כן, וגם שערים מההגנה, וזה לא בגלל שאתה יכול להרשות לעצמך, זה בגלל שאתה חייב שהקבוצה תעבוד כדי להוציא המקסימום מרונאלדו, וכך היה, אבל אי אפשר מצד שני לבוא ולקבוע שהקשרים ו/או ההגנה לא תבקיע מספיק עכשיו כשרונאלדו לא כאן כי היא לא הבקיעה מספיק כשרונאלדו היה כאן.
יש לחכות עד לסיום העונה ולראות איזה מספרים אתה מקבל מהקשרים וההגנה עכשיו כשרונאלדו לא כאן, עד עכשיו הם תורמים מספרים מאוד יפים.
אתה נותן לקרוס הנחות בצדק, אבל גם לפוגבה שהוא שחקן הטופ שמשחק בקבוצה החלשה ביותר מבין קבוצות הטופ מגיעה הנחה על כך.
כשרונית אין בכלל ספק מי טוב יותר, השאלה היחידה היא שאלת ההתאמה וההשתלבות. פוגבה אחרי זמן ארוך מידי מחוץ לאור הזרקורים יבוא מחויב מאי פעם, ומבחינת התאמה, הוא יודע להגן לטעמי לא הרבה פחות טוב מקרוס
לפוגבה לא מגיע שום הנחות ! יש לו הכל והוא מתעקש לעשות עם זה כ"כ מעט !
לדוגמא אנחנו כ"כ מתלהבים מפדה, פוגבה יותר פיזי ויותר אתלט מוואלורדה, הוא יכול לעשות את מה שפדה עושה יותר טוב ובנוסף להיות הרבה יותר מבריק בהתקפה, הוא יכול לשלוט במרכז נגד כל קבוצה וגם לספק שערים ובישולים, הוא יכול להיות הקשר הכי טוב בעולם בפער ובמקום זה הוא מתעסק בשטויות.
אין שום סימני שאלה סביב היכולת של פוגבה להשתלב ולתרום המון מבחינה מקצועית, הוא אחד השחקנים היחידים בעולם שאין סביבם שום סימני שאלה מקצועיים, הבעיה שלו זה רק בראש.
פדה משחק לצד קאסמירו, פוגבה לצד מאטיץ.
מוגבה ציפו להחזיר מועדון בינוני לגדולות, מפדה רק שלא יתלונן על הספסל.
כל הזמן אוהדי יונייטד טענו שאם רק לפוגבה היה עם מי לשחק זה היה נראה מעולה.
פוגבה יכול לעשות את התפקיד הנוכחי של קרוס טוב יותר
לא משנה ליד מי הוא משחק, גם אם ישחק ליד נטע לביא פדה ירוץ כאילו אין מחר, פוגבה גם ליד קאסמירו יעשה טובה כשיזיז את התחת.
פוגבה מראה בד"כ רק 40% מהיכולת שלו, ולא משנה איפה ועם מי הוא משחק זה לא אמור למנוע ממנו לתת 100% במיוחד שהוא מקבל טריליון פאונד כל שבוע.
פוגבה יכול להיות הקשר הטוב בעולם ולא רק יותר טוב מקרוס, הבעיה שהוא לא עושה זאת.
פוגבה שחקן נפלא נפלא, רק תנו לו צ’אנס והוא יוכיח לכם את זה.
תקרא מה שכתבתי, לדעתי הוא יכול להיות הקשר הטוב בעולם בפער, יש לו טונות של כישרון, יכול להיות מפלצת, הוא לא צריך להוכיח שהוא טוב הוא צריך להוכיח רק שהוא רוצה. ובגלל זה לא מגיע לו שום הנחה, כי הוא לא תלוי באחרים, הוא רק צריך לרצות והוא יהיה, הוא לא צריך קבוצה מתאימה ושחקנים מתאימים, הוא תלוי רק בעצמו אבל הוא ממשיך להתעסק בשטויות.
טיטי מסכים איתך שפוגבה יכול להיות הקשר הטוב בעולם אם רק ירצה ושכל הבעיה היא בראש, אבל אתה מפחית מחומרת הבעיה שלו. הבעיה שלו בראש לא תיעלם אם הוא יגיע לריאל מדריד, ולא יירד לו האגו פתאום בגלל שמזג האוויר ישתנה.
הראש זה חלק מהחסרונות שלו, זה שהוא משחק על הילוך שני כשהקבוצה חייבת גול זה גם חלק מהבעיות שלו. לשחק בריאל מדריד לא אומר להיות מחוייב, אולי אפילו ההיפך, עד לאחרונה היתה לנו את הקבוצה הכי זחוחה ולא מחוייבת בליגה.
