בינתיים מי שבמגמה לתת אחלה של מספרים מבחינת שערים ובישולים, בנוסף לעבודה המשוגעת שהוא עושה - זה לא אחר מאשר ואלוורדה. כל עוד הוא בכושר הזה ובקצב ההתפחות המטאורי שהוא נמצא בו כרגע, אין שום היגיון להנחית שחקן שיקבור אותו על הספסל. נכון לעכשיו, הוא היחיד מבין הצעירים שאשכרה מרגישים עליו שהוא ריאל מדריד material.
אבל כיודע, מה לנו ולהיגיון בריא?
ובנימה קצת יותר רצינית - הוא קיבל חוזה חדש מהר מאוד. זה יכול להתפרש לשני כיוונים. הראשון, הוא שבאמת מאמינים שיש כאן משהו מיוחד בידיים וזו הצהרת כוונות. מנגד, יכול להיות שזה נובע מהיבטים כלכליים ופחדו שתגיע קבוצה כלשהי ותפעיל את סעיף השחרור. עושה רושם שזידאן מבין מה יש לו בידיים. בינתיים ואלוורדה פותח ברוב המשחקים והרוטציה העיקרית היא בין קרוס למודריץ’. קשה להתעלם מהשיפור המיידי שפדה נתן לקבוצה ואני מקווה שימשיך ככה, ושבהנהלה ערים לכך.
מבחינתי קשר התקפי לצד פדה וקאסמירו ואנחנו במגמה טובה, אבל זה לא באמת יקרה.
זה לא רק לחץ, הגנה זה גם סגירת קוי מסירה שמהם היריבה יכולה להגיע למצבים מסוכנים או להשתחרר בקלות מלחץ, לפעמים לחייב את היריבה למסור ימינה ולא שמאלה מונעת התקפות מסוכנות לא פחות מתאקל אימתני.
קרוס לדעתי אנדרייטד בכל הקשור לתרומה ההגנתית שלו, לא תמיד צריך להתלכלך כדי לעשות הגנה טובה.
ובכן, ראיתי את כולם בזמן אמת ועצם העובדה שאתה מציב אותו באותו מעמד של בנזמה בהקשר של משחק לחץ אומר דרשני. משחק הגנה טוב אכן לא דורש רבאק וגליצ’ים, אבל זה כן דורש… ובכן… משחק הגנה, וקרוס הוא הקשר עם התרומה ההגנתית הכי זניחה שאני זוכר בריאל מדריד. מדובר בקלישאות סטייל “פינוי השטחים” של כרים שבאות לפצות על כך שללא הכדור המלך בהחלט עירום.
גם מאיסקו אפשר לדרוש יותר מספרים. בכל מקרה, אני מסכים ש15-15 זו דרישה מוגזמת. מי שנתנו 15-15 או קרוב לזה לאורך מספר עונות הם וורלד קלאסים על גבול השחקנים היסטוריים (ג’רארד, למפארד, אינייסטה לפרקים, פברגאס, דה בריינה, סקולס וכו’).
אבל דאבל פיגרס זה ממש לא בשמיים.
הציפייה שלי מקשר מרכזי ב4-3-3 בריאל היא להגיע ל7-8 שערים ובישולים בעונה מopen-play. קרוס מבקיע 2 שערים בעונה ומבשל 12, אבל מתוך ה-12 70-80% ממצבים נייחים. אין שום דבר רע במצב נייח, שער זה שער, אבל רבים וטובים עושים גם את זה בצורה מספקת וגם תומכים בהתקפה בopen-play. מה לעשות, לקרוס גם יש הנחה קטנה של 2 נוגחים מהטובים בהיסטוריה לאורך העונות פה.
עכשיו ברור שיש טרייד אוף. קרוס מחזיק את מרכז השדה מושלם מול קשרים ברמות הגבוהות ביותר (מה שאיסקו יכול לחלום עליו). אולי אין קשר שאני מעדיף שיעביר כדור למרסלו וקרבחאל. העונה הוא אפילו נותן מסירות מעבר “אלונסו” לשלישייה ההתקפית. אבל הגיע הזמן שנמצא קשר שיודע לעשות גם את זה וגם לתת מספרים. אריקסן כביכול הוא המועמד המושלם לזה.
