עכשיו יש סיבה לראות משחקים של מאיורקה נגד אייבר, ואני רק מתלונן
תתבייש לך, האקסים פבאס וטרחו לא מעניינים אותך מספיק?
פבאס היה השחקן שהכי האמנתי בו בדור שלו בקסטיליה, וטרחו נראה כמו יורש ראוי לנאצ’ו. מתבייש ששכחתי אותם ככה. מצד שני, שמחתי לגלות שמאיורקה באמת שיחקו נגד אייבר במחזור הראשון! סתם זרקתי קבוצה גנרית…
חדשות:
לאקיפ, שלא ידוע כזבלון, פרסם שפסז דחתה הצעה על ניימאר שכוללת 100M + בייל + חאמס + קיילור + צ’יפס.
הטוקבק המנצח במארקה: ההצעה השניה תהיה לוקאס + 20M והעסקה תיסגר.
על שער המארקה: קיילור ביקש לעזוב.
סימני השאלה שעולים מהכתבה הם איך ייתן שקיילור הבין רק עכשיו שהוא יהיה שוער שני, למה הוא והמועדון סירבו להצעה של פס"ז ביוני (הצרפתים הם בערך המועדון היחיד שיכול לעמוד ב5 מיליון היורו שהוא מקבל בעונה), ולמה שלחנו את לונין לויאדוליד ועוד כשוער מחליף אם המצב של קיילור לא ברור.
כל הסימנים האלה מלמדים שמדובר בחארטה, אבל נראה…
AS: מנדש הציע לנו את ברונו ב70 מיליון יורו, אחרי שספורטינג סירבה להצעה של טוטנהאם על סך 60 מיליון.
ויש גם שער של ניימאר על ערימה של כסף (ייתן 50% מהכנסות המותג שלו למועדון או שקר כלשהו):
לא כל כך מופרח לדעתי. בייל וחאמס לא שווים יחד אפילו 100 מיליון (מילא חאמס, על בייל אף קבוצה לא הביעה נכונות לשלם יותר מכמה פרוטות), בנוסף השלושה מגיעים עם משכורות מנופחות.
יש מצב שנוכל להחזיר את לונין עוד הקיץ?
לא נראה שאפשר להחזיר את לונין, ובמארקה כבר מדברים על הרצון להביא שוער מבוגר לספסל (דייגו לופז או מיראנטה). נראה לי מוזר שרק עכשיו קיילור גילה שהוא שחקן ספסל וביקש לעזוב, ולכן כל הסיפור מריח כמו הנפצה. מבחינתי קיילור יכול בכיף ללכת ואפשר להשאר עם שוער מהקנטרה (בלמן, מוחה…).
זה רשמי בפוטושופ של המארקה, אבל אוטוטו יהיה רשמי על אמת. קובו נחת הבוקר בפאלמה דה מאיורקה וכבר עבר בדיקות רפואיות.
בין 2001 עד 2012 (איקר היה עוד ילד ובדיעבד לא נראה לי שהיה עושה ‘ויברח’ עם כל הכבוד לסיפורים) עמדת השוער הייתה נעולה וחתומה, ומאז…נהיה מעניין. הירידה ביכולת של איקר, ההשתלבות המדהימה של דייגו לופז, וקיילור המסכן שתמיד היה סביבו סימן שאלה, גם כשהיה גדול (עונת הבכורה בהרכב - פרשת הפקס ודויד דה חאה, ועוד ועוד). לפי ההתנהלות שלו הוא כל כך שמח על כל יום במועדון הזה ומאמין שיחכה לצ’אנס שלו, כך שהידיעה הזו נראית לי מגוחכת.
