דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

כשיוצא משהו מהפעולות הפזיזות האלה אז מאוד קל לראות את זה, אבל את העלות האלטרנטיבית של הפעולות שלא מצליחות הרבה יותר קשה למדוד, וזה כל העניין.

כל שחקני ההתקפה בעולם, שלא קוראים להם מסי, מנסים לעשות פעולות ולפעמים לא מצליחים בהן. רונאלדו לא ניסה הרבה פעמים ולא הצליח? זה לא שדי מריה מחרב התקפות סדרתי. מדי פעם הפעולות מצליחות, מדי פעם לא. מעבר לשורה הסטטיסטית די מריה שחקן שיוצר בעיות עבור הגנת היריבה לאורך כל המשחק. גם כשלא הולכות לו הפעולות הוא גורם ליריבה להישאר עם אצבעות קפוצות.
שחקן אחר עם ראיית משחק כשל די מריה לא היה מתקבל אצלי, אבל היכולת שלו, המסירה, הבעיטה, הדריבל, הטכניקה והמהירות יוצרים שחקן ייחודי שלא פשוט להתמודד איתו, פשוט כי אתה לא יודע למה לצפות, ואת הפעולות שהוא מחליט לעשות הוא עושה ברמה הכי גבוהה. נוסף על כך שהוא שחקן מאוד פעיל, עושה תנועה לקבל כדור או פותח לשטחים מתים ללא הפסקה, ואתה מקבל שחקן מסוכן מאוד.

כששחקן הגנה עושה פעולות לא טובות לצד פעולות טובות זה הרבה יותר קריטי ובלתי נסלח (במקרה של ראמוס אפילו כשחקן הגנה זה נסלח). שחקני התקפה עושים טעויות, זה חלק מהמשחק.

אוף טופיק אבל הסוגיה של די מאריה מאוד מעניינת.

מדובר באקס פאקטור שלנו בעונת הדסימה הקסומה, למי שזוכר עונה שהסתיימה באופן די טראגי מבחינתנו בכל הקשור לזכייה באליפות. אנצ’לוטי פשוט גמר את אותם 12 שחקנים שבוע אחר שבוע בלי לנהל רוטציות.

בעיניי, אנחל די מאריה הוא פספוס. למי שזוכר את הגול במסטאייה נגד בארסה בגמר גביע המלך, לפני שבייל עשה ‘בארטרה’ והביא את הגביע. כמו כן גם הדריבלים עוצרי הנשימה שלו שעשו כאוס בכל הגנה שהתייצבה נגדו.

מאידך, האטריה התלהב (ובצדק) מעונה חלומית, רגע לפני המונדיאל, ודפק על הדלת של פלורנטינו. כסף הוא רצה. לא סתם - כמו כריסטיאנו. אני חושב שזו דוגמה קלאסית מחוץ למגרשים לבעיה שהייתה איתו בתוכם - ליקוי רציני בשיקול הדעת.

בגדול הפחד שלי היה שיגיע לחלאות ויהיה חייל של מסי, אבל זה מאחורינו.

בתור אוהד ארגנטינה שנכווה מספיק, די מריה הוא לחלוטין מחרב התקפות סדרתי.
יש הבלחות וזה מצליח לפעמים, בטח בליגה הצרפתית. אבל עם כל הכבוד לטונות הכישרון, מהירות וההתמדה בהן התברכה האיטרייה, שחקן כדורגל צריך יותר מאיי קיו אחד בודד.

אתם נכוותם גם ממסי, אתם לא דוגמה. הנבחרת הארגנטינאית כבר שנים שהיא כישלון.
מסכים שהוא לא השחקן הכי חכם אבל אתם מגזימים. מחרב התקפות הוא לא.
את מה שהוא עושה בליגה הצרפתית הוא גם עשה אצלינו בתקופתו בברנבאו, והוא גם עשה את זה העונה, כשהוא מתקרב לגיל 32, נגדינו. הוא גם עשה את זה בגמר ליגת האלופות כשזכה בתואר איש המשחק.

בכל אופן עברנו את הדיונים הללו אי שם ב2012. עכשיו זה כבר באמת אופטופיק ולא רלוונטי.

