דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אני נזהר מלצפות איך התקפה שכוללת שחקנים חדשים תראה עד רמת הבורג. זה קצת מוקדם, הם עוד לא התחילו לשחק כדורגל ביחד. הרי אם יוביץ׳ נראה מעולה או נראה כמו חלוץ ליגה ספרדית בינוני - זה משנה את כל התמונה

להתקפה מתפרצת יוצאים בד"כ אחרי שחוטפים את הכדור מהיריבה ו/או שוברים לחץ גבוה של הקבוצה היריבה ואז הם נחשפים מאחורה, אז אני לא מבין איך אפשר לטעון שמודריץ’ לא מתאים למשחק של התקפות מתפרצות ושואסקס עדיף עליו בקטע הזה…אם אני רוצה לשחק התקפות מתפרצות מודריץ’ הוא השם הראשון שנרשם על הלוח.

לפי מה שהם אומרים מבחינה כלכלית בריאל לא פוסלים קנייה של ניימאר + פוגבה.

כל הרכישות קרו לפני הראשון ליולי אי לכך לא נספרות בשנה הנוכחית.
כל המכירות קרו אחרי הראשון ליולי לפי הכתבה ( למעט נראה לי קובצ’יץ) מה שעשוי לאזן
זה בלי מבצעי המכירה של לוקאס (?), חאמס, בייל ושות’.

תכלס אני בדעה ששווה לחכות שנה לאמבאפה אם וכאשר מאשר להביא את ניימאר אם אפשר.
אבל באותה מידה “מפחידה” אותי המחשבה של לראות רביעייה קטלנית בברצלונה, לא אופתע אם פרז ינצל את הבלגן ביחסים בין ברסה לפריז.

מה דעתכם?

אם זה מקטין את הסיכוי של אמבפה להגיע, אפילו בקצת - עדיף לוותר לדעתי.

אחרי כל הפלירטוטים עם ברצלונה ניימאר יגיע אלינו? נראה לי לא סביר. מרגישים שניימאר רוצה את ברצלונה.

מה גם שלפי הדיווחים זידאן לא כ"כ מעוניין בו.

כן, רק שיש שבע מקומות על הספסל, לא 11. אחד מאסנסיו ואיסקו ישב ביציע כל משחק? מה לגבי מגנים? אודרי ומנדי\מרסלו יהיו על הספסל? כי אם כן, יש מקום אחד פחות. שלא לדבר על שחקנים כמו לוקאס ומריאנו שבמקרה הטוב ישבו עליו בגביע.

הם כבר לא ילדים, איסקו בן 27 למען השם. אי אפשר להוציא אותם מהסגל כל משחק.

טיטי, התייחסת רק לחלק שנראה לך חשוב. הרי רשמתי שמודריץ’ לא מהיר או ישיר במשחק שלו כמו לוקאס, איך אתה מצפה שהוא יגיע מהקו של החצי לרחבה של היריבה לפני שההגנה תגיע? יש הבדל בין שחקן שמוציא מתפרצת לשחקן שמוביל אותה.

מודריץ’ סופר אינטלינגט ויש לו משחק לחץ מצוין אבל הוא לא יכול להוביל התקפה מתפרצת, וכשבהרכב לידו גם נגיד יוביץ’ ובנזמה נשארים מעט מאוד שחקנים שיכולים להשאיר את ההגנה מאחורה. זה הכל.

כדורגל זו לא תחרות ריצה, התקופה הכי טובה שלנו מבחינת מתפרצות הייתה עם סמי חדירה אלונסו האיטיים להחריד ואוזיל הסתם איטי, בהרכב. גם ארבלואה והקציצה מקדימה כמובן היו שם.
תנועה ללא כדור ובעיקר דיוק (היי לוקאס לא אתה) הם יותר קריטים מעוד קמ"ש אחד או שניים לשחקן גם כשמדובר במתפרצות.
מדברים פה על מודריץ’ כאילו זה גאגו עם זריקת הרדמה שדאג לעשות ג’וגינג בעשור הקודם כאן. השחקן ממש לא מזמן הניף את התואר האישי הכי נחשב בעולם הכדורגל, מאחל לחצי מהסגל שלנו את החתוליות שלו ובטח את הקבלת החלטות והדיוק שלו. גם במהירות הוא אחלה לגמרי ושחקן מאוד דינמי.

בשורה התחתונה, כמובן שמהירות היא חשובה בקבוצת כדורגל, אבל לא צריך לזרוק את כל המהירים למגרש כדי לשחק על זה. שחקנים כמו וינסיוס והזארד יכולים להוות שלד מעולה לסגנון הזה.

הקציצה הוא אולי החלוץ המושלם למשחק מתפרצות, תנועה מאוד חכמה, שליטה מצויינת בכדור ומסירות עומק מתוזמנות.
הרבה מאוד מהתפרצות אז התחילו מפעולות מאוד חכמות של בנזמה.

