האמת שהתכוונתי למאטיץ׳, אני זוכר אותו על סף הבוקס טו בוקס עוד אצל מוריניו בצ׳לסי. אבל אולי אני טועה, לא ירדתי לעומק.
רשמי: סבאיוס יבלה בלונדון את עונת 20/21. ברהים יבלה אותה במילאנו
אז מסי בסוף נשאר. ואתמול מי שראה את פאטי שם לב באיזה שחקן מדובר. ופתאום מדברים על טיאגו. וקוטיניו חוזר אחרי שנת גלות.
איך בכמה ימים דברים יכולים להתהפך. כבר דמיינו אליפות כמעט בטוחה מול ברצלונה מרוסקת.
ואנחנו? מקווה שהזאר יחזור לשחק אחרי שנת שבתון. שויניסיוס ורודריגו יעשו עוד קפיצת מדרגה. שבנזמה יהיה בשיאו ושראמוס לא יהיה היחיד שמציל אותנו כשצריך גול.
אחרי שבוע וחצי של אופוריה חזרתי לתחושות המוכרות מהעשור האחרון.
מבחינתה של ברצלונה עדיף שמסי היה הולך עכשיו ומכניס טיפה כסף מאשר שישאר ממורמר נגד רצונו כשכבר הנזק נעשה. בעונה הבאה הוא יעזןב בחינם בכל מקרה.
פאטי ילד, וכבר ראינו לא מעט ילדים שנראו כמו הדבר הבא ואחרי כמה חודשים נראו כאילו לא קשורים לענף. כישרון אדיר אבל לפחות כרגע הוא לא שחקן שמוביל קבוצה. ילדים בגילאים האלה נוטים לתנודות מאוד גדולות ביכולת.
קוטיניו בברצלונה בלית ברירה ועם משכורת מנופחת אחרי שלא הצליחו להיפטר ממנו. הוא לא בדיוק המציאה שכולם חשבו שהוא. קומאן לא מעוניין בטיאגו ולא סביר להניח שינחיתו לו על הראש שחקן שהוא לא רוצה, למרות השמועות, ולמרות שמאמן בברצלונה הנוכחית משמעותו בובה. וגם אם כן, לא העמדה שלו היא הבעייתית ביותר.
ההגנה אותה הגנה, ההנהלה אותה הנהלה, הרפש אותו הרפש. ברצלונה עמוק בבוץ ושום דבר לא נראה טוב באופק. השלד שלהם מזדקן ובחלקו כבר בחוץ. אני לא חושב שאנחנו צריכים לקנאות בהם.
ואם זה נשמע שאני מבסוט מהמצב, אז לא. אם ברצלונה היתה עומדת על הרגליים אתה חושב שהיינו שאננים היום? ברצלונה בקנטים משמע ריאל מדריד מורידה הילוך משמע ליגה חלשה יותר ופחות אטרקטיבית.
אני כבר שנתיים אומר שקיץ 21 יהיה הקיץ שלנו ובכל מקרה רכישות בומבסטיות לא היו קורות אבל מה שקורה עכשיו זה מוגזם. אנחנו לוקחים את הסיכון לשקוע בבינוניות. עולם הכדורגל הוא עולם דינמי וכבר עכשיו אנחנו לא אטרקטיביים כמו שהיינו לפני 3 או 4 שנים.
נותר רק לראות מה יקרה. ברצלונה מפורקת מבפנים ומבחוץ. וזו בעיה גם שלנו.
מתחיל לקבל בהשלמה את העובדה שהקיץ הקודם היה בזבוז משווע. 300 מליון יורו שפכנו.
כתבתי רבות על כך שנאי שמח מאוד מהגעת יוביץ’, מילטאו, מנדי וכמובן הזאר. בדיעבד קיבלנו מ-2 שחקני ההתקפה החדשים שלנו 3 שערים, זה פשוט נורא.
מנדי אומנם הסתבר כרכש טוב, מיליטאו עוד סימן שאלה.
מסתכל על צ’לסי שהוציאו בחלון הזה 223 מליון יורו וקיבלו את זייש, ורנר, האברץ, צ’ילוול וגם את סילבה על הדרך.
הייתי שמח לקבל לפה את ורנר כחלוץ, ולמען האמת אני חושב שזייש לא פחות טוב מכל אופציה שיש לנו בצד ימין.