לגבי ניימאר: אז ככה - אם ההצעה שפורסמה אכן הוגשה על ידי המועדון - ריאל מדריד עשתה את המקסימום, הרי לא הצלחנו למכור שחקנים, אין לנו יותר מדי כסף בגלל הפייר-פליי (האם היה נכון לצרף את מנדי בסכום כפול מג’וניור פירפו למשל, וכנ"ל אדר מיליטאו או רודריגו הילד - זה כבר סיפור אחר, של מאה מיליון יורו). אני יכול לחיות עם זה בשלום לא רק בגלל הכמיהה הזו “אמבפה!!!” אלא כי אני מניח שחאמס ובייל ישחקו תפקיד בסגל, וזה בסדר.
המחדל האמיתי שלנו הקיץ הוא עניין הקשר המרכזי. זה בלתי נתפס שהחולייה הזו לא עברה ריענון, ולא הדל ביותר. קשה לי להבין איך ויתרו על אריקסן. אנחנו גם חלשים פיזית וגם חסרים גולים. אתנחם בכך שלוקה יוביץ’ יישאר, למרות שהפרסומים האלה היו נשמעים מטופשים מלכתכילה - הייתי מודאג.
הסאגה סביב ניימאר מעידה על דבר מאוד משמעותי מבחינתנו, אמבפה.
קיץ הבא הסיכוי היחיד שאמבפה יגיע אלינו זה אם הוא ישבור את הכלים לפחות כמו ניימאר
אם לא יותר [אם זה אפשרי בכלל]. וגם אז זאת תהיה עסקה שכנראה תסתובב סביב ה300 מיליון יורו.
קובו במאיורקה רשמית:
אני לא יודע אם זו יותר הרגשה או תקווה, אבל כל העניין שלנו בניימאר זה רק לסבך את ברצלונה ולהקשות עליה את החיים. 200 מיליון יורו על שחקן שלא היה בתוכניות ממילא זה טירוף. אם אנחנו באמת מתעניינים בו אני לא מבין את ההיגיון במועדון.
הדיווחים שמתקיימת פגישה בין נציגנו לפריז כעת מכניסה אותי ללחץ, ואני מאוד מקווה שלא יגיעו להבנות. אנחנו עדיין צריכים חיזוק לקישור, ואת הכסף שיוציאו עליו אפשר יהיה לשמור ולקנות בו עוד שני שחקנים טובים שאנחנו אשכרה צריכים.
אני עדיין בונה על קשר בשני לספטמבר, בין אם זה יהיה פוגבה, אריקסן או אולי אפילו ברונו פרננדס. קניה של הברזילאי תחסל את האפשרות שאחד מהם יגיע.
אי אפשר פשוט לתת לפריז את בייל, חאמס, ואסקז, וקרוס ושניימאר יפרוש?
וברצינות, הגיע הזמן להפסיק לתת לשחקן הזה איזשהי חשיבות - הוא מבזה את המקצוע. זידאן חייב להתפייס עם חאמס, ובייל, אחרי 5 פציעות העונה ישחק בערך 17 משחקים ויתרום את חלקו.
מאחר ונראה שניימאר יישאר אצל הקטארים בפאריז והדרך של פוגבה חסומה כרגע חשבתי מי עוד יכולים להביא, ואז אמרתי למה לא אריקסן ? יגיע תמורת סכום יחסית נמוך, ואם יגיע יתפוס את מקומו של איסקו שכולם כאן נראה כאילו איבדו תקווה שיצא ממנו שחקן טופ, אפילו אני שאיסקו הוא 1 מ-3 שחקנים שאני הכי אוהב בריאל(מרסלו ומודריץ’ משלימים את השלישייה) התחלתי לאבד תקווה אחרי העונה האחרונה, ומאחר והיה לי מספיק זמן פנוי עד למשחק של ליברפול החלטתי לבדוק…
אז שניהם בדיוק אותו גיל, אריקסן עם 0.24 שערים למשחק בפרמיירליג ואיסקו מפגר קצת עם 0.19 שערים, אבל אם בודקים יותר לעומק אז הדברים משתנים.
אם הולכים לפי דקות אז איסקו שיחק 182.4 משחקים ואריקסן 192.7 משחקים.
