דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

זה שזו אחלה שישייה לא אומר שזה לא אוברקיל. קרוס וקאסמירו ישחקו כמעט כל משחק כך שהאחרים ילחמו על מקום בהרכב ומקום בספסל. אתה מבין שזה אומר שאחד מאודגור ופדה מחוץ לסגל כל משחק, והשני בעיקר על הספסל? וזו עוד בהנחה שימשיכו עם השטות של בלי קשר אחורי מחליף. אם יתקנו את הטעות זה אומר ששניהם יכולים לראות משחקים בעיקר מהיציע.

מודריץ׳ בן 34. אם זה היה לפני שלוש שנים גם זידאן השחקן לא היה מוציא אותו מההרכב.
קרוס שנה שעברה היה arguably השחקן הכי גרוע שלנו, אז כפרס הוא קיבל חוזה חדש. הוא לא זז מההרכב עד שהוא יחליט לעזוב

[quote=“Yoni, post:3000, topic:200”]
להביא את ואן דה ביק יתקע יותר את אודגור [/quote]

אמ… מה? איך בדיוק? ואן דה ביק שחקן צעיר שיישב על חוזה קטן משמעותית מאריקסן ואפשר להשאיר אותו מחוץ לסגל, נראה איך הדני וה12 מיליון שלו לשנה יגיבו לזה שהוא ביציע כל שבועיים.

גם באתלטיקו ובאינטר, בעוד בפריז וביובה הוא יכול להשתחל אליו בקלות בגלל עודף בינוניים. הוא גם יכול לחתום על חוזה חדש בטוטנהאם ולחזור לשחק. כל זה עדיף על לבוא לשבת על הספסל במדריד.

הדרך היחידה שאפשר לדחוף אותו היא בהנחה שאנחנו עוברים לשחק יהלום על בסיס קבוע, מה שאני מאוד מקווה שלא יקרה. גם אם קרוס יעזוב איכשהו הוא יהיה תוספת נחמדה. בכל סיטואציה אחרת שכוללת את זה שהוא נוחת כאן הבעיות הישנות יצופו בחזרה וכולנו נתגעגע לקישור של העונה.

אתה מתעקש להדגיש את החוזה של אריקסן. גבוה ככל שיהיו בסך הכללי עם עלות הרכישה זה ישתלם. בנוגע לאגו ולמעמדו בהרכב שהדבר יביא איתו לטענתך, ספר את זה לבייל, מודריץ’ וחאמס.
קאסמירו (ועכשיו ואלוורדה) הוא השחקן עם אחד החוזים הנמוכים ביותר בקבוצה כבר שנים, ומרגע שנכנס להרכב הוא לא יצא ממנו, כי הוא שחקן. כמו גם ואלוורדה ורודריגו העונה נניח. בקיצור, לא פאקטור אצל זידאן.

הסיפסול של מודריץ’ מאוד לא טריוויאלי, וזה קורה כי זה שתפס את מקומו ראוי לכך. ועדיין מודריץ’ הוא מחליף ראשון בקישור ומעניק מנוחה לוולוורדה וקרוס. פשוט תדמיין את העונה הבאה עם אודגור ואריקסן על חשבון מודריץ ואיסקו. זה נשמע לי מאוד סביר, ושחקנים יותר טובים ינגסו ביותר דקות, ושלא נדבר על מקרה של פציעה בקישור שעדיין לא קרתה לנו.

הכוונה שלי עם וואן דה ביק היא שהוא בערך באותו גיל כמו אודגור.

אני לא חושב שאריקסן הוא שחקן שקודם מביאים ואחר כך חושבים. וזאת גם אם הוא מגיע בחינם, כי עדיין הוא צורך שכר ומקום בסגל. שחקנים שקודם מביאים ואחר כך חושבים מה לעשות איתם הם שחקנים נדירים, עילויים, כאלו שמשתלם לקבוצה להתאים את עצמה אליהם במידה כזו או אחרת. אריקסן לא כזה.

לדעתי, אריקסן צריך להגיע רק אם לזידאן יש תכנית ברורה היכן הוא ישתלב. מבחינתי תכנית ברורה לכל הפחות אומרת על חשבון מי הוא מגיע - איסקו או חאמס, כי אין לשלושתם מקום באותו סגל להערכתי.