מסתכל על תהליך ההצערה של הסגל ועל כל הרכישות של הברזילאים, לא יודע אם זה הדבר הנכון לעשות לקבוצה שהסגל הנוכחי שלה לא מספיק טוב. לא היה עדיף לקנות את זייש במקום רנייאר למשל ולקבל פתרון מיידי ל10-15 שערים שחסרים לנו כקבוצה?
אני חושב שהדיון הזה התנהל פה כבר כמה פעמים בעבר, תמיד הייתי בצד שמעודד את רכישת הצעירים והמחשבה על העתיד, שיניתי את דעתי.
על הנייר הקיץ הקודם של ריאל היה טוב מאוד , אולי קצת יקר ( הזאר קצת מוגזם לדעתי ) אבל בהחלט שחקנים שהיו נראים כבחירה טובה. אף אחד לא ידע שיוביץ’ יהפוך ממכונת שערים בבונדסליגה לפלופ שנפצע כל יומיים והמצב של הזאר עוד יותר הזוי - משחקן שפירק את הפריימרליג וכמעט ולא נפצע נהפך לשחקן שלא מצליח לשמור על כשירות.
מנדי רכישה טובה מאוד ומילטאו עוד צעיר אז יש לו לאן להתפתח, מה שכן הגיע הזמן שריאל תפסיק קצת עם הצעירים האלה ב-30 מיליון ( כמו שכתבת ) ותתחיל להביא שחקנים מוכחים.
צ’לסי עשתה חלון מטורף במחירי מבצע , יכול להיות שהיא יוצאת דופן כי אני לא זוכר קבוצה שעשתה חלון כזה במחירים כל כך טובים.
ליוביץ’ (ששמחתי על הגעתו) יש קריירה די בעייתית עד כה.
לא הצליח בבנפיקה, נתן עונת בכונה נאה בבונדסליגה לאחריה הגיע עונה נהדרת עם 17 שערים (מתוכם 5 במשחק אחד) וכאמור שנת בכורה רעה בריאל מדריד. מה שרואים ממנו בקריירה זה גם מה שאנחנו רואים ממנו בקבוצה עד כה, חוסר יציבות. האם הוא יצליח בעתיד? כמו כל שחקן בגילו, מוקדם לדעת.
השאלה אם לא עדיף לקחת את ורנר לדוגמה, שנותן כבר 4 עונות רצופות עם מספרים טובים משל יוביץ’ בבונדסליגה ומחירו היה אפילו זול יותר, הוא בסה"כ בן 24.
שאלה נוספת אם ורנר היה מוכן לבוא כדי לשבת בספסל ולראות את בנזמה פותח בכל משחק, יכול להיות שגם לעובדה שבנזמה טאבו בהרכב יש השפעה על מועמדים בכירים יותר ומבוגרים יותר מיוביץ’.
מיליטאו הגיע מלכתכילה כפרוספקט לעתיד, אני מחבב את רודריגו אבל רכישתו כנראה הייתה מיותרת כשיש את ויניסיוס, אם במועדון מאמינים בו. הייתי יכול לחיות בשלום גם עם רגילון כי מנדי השתפר אבל היה יקיר וזה בהחלט מאכזב שה-11 לא שופצו משמעותית. אני לא חושב שהמועדון בבעיית נזילות פשוט כנראה אמונה עיוורת במה שיש. שוב ‘אולי אסנסיו’ וכן הלאה.
אף אחד לא היה יכול לצפות את המנחוס של הזאר שבצ’לסי בכל עונה שיחק איזה 35 משחקי ליגה אבל אם אפשר לוותר לו על הפציעות הרי שההתנהלות שלו מעצבנת אותי מאוד. היה חייב לוותר על משחקי הנבחרת ולהמשיך לעבוד קשה בוולדבבאס. בסה"כ משחקי הפתיחה בליגת האומות בה הנבחרת פייבוריטית ברורה, והרי הוא בכלל לא כשיר אז מה הוא הגיע על תקן הליצן? הוא חייב להוכיח את עצמו אחרי מה שקרה. לבייל לקח זמן לעשות שכונה, בהתחלה הוא היה ממושמע (הוא שוב פצוע, אגב, מדריד עושה לו אלרגיה). באנגליה נטען כי ריאל מוכנה להשתתף במחצית משכרו. יאללה - הביתה. תעזור לנו, ז’וזה
בטוח יש לעובדה הזאת משקל גדול, בנוסף יש לעובדה הזאת משקל בהתייחסות המועדון לאיזה קאליבר של שחקן מחפשים.