כמובן שאחוזי ההצלחה של כל שחקני ההתקפה בפעולות שלהם הם לא 100%, אבל כדי לשפוט האם ההחלטה שהשחקן קיבל היא “נכונה” או לא, יש להביא בחשבון גם את ההיכרות של הצופה הסביר (רוצה לומר - לא מי שצופה באותו השחקן לראשונה או לעיתים נדירות, אלא מכיר את ההתנהלות שלו, יודע מה החוזקות והחולשות שלו וכד’). כל מי שצפה בדי מאריה באופן קבוע ראה שבאופן עקבי הוא ניסה לעשות פעולות שהן בפירוש מעבר לרמתו.
אם מרסלו מנסה לבעוט לשער פעם בשני משחקים זה בסדר גמור, אבל אם הוא יתחיל לבעוט 10 בעיטות כל משחק אז יהיה דיי ברור שיש לו בעיה רצינית בשיקול הדעת, במודעות העצמית ובקבלת ההחלטות (אתה יכול לדמיין את אלונסו מנסה לדרבל? את אינייסטה נכנס באמוק לרחבה לקראת הגבהת כדור?). לפי הקריטריון שלך כל שחקן התקפה רשאי לנסות ככל העולה על רוחו, כי אף פעם לא כל הפעולות מצליחות.

לגבי שאר התוכן - אני פחות קיצוני מטיטי - אני אמנם לא אהבתי את די מאריה מעולם, אבל הוא גם לא היה אויב האומה מבחינתי. אחלה שחקן 12-13, בחיים לא שחקן הרכב בריאל, בטח שלא שחקן מפתח. לא עם כזה IQ כדורגל.

בסופו של דבר במועדון החליטו שלא להיענות לדרישות השכר שלו (עד כמה שזכור לי הרוויח 4.5 וביקש 9 בניגוד למה שנכתב כאן מקודם, אבל הזיכרון שלי לא להיט). ואם במועדון החליטו לותר עליו, כנראה שאני זה שטועה והאמת גם אם היא
איפשהו באמצע, היא כנראה קרובה יותר אליכם.

ובכל זאת, לי זכור שחקן טוב יותר ממה שאתם מתארים פה. אולי הערכתי אותו יתר על המידה כבר אז.

כאן לדעתי המחלוקת - יש לקרוס השפעה גדולה מאד על הקבוצה. או כמו שניסח את זה קאסמירו (הגבר):

Real Madrid’s game always flows to the rhythm of Toni Kroos. If Toni wants the team to slow down, we do. If he wants to speed up, we do. He decides everything.

https://twitter.com/RMadridInfo/status/1206526732515364865?s=19

בכלל, נראה שהאהבה פורחת

ראיתי אתמול את המשחק המטורף בין דורטמונד ללייפציג.
אני לא הולך לחדש כאן משהו, אבל ג’יידון סאנצ’ו הוא פשוט שחקן גדול. מעבר לנתונים המעולים שלו העונה (11/11) הבנאדם יודע לעשות הכל בצורה מעולה.
ידוע שזידאן מעריך אותו מאוד (בחר בו כשחקן הצעיר הטוב בעולם).
בקיץ הוא יהיה בן 20. הוא יעלה הרבה מאוד למי שתרצה לקנות אותו. נראה שאנחנו נעולים על אמבפה ולא רואים שום דבר מעבר. הכישרון האנגלי הוא כיוון לא פחות מעניין לדעתי.

אמבפה, סאנצ’ו וקמאבינגה הם שלושת השחקנים שהכי הייתי רוצה שיגיעו לפה מתישהו בעתיד הקרוב יותר או פחות.

שלושתם שחקנים צעירים שמשלבים כשרון, יעילות ואתלטיות. הם בקלות יכולים לככב פה יותר מעשור, מה שהופך את ההשקעה בהם למשתלמת מאוד.

באמת צפית בקמבינגה? לא ראיתי דקה שלו אבל קשה לי להאמין שבגיל 17 הוא כזה מדהים. אמבפה פריק רציני ואפילו סאנצ׳ו פרץ ברמה רצינית רק שנה שעברה

ראיתי היילייטס, אני לא עד כדי כך משועמם לצפות בליגה הצרפתית.

