דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אני עדיין קצת בשוק. תקראו לי דרמטי אבל אני חושב שלעזיבה הצפויה של מסי יהיה מחיר מאוד כבד לליגה הספרדית ולמעט ברצלונה כמובן, על ריאל מדריד בפרט. אנחנו במודע משלימים עם איזושהי בינוניות. אמנם אני כבר שנתיים מדבר על הרעיון של סגירת הכיס ושינוי הפרוייקט, ומראש טענתי שרכישות גדולות לא יהיו ממילא אבל ההתפרקות הזאת של ברצלונה לא יכולה לגרום לריאל מדריד טוב בשום צורה.

קיץ 21 יהיה הקיץ שלנו, כך חשבתי לפני עונה שתיים, אחרי שיתברר מה קורה עם הצעירים. אבל עם הקורונה, ההתפרקות הטוטאלית של בארסה וחוסר האופציות אני מתחיל לחשוש שגם ב21 שהיה כביכול הזמן האידיאלי לחרוש את הסגל, היכולת והמוטיבציה לעשות את זה תהיה קטנה.

מאוד מקווה שלא נקלע לבינוניות. מאוד מקווה שברתומאו יעוף כבר ובארסה תחזור לגדולתה, חיינו על היריבות הזאת.

אתם לא לקחתם מקום שני כשכריסטיאנו עזב.
כמו שכתבו מעליי, החשש שלא נגיע לליגת האלופות אפילו. אף אחד לא מדבר על ירידת ליגה.
אתלטיקו, סביליה וויאריאל נראות מספיק חזקות כדי לסיים מעל בארסה מפורקת, שהייתה תלויה לחלוטין במסי. גם הסקורר השני עוזב, ההגנה בינתיים אותה הגנה, וההנהלה אותה הנהלה.

ברצלונה בלי מסי פירקה אותנו 5-1 לפני פחות משנתיים.
כפי שזה נראה ישחקו שם בעונה הבאה דה יונג, קוטיניו, פיאניץ’, פאטי, פוץ’, גריזמן ודמבלה. תוסיפו לזה עוד שחקן או שניים שיגיעו במקום מסי ועוד חיזוק או שניים בהגנה ויש כאן אחלה קבוצה. כזאת שלגמרי יכולה לקחת אליפות. עם כל הכבוד לסביליה, ויאריאל ואפילו אתלטיקו, בארסה מחזיקה בסגל איכותי יותר.
היא רחוקה שנות אור מבארסה של פפ ואנריקה אבל המרחק שהיה בזמנו משאר הליגה גדול הרבה יותר מהמרחק מהקבוצה הנוכחית.

מה שכן, זאת חותמת רשמית להפיכת האנגלית לחזקה בעולם. זה כבר תהליך של כמה שנים אבל השנה זה יהיה לגמרי ברור. לא עוד דיון מטושטש בין הפערים בין שתי הגדולות וחצי אתלטיקו למול השאר אל מול התחרותיות האנגלית. ההילה של בארסה וריאל דיי נגמרת.
רק לפני שלוש וחצי שנים היו כאן מסי, רונאלדו, ניימאר, סוארז, אינייסטה, וכל המזדקנים של ריאל בשיאם.
תחילתו של עידן חדש.

כך או כך זה היה צריך להגיע. כמו זוג שיודע שזה כבר לא זה ומסרב להיפרד. כאן זה השעון ביולוגי שנפגע וכאן זאת הקבוצה החדשה שהייתה צריכה להיבנות מזמן.

איחלתי לשתי הקבוצות בהצלחה.

אוהדי בארסה מגזימנים גדולים אבל הסגל על הנייר לא מספר את כל הסיפור בדרך כלל. יש וייב שלילי מסביב למועדון וכשקבוצה גדולה לא מנצחת משחקים הנפילה יכולה להיות חריגה ביחס לאיכות השחקנים.