בעיניי עצמו הוא כוכב גדול שכבר לא צריך להוכיח שום דבר לאף אדם. במידה והוא יגיע, ובמידה והוא יגיע ויהיה מחוייב, אין לי ספק שנרוויח את הקשר הטוב בעולם.
אני ממש לא מפחית מחומרת הבעיה שלו, זה גב שמאמין שאם פוגבה יגיע לקבוצה הנכונה עם השחקנים הנכונים אז הוא יצליח בענק, כל פעם שפוגבה הוזכר בהקשר של ריאל אני אישית לא הייתי נלהב מהרעיון.
בעיה בראש היא הבעיה הכי גדולה שכדורגלן יכול לסבול ממנה.
אבל, זידאן כ"כ מאמין בו וחושב שיכול להפוך אותו לקשר הטוב בעולם, אני מאמין בזידאן.
בדיון קודם בין טיטי לגיא, אני לגמרי עם טיטי.
@KB9, שמתי לב שאתה נוטה לזרוק פעמים רבות את הנושא הזה של שחקני קישור עם דאבל פיגורס (הפעם הגדלת עם 15-15), אבל בפועל זה דבר די נדיר. שחקן קישור שייתן עונת 15-15 לרוב מדובר יהיה בעונת שיא שלו, ממש לא מדובר בנורמה גם מהכוכבים הגדולים ביותר.
להגיד שמשחקן בעמדה כמו קרוס מצפים ל 15-15 זה פשוט מופרך. כן, קרוס לא שחקן של מספרים יותר מדי, אבל הוא מעולם לא תופקד בריאל מדריד על תקן קשר התקפי, וכמה קשרים התקפיים כבר יש בעולם שנותנים כאלה מספרים באופן קבוע? לא כל שכן קשרי 50-50 שזה אכן התפקיד של קרוס בקבוצה.
גם לי לא ברור מה בדיוק השתנה העונה, וקצת קשה להסביר שפדה במקום מודריץ’ זה האישיו, אבל העובדה היא שקרוס תורם יותר בחלק המגרש האחרון ונראה לי שקשה מאוד יהיה להכחיש את זה. זה בא לידי ביטוי לא רק במספרים אלא גם במה שאתה כ"כ אוהב לשלוף, “מבחן העין”.
שוקינג: כדורגלנים שראויים להיות שחקני הרכב בכירים בריאל מדריד הם בפועל דבר דיי נדיר.
כן, קשר שקאסמירו מאחוריו חייב לספק דאבל פיגרס של שערים ובישולים, ואם לא אז להיות סופר-מדהים כמו קאנטה הגנתית. קרוס רחוק מפה ורחוק משם. פעם הוא כן קשר התקפי, פעם הוא לא קשר התקפי - זה לא משנה איפה - הוא לא מספק את הסחורה ששחקנים אחרים יכולים לספק. גם אם השם שלהם פחות נוצץ. רבאק, אפילו ואלורדה הרבה יותר טוב ממנו.
שחקן קישור עם 15-15 בנורמה זה דבר נדיר של אחד שניים בדור, לא נדיר של רמה של הרכב ריאל מדריד. אני עוקב אחרי כדורגל כבר 20 שנה ולא זכור לי יותר מדי דבר שכזה.
אפשר להתווכח על האיכויות של קרוס אבל לא צריך לדרוש דרישות לא ריאליות.
לא תוכלו להגיע למסקנות כל עוד נקודות המוצא של שניכם שונות - מבחינת KB9 טוני קרוס מתופקד כקשר התקפי במערך 4-3-3, כלומר מעין די מאריה 2013/14.
הצד השני במחלוקת (כולל אותי) מתייחס לגרמני כקשר אמצע קלאסי, סטייל מיראלם פיאניץ’, שמנהל את שטף המשחק ביובה ממרכז המגרש בגאון.
ובכן, די מאריה הבקיע 11 גולים ובישל עוד 25 ב52 הופעות באותה עונה (שחקן הרכב מובהק בדיוק כמו קרוס).
פיאניץ’, ששיחק 44 משחקים בעונה שעברה, כבש 4 שערים ובישל 7 - משמע תפוקה נמוכה מזאת של טוני גם לפני גירסת 2019.
במילים אחרות, צריך לשאול את זידאן איך הוא מגדיר את טוני קרוס בתפקידו על המגרש ומהן הדרישות ממנו. אני בטוח שזיזו ישתעשע ויענה שזהו השחקן האחרון שצריך לשאול עליו.
יש להזכיר שבאותה עונה כשהכדור היה אצלנו די-מריה היה שחקן התקפה לכל דבר ועניין, רונאלדו היה נכנס פנימה ודי-מריה היה הופך לקיצוני שמאלי, כשהכדור היה בצד השני די-מריה היה חוזר למרכז והופך לשחק קישור.