למצוא אחד כזה בטח יהיה יותר קל מלמצוא עוד כריסטיאנו רונאלדו שיעמיד מספרים לא סבירים במשך עשור.
לגמרי מסכים שהגנה זה לא רק להתלכלך. אלונסו שיחק הגנה לא פחות טוב מקאסמירו כי הוא היה גאון בסגירת קווי מסירה ומיקום הגנתי. קרוס אפילו לא קרוב לזה, אז מה אם הוא לוחץ את הבלמים במשחק עומד? (לרוב בלי שום טעם)
בכל מקרה, מהזווית שלי דרישות של 15-15 מכל קשר על הפלנטה אלו דרישות די מוגזמות, במיוחד מטוני קרוס שהוא בהחלט לא קשר התקפי מובהק.
עם זאת, מבלי שום ספק הציפיות שלי מקרוס בריאל מדריד היו הרבה יותר גבוהות, גם בצד ההתקפי וגם בצד ההגנתי שלדעתי בכלל לא קיים.
אני חושב ש6-8 שערים ו 6-8 בישולים זה מאסט, במיוחד לאור העובדה שהוא מרים את כל המצבים הנייחים.
קלישאות? בנזמה שלא מפנה שטחים לרונאלדו הבקיע 22 שערי ליגה עונה שעברה בקבוצה גמורה והעונה כבר עומד על 10 או 11 שערי ליגה. יותר הוכחה מזה אין.
שחקן הרכב קבוע בבאיירן, הרכב קבוע בנבחרת גרמניה, הרכב קבוע בריאל, גביע עולם 3 צ’מפיונס ברצף ואליפויות, וכל זה כקשר מרכזי שהוא חור הגנתי? לפעמים קצת הגיון לא מזיק.
הקישור של ריאל ששלט ביבשת כלל את קרוס, ואם הוא היה חור הגנתי אז לא היינו שולטים באירופה או שהוא היה יורד לספסל. לפעמים הדברים הם כל כך פשוטים.
ממלך ההיגיון הייתי מצפה להבדיל בין קורלציה לבין סיבתיות. יש מספיק חלוצים שסיפקו מספרים לצד רונאלדו וזה כולל את בנזמה עצמו לאיזה עונה או 2, זה לא יכול להוות תירוץ לכמעט עשור של עונות נפל.
ממש פשוטים. נניח מילא קשר, אבל שליטה באירופה ו-3 צ’מפיונס רצוף עם מגן שלא יודע להגן? לא יכול להיות…
את הדומיננטיות-כביכול ללא כדור של הקישור המדובר (בצ’מפיונס, כי בליגה זה לא היה קיים בשום צורה) סיפקו קסמירו ומודריץ’ כדי להחביא את חסרונותיו של קרוס, באותה מידה שמירו ביצע הרבה עבודה שחורה כדי לפצות על החסרונות של מרסלו בצד ההגנתי.
קרוס מעלה את רמת האינטנסיביות והריכוז בצ’מפיונס, מודריץ’ וקרוס בשיאם, ועדיין בכל משחק מול יריבה טובה היה ועדיין יש צורך להוסיף את איסקו כדי שהקבוצה לא תתפרק (ולעיתים גם זה לא מספיק - ע"ע ליברפול בגמר, יובה בברנבאו, נאפולי ועוד). הקישור ששלט ביבשת אבל לא שולט בליגה מול חטאפה. מהבלופים הגדולים בשנים האחרונות.
שחקן קישור עם 15-15 בנורמה זה דבר נדיר של אחד שניים בדור, לא נדיר של רמה של הרכב ריאל מדריד. אני עוקב אחרי כדורגל כבר 20 שנה ולא זכור לי יותר מדי דבר שכזה.