לפי ממוצע מבוסס על דקות משחק-
איסקו עם 0.269 שערים למשחק לעומת אריקסן 0.254 שערים למשחק, כמעט אותו הדבר, רק שאצל אריקסן יותר מרבע מהשערים הם מכדורים חופשיים ואילו איסקו אולי עם שער או שתיים מכדורים חופשיים שרונאלדו/בייל/ראמוס השאירו לו, שערי שדה המצב יהיה פחות או יותר 0.24 שערים בממוצע לאיסקו ואריקסן 0.18 שערים למשחק(אם לא פחות).
אסיסטים -
איסקו עם ממוצע של 0.248 למשחק ואריקסן עם ממוצע יותר מרשים 0.332, אבל גם כאן הרבה מאוד מהבישולים של אריקסן זה כדורים חופשיים וקרנות שהרים שקיין נגח לשער, אם איסקו היה המרים של ריאל ועם ראמוס רונאלדו ובייל כנראה והיה מבשל יותר שערים בקרנות מאשר אריקסן, אם מנטרלים את הכדורים החופשיים איסקו מבשל הרבה יותר שערים מאריקסן במשחק שדה.
אני מתחיל להבין עכשיו למה זידאן לא רוצה להחליף את איסקו שעכזר להביא לו כ"כ הרבה הצלחות באריקסן שאנחנו כאן כ"כ רוצים, זה לא יביא לו יותר מספרים כפי שאנחנו חושבים, ואיסקו גם שחקן יותר טוב, ובימים שאיסקו קם על צד ימין הוא אחד הטובים בעולם.
מי שרוצה את אריקסן ודיי איבד תקווה מאיסקו, כמוני, לא עושה זאת על סמך היכולת של איסקו אצל אנצ’לוטי או בעונת האליפות. יש רלוונטיות גבוהה יותר להווה ולעבר הקרוב (כמה קרוב? שכל אחד יחליט), ושם איסקו נוראי כבר שנתיים ואריקסן אחד הטובים בעולם.
האם איסקו מוכשר פחות או צריך להתבייש בקריירה שלו? ברור שלא. האם הוא לא יכול לחזור לעצמו ואפילו להגיע לשיא שטרם ראינו? יכול. האם יש לנו את הפריבילגיה לסמוך על זה? לדעתי לא. אריקסן יציב, נטול פוזה,טוב יותר במספרים וגם בכל מה שלא נמדד במספרים, ומנייה בטוחה כרגע.
מצד שני אריקסן עדיין לא התמוד עם לחץ קבוצה גדולה כמו של ריאל, הוא לא שיחק בקבוצה עם עוד הרבה קשרים לא פחות טובים ממנו, הוא לא התמודד עדיין עם להיות שחקןספסל, לא היה במצב של משחק או שתיים לא טובים ואז עפים לספסל, הוא רגיל שבתקופה לא טובה הוא עדיין מקבל את הדקות והביטחון לחזור לעצמו.
לדעתי איסקו בתקופות הטובות אצל אנצ’לוטי וזידאן היה שחקן הרבה יותר טוב ממה שאריקסן אי פעם היה ויהיה, אם ההחלטה של זידאן זה להישאר עם איסקו ולהחזיר אותו לחיים אני לגמרי איתו.
ואני חייב לציין שעד שבדקתי את המספרים חשבתי שאריקסן נותן יותר מספרים הרבה יותר טובים מהספרדי, אבל אם המספרים דומים עם יתרון קל לאיסקו אז עדיף באמת פוגבה, אחד שיקבל את הכדור בחצי שלנו ועם 4-5 צעדים גדולים ומהירים כבר נמצא ברחבה בצד השני.
- אריקסן לא התמודד עם כל מה שתיארת, אבל לגבי איסקו אנחנו כבר יודעים שהוא מתמודד רע. כשהוא עצוב הוא ממש גרוע, התחרות לא עושה לו טוב וכו’.