פשוט צריך להשלים עם העובדה שבמועדון כבר עשור לא מחפשים חלוץ להרכב ומהבחינה הזאת יוביץ עדיין נמצא בתמונה. נכון, עונת בכורה מאכזבת וחסרת הזדמנויות אבל הוא צעיר ויש לו זמן להתפתח.
אני אישית עדיין לא מקטלג אותו כרכש רע.
לא עקבתי אחריו לפני פרנקפורט אז יכול להיות שריאל קצת פישלה פה ( גם האופי שלו קצת בעייתי ).
אין ספק שוורנר חלוץ מוכח יותר והיה יכול להיות עסקה הרבה יותר טובה אבל כמו שכתבת אף אחד לא יזיז את הצרפתי מההרכב וורנר לא יבוא לשבת על הספסל.
אני לא חושב שאפילו מוריניו הדביל יסכים לזה, גם אחרי 50% הנחה זו משכורת די כבדה וביננו בייל נראה שחקן גמור , מעבר לליגה פיזית כמו הפריימרליג רק תגמור אותו יותר.
גם אני לא, אני פשוט מדבר על צורת החשיבה. האם לא היה כדאי לחשוב על שיפור מיידי כמו זייש וורנר על חשבון רודריגו, יוביץ’, רינייר שעלו הון ואלוהים יודע מי מהם יתן את הסחורה בעתיד.
גם לגבי מנדי, הוא שחקן נהדר וחיה רעה לטעמי, אבל האם באמת היה לחוץ לשפוך עליו 50-60 מליון יורו שיש לך את רגילון? כנראה שמנדי שחקן טוב ממנו, אבל השאלה אם היה שווה להשקיע את המשאבים דווקא שם.
השקעה בצעירים זאת אסטרטגיה מוצלחת שגם הוכיחה את עצמה פה עם קאסמירו, ואלוורדה ואודגור. הבעיה שעברנו מרכש של צעירים תמורת 5 מיליון יורו כל אחד לרכש של צעירים תמורת 30-50 מיליון כל אחד. בכלל נראה שאנחנו תמיד ממהרים לזרוק כסף ולשלם את מלוא סעיף השחרור (אם יש אחד כזה) במקום להתמקח. אין סיבה לשלם על מיליטאו 50 מיליון. לא נראה לי שהיו לפורטו הצעות כ"כ גבוהות מקבוצות אחרות. הרכישה שלו טובה, הסכום לא.
או לשלם 17 מיליון יורו על ברהים חצי שנה לפני שהוא נהיה שחקן חופשי. לפעמים זה מרגיש אפילו קצת מושחת, כאילו מישהו בהנהלה מצא דרך להוציא כסף מהמועדון ולגזור קופון על הדרך. או שסתם הפכנו להיות פראיירים גדולים מידי.
לגבי יוביץ’. הבעיה המרכזית איתו היא שחסרים לו כמה ברגים בראש. שבר את הרגל כשקפץ מהגדר בבית שלו בסרביה. יצא מהבית למרות שהיה אמור להיות בבידוד והסתבך עם הרשויות בסרביה. ערך מסיבה במדריד בתקופת הקורונה. לצערי לא נראה לי שעם אופי כזה הוא יוכל להצליח פה. כשרון דווקא יש לו אבל כולם יודעים שזה לא מספיק. גם מוסר העבודה שלו מוטל בספק. שמחתי שהחתמנו אותו… איזו אכזבה.
גם על הזאר אסור היה לשלם סכום כזה בשנה האחרונה של החוזה שלו. היכולת שלו נובעת מעיקר מביש מזל. כמובן שהוא היה יכול לעשות רושם יותר טוב אם לא היה מגיע עם עודף משקל בפתיחת העונה שעברה. מסכים שהוא היה יכול לשדר יותר רצינות אם היה מוותר על הנבחרת ומגיע לפתיחת האימונים הקיץ.
מנדי שחקן טוב אבל זה הזוי שאנחנו משלמים 48+5 עליו ודורשים פחות על אשרף. בסוף ייצא ששילמנו לליון על מנדי יותר מאשר בארסה תשלם להם על אומטיטי ודפאי ביחד.
