אני מתקשה להאמין שהידיעה על חאמס נכונה. רק אתמול במסיבת העיתונאים זידאן נשאל על ההתבטאות של מנכל אתלטיקו על חאמס וזה מה שהוא ענה.
“That is club business, it is their issue, not mine”.
הוא לא נשמע נלהב במיוחד. מאמן שהיה רוצה להשאיר את חאמס אצלו היה עונה אחרת.
לדעתי מקור הידיעה על חאמס הוא לא מהמועדון אלא מהסוכן שלו מנדש. כנראה נמאס לו מהסחבת והוא רוצה להלחיץ את ריאל למכור אותו כבר. הוא יודע שריאל לא תרצה להיתקע איתו אז היא תצטרך להתגמש.
במצב הנוכחי חאמס היה יכול לעזור לנו מאוד, אבל רק אם יתופקד מאחורי החלוץ במערך 4-2-3-1. לשים את חאמס באגף זה בעייתי כי הוא איטי מידי. מאחורי החלוץ הוא יכול בשקט לתת עונה של מעל עשרה שערים ועשרה בישולים. הוא שחקן של מספרים.
הוא תמיד שיחק טוב ב442, אם יש באגף השני שחקן מהיר וקרוס לא משחק זו לא כזו בעיה.מודריץ עדיין מספיק אנרגטי כדי לחפות לפחות על שחקן אחד.
באגף ב433, כמו שאמרת, זה נראה לי קצת יותר מדי.
בכל מקרה בהתחשב בזה שאתלטיקו הם הקבוצה היחידה שמוכנה לשלם וגם זה גרושים, אני חושב שזה המהלך האידיאלי. בשנה הבאה יהיו קבוצות אחרות בשוק לשחקן כמוהו ולא יהיה ברור שאני מתים להפטר ממנו, כמו השנה. הוא שווה בקלות 60+ (ויותר לאתלטיקו) בשוק של היום.
עכשיו נשאר להעיף את לוקאס ומריאנו , לסגור את פוגבה ושטייגר יעבור לסין, ויש לנו חלון מאוד סולידי.
טוב מכיוון שפנטזיות זה כל מה שנשאר לנו מהקבוצה הזאת אז ככה אני הייתי מתכנן את הקבוצה הקיץ. ניסיתי להיות כמה שיותר ריאלי. הכי קל לרשום אמבפה אבל אין סיכוי שזה יקרה העונה.
דבר ראשון שינוי מערך ל-4-2-3-1. נמאס כבר מ-4-3-3 שבלוני עם שלישיית קישור אפורה.
מיליטאו שיחק בפורטו לא מעט בתור מגן ימני והיה מצוין הגנתית והתקפית. עם היכולת של קרבחאל כדאי שיירד לספסל. אודריוסולה למלם, לא ברור למה הוציאו 30 מיליון עליו כשיש את אשרף בהמתנה. מנדי מגן מחויב הגנתית, שחקן סופר מהיר שעולה להתקפה ודואג גם לחזור… רגילון גיבוי טוב וצריך לרענן את הקבוצה אז מרסלו משלם את המחיר עם כל האהבה אליו.
מגנים מחויבים הגנתית ושני קשרים דפנסיביים יאפשרו לנו לשחק עם 4 שחקני התקפה, מהלך שישפר את היצירתיות שלנו. שלישיית קישור התקפית של הזאר, חאמס ורודריגו/ויני תהיה מספיק יצירתית כדי להכין מצבים לחלוץ שרק צריך לדעת לנצל מצבים. למשחקים יותר קשים אפשר לשלב את מודריץ’.
הבעיה הגדולה היא עמדת החלוץ. בנזמה לא מספיק טוב ויוביץ’ בא אחרי עונה טובה אחת. אין בשוק מציאות גדולות. החלוץ היחיד שאפשר היה להביא חוץ מיוביץ’ זה איקרדי שאינטר רוצה להיפטר ממנו. הייתי מהמר על יוביץ’ עד שנוכל להנחית פה את אמבפה.
העמדה מתחת לחלוץ. אפשר לשים שם את הזאר ואז ויניסיוס פותח באגף שמאל. אפשר להחזיר את חאמס שהפוטנציאל שלו הוא וורלד קלאס. אפשר להביא את ואן דה ביק שאין לי מושג מה באמת נקבל ממנו. יש את אריקסן. ואפשר לשים 180 מיליון על פוגבה, שזה נראה לי יותר פנטזיה של יונייטד מאשר שלנו… חאמס הכי מלהיב אותי לעמדה הזאת אבל לא הייתי מתלונן אם היו מנחיתים פה מישהו משאר המועמדים.
ההרכב הזה כנראה לא מספיק טוב לקחת אליפות. הוא מספיק טוב כדי להתחרות, ולא להתבזות כל פעם מחדש. במצב הנוכחי שלנו הייתי לוקח את זה בשתי ידיים. כמובן שצריך מאמן שיידע להעמיד את השחקנים נכון ולטפח צעירים. פוצ’טינו היה יכול להיות מושלם עבורנו לתקופה הנוכחית. זידאן האופציה הכי פחות טובה כרגע.