ושחקנים כמו רונאלדו, רונאלדו2, זידאן, בייל והזאר זכורים לך יותר? השאיפות של ריאל מדריד הן בנורמה? למה בהתקפה זה ברור שצריכים לשחק שחקנים יוצאים מגדר הרגיל ובקישור לא? בכל אופן זה ממש לא שניים בדור, רק בדיון הזה הוזכרו כעשרה שחקנים מהשנים האחרונות שנותנים מספרים כאלה. שלושת הקשרים שמועמדים לחזק את הקבוצה עושים את זה - פוגבה, ואן דה ביק ואריקסן. ובין שלושתם רק פוגבה הוא שחקן נדיר.
הדבר השני שמפריע לי הוא שגם אם אוהב את זה וגם אם לא, קרוס ייחשב כאחד הקשרים הטובים בהיסטוריה כמו ואף יותר מחלק מהשחקנים ההיסטוריים שהוזכרו פה. זה אבסורד בעיניי לא פחות מזה שבנזמה ייזכר כאגדה בריאל מדריד. שני שחקנים גדולים, וורלד קלאס בלי ספק, כל אחד מיוחד בדרכו אבל לא שחקנים כה נדירים כמו שייזכרו אותם. שחקנים שהיו במקום הנכון בזמן הנכון.
בכל מקרה, סתם נתפסת למספרים 15-15. קרוס לא נותן אפילו חצי מזה, ושחקנים שנותנים 10-10 כבר אפשר לקנות בשוק לפי משקל. שחקנים עם נכונות לשים גוף בהגנה כבר יש לכל קבוצה.
נכון, לא יכול להיות, זה מצליח מהסיבה הפשוטה שמרסלו יודע להגן ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שנוטים לחשוב כאן.
למה שקסמירו ומודריץ’ יחפו על קרוס? למה לזידאן? הרי קרוס לא נותן מספרים מדהימים אז למה לדעתך יש לחפות על החסרונות ההגנתיים שלו אם לא מקבלים ממנו התקפה מבריקה? אם אין הגנה ואין התקפה היה יושב ביציע ולא רושם את המקום שלו ב 11 בטאבו.
כי עם בייל ורונאלדו מקדימה אי אפשר להניע כדור ולשמור אותו כמו שנדרש מול קבוצות אינטנסיביות שלוחצות חזק וגבוה ולכן חייבים עוד שחקן שיודע להחזיק ולהניע כדור תחת לחץ ובשטחים צפופים, עם התקפה הכוללת שחקנים אחרים הזאר וניימאר לדוגמא שהם פחות טובים כצמד מבייל ורונאלדו לא היה צריך את איסקו.
וכל השמות שציינת לא נותנים עונות של דאבל פיגרס למרות שהם קשרים התקפיים לכל דבר ועניין.
השחקנים היחידים שהייתי מוכן שיחליפו את קרוס מקצועית הם דה בריינה, פוגבה וקאנטה, פוגבה דפוק בראש דה בריינה לא יגיע וקאנטה חתם על חוזה חדש.
גם נאבי קייטה של ליברפול יותר טוב, כשהוא לא פצוע לדעתי אחד מקשרי האמצע הכי טובים ומגוונים בעולם, אבל הוא כבר לובש את החולצה הנכונה.
לא, זה מצליח כי מרסלו הוא עילוי התקפי חסר תקדים ולכן משתלם להסתיר את חסרונותיו באמצעות שחקנים אחרים. זידאן כנראה חושב כך גם כן על מה שקרוס עושה עם הכדור (שאגב תורם לנו הגנתית יותר מהתקפית), ולא בלעדיו. זה לא אומר שצריך להמציא לו איכויות שגם אמא שלו לא חושבת שיש לו.
אתה רק פונה לסמכות וזה לא ממש נימוק. אני לא מסכים עם זידאן, למקרה שזה לא היה ברור.
אני מבין מצויין למה זידאן אוהב אותו, וכדי למתן קצת את השיח אכתוב קצת בשבחו. קרוס גאון של מה שמכונה ניהול משחק. יודע לאן לפתוח כדי לקבל מסירה, יודע לאן לרוץ ולמי למסור וכמובן מדייק עם הרגל לכל טווח כאילו יש לו כוונת לייזר. אין שני לו בלהעביר כדורים מצד לצד. הוא כמעט ולא טועה, לא מאבד כדורים וקשה מאוד ללחוץ אותו. אני לא אומר שהוא חסר כל יכולת, ואני אומר שוב שיש קבוצות שבהן שחקן כזה יכול לעשות את ההבדל יותר מכל פוגבה. ללא מודריץ’ אני גם לא רץ להחליף אותו. הטענה העיקרית שלי בזמנו הייתה שהוא ומודריץ’ עושים בגדול את אותם דברים ולכן יוצרים יחד קישור חד גוני.