אני מעריך שזידאן לא רואה כיצד הוא משתלב ו/או לא חושב שהוא מספיק טוב, אחרת היה יותר רצון מצד ריאל מדריד לרכוש אותו בחלון העברות בקיץ. גם כשחאמס היה נראה לא רלוונטי לסגל לעונה ומעמדו של ואלוורדה היה נמוך ביחס לעכשיו, זידאן לא נראה להוט לצרף את אריקסן. אז על אחת כמה וכמה עכשיו - כשחאמס נראה שחקן סגל לגיטימי וואלוורדה נהפך לשחקן הרכב - אני לא מוצא סיבה שזידאן ירצה את אריקסן.

כמו כן, אני לא הייתי ממהר לומר שסביר שמודריץ’, איסקו וחאמס יעזבו בקיץ 2020. ניסיון העבר הקצר מלמד אותנו שזידאן לא ממהר לוותר על הוותיקים שלו, וגם ממי שהוא רוצה להיפטר הוא לא מצליח להיפטר.

בכל מקרה, המטרה החשובה והריאלית לחלון בינואר צריכה להיות קשר אחורי מחליף. אני מניח שזה ברור לכולם. לטווח הבינוני (שנה-שנתיים הבאות), אני מקווה שפלורנטינו מכין את מערך המבצעים המיוחדים להבאת קיליאן אמבפה. בזה ריאל צריכה להתמקד, כל שאר הדיונים על כן אודגארד לא אודגארד ועתידם של ויניסיוס ורודריגו בטלים בשישים. זה נחמד לדון בפורום, אבל אני מקווה לפחות שלפלורנטינו יש מטרה אחת עיקרית בראש ועליה הפוקוס.

עם קשר אחורי מחליף סביר, זמינות יותר גבוהה של הזאר ובייל בו זמנית ויהלום פה ושם באלופות - אולי נסיים עם תואר או שניים את העונה. כמובן שגם דברים עלולים ללכת בכיוון ההפוך, אבל עדיף לשמור על אופטימיות.

שבת שלום.

איזה קשר אחורי מחליף יותר טוב מפדה אנחנו יכולים להביא ?

חייבים גולים וחייבים שחקנים שמייצרים מצבים לגולים, וזה סוג השחקנים שצריך להביא עכשיו, בקיץ ובקיץ שאחריו. בכל שאר העמדות האנחנו במצב טוב עד טוב מאוד.

בשום שלב לא אמרתי שהחוזה היא עוול כלכלי, אלא ששחקנים עם חוזה כבד לא יושבים על הספסל.

בוא נראה: בייל כאן כבר שש שנים ויצא מההרכב באמצע שנה שעברה למרות שהוא מסריח את הדשא מאז 2015. לא רק זה, כל פעם שהתחשק לקואץ’ הוא בא וביקש לשחק בעמדה הספציפית שלו. מודריץ’, כמו שכבר רשמתי, בגיל של דמבלדור.
חאמס הוא דוגמה מצוינת, כי גם אצלו זה היה מקרה של מביאים ואח"כ מסתדרים. בדיוק בגללו קרוס שיחק קשר אחורי במשך שנה וחצי. זה רק מחזק את הטענה שלי. אם לא היה משמעות לחוזה ולאגו קרוס היה עושה רוטציה עם חאמס ולא עם קאסמירו.

לא, הוא לא יצא ממנו כי אין קשר אחורי אחר. אם היו מביאים לו איזה חאבי מרטינז על הראש כנראה שהיום הוא היה באיזה סיבליה.
מעבר לזה, ההרכב שלנו בשנים האחרונים השתנה בשני שחקנים וחצי. אם זידאן הולך רק לפי יכולת מקצועית איך זה שבקיץ הוא היה מוכן להביא רק את פוגבה ולא כל קשר אחר על הפלנטה, כשיש בקבוצה שלושה קשרי אמצע? איך זה שמוראטה שכבש במשחק אחד את אותו מספר שערי שדה שבנזמה נתן בעונה קיבל שליש מהדקות? מה לגבי יורנטה שזיזו היה מעדיף לפתוח עם קרוס כקשר אחורי מאשר איתו?

איסקו השנה הוא המחליף הראשון להתקפה, לא לקישור. מודריץ’ משחק פעם בשלושה משחקים. אז תנסה אתה לדמיין את אריקסן כשחקן שנכנס פעם בשבועיים ואת אודוגור יותר כמעין ויניסיוס שפותח בהרכב פעם בירח.

