, תרשה לי לחזור על זה שוב - אין שום הבדל מקצועי בין יכולותיו של ניימאר לבין ווינגרים בטופ אחרים, הוא אחד מיני רבים טובים ומצויניים, אבל לא יחיד במינו, לא בראש הפרמידה, ועושה הרבה יותר רוח, רעש וצלצולים ממה שהוא באמת.
רוצה לומר - ביכולת הנוכחית שלו - אם שמו היה מרקו סאריקסן, משבדיה, עם מפרצים קרחות ובלי קעקועים, היית מסכים איתי בזה הרגע.
הפרופיל התקשורתי הכל כך גבוה שלו, ההתעסקות בו ובמי שהוא, הרכילות (כן, גם זה) הופכים אותו אוטומטית למורם מעם (עם שחקני הכדורגל), בסטייט אוף מיינד - ניימאר הוא השלישי למסי ורונאלדו, ואוי למי שחלילה ישווה אותו לאחד השחקנים הטובים, אך עם זאת הפשוטים והרגילים, טעות בידך ידידי.
העתיד יוכיח זאת, ובעיקר ההיסטוריה.
זה בא לידי ביטוי “רק” בנגיעה הראשונה בכדור, בדריבל, בצעד הראשון המדהים, במהירות, בטכניקה העילאית, בראיית המשחק, בסיומת המדהימה.
כל מה שאמרת פה אני יכול להגיד על בייל, רובן, ריברי, הזאר וכו’.
אולי לניימאר יש דריבל איכותי יותר (בדגש על אולי) כנגזרת ממקום הולדתו.
שוב, אחזור ואדגיש, מלבד הפרופיל התקשורתי וההייפ הבאמת מטורף סביבו, סלח לי ידידי, איני רואה דבר יוצא דופן בינו לבין גדולי הווינגרים של ימינו.
שחקן על. וזהו. כמו כולם, עם מינוסים גדולים בהרבה מרובם. (הפציעות שוות ערך לרובן את בייל)
לא…אתה יוכל להגיד חלק מהדברים על השחקנים שציינת, לניימאר יש את כל החבילה וברמה גבוה מהנ"ל.
רק בייל בשיאו בלבל של ניימאר.
בכל מקרה רובן וריברי בכלל לא ברמה של השחקנים האחרים שהוצגו כאן.
ניימאר
בייל בשיאו
הזאר
רובן ורברי
ניימאר עשה בחירות לא נכונות בקריירה, הגיע לברצלונה כדי לחסות בצילו של מסי ואז כשעזב הוא עזב דווקא לפ.ס.ז’ ועכשיו מתכנן לחזור שוב לצילו של מסי, וכמובן שגם הפציעות בשנתיים האחרונות לא כ"כ מטיבות איתו.
אומנות הויכוח… gotta love it.
מה עם המשחקים נגד ריאל מדריד? או נגד אריות אירופה? או ששכחנו את זה והחלטנו שניימאר נולד בפאריז?
עזוב איכויות שיכולות להתפס כסובייקטיביות, זה בא לידי ביטוי במספרים וסטטיסטיקה. ניימאר גרם לכל אירופה לרדוף אחריו עוד בגיל 17(וסיפק את הסחורה ומימש את הפוטנציאל), שאר השחקנים שציינת עוד לא הכרת את שמם בגיל הזה, אבל היי מה שכל אנשי המקצוע הנחשבים ביותר יודעים הוא כלום לעומת מה שאתה רואה בעיניים.
חצי פורום פה מתלונן על זה שהאזרד לבדו הוא לא שובר שווין ולא מספיק כדי להוביל את ההתקפה את ריאל אז אתה הולך ומשווה אותו לשחקן שהוא בבירור שובר שיוון בכל מקום ששיחק?
בייל בשיאו (לדעתי) שחקן מגוון יותר מניימאר אך פחות יעיל ופחות מותאם לשיטות משחק שונות.
על רובן, שחבריך לפורום פה לא הצליחו לסגור על החלטה אם היה טוב יותר מבייל או לא (כולל פציעות ולאו דווקא בשיא) אין מה לדבר בכלל. (למרות שבבאיירן אני, ורב האוהדים שאני מכיר נותנים את הקרדיט לריברי בכלל).
לא רוצה להתעכב על סמנטיקה…(אבל אני אתעכב חח)
ה"חלוץ המושלם" לא קיים (אם רונאלדו השמן לא היה נפצע…((ומשמין )))
ככה שחלוץ הוא בהכרח מושלם לשיטה מסויימת (לפעמים לכמה).
הושמעו פה מספר טענות נגד ניימאר ואני יכול להבין את הצד השני… מה שלא ברור לי כל כך וזה היה השאלה המרכזית שלי הוא שהתלונה הגדולה על ניימאר זה חוסר המקצועיות שלו וההתעסקות הבלתי פוסקת בדברים שאינם קשורים לכדורגל, במה שונה בכך פוגבה שאתם כל כך רוצים אותו? הרי לו יש גם ‘‘פלוס’’ שהוא רב עם שאר השחקנים, למה על פוגבה אתם סומכים ועל ניימאר לא? ניימאר ויסכימו על זה כולם מוכשר בהרבה יותר והוא ה’שובר שוויון’ האמיתי, אם אתם מעדיפים את היציב על המוכשר אז למה לא אריקסן? (ובמחיר של פוגבה אפשר יהיה להכניס גם את ואן דה ביק).
