דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

הקיץ היינו צריכים להיות בעיצומו של תהליך התחדשות. אודגור במקום מודריץ’, רגילון במקום מרסלו נותן פייט למנדי, אשרף נותן פייט לקרבחאל. קמאבינגה מרענן את הקישור ומוסיף כח ומהירות. מנחיתים פה איזה סקורר רציני.
בייל, חאמס, איסקו ולוקאס מחפשים יעד חדש.
בסוף מה קיבלנו? קדחת! או קורונה ליתר דיוק. לפחות לקחנו אליפות בזכות הקורונה.

אשרף יחזק את אינטר, רגילון את צ’לסי, אודגור ישתעשע בסוסיאדד. אנחנו לעומת זאת נאלץ להסתפק באותו קישור שמיצה את עצמו כבר לפני 3 שנים ועם סקורר אחד בסגל במקרה הטוב.

אפשר להוריד את הפנטזיות מהטייטל של הנושא הזה.

עכשיו כשהעונה נגמרה, הגיע הזמן לפנטזיות האמיתיות.
הגנה
מצבינו בהגנה מצוין סך הכל בעיני. אין שום צורך ברכש. אולי מגן מחליף בצד ימין.
קישור
אודגור - אחרי שראיתי את הקישור שלנו במבחן האחרון לעונה, אני לא רואה שום סיבה לתת לאודגור עוד עונת התחשלות. גם היום הוא לא נופל מקרוס ומודריץ הנוכחיים.
קאמבינגה - אנחנו זקוקים למחליף לעמדת הקשר האחורי נואשות. יכול לתת גם גיוון לקישור שלנו.
אני הייתי שמח לראות יוצר מכך, אך רוצה את הכסף להתקפה.

התקפה
לא משנה לי כבר מה מו מי, אנחנו חייבים שחקן התקפה ברמה. בהנחה שהזאר שיחק ככה בגלל פציעה זה עדיין משאיר אותנו במצב מאוד בעייתי עם האחרים:
אסנסיו תמיד פחד מאחריות ומעורבות.
רודריגו על אף הבישול גם נוטה לברוח מהכדור.
ויניסיוס ההפך הגמור, סטאר אמיתי עם סיומת של גרר.
ואסקז לדעתי צריך למלא את החלל כמגן ימני מחליף.
פשוט תביאו מישהו

הקטע הזה שבגלל הקורונה אנחנו לא נביא שחקנים הקיץ נראה לי הזוי ביותר.
כל הקבוצות באירופה עוברות את אותו המשבר וכולן קונות שחקנים על ימין ועל שמאל ורק לנו אין את הכסף לקנות?

אני מנסה לחשוב על הסיבות למהלך הזה של פרז ואני פשוט לא יודע… כסף הוא לא העניין העיקרי פה.

כנראה שהמצב הכלכלי שלנו לא כל כך טוב כמו שתמיד גרמו לנו לחשוב.
שנה שעברה סיימנו במינוס 220 מיליון יורו בחלון ההעברות.

שיפוץ האיצטדיון אמור לעלות מעל חצי מיליארד יורו והיה אמור להיות ממומן ע"י חברה סעודית שתיתן את השם שלה לאיצטדיון. הם ברחו ברגע האחרון ונשארנו עם בור של חצי מיליארד.

פלורנטינו אמר שאיבדנו 20-25% אחוז מההכנסות בגלל הקורונה. בלי קהל בברנבאו, בלי מבקרים בחנות המועדון ובמוזאון זה הפסד רציני של הכנסות. אם התקציב המאוזן שלנו הוא 800 מיליון יורו לשנה אז הפסד של רבע מההכנסות בגלל הקורונה זה 200 מיליון.

המועדון שרף גם עשרות מיליונים על משכורות לשחקנים כמו בייל וחאמס שהוא לא מצליח להיפטר מהם. לפי השמועות בייל מרוויח 14 מיליון יורו נטו לעונה, למועדון זה עולה 28 מיליון.

בנוסף בזבזנו הרבה כסף בשוק ההעברות. 17 מיליון על ברהים שהיה הופך לשחקן חופשי עוד חצי שנה. 100+30 מיליון על הזאר שהיה הופך לשחקן חופשי בעוד שנה. 48+5 על מגן סולידי מהליגה הצרפתית כשאנחנו מוכרים את המגן ההתקפי השני בטיבו בעולם (אחרי טרנט אלכסנדר ארנולד) תמורת סכום נמוך מזה. לא יודעים להתמקח במועדון שלנו…

חבל שכדי לאזן את ההפסדים מוכרים לנו שחקני עתיד כמו אשרף ורגילון ולא שחקני עבר כמו בייל, חאמס, מרסלו ואיסקו.

