פול אינס אומר שליברפול צריכה להחתים את בייל, וקלופ עונה:
הוא שחקן ריאל מדריד. אם יעזוב יהיה מאד יקר ועם משכורת גבוהה. איננו יכולים לפתור בעיות של מועדונים אחרים.
‘Bale is a Real Madrid player, if he leaves he will be outstandingly expensive, with big wages. We cannot solve the problems of other clubs. ‘He’s an outstanding player, I like him a lot. He won the Champions League final [in 2018 against Liverpool] pretty much alone when he came off the bench. ‘But it’s not just about him. You have to create a team. A team is not a collection of individuals, we are not going for these single players and hoping they will solve the future for us.’
אני מאוד אשמח שחמאס יישאר,אבל מה הקשר בינו לבין אסנסיו? לחמאס אסור להתקרב לאגף,יותר איטי אפילו מאיסקו.
אני מאמין שהוא יהיה מחליף של קרוס ומודריץ,אלא אם כן זידאן יחליט להוריד מהאגו ולשלב אותו במערך יהלום שיעשה טוב לכולם.
קשה להעריך לאיזה כיוון יתפתח טקפוסה קובו. אבל אם יצליח לממש אפילו חלק מהפוטנציאל שלו אנחנו נראה שחקן שהוא סוג של הכלאה של חאמס ואיסקו. ראיית המשחק והחדות של הקולומביאני עם הטכניקה והדריבל של הספרדי.
מדברים הרבה על הכישרון והטכניקה הרצינית של היפני, אבל כרגע הנשק החזק ביותר שלו הוא יכולתו לייצר מצבים. ניתן היה לראות זאת במשחקים שלו מול צ’ילה ואקוואדור. הוא יצר המון מצבים. גם מול באיירן. היו לו שניים שלושה מהלכים טכניים יפים, אבל ברמה התכליתית המסירה לויניסיוס הייתה הפעולה המשמעותית שלו.
הוא כמובן עוד צריך להתפתח הרבה, אך סיכוי לא רע שתרומה מן הסוג הזה אנו יכולים לראות כבר בקרוב.
מעניין מה יהיה עמו.
שתי עסקאות נהדרות. אני תולה המון ציפיות בואייחו, בכל פעם שהוא משחק הוא מצוין ומפתיע בכל פעם מחדש. הוא מהיר עיקש ואינטליגנט. דקות משחק, בטח בליגה האנגלית, לא יזיקו לו. רק שלא יפצע כמו שקורה לו לעיתים.
סבאיוס שחקן שאני אישית לא מאמין בו, אבל אולי כל מה שהוא צריך זה מישהו שיאמין בו ויתן לו את המפתחות להרכב, ואז יהיה לו יותר ביטחון ללכת קדימה ולקחת על עצמו מאשר לעשות פעולות סביב עצמו. בכל מקרה, יהיה אפשר למכור אותו שנה הבאה אם לא יוכיח עצמו ואם כן יוכיח את עצמו, נוכל להינות ממנו.
אני לא מבין מה העניין להשאיל שחקנים בגרושים. אנחנו צריכים כסף, והרבה (בלי קשר לפוגבה) וזה לא שהשכר שלו כבד, מה גם שהעמדה מצד שני לא ממש-ממש עמוסה והוא לא היה להוט לעזוב. לטעמי זה מהלך מוטעה אבל הלוואי שיישחק 40 משחקים בעונה. ואני כותב את זה על אף שלדעתי הוא ספרדי ממוצע עם שליטה טובה בכדור. אמנם חזק פיזית ונמרץ אבל לא התרשמתי יותר מדי (למרות הגולאסו נגד סלטה).
חסוס ואייחו רשם 19 משחקים בשנתיים, הגארת’ בייל של הבלמים מה שנקרא, ילד מוכשר מחרסינה.
לגבי בייל אגב לפי AS שסיפרו את “כל האמת” על סין - הבלון יתפוצץ. הציעו לו חוזה רק לשנתיים, עם שכר בגובה 17 מיליון יורו ומעבר לכך הם יכולים לשלם לריאל מדריד רק 22 מיליון יורו דמי העברה. הצעה לא משתלמת כלכלית ובטח שלא מפתה.
אני לא חושב שהמטרה בהשאלה של סבאיוס היא לחסוך את שכרו או להרוויח גרושים. המטרה היא לתת לו פלטפורמה כדי להראות ולראות מה הוא שווה, ועל סמך זה לקבל החלטה מושכלת לגבי עתידו. ארסנל קבוצה סבירה בה הוא אמור לשחק יותר דקות מאשר שיחק אצלנו, וכמו כן היא משחקת בליגה חזקה. כך שזו פלטפורמה טובה עבור ריאל לבחון אותו.