מצד שני, אני בהחלט יכול לדמיין אותם עושים ניקיון סטייל קאפלו 06/07 ותוך חודש מחברים פה קבוצה חדשה שתתחרה על האליפות מול ריאל בינונית ביותר. על קוטיניו, גריזמן ודמבלה לא הייתי בונה במיוחד אבל יגיע רכש במקום מסי וסוארז. שניהם מפנים הרבה מאוד כסף ועם בחירות בסוף העונה בטוח שתהיה פה השקעה מאסיבית.

אנחנו לעומת זאת מתחזקים בבחור התמהוני הזה שמנקה גביעים:

אם מסי נשאר לא הייתי חותם שריאל תיקח עוד אליפות, כי אנחנו לא טובים בזה והפערים די זניחים בהתחשב ליתרון הגדול שלהם בהתקפה. אם הוא עוזב בהחלט יש לנו יתרון. קוטיניו ימשיך לדעתי, דמבלה ימשיך להיפצע. חשבתי שתשתמש בוויב השלילי דווקא לתיאור העונה שאחריה כשבארסה מוכשרת בהרבה לא הייתה בעניינים מול ריאל הצנועה של שוסטר (איקר-גוטי-ראול), וזה נגמר בפאסיו. קאפלו כן עשה ניקיון אבל היה לו קל יותר כשרונאלדו פצוע ורצה לעזוב לדוגמא, גם בקס ורוברטו קרלוס באותה הצורה פחות או יותר. הזקנים כן פתחו את העונה, בקהאם היה בהרכב וגם קאסנו הצורר. רונאלדו הורחק נגד חטאפה ולכן לא שיחק בקלאסיקו. אצלהם הרבה שחקנים לא רוצים לעזוב וחתומים עד לעולמים.

בקיצור: הדחה כפולה לספרדיות בשמינית הגמר, ואם אתלטיקו תעבור אז היא תודח לאחר מכן. זה הקיץ הכי משעמם שאני זוכר בתור אוהד, יותר גרוע מ-2018 כשלא האמנתי שפרס ישאיר אותנו יתומים.

אם קוטיניו ישאר ויהיה הכוכב של ברצלונה מצבם לא יהיה טוב, קוטיניו הוא מסי של קבוצות בינוניות.
מסי עוזב ואם יצליחו גם להיפטר מסווארז מתפנה להם טריליון וחצי יורו שכר, הם יכולים לעשות מזה הרבה וזה מפחיד, אבל מצד שני ההנהלה הזאת שלהם הוכיחה שהיא יכולה לשלם מעל חצי מיליארד יורו על 9 שערי ליגה בעונה.
תוסיף את קומאן ואז הסיכויים לאליפות הם לא משהו.

אצלנו אף אחד לא יגיע, שוב ניקח אליפות משעממת מאוד,אבל יש תקווה שהזאר יחזור להיות שחקן טופ עולמי ושאסנסיו יתפתח לשחקן טופ עולמי שהוא יכול להיות, אבל בפועל נראה שראמוס ימשיך להיות השחקן השני הכי קטלני שלנו התקפית. מנדי יככב והשלישייה באמצע ימשיכו לעוד עונה מלאה.

ברצלונה הייתה דומיננטית לפני מסי ותישאר אחריו. הם יעמידו קבוצה שתתחרה על האליפות, אין ספק בכלל. גם בלי מסי ההתקפה שלהם יותר מוחצת משלנו. גריזמן יחזור לעמדה שלו ויחזור להיות גריזמן של אתלטיקו. יתפנה להם סכום עצום מהעזיבה של מסי ויהיה רכש.

אם הם קונים את ואן דה בייק אז תהיה להם שלישיית קישור של פיאניץ’, דה יונג וואן דה בייק. זאת שלישייה יותר דינמית ויצירתית משלישיית הקישור המועדפת של זידאן.

ההגנה שלהם עדיין בעייתית אבל תסמכו על קומאן שהוא יודע איך לבנות הגנות.