החלוץ המושלם הוא לא לשום סגנון.
אבל כן יש לו איכויות בכלל ובהיבט הזה בפרט, על זה אין ספק מבחינתי.

במועדון רוצים לקנות את פוגבה וניימאר? מושלם. אחד יהרוס את המועדון על המגרש והשני מחוץ למגרש.

בדיוק התדיינתי על כך, יש רבים שרוצים את פוגבה אצלינו אך מצד שני יש כמעט קונצנזוס נגד ניימאר, מישהו יוכל להסביר לי במה הם שונים כל כך שהראשון כן והשני לא? ניימאר אמנם פציע יותר אך הרבה הרבה יותר מוכשר.
אני רוצה את שניהם, זה יזניק אותנו קדימה בכמה רמות.

אתה לא רציני, לקבוצה הזו היה את כריסטיאנו ודי מריה בקווים, ואוזיל הסתם איטי כשהיה בזון(כלומר, בעונה הזו) הוא אחד השחקנים היותר אינטליגנטים בכדורגל.

אתם ממשיכים להתעקש שמודריץ’ יכול להוביל מתפרצת, וזה שהוא יכול לא אומר שהוא טוב בזה. מדובר באחד השחקנים הפחות ישירים בסגל שמפחד מבעיטות ומרחבת היריב אפילו יותר מאוזיל.

מעבר לזה, אתה ממש מכניס לי דברים למקלדת. לא רשמתי בשום שלב דבר רע על מודריץ’, בטח שלא דימיתי אותו בתכונות לשחקן מוגבל כזה או אחר. אם אתה חושב שמהירות היא מהתכונות הבולטות של מודריץ’ שיבושים לך, ככה או ככה הוא ממש לא ישיר במשחק שלו.

אני רק יכול לאחל לו בהצלחה להוציא מתפרצת כשלצדו בנזמה, יוביץ’ וקאסמירו.

לא רק שזה לא מה שרשמתי, זה בכלל לא הנושא.

טענתי שמערך עשיר קשרים כמו 442 יהלום, בו השחקני התקפה היחידים הם החלוצים והקשר מאחוריהם, לא מתאים ליציאה למתפרצות, כדוגמה להשפעת המערך על השיטה. חלוץ “רחבתי” כמו יוביץ לא מתאים לסגנון הזה, שחקן מהיר וישיר כמו ויניסיוס כן. זה הכל

רוצה להגזים עוד? מוזמן לקפוץ רגע ליוטיוב לרענן את הזכרון.

מצחיק, אתה טוען שאני מכניס לך “דברים למקלדת” ומיד אחר כך טוען שאני חושב שמהירות היא מהתכונות הבולטות של מודריץ’ כשבפירוש רשמתי “במהירות הוא אחלה לגמרי”. יש פתגמים על דברים כאלה.
גם עם שאר ההודעה שלך לא מסכים אבל נדלג.

ההתנהגות של ניימאר נתפסת כחשוכת מרפא בעוד של הצרפתי לא.
מניח גם שהעבר בקטלוניה לא מועיל במיוחד.
אני כמובן בעד שיגיע, גם אם זה אומר לצפות לאכזבה גדולה בשלב מסוים.

ניימאר כנראה ולא יגיע, אם יגיע אנחנו מועמדים פיבוריטים לאליפות, לא יודע אם יש קונצנזוס נגדו או לא, מבחינתי אני מקבל אותו בזרועות פתוחות, בברצלונה הוא יהיה כינור שני למסי ויהרוס לאלבה את העונה בריאל הוא יהיה השחקן המוביל וישלים צמד מדהים יחד עם הזאר.

מעדיף ניימאר ביד מאמבפה על העץ.

ניימאר היה וניימאר ישאר. הוא לא הולך להפסיק לטוס למסיבות יומולדת של אחותו, הוא לא הולך להפסיק ליפול ולעשות תיאטרון מכל חצי נגיעה, הוא לא הולך להפסיק להיפצע (כבר עם מספר מכובד של פציעות רציניות) ואבא שלו לא הולך להפסיק לשחוט קבוצות.

רק תרחיקו אותו מויניסיוס ורודריגו.

התכוונת “מעדיף ניימאר ביציע או בברזיל מאמבפה על העץ” ?

נירו רוצה את ניימאר בקבוצה שלו? הלכתי לחפש חזירים בשמיים.

לא רוצה אותו במיוחד, אבל אם האלטרנטיבה היא רק לחכות לאמבפה השונא סיכון שלי משתלט עלי.

לא רוצה את ניימאר בריאל, מצד שני לא רוצה אותו גם בבארסה.
מעדיף שימשיך להירקב בפריז ולעשות בעיות בכולם, יש לי חשש שאם יחזור לבארסה הראש יסתדר וההתקפה של בארסה תהיה בלתי ניתנת לעצירה.
מצד שני, לא מת על הרעיון של ניימאר בריאל, מעדיף לחכות שנה אם יש אפשרות אמיתית להביא את אמבפה.