בנוסף, ההשאלה טובה גם עבורו. הוא לא הצליח לתפוס את העין בפירורים שקיבל אצלנו (וזה בסדר גמור; הוא לא הראשון ולא האחרון), והוא לא צפוי לקבל יותר דקות בעונה הקרובה. לכן, הוא צריך למצוא קבוצה בה הוא ישחק יותר דקות ובאופן תדיר יותר מאשר אצלנו. כך תהיה לו הזדמנות להראות את היכולות שלו, להתפתח, לצבור ניסיון ובאמצעות אלו הוא יוכל למצוא את עצמו בקבוצה גדולה (ריאל מדריד או אחרת).
לא יודע כמה ההשתלבות שלו תהיה חלקה בכנף ימין, גם ככה כנף שמאל בריאל שופעת בשחקנים…
מצד שני למעט אמבפה מי כבר יכול להגיע לכנף ימין ולהשאיר אימפקט אמיתי?
אני עדיין מחכה למהפכה שהבטיחו לנו. הזאר זה טוב ויפה אבל כרגע נראה שהוא הרכש היחיד שנכנס להרכב.
מנדי ומיליטאו החתמות מצוינות אבל אני לא רואה את זידאן מספסל את מרסלו וראמוס. יוביץ’ חלוץ צעיר, מבטיח ורעב אבל אין סיכוי שזידאן יספסל את בנזמה עבורו. עם כל הכבוד לחיזוק הסגל, אם אנחנו נכנסים לעונה הזאת רק עם שינוי אחד או שניים בהרכב אז לא עשינו הרבה. במידה ופוגבה מגיע אחד משלישיית הקישור השבלונית שלנו יצטרך לרדת לספסל וטוב שככה. רק שלא נראה שהוא יגיע.
הבנייה של הקבוצה לעונה הקרובה לוקה בחסר. שמים את ואלוורדה בתור גיבוי לקאסמירו למרות שזאת לא העמדה הטבעית שלו. זידאן נהג לשחק עם קרוס קשר אחורי לפעמים ונראה שהוא מתכוון להמשיך עם זה. אף אחד במועדון לא חושב על מחליף ליורנטה. הזוי. בלי עוד קשר אחורי בסגל העונה הזאת היא התרסקות ידועה מראש. איבדנו הרבה אנרגטיות בקישור עם העזיבות של יורנטה וסבאיוס. כנראה שנמשיך לראות קבוצות מגיעות לברנבאו ועושות משולשים סביב הקישור העייף שלנו.
כנף ימין של ההתקפה זאת גם חוליה בעייתית כרגע. אסנסיו שאיכזב בעונה שעברה יחמיץ את כל העונה הבאה. בייל היחידי שיכול לנפק שערים מהעמדה הזאת. רק שנמאס לזידאן וגם לנו לצפות לדברים טובים מבייל. אני מקווה לראות את אחד הצעירים - ויניסיוס, רודריגו, ברהים או קובו מקבל את המושכות. אספנו הרבה שחקנים מוכשרים, הגיע הזמן לנסות אותם.
ההרכב המסתמן שלנו גם לא מסוגל לספק יותר מידי שערים. בנזמה צריך חמישה מצבים בשביל לכבוש שער אחד. יוביץ’ בספסל ואין שערים מהקישור. הזאר לא יכול ולא אמור לתת מספרים של רונאלדו. לוקאס וויניסיוס לא יודעים לבעוט. לפחות הברזילאי צעיר ויכול להשתפר, הוא גם כבש בצרורות בגילאי נוער אז לא הכל אבוד. לוקאס כבר לא ישתפר בתחום הזה. בייל בדרך החוצה.
באופן אירוני מי שמונע מהפכה נדרשת בהרכב זה זידאן. עם הזאר, יוביץ’, מנדי ומיליטאו יש מספיק כישרון להכניס להרכב ולרענן את השורות. רק שיש לנו מאמן שמאוד נאמן לשחקנים הותיקים שלו. למעט הזאר השאר כנראה יחממו את הספסל. אם פוגבה יגיע הוא כמובן ייכנס להרכב. אם יגיעו דווקא ואן דה ביק או אריקסן אז בכלל לא בטוח שהם ידחקו מההרכב את קרוס. אני גם לא רואה את ויניסיוס/רודריגו/ברהים/קובו מועדפים על פני לוקאס באגף מבחינת זידאן. בטח גם איסקו האיטי יועדף שם על פניהם.
מה שצריך מבחינתי כדי לסגור את הסגל - קשר אחורי גיבוי לקאסמירו וקשר אמצע יצירתי. לא הייתי מביא מישהו לאגף ימין כי יש לנו מספיק שחקני אגף בסגל שמגיעה להם הזדמנות. שני שחקני קישור ותקווה שזידאן יהיה הוגן בבחירת ההרכב, זה כל מה שאני מבקש לעונה הקרובה.