כולם מבקרים את ברצלונה על ההתנהלות שלהם אבל צריך להודות שגם ההנהלה שלנו מפשלת בגדול.

לא נכון. נראה לך באמת שעסקים מתנהלים ככה?

ריאל מדריד לא במצב כלכלי גרוע יותר משל שאר הקבוצות בדרג שלנו, להיפך. לא יקנו מאותה סיבה שלא קונים כבר 7-8 שנים (למעט הזאר ואלף שחקני רוטציה). עכשיו עם חותמת של אליפות והתירוץ של הקורונה בכלל אין סיבה לשנות

על מי משחקני ההרכב זידאן מוכן לוותר בשביל להביא רכש משמעותי? באמצע העונה הוא התחיל לחתוך את לוקה, החשק עבר לו דיי מהר. אם נצליח להיפטר מבייל אולי נקבל איזה ווינגר צרפתי חדש מנאנט, לא יותר מזה.

אני החלטתי שאני מפסיק להתעניין ברכש. אין לי תקווה שמישהו ספציפי יעזוב, שמישהו ספציפי יגיע, אני הבנתי דבר אחד, שאני פשוט לא באמת יודע כמו שחשבתי שאני יודע.

קיוויתי שיביאו את יוביץ’ ואנדומבלה, את הראשון הביאו, את השני לא. מה שכן משותף לשניהם זה ששניהם אכזבו. קיוויתי שיזרקו את בנזמה ואז הוא פרח. לקורטואה בכלל קראתי עמוד חשמל. כך אפשר להמשיך עם הדוגמאות בלי סוף, ואלו היו רק מהעונה האחרונה.

החלטתי שאני מקבל בברכה את מי שמגיע, מאחל בהצלחה למי שעוזב, ויותר מזה אין לי מה לחרוש על הנושא. כמובן שאני רוצה את ריאל מדריד החזקה ביותר שיש, אבל אין לי את הכלים והידע המספיק כדי לקבוע מי כן מתאים ומי לא. חבל על הזמן ועל הטרדות בנושא.

אתה לא רוצה להביע דעות נחרצות בעניינים שאתה לא מתמצא בהם? ועוד מודה בזה?
עוד ישללו ממך את האזרחות בטענה שאתה לא מספיק ישראלי (:

אז בואו נסגור את האינטרנט

אפשר להביע דיעה ולטעות והכל בסדר. גם אנשי המקצוע טועים באחוזים גבוהים, בטח ברכש. כדורגל זה לא פיזיקה

אני אישית אין לי בעיה להביע דעות נחרצות בכל תחום ובכל עניין, רק התפלאתי שיש כאלה שלא מוכנים, שמעתי שיש גם ישראלים כאלה, זאת פשוט הפעם הראשונה שאני פוגש אחד כזה.

כן כמובן, אבל לא חבל לצפות, ואז אחרי שמה שציפית לו התגשם המציאות באה וטפחה לך על הפנים?
בסך הכל המטרה הסופית היא שריאל מדריד תצליח, ואם אני חושב (לדוגמה) שיוביץ’ הוא העתיד של ריאל, ואז מתברר שהוא כסף שהלך לפח, אז מסתבר שהתקווה שלי היתה בעקיפין לרועץ לקבוצה.

וכמובן שזה שאני לא מצליח לזהות את השחקנים הנכונים לא אומר שאחרים לא יכולים. פשוט לי אישית אין מספיק ידע מסתבר. דווקא יש כאן כאלה בפורום שקלעו הרבה יותר טוב ממני (ואמרו שיוביץ’ יהיה כישלון, בלי להזכיר מי בדיוק אמר :joy:)

אנחו כותבים באותו הפורומ(ים) כבר מספיק זמן כדי שתוכל למצוא תגובות מאוד נחרצות שלי שלא התביישתי להציג אותן.
ובסוף יצאתי פיתה.
עכשיו, זה בסדר לצאת פיתה, כולנו יצאנו לפחות מספר פעמים כאלה, אבל מתישהו בנאדם צריך להגיד לעצמו באנה גבר דברים לא בדיוק קורים כמו שאתה מדמיין לעצמך שקרו.

כשלמדתי פיזיקה, אפרופו מה שגיא אמר, היה פרייס שתמיד חזר על עצמו. ככל שלומדים מבינים עוד יותר כמה שאנחנו עדיין לא יודעים. אז אולי הגעתי לנקודה כזו שלמדתי מספיק על כדורגל כדי להבין שאני לא באמת מבין. ואם זידאן התעקש על בנזמה (כמובן שהיום זה לא חכמה להבין מדוע, הכוונה ללפני שנתיים) וזה היה נראה לי הזוי, היום אני מבין שפשוט היה חסר לי הבנה מסוימת. אם פלורנטינו החליט שלא להעלות לדי מריה את השכר והעדיף לוותר עליו, מיינד בלווינג בעיניי, אז כנראה שאני לא הערכתי נכון את די מריה.