קרוס בתקופה של זידאן היה ממוקם אף יותר אחורה מהרגיל, בגלל המגבלות הידועות של קסמירו ובמיוחד נגד קבוצות שלוחצות גבוה וחזק קרוס ומודריץ’ היו יורדים למטה ומשחקים מתחת לקסמירו כל אחד בצד שלו כדי להתחיל התקפות ולא לאבד כדורים תחת הלחץ. קשר התקפי זה הדבר האחרון שאפשר להגיד על התפקוד של קרוס בשנים הקודמות.
הכניסה של פדה שיחררה לא רק את קרוס, גם כשמודריץ’ קשישא משחק ליד פדה וקסמירו הוא משחק הרבה יותר קדימה ומשחק משוחרר ונותן מספרים יפים העונה, הרבה יותר קל לשחק כשאתה יודע שיש לך גיבוי בדמות של 2 סוסי עבודה מאחורה, אתה יכול לנסות דברים שאתה לא מעז לעשות אותם בד"כ.
די מריה שיחק בעונה הזו כמות נכבדת מהמשחקים באגף. יש מצב שאפילו כמחצית מהם
זה לא משנה, המסר הועבר. קרוס לא קשר התקפי והוא גם לא מתבקש להיות אחד כזה. הדרישות של חלק מאוהדי ריאל מדריד לקבל ממנו יותר מספרים לא פחות ממביכות. זה התפקיד של הזאר ובייל לספק אותם.
איסקו, למשל, זה קשר התקפי. כאשר הוא משחק בתפקיד של קרוס, בלא מעט מקרים בקריירה, הוא באמת לא נותן גולים או בישולים. זה פשוט - הדרישות מהתפקיד הזה אינן כוללות סטטיסטיקה יבשה.
אחלה דוגמה. איסקו הוא בדיוק הדוגמה לשחקן שכשהוא משחק קשר מרכזי כן תומך בהתקפה (או לפחות מנסה).
בריאל יש לאיסקו 17 שערים ו-10 בישולים ב-79 משחקים בהם פתח על הנייר בשלישיית הקישור. אם ננרמל לעונה של 50 משחקים נקבל 11 שערים ו-6 בישולים.
בכל שאר העמדות (קשר התקפי, קיצוני, חלוץ) - 31 שערים ו-42 בישולים ב-208 משחקים. מנורמל לעונה של 50 משחקים - 7 שערים ו-10 בישולים.
אני לרגע לא טוען שאיסקו עדיף על טוני קרוס כקשר מרכזי. אבל הטענה היא שקשר מרכזי יכול להצטרף בצורה איכותית ושקולה להתקפה הרבה יותר ממה שקרוס מצליח (יש משחקים שהוא לא מנסה, יש משחקים שהניסיונות נראים כאילו הוא לא התכוון לעבור לשליש האחרון). לראייה ואלורדה העונה - המיקום הממוצע של ואלורדה וקרוס לא שונה בהרבה מול אספניול, יש בדיוק את החלק הנוסף הקטן שבו ואלורדה הצטרף ל2-3 התקפות (ויצר מזה בישול ועוד מסירת מפתח). וזה לא שקרוס מביא ערך הגנתי מוסף יוצא מן הכלל כשהוא נשאר מאחור ומשחרר את הקשר שלידו למעלה.
המספרים של איסקו רק מחזקים את הטענה שלי - אתה לא יכול לדרוש דאבל פיגרס מטוני קרוס, לראיה איסקו שבממוצע נותן אותו דבר אם לא פחות מקרוס, בעמדה של הגרמני.
כמו כן, הקונצנזוס בפורום לגבי הליקויים ההגנתיים של קרוס לא מובן לי. תרומה הגנתית איננה חטיפות כדור, תאקלים מוצלחים ונצחונות במאבקים אוויריים בלבד.
הערך המוסף של קרוס כשהכדור לא בשליטתנו הוא משחק הלחץ המצוין שלו. טוני הוא אחד הכלים הטובים במשחק הלחץ של הקבוצה. ראיית המשחק הפנומנלית שלו באה לידי ביטוי לא רק כשהכדור ברגליו.
אני לא מאמין שקראתי את המשפט הזה. מה לעזאזל לטוני קרוס וללחץ? הוא באופן תמידי השחקן הכי פחות אינטנסיבי על המגרש כשאנחנו בלי הכדור מאז שהגיע לפה.
תנסה לצפות במיטב משחקי הקבוצה של הקדנציה הראשונה של זידאן במלואם.
כשהכדור לא ברגלי ריאל מדריד, קרוס קיבל את ההוראה הקבועה לבצע את משחק הלחץ בחצי של היריבה לצידו של בנזמה. מודריץ’ הוא זה שנותר מאחור במין 4-4-2 כאשר קאסמירו לצידו ורונאלדו & לוקאס/אסנסיו/בייל בצדדים.