עסקת העברתו של גארת’ בייל לסין פוצצה (מארקה, BBC ומירור) ויש גרסאות סותרות: באנגליה נכתב כי המועדון טירפד את ההעברה בשל הצעה כספית נמוכה, בעוד לפי המארקה אלה היו בני משפחתו (התכנון היה שבייל יתגורר לבדו) שרוצים לחיות באירופה. בכל מקרה, הדד ליין - עד יום רביעי אז החלון בסין יסגר. בינתיים ג’ונתן ברנט סוכנו, כרגיל: “זידאן לא אהב אותו. מעולם לא היו ביניהם יחסים תקינים”.
אם היתה לך אופציה לקבל 30 מיליון יורו בשנתיים בשביל לשבת ביציע הכבוד של ריאל מדריד ולראות את כל המשחקים, היית לוקח?
יש לו לייף סטייל יקר, הוא צריך לממן אותו איכשהו, לא נראה לי שהוא מסוגל לעשות משהו מעבר לכדורגל
אז מסתמן שחאמס באמת נשאר איתנו.
לא יודע אם בגלל פתיחת העונה הלא נעימה שעוברת עלינו, הרצון לחידוש, הפציעה של אסנסיו אבל לא האמנתי שאשמח מחזרתו של חאמס אלינו לקבוצה. במצב הנוכחי נראה שכל רענון של שחקן מוכח שיודע להכניס כדורים לרשת נראה מבורך.
צריך לזכור- חאמס מגיע אחרי עונה לא טובה בבאיירן, אומנם היו לו כמה משחקים טובים והברקות אבל אני לא בטוח אם זה אותו שחקן שהיה פה ב-2014. ואני די בטוח שאם לא היו קוראים לו חאמס רודריגז והוא היה מגיע בתור רכש, לא כל כך היינו מבינים מה ההגיון מאחורי המהלך הזה.
יש לי הרגשה שאם היו קבוצות שרוצות לקנות אותו היו משחררים, אבל בסיטואציה הנוכחית אני חושב שזאת מציאה, גם אם יהיה שחקן משלים, הוא לא עולה לנו… (חוץ ממשכורת כמובן)
אני מתאפק הרבה זמן ולא שואל, האם היכולת של המועדון לסיים עם כרטיס לאלופות העונה בסכנה ממשית או שהליגה מספיק חלשה ואין מה לדאוג.
עם כל הכבוד לזידאן, [מודה שלא נשאר לי הרבה מזה] אם זה יימשך ככה עדיף שינחיתו לו שחקנים
על הראש. הקיץ הזה לא פחות מקטסטרופה, כל הרכש הם שחקני ספסל מבחינתו.
2 שחקנים שפיתחו כמעט שנאה למועדון יהיו חלק מחדר ההלבשה וכל התחלואים של השנה שעברה נשארו. אולי אם העונה תהיה מספיק גרועה גם הכיסא של הדון יתנדנד מספיק חזק, כדי שהוא ייפול.
לא מבין איך אתה יכול לתמוך בהישארות של בייל, הבנאדם עושה מה שבא לו כבר שנתיים, מי יודע אם באמת היה פצוע או שפשוט לא בא לו לשחק…
זידאן סיפר כי בייל לא נסע לגרמניה עם הקבוצה כי הוא לא הרגיש בכושר, בזמן המשחק מול טוטנהאם בייל שיחק גולף.
אין לו מה לחפש אצלנו ואני לא מבין איך במועדון לא מוציאים דרך לשחרר אותו מהחוזה עם ההתנהגות שלו.
כבר ענו שלא הביאו במקומו מישהו אחר באותה רמה או אפילו ברמה שמתקרבת אל בייל.
הבעיה העיקרית שלנו עונה שעברה היה מחסור שערים, אז אתה לא יכול לשחרר את השחקן שיכול להבקיע הכי הרבה שערים ולא להביא מישהו במקומו…שוב כל שאר השחקנים שאמורים לשחק בצד ימין יבקיעו ביחד הרבה פחות ממה שבייל יבקיע לבד, איך אפשר לוותר על שחקן כזה ?
כשבייל היה בשיאו כתבתי שהוא אחד השחקנים הטובים בעולם אבל אני מעדיף למכור אותו ולהביא מישהו אחר שמתאים יותר לסגנון המשחק שאני רוצה לראות, אבל אני לא מוכן לוותר עליו ולהשאיר קבוצה אימפוטנטית.
בייל בליגה הספרדית עם ממוצע של 0.5 שערים למשחק, אבל הוא לא שיחק את כל הדקות במשחקים שהוא הופיע בהם, אם עושים ממוצע לפי דקות אז הוא בממוצע של 0.62 שערים לכל 90 דקות והוא לא בועט פנדלים ורונאלדו השאיר לו פירורים בכדורים חופשיים, כלומר אם היה בועט פנדלים כמו שאר חלוצי העל הוא היה בסביבות ה-0.75 שערים ל 90 דקות משחק.
אז הוא נפצע הרבה וכנראה וגם לא יממש את הפוטנציאל שלו במלואו ויתר עונה של קרוב ל 30 שערי ליגה, אבל הוא כן יכול לתת עונה של 15-18 שערי ליגה וזה קריטי לסגל הקיים.
בעונה הכי גרועה שלו עונה שעברה הוא נתן 0.4 שערים לכל 90 דקות שווה לעונה הכי טובה של אדן הזארד בצ’לסי, זה רק לשם השוואה.
לא באשמתו הבלעדית, גם לזידאן יש חלק לא מבוטל(אולי אף מכריע).
אני עדיין לא יודע מאיפה זידאן מתכנן לגרד את ה 0.5 שערים למשחק שהוא מוותר עליהם כשהוא מבטל את בייל.