בינואר 2007 קאפלו מחק את בקהאם וזרק אותו ליציע כי הוא העז לחתום באמצע העונה בלוס אנג’לס גלאקסי. קאפלו, מאמן עם טונות של אגו, שינה כיוון ואף הודה: “טעיתי!”, החזיר את בקס והוא היה שחקן חשוב בדרך לזכייה באליפות.
ולמה אני אומר את זה? כי כרגע זידאן משלב בין עצימת עיניים לגבי הבעיות שלנו וגם הולך עד הסוף עם העקשנות. אין סיבה לעשות חיים קלים לאתלטיקו כשמדובר במשא ומתן, 40 מיליון יורו - לא מציאה בהתחשב בשוק של היום, ומעבר לכך - חאמס יכול להיות האופצייה הכי טובה כרגע בצד ימין, הוא מנייה בטוחה למספרים ותרם הרבה גם בעונה האחרונה שלו, כשחקן ספסל - 11 שערים ו-12 בישולים ב-1800 ומשהו דקות (גם אם נוריד את גביע המלך לדוגמא, המספרים מעולים).
היו חייבים לבדוק עם חאמס, לשוחח איתו או משהו כזה, לא חושב שיש לו דרישות במעמדו כרגע לקבל את חולצת ההרכב. אני לא אחד מהכותבים במארקה אבל היה נוח ‘לדלג’ עליו וזידאן מאכזב. אנחנו יוצאים למלחמה עם קראק אחד גדול כמו הזאר, שחקן שרשם עונה איומה כמו לוקאס ואסקס ובגדול עוד שני ילדים, שאחד מהם פוטנציאל ענק אבל יצטרך לשחק באגף ההפוך ממנו הורגל. חבל.
שחקן שמקלל את המאמן מול איצטדיון שלם פלוס כמה מיליונים שצופים בו בשידור חי בטלוויזיה, אין לו מקום תחת אותו מאמן.
עכשיו, אם הוא יכול לתרום לנו מקצועית או לא זה כבר נושא אחר. כולם מודעים ליכולות שלו וגם למגבלות שלו. כל אחד חופשי לדעתו.
דעתי היא שהוא שחקן מוגבל בהתקפות מעבר, ואיכותי בסגנונות משחק שאינם דורשים מהירות. לא בהכרח מתאים לתלכיד המתגבש בינתיים. הייתי שמח לקלוט אותו כשחקן משלים ולא יותר אם היה מסתדר עם זידאן.
נקודה למחשבה: הדעה הרווחת היתה שפלורנטינו קובע מה קורה בחלון העברות, בעוד למאמן אין מילה ממש. רבים מאוהדי ריאל לא אהבו זאת, וחשבו שהסמכות צריכה להיות בידי המאמן. כעת, הסמכות בידי המאמן, וגם במצב זה יש טענות לאוהדים. כמובן שזה לגיטמי לא להסכים עם המאמן בהכל, אבל אולי אחרי הכל פלורנטינו לא כזה גרוע. חאמס ובייל חביבים עליו.
אני מודע לטענה לפיה עדיף שהמאמן יבחר את הסגל כי הוא זה שמרכיב אותו על המגרש. אפשר גם לחשוב על טענת נגד שאומרת שעדיף למאמן לקבל מהשמיים שחקנים טובים - שאם הוא היה אחראי על הרכש לא בהכרח היו לרשותו - ובהינתן שהם חלק מהסגל למקסם את ההרכב. בכל מקרה, סתם משעשע לראות שיהיו טענות בכל סיטאוציה.
במארקה בטוחים: גארת’ בייל בדרך לסין, יחתום על חוזה לשלוש עונות בתמורה ל-22 מיליון יורו לשנה. יש עוד מספר פרטים קטנים “לא משמעותיים” לסגור אך זה עשוי לקרות עוד השבת. ג’יאנגסו סונינג היא אחת הקבוצות העמידות ביותר בסין והיא בשליטתה של אינטר (70%). לא צוין סכום ההעברה אך נראה שמדובר בגרושים. גם ב-AS אגב מחזקים את הדיווח ונכתב שסוכנו של בייל בדיאלוג מולם אם כי המועדון טרם אישר את העסקה. בקרוב מול ערן זהבי?
ועוד משהו, אין ספק שמעניין הלילה: מגיש תוכנית הטלוויזיה הידועה El Chiringuito טוען שחאמס רודריגס יישאר בריאל מדריד שהחליטה לא למכור אותו לאור הפציעה של מרקו אסנסיו. פרסם על כך בטוויטר. (כן הוזכר שם עניין היחסים המתוחים עם זידאן, אם זה נכון הם אמורים לשוחח).