השאלות שאני שואל, או מנסה לענות עליהן, הן האם הוא לא חד גוני מידיי, עד כמה הוא חשוב, האם הוא בר החלפה, האם שחקן בסגנון אחר לא ישפר את הקבוצה והאם המעמד שלו במדריד ובכדורגל העולמי מוצדק. כל שחקן מגיע עם טרייד אוף, ואני חושב שבתפקידי קישור נוטים להתעלם ממנו. אני טוען שבקבוצה טכנית, כשראמוס ומרסלו על המגרש, היתרונות של קרוס פחות נחוצים. במיוחד במשחקי הליגה הרגילים שהם רוב העונה. אני טוען שהקבוצה תהיה טובה יותר עם שחקן בסגנון אחר, קשר 50/50 אמיתי שהוא יותר רב גוני ויותר אנרגטי. די מאריה למשל פחות טוב מקרוס בכל תכונה של קשר קלאסי, ההיפך המוחלט מקרוס, ואני משוכנע שאיתו בעמדה הזאת הקבוצה פשוט הייתה מבקיעה יותר שערים ומנצחת יותר משחקים. זאת המטרה בסוף.
בכל אופן, עם אליפות אחת בחמש שנים ושתי עונות רצופות שהסתיימו לפני הכריסמס, קשה לתמוך בטיעון שאם זידאן בוחר במישהו הוא בהכרח מצויין. זידאן מאמין בשחקנים האלה ולא להוט להחליף אף אחד גם בלי קשר לקרוס. יש בזה יתרון ויש בזה חיסרון. התוצאות והכדורגל שאנחנו משחקים לא מראים שהוא צודק, למרות הזכיות בצ’מפיונס.
נכון, אבל אני מניח שזה מה שחיפשו, לא חיפשו גיוון רצו 2 מנהלי משחק אחד לכל צד שיאפשרו למגינים לפרוח(חוץ מתקופת החלטורה המיותרת של קרוס כקשר אחורי), הבעיה שלי באותה תקופה דווקא הייתה עם ההתקפה החד גונית שלנו, דעתי שהקישור עשה עבודה מצויינת וההתקפה לא הצליחה לתרגם את זה מספיק, שחקן בסיגנון אחר מבייל(שלדעתי אחד הטובים בעולם) היה תורם יותר מאשר קשר בסיגנון אחר. עובדה שרוב הזמן בלי בייל ועם שחקני הרבה פחות טובים מהוולשי נראינו יותר טוב מאשר איתו.
אני בדיעה שקרוס הוא הקשר 50/50 האמיתי, ואם אני צריך לבחור הוא יהיה בין הראשונים ברשימה שלי.
בקשר לדה-מריה אי אפשר להסביר במילים כמה אני לא מסכים איתך, אני בד"כ מסכים איתך או מבין אותך עם די מאריה אתה בקוטב הצפוני ואני בדרומי, אם אני צריך להסביר במילה וחצי את סוג השחקן שאני הכי שונא בכדורגל התשובה תהיה קלה “די מאריה”
זידאן אימן בעבר 2.5 עונות בריאל, בחצי העונה הראשונה שלו הוא השיג יותר נקודות מברצלונה, בעונה השנייה שהיא הראשונה המלאה השיג יותר נקודות מברצלונה, בעונה השלישית שלו הכל התמוטט אבל הצליח לזכות בצ’מפיונס, והעונה הוא במספר נקודות שווה לברצלונה, אני תומך בטיעון לגבי זידאן.