לחשוב על קישור של קאסמירו עם ואלוורדה וקמאבינגה לצידו נשמע טוב מאוד. שניהם שחקנים עם פריצה אדירה קדימה ויכולת הגנתית מרשימה. אני בעד, אבל לא עכשיו. קמאבינגה צריך להתבשל עוד שנה-שנתיים לפני שמנחיתים אותו פה. בינתיים הוא לא הכי יציב אבל דווקא מול הגדולות כמו פ.ס.ז’ וליון הוא מתעלה.

יוצא לי לעקוב קצת אחרי דורטמונד בעיקר בגלל אשרף, ולדעתי אחרי אמבפה שהוא פשוט ליגה אחרת וכבר היום אחד מ-3 השחקנים הכי טובים בעולם לדעתי, סאנצ’ו שחקן אדיר עם ים פוטנציאל.
הייתי שמח מאוד אם יגיע אלינו אם לא נצליח לשחרר את אמבפה מהשבי.

שיגיע גם אם אמבפה יגיע. סאנצ’ו אמבפה הזאר, חלום

אנחנו מתקרבים לחלון ונראה שטוטנהם כבר השלימה עם העזיבה של אריקסן. לא שמישהו במועדון שואל לדעתי, ונראה שההיפך הולך לקרות, אבל לדעתי עדיף לנו לרכוש את אריקסן כבר בינואר הזה בשקל תשעים על פני ואן דה ביק בקיץ, ובכלל.
האיכות ידועה והצורך בשחקן כמוהו אצלנו ניכר. מעבר לכך, הוא “יודע” לשבת על הספסל וגם הגיל שלו (28 השנה) מושלם בעיני בשביל לחנוך את אודגור, בו אני רואה יותר פוטנציאל מאשר ואן דה ביק. חוץ מזה, זו מציאה מטורפת בשוק וצריך לקפוץ עליה לפני שחס וחלילה בארסה תעשה זאת.

אתה מביא אותו ולא רק שהוא לא יחנוך את אודגור כי לנוורגי לא יישאר מקום, אתה גם לוקח מפדה את הדקות שלו. קרוס לא יהפוך להיות שחקן רוטציה פתאום, ואריקסן עם משכורת מפוצצת לא יבוא לשבת על הספסל כי עדיף לו כבר לשחק בהרכב בכל קבוצה אחרת שתהיה מעוניינת בו.
מה גם שאריקסן הוא #10 ויש לנו כבר שניים יותר מדי מהסוג הזה.

לא תודה.

וואלוורדה, קרוס, אריקסן ואודגור יתפסו 2 עמדות בשגרה ו3 בחירום. בתוספת מחליף לקאסמירו, נראה לי שזו אחלה שישיית קשרים לסגל. (בהנחה שמודריץ’ וחאמס לא ימשיכו איתנו לעונה הבאה ושאיסקו ימשיך להתנדנד)

עד העונה גם מודריץ’ היה באנקר עד שבא שחקן שבאמת ראוי לשחק והוריד אותו לספסל. מאמין שגם עם קרוס זה יכול לקרות. בנוסף, אודגור ואריקסן שניהם מאוד התקפיים ויכולים לשחק גם מקדימה.

ובכל מקרה, להביא את ואן דה ביק יתקע יותר את אודגור, אז מבין השניים אני בוחר באריקסן.

עוד הערה בנוגע לכך שאריקסן יכול לשחק בהרכב בכל קבוצה אחרת: אם הוא הולך ליונייטד, נכון. בכל קבוצה רצינית אחרת (סיטי, בארסה, ליברפול, יובה…) לא מובטח לו הרכב פותח

כשאפשר להביא שחקן כמו אריקסן בחינם, קודם מביאים אחר כך חושבים.

מודריץ’ סביר שיעזוב בסוף העונה, איסקו רצוי שיעזוב, חאמס בטוח יעזוב. וודאי שיש מקום גם לאריקסן וגם לואן דר ביק (וגם לאודגור, שאולי גם ככה יושאל לעוד עונה).

אבל יותר דחוף מכולם זה מחליף לקאסמירו.

גם אני חושב ששחקן כמו אריקסן כדאי קודם להביא ואז להחליט מה לעשות איתו. זה שחקן שבהתחשב במחירו כדאי להחליף תוכנית משחק אם זה מה שיעזור לנו לסגור חורים דחופים יותר ויקרים יותר.