אריקסן בן 28, לא 33. אם אתה מביא אותו זה לחמש שנים. אגב, אני לא יודע אם צפית בו לאחרונה אבל מדובר בגוויה כבר עונה שניה ברצף. גם אם הוא שחקן טוב שנמאס לו מהקבוצה שלו בטח שלא מדובר בוורלד קלאס.

אני לא יודע איזה קשר אחורי מחליף יותר טוב מפדה אנחנו יכולים להביא, כי אני לא מקדיש זמן לסקאוטינג. לעומתי יש אנשים בריאל מדריד שזה התפקיד שלהם. קשה לי להאמין שלא קיים שחקן אחד שהוא ברמה של קשר אחורי מחליף עבור ריאל מדריד.

לדעתי הצבה של פדה כקשר אחורי היא לא אידיאלית. אני מסכים שהוא יכול לבצע את העבודה הזו בצורה סבירה, אבל זה מבזבז לנו אותו בעמדה בה הוא יותר מועיל, ועלול להביא להצבה של אחד מאיסקו או חאמס כקשר שלישי ולדעתי פדה יותר מתאים מהם לעמדה הזו. השימוש הכי מושכל שאפשר לעשות באיסקו וחאמס הוא לתפקד אותם כקשרים שנכנסים בין הקישור להתקפה מתחת לשני שחקני התקפה (או: היהלום למשימות מיוחדות ע"ש זידאן).

הגולים העונה לא יבואו מאריקסן. הוא לא מגיע להרכב, זידאן יקח את הזמן איתו, ועד שהוא ילמד להגיד בספרדית “כרים הוא המלך” ויתאקלם תיגמר העונה. העונה נעבוד עם מה שיש, וזה אומר שהגולים צריכים לבוא בעיקר מבנזמה, בייל והזאר. אריקסן לא יציל אותנו בעניין הזה, להערכתי. להבנתי הוא עובר תקופה לא טובה ואני כלל לא בטוח שהוא עדיף על חאמס. בנוסף, רצוי לעשות מאמץ לשלב יותר את יוביץ’ כי אני חושב שיש לו מה לתרום בעניין אם יהיו לו יותר דקות וביטחון, כי כרגע אנחנו למעשה גם עם חלוץ אחד ולא רק עם קשר אחורי אחד.

לא בטוח בכלל. איסקו הוא לא שחקן הרכב קבוע, וככזה שמקבל את מעמדו הוא תורם ויכול לתרום בעתיד בשני אופנים עיקריים: הרכב שני לליגה ומספר עשר בתצורה המוכרת.
נוסף על כך, אם אני זידאן אני בטח לא שובר את הדבר היחיד שמוכיח את עצמו פעם אחרי פעם עד שאין לי חלופה.

אס אומרים שהוחלט להחזיר את אודגור בקיץ הקרוב

מזכיר שמודריץ’ מסיים חוזה בקיץ ולא נראה שיאריכו לו, חאמס מסיים חוזה בעוד שנה (2021) ואיסקו עוד שנתיים (2022).

בערך באותו נושא וברוח סיכומי העשור, רשימה שראיתי בטוויטר של כדורגלנים מבטיחים אשר לא יצא מהם משהו. חלקם כבר התחילו ״לתת מספרים״. תזכורת לכמה העניין הזה חמקמק. אני כמובן מוסיף לרשימה את מקסים ציגלקו וצ׳רנו סמבה.

Alexandre Pato
Zakaria Bakkali
Micah Richards
Anderson
Ravel Morrison
Stephan El Shaarawy
Ganso
Gai Assulin
Ryan Babel
Nicklas Bendtner
Bojan Krkic
Adnan Januzaj
Hatem Ben Arfa
Jack Wilshere
Juan Iturbe
Ibrahim Afellay
Hachim Mastour
Mario Balotelli
Stevan Jovetic
Yoann Gourcuff
Marko Marin
Gerard Deulofeu
Fran Merida
Alen Halilovic

רק אם אכתוב את הצעירים של ריאל בשנים האחרונות אני יכול למלא לך רשימה.
סרחיו קנאלס, חסה, מיוראל, חוסלו, סבאיוס…
ואל הרשימה אני מתאמץ שלא להכניס את אסנסיו

בהמשך לדיון על זידאן, דיווחים שהמועדון העביר מסר לרדת מפוגבה כי ואלורדה הוא העתיד של ריאל מדריד

בנזמה מאריך את החוזה בעונה אחת עד קיץ 2022 ומשדרג את תנאיו במועדון. יהיה בן 34 בסוף החוזה. עכשיו יעברו לתמודד עם מקרה ראמוס שכבר הצהיר שרוצה לפרוש במדי המועדון ועם מקרה מודריץ׳ שמסיים חוזה בקיץ 2021, חודשיים לפני שימלאו לו 36.