אני קופץ פה למים עמוקים אבל אני חייב לציין שאני מסכים עם טיטי (וגם עם מי שהתחיל את הדיון עם התגובה על הלחץ של קרוס) לגבי האיכויות של ההגנתיות של מרסלו וגם של קרוס. מרסלו ביחס לרמה שהוא תוקף והתפקיד שלו בקבוצה (ע"ע מנהל משחק מעמדה הגנתית) לא כזה גרוע הגנתית. נכון, לא מגן ברמה של הגדולים בדורו אבל מספיק טוב כדי שלא יתיחסו אליו כשחקן נחות בנושא הזה. כנ"ל קרוס, הסגירות שביצע בצד של מרסלו היו פנינה טקטית של זידאן כשמרסלו נהיה המגן הטוב בעולם והוא סגר (גם אם לא בגליצ’ים מטורפים) את הצד הזה על הצד הטוב ביותר .
דוגמה טובה לזה היא שכבר לא רואים בשנים האחרונות התעללויות מהצד השמאלי סטייל נאבס.
גם במשחק לחץ אגד קרוס מצויין, אני לא יודע איך העיניים שלנו רואות דברים כל כך שונים אבל קרוס ובנזמה הם הלוחצים הכי חכמים בריאל מדריד עד הגעתו של האזרד.
בנזמה לפעמים בלחץ חכם תוך כדי מינימום מאמץ סוגר לפחות 75% מגרש לבלם שהוא לוחץ, די מריה מהצד השני שהיה רץ ללא הרף הוא הלוחץ הכי גרוע מאז שהמציאו את הכדורגל.
טיטי, סופסוף משהו שאנחנו לא מסכימים לגביו. די מריה מבחינה הגנתית לא היה להיט אבל לשפוט אותו על היכולת ההגנתית שלו עושה לו עוול. הוא שחקן התקפי לחלוטין, הוא שחקן יוצר, ולצפות ממנו לעשות הגנה זה כמו לצפות מקרוס לתת מספרים: זה פשוט לא התחום שבו הוא מצטיין. מצד שני הוא יוצר, מבשל, כובש, הוא יכול לעשות שער מכלום. נותן מאה אחוז בכל משחק ולפעמים אפילו ממלא 2 תפקידים.
הלוואי והיום היה לנו איזשהו די מריה בסגל. לדעתי הרבה בעיות הו נפתרות לנו.
אני לא שופט אותו הגנתית, אני רק הבאתי דוגמא של שחקן שרץ הרבה אבל לא טוב בלעשות לחץ אפקטיבי, התקפית הוא כל מה שציינת אבל שחקן לא חכם, ולכן ממש לא כוס התה שלי כפי שהאנגלים אוהבים להגיד כאנדסטייטמנט.
הזאר לדוגמא הוא די-מריה עם הרבה IQ כדורגל. אם לדייק די-מריה עולה על הזאר בכל פרמטר במשחק חוץ מהתיפקוד של האיבר שנמצא בין האוזניים.
לא אכפת לי כמה חכם די מריה כל עוד שאת שלו הוא עושה. שחקן שמביא מספרים כמו שהוא נתן בשנות השיא שלו, ששובר שבלוניות אולי דווקא בגלל חוסר ראיית המשחק ואובר המוטיבציה שלו פעם אחר פעם. קח למשל את השער השני שלו מולנו לאחרונה, זה עם הבעיטה מרחוק. שחקן יותר חכם אולי היה ממשיך את הנעת הכדור, הוא בעט לשער. הרבה פעמים הוא דוחף את הכדור קדימה בכוח, למרות שזו טעות על הנייר, אבל היכולת שלו מאפשרת לו לעשות את הפעולות הללו ולהפוך אותם למצבים.
אני אהיה כנה, השחקן שהכי אהבתי בעשור הזה, אולי אפילו יותר מרונאלדו, ולכן יכול מאוד להיות שאני מגזים בשבחו. אבל עם זאת הזלזול בו לא מובן לי. בעונתו האחרונה אצלינו כבש 12 ובישל 25 אאלט, כשהוא משחק חצי קשר אמצע חצי קשר שמאל. שחקן כזה היה מחוזר על ידינו נמרצות. אנחנו פספסנו אבל הוא פספס יותר. הקריירה שלו דיי הלכה לאיבוד בפריז ולפני כן ביונייטד. היה יכול להיות הרבה יותר מוערך אם הי נשאר.