כשרואים את ההתנהלות הפזרנית שלנו בשנים האחרונות, אפשר להבין איך אנחנו הקבוצה היחידה מבין הגדולות של אירופה שלא יכולה להוציא כלום על רכש הקיץ.
לא יודע אם המילה ‘עצלנות’ מתאימה, אבל לא חושב שבאמת היה מאבק גדול על יוביץ’, ובכל זאת שילמנו עליו סכום מופקע. אם הזאר היה מגיע בקיץ 2018 זו הייתה משימה הרבה יותר קשה. גם עליו שילמנו הרבה מאוד, מאה מיליון יורו ולמעלה מכך, על שחקן שיש לו חוזה לעונה נוספת. אלברו אודריוסולה רשם עונה אחת טובה מאוד בריאל סוסיאדד וזומן לנבחרת ונרכש כמעט באותו המחיר בו אשרף נמכר לאינטר אחרי שנתיים אדירות בבורוסיה דורטמונד כשהוא שחקן הרבה יותר ורסטילי וטוב ממנו ומעבר לכך העסקה נסגרה בשלב מאוד-מאוד מוקדם, למרות שגם באיירן מינכן הוזכרה.
אני לא אוהב את המדיניות שלנו, מדיניות שילוב הצעירים המוגזמת שלנו, אנחנו ריאל מדריד וצריכים גלאקטיקוס ולא רק כקלישאה או כפלצנות של אוהד. אין אמבפה? אפשר לנסות להביא את סאנצ’ו. אגב, איזה הבדל בין הולאנד לבין יוביץ לדוגמא.
מעבר לכך אני חייב להצהיר שלא יכולתי לתאר לעצמי לעולם שהסיום של בייל יהיה כל כך עלוב, יעזוב כמו סמרטוט ריצפה. אני בכלל רציתי שנמכור אותו ב-2017, לפני המספרת ההיא. הוא היה צריך ללכת אחרי הגמר ורונאלדו היה צריך להישאר.
הקיץ הקודם שלנו היה כמעט מצויין ואני אסביר בהמשך למה רק “כמעט”.
קודם כל הביקורת על עסקת הזארד היא לא במקום כי קנינו וורלד קלאס לכל דבר. העובדה שהשנה הראשונה לא היתה מוצלחת בעיקר בגלל פציעות, אף אחד לא יכל לנבא וקורה אצל כולם. המחיר מאוד מוצדק גם אם נשארה לו שנה אחת בחוזה. בסופו של דבר מדובר בשחקן שהיה בטופ 3 בפרימיר ליג מספר שנים ולא שחקן שהבריק פה ושמה. איפה הוא ואיפה זייש. שחקנים באותה קטיגוריה עלו בסביבות 150 מיליון או 120 + קנס, תשאלו את ברצלונה.
החתמת מיליטאו היא החתמה טובה בסטנדרטים של לפני קורונה. השחקן נתן מה שצפוי ממנו לשחקן צעיר בעונתו הראשונה ונחכה לראות עד כמה יוכיח את עצמו ברמות הגבוהות. כמו כן ההחתמה של מנדי היא החתמה טובה.
“הכמעט” היא בגלל החתמת יוביץ’. המחיר שלו קצת יותר מידי. אך מצד שני הייתה לו עונה של 27 שערים. אם נדלג קצת על המחיר, לא מובן למה זידאן לא מאמין בו. שחקן כזה צריך לקבל יותר דקות כי הוא נשמע יותר כמו פרוקט לעתיד (הגיל / תג המחיר) ולא סותם חורים. אם זידאן היה צריך שחקן מחליף לבנזמה הייתי מעדיף שחקן עם ניסיון סטייל ואן ניסטלרוי. אני בטוח שהיה אפשר למצוא בשוק איזה חלוץ טוב 30+. בכל מקרה, בקיץ הקודם היה לחץ על ההנהלה מצד האוהדים והתקשורת להביא שחק התקפה ולכן ההנהלה קפצה על יוביץ’ שהיה השם הבולט ביותר בשוק.