אז זה בסדר להביע דעה נחרצת אבל מתישהו לבנאדם נופל האסימון שלדעות שלו פשוט חסר ידע וביסוס.

זה שדי מריה עזב ואז ירד ביכולת לא אומר שכך היה קורה אם לא היה עוזב.
בנזמה אולי בשנתיים האחרונות חלוץ בהחלט טוב, אך נניח שאת ה100 מיליון של הזאר היית שם על חלוץ, זה בהכרח היה פחות טוב לקבוצה? גם לאו דווקא חייב להיות במקום אגב.

בכל אופן כולנו בורים ביחס למבינים הגדולים, הרי בסופו של דבר אנחנו מסתמכים הרבה יותר על הפרשנויות שלהם מאשר באמת לצפות בכל שחקן (בינינו, כמה מאיתנו עוקבים בדריכות אחרי יותר מכמה קבוצות בודדות באירופה).
זה לא אמור למנוע מאיתנו להביע דעה, זה הרי כל הכיף.

גם אני טעיתי ואטעה לגבי שחקנים ורכישות, להזכירך אני חשבתי שקובאציץ צריך להיות באנקר בהרכב, ביתיים בצ׳לסי הוא הוכיח לכולנו אחרת (לא שהוא כזה רע, כן? פשוט לא לרמה של ריאל). אני הייתי בזמנו גם אחד מהתומכים של היגוואין, היום יש לנו חוק בחברה בפיפא שאם היגוואין מבקיע זה טכני.
תמשיך להביע דעה, גם אם טועים זה עדיין כיף. גם אל תשכח שהרבה פעמים לעולם לא תדע מה היה קורה אם פלורנטינו היה פועל אחרת.

בסוף אנשי המקצוע קנו אותו בהרבה כסף, לא אתה. הם טועים באחוזים מטורפים כי חוסר הודאות עצומה. הם מכרו את מקללה וכריסטיאנו בלי להביא מחליפים, ומצד שני הם גם נתנו קרדיט לאותם שחקנים שנראו גמורים ואחר כך המשיכו לזכות בתארים. לא בכל דבר מומחיות משפרת את התוצאות - אנליסטים של שוק ההון לרוב לא משיגים תשואה גבוהה ממשקיע טיפש שפשוט מצמיד את כספו למדד והולך לים.

יש החלטות שאפילו בדיעבד אף אחד לא יכול לקבוע חד משמעית אם הן היו נכונות או לא (די מאריה למשל), והחלטות שאפשר להתווכח פה שעות אם הן התבררו ככישלון או הצלחה כשהאמת היא כנראה איפשהו על הסקאלה בין לבין.

את כל המקרים שבהם אתה חושב שיצאת פיתה אפשר לנמק אחרת בעזרת רטוריקה מוצלחת ותצא גדול, כי כאמור זה לא פיסיקה, אפשר לתלות כל תוצאה באלף משתנים וזה חלק מהכיף בדיונים. אם אתה נהנה לכתוב תמשיך לעשות את זה, בקיצור. ואם אתה רוצה להשתפר כדמגוג תפנה אליי בפרטי :slight_smile:

כדורגל זה לא פיזיקה, בכדורגל צריך לחשוב.

בסופו של דבר אף אחד לא חסין מטעויות, ובהתחשב שהדעה שלך לא משודרת או מופצת לאלפי אנשים כמו פרשנים מקצועיים לטעמי נותנת לך את המקום לטעות, זה לגיטימי, כמו לחוות דעה… זו זכותך גם אם טעית.

בין כה לא יתחשבו בדעה שלך בהנהלת ריאל…
ובנימה אישית מי שמפחד לטעות לא לומד/משתפר לעולם אז לשיקולך :slight_smile:

האמת, השתכנעתי… אם כי הנחרצות שלי לא תהיה אותו דבר.

:joy::joy::joy:

גם אם אתה טועה, מומלץ להתהדר בסטטיסטיקה של 93.2% נבואות מדוייקות בממוצע. יגידו לך שרובן לרוחב, אני כבר אומר לך

טוב זה רשמי, קובו בהשאלה לשנה בויאריאל:

יהיה מעניין בויאריאל, השמועות שגם קאייחון ודני פארחו בדרך לשם.

אם זה נכון, אז ביחד עם אלביול שכבר שם ובהתחשב בקללת האקסים שלנו לא רואה טעם לנסוע למשחק חוץ שם, זה מינוס 3 נקודות עוד לפני שהעונה התחילה.

עם בארסה וריאל הנוכחיות הם עוד מסוגלים לגנוב אליפות עם הסגל המתהווה שלהם.

אתה תשלים את הנקודות האלו נגד השאריות של ולנסיה