- אפשר להציג את קורות החיים של אריקסן גם באור חיובי: הוא בדרך כלל שיחק עם שחקנים פחות טובים, בליגה יותר קשה, בקבוצה עם פחות שאיפות. בטוטנהאם קשה לגדל סטאר קווליטי וקשה יותר לספק מספרים ברוב השנים.
- ההשוואה לא צריכה להיות בין אריקסן לאיסקו כי גם אם זידאן יחזיר את איסקו לחיים - זה בתור שחקן רוטציה חביב. הוא הרי לא בונה על איסקו כשחקן משמעותי, בניגוד למשל ללופטגי לפני שנה. השאלה היא מה אריקסן נותן לעומת מודריץ’ וקרוס. אם זידאן היה בא ואומר אני בונה משהו חדש ושם את איסקו במרכז הייתי חי עם זה יותר בשלום.
נקודה 1 ו-2 כבר מיצינו.
לא איסקו ולא אריקסן אם יגיע יהיו יותר משחקן רוטציה חביב לדעתי, מקומם של מודריץ’ וקרוס מובטח עד הפוגבה, גם בשיאו של איסקו הוא כמעט ולא שיחק בתפקיד של 2 האנטצ’בלס, ואם כן אז אף פעם לא במשחק קובע.
זידאן מסכים איתך לגמרי, צריך יותר שערים מהקישור, וזה כנראה לא יגיע בהבאת אריקסן במקום איסקו, זה כן אם מחליפים את מודריץ’ בפוגבה.
זידאן כרגע לא בונה משהו חדש, הוא בטוח שהסגל הקיים יכול לגרד עוד איזה תואר או שתיים, הוא חיזק מאוד את ההרכב השני שהוא כ"כ אוהב להשתמש בו במשחקי ליגה בשבועות צ’מפיונס.
כל הסיפור הארוך הזה רק כדי לומר את מה שאפשר היה לרשום במשפט וחצי, אני מבין למה זידאן אחרי הזאר מתעקש על פוגבה, ורק על פוגבה.
דיווחים חזקים שקיילור יעבור לפס"ז תמורת 13 מיליון יורו + השאלה של אראולה לעונה.
מצויין, גם ניפטר מהחוזה של קיילור ומכל הקשקשת סביבו כאילו מדובר באיקר, וגם נקבל שוער טוב יותר שיבין את מעמדו כמחליף.
נדמה שכל כך הרבה קייצים ללא רכש רציני ותוך שחיקה מתמשכת במעמדנו כקבוצת גלקטיקוס גרמה לכך שקשה לנו יותר למשוך שחקי טופ לקבוצה.
יש לי הרגשה שאם לפני שנתיים, עם כריס בהרכב היינו רוצים את פוגבה הוא היה מגיע על מגש מוזהב קשור בסרט מתנה.
הבעיה היא לא שפוגבה אינו מעוניין, אלא שיונייטד לא מוכנה לשחררו.
כריסטיאנו לא היה משנה פה שום דבר וגם מסי לא. מדובר בשחקן שהקבוצה רוצה ולא מוכנה להתףשר על מחירו, בטח לא אחרי שנגמר חלון ההעברות שלהם ומצבם לא בשמיים.
כרגע פוגבה הוא ההבדל בין מאבק על הטופ 4, לבין מאבק על הליגה האירופית, בהחלט שווה את ה50 מיליון שתפסיד עליו בהנחה שץמכור שנה הבאה
הזאר זה רכש גלקטי לכל דבר.
יש דיבור באס על ברונו פרננדש, קשר התקפי. לא הכרתי אותו לפני, אבל מה שכן- היוטיוב והמספרים שלו פשוט מדהימים. בנוסף, זכה לשחקן המצטיין בליגה בעונה שעברה (הקדים את ז’או פליקס מיודענו).
תו המחיר הוא 70 מיליון. נקווה להפתעה קטנה לפני סגירת החלון.