הבעיה ברכש של קיץ 2019 הייתה בעיקר התזמון ופחות בחירת השחקנים- מתוך המבחר הזמין בקיץ הקודם השגנו בסה"כ את רוב, אם לא כל השמות הגדולים שהיו על המדף. אחרי עונה כזאתי מחרידה לא היה מצב בו לא יבוצע רכש, שחקנים חדשים לא רק משפרים מקצועית אלא גם מנטלית, כמו שראינו העונה כמעט אותו הרכב שיחק כדורגל סביר יותר ביחס לעולב של העונה לפני כן, וגם לפרקים קצרים ביחס לשאר הטופ באירופה.
לצורך העניין אם המסע היה מבוצע הקיץ היו על המדף טימו וורנר, קאי הברץ(היו המון קישורים שלו אלינו שטוענים שהמו"מ נחתך בגלל הקורונה), קמאבינגה, סאנצ’ו, אופמקנו, אוואר, פוגבה וככל הנראה האזר בהעברה חופשית.
בשל הנסיבות אין לי בעיה עם הרכש שבוצע בקיץ הקודם למעט יוביץ’. אם זיזו לא מעריך אותו עד לרמת הייבוש שהוא עבר הוא לא היה צריך לחתום, הערך שלו כבר נחתך בחצי. אם הדיווחים האחרונים על עסקת האזר גם נכונים(160 מיליון אחרי בונוסים)אז זה גם יותר מדי, היו צריכים לחכות או לתת אולטימטום לצ’לסי.
שים לב שלא בחרתי לבקר את ההעברה של הזאר, דיברתי על זייש בהקשר של הקנייה של רודריגו ורינייר.
הזאר היה רכישה במקום, לא יודע לגבי המחיר, אבל רכישה הגיונית למדי.
רודריגו, ויניסיוס, ברהים, רינייר וקובו הם רכישות שמטרתן איננה לחכות שנתיים שלוש ומיד אחר כך כניסה להרכב, אלא לקנות שחקנים שלפחות חלקם ימכרו מתישהו במחירים גבוהים יותר. אנחנו קונים שחקנים להשקעה במחירים (45 מיליון יורו על ויניסיוס) שקבוצות אחרות קונות ישר להרכב הפותח.
אני חושב שיש כאן שילוב נכון בין חשיבה מקצועית למודל כלכלי חכם. כמה ישארו כאן עוד שלוש שנים? לא יודע. כמובן שהתקווה היא שכולם, אבל ברור שזה לא מה שיהיה. במצב כזה מכירה במחיר גבוה יותר ממה שקנינו יתנו לנו עוד כמה גרושים למשכורת של אמבפה ועוד נקודה טובה לפייר פליי.
השוק לא מה שהיה פעם. מועדונים דורשים מחירים גבוהים מאוד עבור שחקנים שעוד לא קרעו שרוכים. כאן בדיוק המקום לנצל את היתרון הכלכלי.
אבל ממתי זו המטרה שלנו כריאל מדריד? להשביח שחקנים?
סגל הקבוצה לא במצב כזה טוב בשביל שנוכל להרשות לעצמנו להשקיע כדי למכור בעוד 3 שנים, אלא אם כן משנים את המטרות של הקבוצה מלהילחם על כל התארים ללהיות קבוצה רווחית.
אני לא בטוח שרודריגו, וינסיוס ויוביץ’ שווים היום יותר מהמחיר שקנינו אותם.
תמיד כשהדיון הזה חוזר צריכה להישאל אותה שאלה: מי משחקני ההרכב הראשון יוצא כדי לפנות מקום.
אם בנזמה למשל לא יוצא מההרכב, זה לא מאוד משנה אם קונים את ורנר או את יוביץ’. מראש קנו שחקני ספסל עם אופציה שאולי ייצא מהם משהו גדול (ואם לא עדיין אפשר למכור תמורת החזר סביר).
בקיצור, הבעיה שלנו היא שמבחינת המועדון ההרכב הזה מצויין ולא דרוש שדרוג. המון כדורי זהב וכל זה.
זה לא סתם כדי להיות רווחי. המטרה היא להרוויח כספים שיעזרו ברכישות מורכבות יותר. בטח כשיש פייר פליי.
רודריגו וויניסיוס באמת עלו הרבה. אבל אני לא חושב שהם ימכרו בפחות ממה שנקנו אלא אם כן הם ממש חתול בשק.
קובו, ברהים ואודגור עלו מעט מאוד. אם עוד שנתיים אף אחד מהם לא משחק כאן הקבוצה בטוח תרוויח עליהם. גם אם לא מדובר בכסף עצום.