עצם הדיון על האם להשאיר לנסיך את הדלת פתוחה, קצת עצוב בעיניי.
הילד ופמלייתו סובבו על האצבע את פלורנטינו, הוליכו שולל וגרמו על סמך הבטחה למקד בו את כל הפרויקט הספורטיבי, כשהכל בינתיים עומד מלכת/מושלך הצידה, ואנחנו עוד צריכים לקוות שבעתיד ישנה את דעתו (שוב) ויואיל בטובו לשקול הצעות חדשות מריאל?
לא להשאיר אפילו סדק, גם לא אם הוא יציע מענק חתימה לריאל, ולקוות למפגש נוסף שיוכיח לו שוב עד כמה טעה.
ילדותי? בלהט הרגע? לא. שחקן ענק, כן, אבל ההתנהלות המטורללת בעניינו המאיסה אותו לחלוטין, ואם כך הוא מזגזג ועם הסכומים המטורפים שהיו מושקעים (על כל המשמעויות הנלוות), אני חושב שהגיע הזמן להפסיק לעסוק בו, אלא באיך להשקיע בתבונה את המשאבים הנכבדים שהתפנו.
אני מעדיף שטרללת כזאת שמלווה בשיגעון גדלות, כאשר ילד בן 24 לוקח לעצמו את הסמכויות של מאמן, מנהל ספורטיבי וסקאוט ראשי גם יחדיו - תישאר מחוץ למועדון.
עם כל הכבוד לשחקן שהוא, גם לניימאר יש הרבה כדורגל ברגליים ואני חושב שיש תמימות דעים שאנחנו לא רוצים לראות שחקן כזה לובש את החולצה של ריאל.
אני רק מקווה שהמועדון לא יכנס לסחרור ורכישות פאניקה, אלא ימשיך בקו המאופק עם רכישות נקודתיות וחכמות.
אישית, הייתי רוצה לראות כאן את אנתוני מאייאקס ואת דרווין נונייז. זאת בנוסף למגן ימני ועוד קשר מרכזי.
מקווה שלמועדון יש תכנית רכש ושלא הכל נבנה סביב הסמרטוט הבוגדני.
זה לא רק עניין של עלבון או אגו זה עניין של מיתוג-ריאל מועדון היסטורי,אף שחקן לא מעל המועדון,רונאלדו עזב קבוצת על בשביל לבוא למדריד ולהיות חלק מפרוייקט חדש,לקח 4 אליפויות אירופה וכשעשה קולות של עזיבה הדלת נפתחה בפניו והוא עזב בלי בעיות,בריאל מדריד צריכים לשחק שחקנים שרוצים לשחק בריאל מדריד,ועם הכוחות הידשים בשוק הם צריכים גם לוותר על שכר מפוצץ במקום אחר,נכון זה מבאס שאנחנו נשארים בלי הלאנד ואמבפה אבל לטווח הארוך זה שווה את זה.
אנשים שצופים בפרמיירליג-איך ראפיניה מלידס?
יכול להיות גם אופציה מעניינת לימין, ואם לידס יורדת יעלה 25 מליון(וממה שאני מבין אם תישאר אז 45)
ראפיניה, אם יעבור, אז לברצלונה.
הסוכן שלו הוא דקו, גם שחקן עבר של בארסה וגם עובד אצלה בתור סקאוט בברזיל. אף שחקן שלו לא ישחק בריאל.
בשביל יותר כסף דקו גם ישנה את השם שלו לפיגו וימכור את אמא שלו לריאל.
נראלי שהסאגה האחרונה לימדה אותנו כיצד הדברים באמת עובדים…
כן, אבל לא כשהוא עובד בברצלונה בעבודה השניה שלו.
לא מדובר פה בעמלות אסטרונומיות, אז הוא יקבל את שלו גם מברצלונה.
במקומכם, לא הייתי בונה על ראפיניה.
ברגע שראפיניה ישמע שריאל מעוניינת ומוכנה לשלם כאן ועכשיו הוא יפטר לדקו את הצורה.