לא שותף למספידים של בארסה. זאת יותר תגובה רגשית מכל דבר אחר. מי היה מאמין שנזכה באליפות מול מסי דווקא בלי רונאלדו?

אני רק מקווה שמסי יצליח להשתחרר מהחוזה בחינם והם לא יקבלו פתאום איזה 150 מיליון מסיטי. בא לי שנשלוט כמה שנים ברציפות בליגה. במילא באירופה אין לנו מה לחפש בזמן הקרוב.

מזכיר את תחילת העונה שעברה, הייתם בטוחים שקישור של ארתור, בוסקטס ודה יונג הוא הכי טוב בעולם, טענתי ששלנו יותר טוב.
גם עכשיו, אם אני צריך לבחור בין השלישייה שלנו לזאת של ברצלונה שציינת אני בוחר את שלנו, וזאת למרות שאני כבר 2 עונות חושב שיש לרענן את הקישור שלנו.

בקשר לגריזמן, אני אף פעם לא החזקתי ממנו, גם כשחתם בברצלונה לא כל כך הדאיג אותו, שחקן טוב אבל יש הרבה כאלה.

השחקן שהכי מדאיג אותי אצלם זה דמבלה אם לא יפצע והברגים יחוזקו טוב לפני פתיחת העונה, וכמובן השחקן שאמור להגיע שאנחנו עדיין לא יודעים, אבל אני צאוד סומך על קומאן ועל ההנהלה שלהם בקטע הזה.

הבעיה הכי גדולה מבחינתי זה שמסי מגיע לעשות בעיות לקבוצתי האהובה, מתחיל להרגיש שיש לו עניין אישי נגדי.
מסי בין כל הסילונים בכנפיים של סיטי עם הג’ינג’י מאחוריו…

עוד מישהו מעוניין להבהיר לי שבארסה לא תהיה מועמדת לירידה בעונה הבאה? אני מבין שהעזיבה שלו שוברת אתכם אבל לא צריך להפוך לטרחנים בעקבות זה.

אמנם יתפנו להם 70-80 מיליון בתקציב שכר,אבל ההכנסות ייפגעו בצורה יותר משמעותית מהחיסכון של השכר של מסי,אני לא יודע מאיזה כסף הם יביאו את התחליף של מסי כדי לבנות קבוצה שתתחרה על תארים.
אולי ברתומאו ייקח עוד הלוואה כדי להציל את עצמו ולדפוק את הבא אחריו? אני בעד.
בכל מקרה כמו שאמרתי בפורום שלנו,ברצלונה תמשיך להיות מועדון גדול שלוקח תארים (אחרי שנתיים-שלוש של שיקום),תארים על אוטומט כמו שהיו לה בעשור האחרון? כבר לא.
לא מילאן ולא פפ טים,משהו באמצע.

הכנסות לא נפגעות כל כך מהר ובקלות. זכויות שידור, ספונסרים ומחיר כרטיס למשחק לא קטנים ברגע שמסי עוזב.

אם שמים בצד קורונה והשפעותיה, סביר להניח שההכנסות של בארסה היו ממשיכות לצמוח גם ללא מסי (כפי שקרה אצלנו אחרי עזיבת רונאלדו).

לא מילאן ולא פפ טים,משהו באמצע.

כן… כמונו.

לי אין ציפיות גבוהות מאוד מאסנסיו. שחקן טוב אבל לא ברמה של טופ עולמי. כל הזמן מחכים שיתפוצץ. לדעתי זה פשוט מה שיש שם. לא הרבה יותר מזה.
שחקנים תמיד יכולים להפתיע, אבל קשה לי לראות אותו משחק ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שהוא עכשיו.