לשלושה מובטחת מועדונית אליה יוכלו להיכנס רק הם, פתור משמירות ומטבחים והחלפת הפרצופים המקוריים של חברי הביטלס מעטיפת האלבום abbey road בפרצופם שלהם (האיוש הרביעי עדיין נשקל).

בראיון שנערך עמו השבוע טען אדאמה טראורה שהוא לא פוסל אפשרות לשחק בריאל מדריד. לא יודע אם זאת קריצה או סתם אמירה עקרונית.
בכל אופן, מדובר באחד השחקנים המעניינים בעולם. מהיר בטירוף (לדעתי השחקן המהיר באירופה) אחד על אחד מעולה, חזק בטירוף ועוד המון תכונות חזקות.
משהו בו בכל זאת לא ממריא.
מאמן טוב יכול להפוך אותו לאחד הטובים בעולם.

הוא בדיוק מהשחקנים שמאמן יכול לשנות להם משהו במוח ולהפוך אותם לשחקנים ברמת וורלד קלאס. הוא עדיין צעיר ויכול להתקדם.
כשחקן משלים בסגל הוא יכול להיות לא רע, השאלה היא האם הוא יסכים למעמד כזה.

יש לו המון כישרון אבל הוא לא יודע להביא את הכישרון שלו לידי ביטוי במספרים ובתועלת (למרות שעשה קפיצה די גדולה השנה ברמת המשחק שלו).
אתמול למשל בהפסד של הוולבס לווטפורד הוא ביצע לא פחות מ-15 דריבלים מוצלחים, מספר לא נורמאלי, אבל עם כל זה הוא לא הצליח להגיע למצב בעיטה כל המשחק, גם במסירות שלו היה מאוד לא מדויק עם בערך 50%.

עד כה בקריירה יש לו 11 שערים ו-17 בישולים ב-6 שנים בליגות הבכירות, לא מספיק ואני לא בטוח שהוא שחקן שמתאים לריאל מדריד או לקבוצת דרג א’ אחרת עם כל הכישרון שלו ואני בספק אם יעשה קפיצת מדרגה כזו גדולה בגיל 23.

הוא ממש, אבל ממש לא מתאים לרמה של ריאל. שחקן שבכל הקריירה לא נתן את המספרים בעונה הכי גרועה של בייל

זאת הטענה שלי. שהוא לא מצליח לייעל את הכישרון שלו.
הרי יש לו דריבל מעולה והוא סילון. השאלה אם אפשר להוציא מהפונציאל הענק הזה יותר.

מרכש אחד שאנחנו לא צריכים לאחר, ז׳ורז׳ה ז׳סוס, מאמן פלמנגו, אמר לאחרונה שרנייר, ילד הפלא הבריזלאי שקושר אלינו, סגר בקבוצה גדולה ויעבור בקרוב. בינתיים הילד עקב באינסטגרם אחרי ריאל והמון שחקנים מהמועדון.
או שמדובר בניסיון אחרון לגרום לקבוצה גדולה לחטוף אותו שפלורנטינו החליט שהוא רוצה קבוצה ממש, ממש חזקה בפוטבול מנג׳ר.

הילד יהיה בן 18 עוד שבועיים, אז אני מניח שנדע בוודאות אז. סעיף השחרור הוא 35 מיליון.

לא כזה נורא לרכוש אותו ולהשאיל לקבוצה אחרת, במקרה הגרוע הוא לא ירשים וימכר לקבוצה אחרת, אין יותר מדי איפה להפסיד, זה עסקים נטו ו35 מיליון זה כסף קטן.

הוא בטח שלא מזיק אבל אני גם לא רואה אותו תורם. הוא משחק כקשר התקפי או חלוץ שני אז אלא אם מדובר בגלגול החדש של קאקא כמו שאוהבים לכתוב, אין לו יותר מדי סיכוי להצליח כאן. אם הוא אכן יירכש, בסכום שלו ושל שאר הבריזלאים היה אפשר להביא איזה מאנה.
הייתי רוצה שנתמקד יותר בהווה כרגע מאשר בעתיד.