אבל לא נראה לי שהוא ברמה בכל מקרה.
ראפיניה נשמע לי כמו פלסטר.
אנחנו צריכים שחקן מוכח, שעשה דבר או שניים בקריירה.
אנתוני נשמע כמו אופציה טובה אך צריך לזכור שהוא לא הוכיח את עצמו עדין בליגה גדולה.
20 ביולי, שער המארקה: “הרכש הוא הזאר”. חזר להתאמן, הוריד את הכרס, קרלו מאמין שיחזור ל mejor version
1 באוגוסט, איצטדיון הבייסבול על שם וולמארט במינסוטה: הזאר מתח שריר כתוצאה מעומס אחרי העבודה האדירה שעשה בפגרה. ייעדר שבוע
מחזור 1, התקפה: לוקאס-קארים-מיצ’ל סגלאדו
25 בספטמבר: הזאר חוזר להתאמן עם הקבוצה
10 בנובמבר: הזאר פותח לראשונה בהרכב במשחק הגביע מול ראיו מחדהונדה
14 בנובמבר: הזאר נפצע בקרסול השני ויעדר שבוע. לא נראה אותו יותר בעונת 22/23
20 ביולי 2023, שער המארקה: “הרכש הוא הזאר”. חזר להתאמן, הוריד את הכרס, זידאן מאמין שיחזור ל mejor version
מחזור 1, התקפה: לוקאס-קארים-מיצ’ל סלגאדו
…
פלורנטינו הוא אחד מנשיאי הקבוצות הטובים בהיסטוריה, לא רק של ריאל אלא בכל עולם הכדורגל. מה שהוא עשה אף אחד לא ייקח ממנו. חבל שהוא הורס לעצמו את המורשת בשנים האחרונות.
אמבפה הוא רק כישלון אחד ברצף ארוך של תקלות וטעויות. פלורנטינו נכשל עם אמבפה כשהוא עוד היה במונאקו, נכשל להחתים אותו לפני שנה ושוב הקיץ. בדרך נכשל מבחירה גם עם הולאנד. זידאן עזב בטריקת דלת כשהוא שולח מכתב לתקשורת בו הוא מאשים בחוסר גיבוי. פרס ניסה להביא את אלגרי שדפק לו ברז (מזל) והביא את אנצ’לוטי בתור אילתור וברירת מחדל. קמאבינגה הוחתם רק אחרי שאמבפה לא שוחרר מפ.ס.ז’. אז כן יש כמה אלתורים שהצליחו אבל בתור תוכנית עבודה זה לא רציני.
ועוד לא דיברנו על הפיאסקו של הסופרליג שבו פרס נידב את עצמו להיות הפנים של הפרויקט והפך את עצמו ואותנו לבדיחה. עכשיו שוב סידרנו לכולם את התענוג לרדת עלינו.
היכולת שלנו למזער כשלונות בשוק ההעברות גם לא מרשימה. אפילו בארסה, שלא מהווה דוגמא להצלחה כלכלית, הצליחה למכור את מלקום ופאוליניו ב40 מיליון כ"א ואת קוטיניו ב-20 מיליון. אנחנו קיבלנו 0 על חאמס ולא הצלחנו להיפטר מבייל. גם מהזאר לא נצליח להשתחרר. טעויות קורות, זה מובן ואף אחד לא מצפה ל-100% הצלחה. הבעיה בשנים האחרונות שאנחנו מתקשים להחזיר חלק מההשקעה על שחקנים שהיה צריך למכור.
חאמס, בייל, איסקו, קונטראו וחדירה עלו ביחד 250 מיליון יורו ועזבו בחינם. לא ידענו לחתוך בזמן, וגם כשכבר כן ידעו השאילו אותם במקום להתפשר ולמכור בסכום נמוך. לפחות קיבלנו מהם תרומה משמעותית על המגרש בחלק מהשנים שלהם פה.