לי עדיין יש, הוא כבר הראה יכולות שיכולות להפוך אותו לוורלד קלאס, הוא כבר הופיע למשחקים גדולים והוא עדיין בגיל המתאים, היה צריך להמשיך את הפריצה שלו אבל רונאלדו עזב וכל הקבוצה עברה עונה מהגיהנום והוא היה אז בן 22 ובין האחרונים שאפשר להאשים, עונה אחרי קרע את הצולבת והפסיד שנה, לא ניתנה לו הזדמנות הוגנת להראות שהוא שייך לרמה הכי גבוה, מבחינתי העונה הזאת היא שנת מבחן בשבילו. מאמין שיקבל מספיק משחקים ומקווה שיחזיר במספרים.

אני לא מדבר על רצף ויציבות, אלא על ניצוצות. הוא שחקן טוב עם יכולת טובה מול השער אבל כדי להיות וורלד קלאס אתה צריך להיות שחקן שלא מפחד להיכנס לאזורים מורכבים יותר. אסנסיו נמנע מזה. הוא כמעט לא מנסה לעבור שחקנים. בהתחלה חשבתי שזה עניין של ביטחון אבל אח"כ הבנתי שהוא פשוט לא כ"כ טוב בזה. הוא לא מצליח לכדרר קרוב מדי לשומרים שלו.

בהקשר הזה התקוות שלי כרגע הם בעיקר בנוגע לרודריגו. אחרי הקורונה הוא החליט סוף סוף להיות חצוף יותר והראה מה יש לו ברגליים, לא רק מול השער. קשה להעריך מה יהיה עם הצעירים שלנו, אבל לא יפתיע אותי אם הוא יהפוך לשחקן טופ תוך כמה שנים. יש לו נתוני פתיחה מעולים.

הבעיה הכי מבאסת עם אסנסיו זה שככל הנראה (לא היו יותר מידי הזדמנויות לצפות בו…) הוא איבד מהמהירות שלו. וזה הרבה פעמים משהו שלא מצליחים לשחזר אחרי פציעות מסויימות.
כבר כתבתי בעבר שלפי מה שראיתי ממנו מאז חזר הוא לא יוכל להישאר שחקן אגף, כי שם חייבים מהירות מסחררת.
הוא מספיק אינטיליגנט בכדי לעבור שינוי תפקוד, אבל נראה שהוא כבר לא יחזור להיתו מה שהיה.

לא ראיתי הרבה שחקנים שהם וורלד קלאס ברמה של, נניח, מבאפה אבל מצד שני יודעים לעשות 2-3 דברים וזהו. אסנסיו טוב לי בתור סופר סאב

• ברהים מושאל למילאן ללא אופצית רכישה
  • אוסקר לסביליה תמורת 15 מיליון עבור 75% כרטיס עם סעיפים שונים ומשונים שתאכלס יאפשרו לנו לקנות אותו בחזרה אם נרצה
  • חאמס לאברטון נראה סגור
  • מריאנו - סיכום עם בנפיקה אבל צריך לשכנע אותו ללכת, וסביר להניח שגם לפצות אותו על החוזה הטוב שיש לו

לפי רומנו, יש אופציית קניה גם למילאן וגם לריאל חזרה

AC Milan are now ‘one step away’ from signing Brahim Diaz. The agreement has been reached with Real Madrid - waiting for Brahim to agree personal terms soon.

Loan + buy option (Milan) + buy back clause (Real Madrid). 🔴⚫️ @SkySport #Milan #RealMadrid #BrahimDiaz

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 28, 2020

קמאבינגה ממשיך להשתפר ולהעלות את הערך שלו עם כל משחק שעובר. בישול משחק קודם, שער היום. אני מאוד מקווה שלא נפספס אותו בקיץ הבא כי בטוח שכל אירופה תרצה אותו.

ואן דה בייק לא בסגל של אייאקס למשחק אימון היום והשמועות אומרות שהוא בדרך לעבור קבוצה השבוע. כנראה לברצלונה. נקווה שהנסיגה שלנו מההחתמה שלו בקיץ שעבר לא תתנקם בנו יותר מידי.

נראה כישרון אדיר אבל במקום ויניסיוס, לא רואה איך זה קשר אחורי