אמנם היתרונות של פוגבה הן שהוא צרפתי ופציע פחות מאידך ודאי שהוא לא שובר שוויון, אז למה הוא כן שווה את ההימור?
אני חושב שההשוואה בין התועלות/חסרונות של ניימאר מול פוגבה היא באמת מאוד קשה בגלל מספר מאפיינים דומים אבל עדיין פחות רלוונטית כי מדובר בתפקידים שונים על המגרש…
אם נניח בצד את ההתעסקות בדברים שלא על המגרש מתוך הנחה ששניהם לא צדיקים אז נשאר עם האספקט המקצועי…
כן ניימאר “טאלנט” יותר גדול לגבי שובר שוויון אני פחות מסכים לאור העובדה שניימאר עד כה לא סחב קבוצה עליו כמו ששחקנים שוברי שוויון עשו בעבר ובהווה כך שלדעתי אין הבדל בינו לבין פוגבה מהבחינה הזו, שניהם שדרוג כל אחד בגזרתו אבל לא מנהיגים או “שוברי שוויון”… למרות שלא מן הנמנע שיהפכו לכאלה עם זמן והכוונה, ופה ההבדל העיקרי בהסתכלות של זידאן עליהם אני חושב, פרט לעובדה שיש את צורכי הקבוצה שכרגע זקוקה לקשר יותר מעוד שחקן כנף, טוב ככל שיהיה
ניימאר ישדרג את ההתקפה אבל במחיר של קרקס תקשורתי ופציעות ולא מן הנמנע שיהיה פיצוץ בינו לבין זידאן/המועדון אין לצדדים מספיק סנטימנטים אחד לשני וזה מעבר של נוחות ולא צורך/רצון
מצד שני לפוגבה יש את חיבתו של זידאן, הקונקשן הצרפתי (שמתחזק בשורותינו) גם יעזור + העובדה שפחות סביר שהוא יעשה שטויות אם הקבוצה תתפקד כמו שצריך (ולא תישען עליו) ואז נראה את פוגבה של צרפת ולא מנצ’סטר…
הסתייגות: אני מודע שזה ספקולטיבי ברמות… אבל לטעמי זה תרחיש יותר סביר מאשר ניימאר בלבן וגם עדיף
כי זידאן מת שהוא יבוא,ואם מאמן מתעקש כל כך על שחקן,זה בדרך כלל אומר שיש לו תוכניות מאוד ספציפיות לגביו.
אני אישית בעד אריקסן+ואן דה ביק,אבל זידאן חזר כדי לשלוט בסגל וצריך לתת לו את זה.
כן, כי ממש קשה להכין לקט בעיטות, אני יכול באותה מידה להכין לקט של מסירות של כריסטיאנו ליד הרחבה. קליפים ביוטיוב הם לא אינדקציה לשום דבר.
בכמה דברים טוב מודריץ’? בעיני תכונה בולטת אצל שחקן היא תכונה שהוא למעלה מסביר בה. יכולת המסירה בולטת אצל ראמוס, זה לא אומר שהוא צ’אבי החדש. לעומת זאת אתה רשמת בהקשר ישיר אלי “מדברים פה על מודריץ’ כאילו זה גאגו עם זריקת הרדמה שדאג לעשות ג’וגינג בעשור הקודם כאן”, כשבכל ההודעה שלי לא כתבתי מילה אחת שמזלזלת בו או ביכולות שלו.
אתה מוזמן לרשום עם מה אתה לא מסכים,כי בסופו של דבר התייחסת כאן בעיקר לפן האישי ופחות לתוכן. אגב,אני מצטער אם “הלהבתי” את האווירה,בדיעבד ברור לי שהניסוח שלי היה קצת תקיף, זו לא הייתה הכוונה.
.
.
.
באותן שתי העונות ניימאר היה לפרקים הצלע החשובה במשלוש, ביניהם אחד המשחקים הגדולים בהיסטורית בארסה וליגת האלופות. אני יכול להבין את הטענה שניימאר כבר כמה שנים לא ממש תחרותי, אבל בשיא הוא אחד הגדולים בעולם ואם לא רונאלדו ומסי אני מאמין שהוא היה נחשב לשחקן ענקי בקנה מידה היסטורי. יש לו פשוט הכל בסט הכלים.
לפי אתרי חדשות רבים, יונייטד מציעים איזה 75 מיליון ליש"ט על סאביץ’… לאציו דורשים 90
כנראה שפוגבה בצעדי ענק אלינו מתקרב
לא מציעים, מכינים הצעה. אנחנו יש לנו זמן. דבר איתי ב-2025 אולי ההצעה תהיה מוכנה.
סיכוי טוב שיש קשר, אך סאביץ ופוגבה לא על אותה עמדה, גם לשחק אחד לצד השני ישרת את יונייטד.