כמה נקבל על הזאר, יוביץ’, אודריוסולה, סבאיוס ומריאנו?.. חמישה שחקנים שעלו ביחד גם הם 250 מיליון יורו ולא תרמו כלום.
אפשר לתרץ כל שחקן בנפרד למה זה לא הסתדר או למה לא הצליחו למכור וכו’. כשיש כמות כזאת של שחקנים שאתה מאבד את כל ההשקעה עליהם אז יש בעיה מערכתית.
בצד המסחרי וחידוש האיצטדיון אפשר לסמוך על פלורנטינו. אם הוא רק היה מקיף את עצמו במנהל מקצועי חכם ולא מתערב לו בהחלטות מקצועיות אולי היינו נמנעים מהרבה טעויות. בסך הכל הוא עשה הרבה יותר טוב מרע, רק שבשנים האחרונות הוא אוברייטד ומתחיל להתבזות (סופרליג, אמבפה).
נראה איך הוא יתאושש מהמכה הזאת.
דברים משמחים, הרבה כלי תקשורת מדווחים שכעת ריאל דוחפת חזק לטושמאני ורוצה לשלוח היום הצעה ראשונית. (יש פה מירוץ נגד ליברפול).
דברים משמחים 2 - הרבה כלי תקשורת דיברו על הרבה דיבורים פנימיים בתוך המועדון על נונייז.
לפחות הם מבינים שצריך לחזק את הסגל, והפתרון הוא לא מבפנים כמו ששמענו ב5 שנים האחרונות.
זה מאוד משמח אין ספק, אבל חייב לנחות כאן שחקן התקפה מוכח. נונייז עם כל הכבוד לא כזה. אשמח לראות אותו מגיע כמובן, אבל אני מקווה מאוד שלא נעצור כאן.
דווקא אני לא מסכים איתך.
מספיק לי נונייז, טושמאני, רודיגר ועוד מגן ימין.
מצב כזה אתה לא משתגע בשוק ( לא הייתי רץ לקנות שחקן בן 29-31 בהרבה כסף) ונותן לרודריגו וויני עוד זמן להמשיך להתפתח.
ליגה לדעתי אנחנו די מסודרים שנה הבאה,
בגדול ככה אתה מחליף את הקישור שלך בהדרגה.
ממה שנראה התחרות היא גם מול פסז (אמבפה) שרוצה להחתים חבר נוסף בקבוצה.חשוב מאוד לבודד אותו בקבוצה, הייתי מחתים את זידאן בתפקיד כלשהו שרק רוצה כדי שלא יגיע לשם…
מה אתה יודע על ראפיניה והיחסים שלו עם דקו שאני לא יודע?
מאיפה הבטחון הזה ?
שלום לכולם כאן מחו"ל. אמבפה לא מעניין! יש לנו גמר סופר-מרגש בשבת. וברצינות - תחושה קצת רעה למען האמת, חשבנו שהכל סגור והוא באמת שחקן על, הרבה יותר טוב ממה שיש לנו (בניגוד לרוב אולי) והיה נותן שקט לעשור. אבל עשינו הכל בשבילו. כל המסע של פריז סביב העניין היה מביך - הוא יהיה “מנהל הקבוצה” למשל, שכר באמת נטול היגיון, מעל המועדון. הם הכל חוץ מקבוצת כדורגל. צר לי שריאל לא “הקדימה” והוציאה הודעה רשמית שהיא מושכת את ההצעה ומאחלת לקיליאן בהצלחה. קצת נסחפנו והגזמנו -עם מענק החתימה, הזכויות של התמונות וכדומה. ריאל גדולה מכל שחקן. אני מקווה שהשם שלו ירד מסדר היום ולתמיד. הדלת של ריאל נפתחת לשחקן בדרך כלל פעם או פעמיים ועבורו זה כבר קרה. זה גורם לי להעריך עוד יותר גם את קיץ 2009 המטורף (אשכרה ביוני כבר הגלאקטיקוס נחתו, לפני המתכונת בכימיה קיבלתי SMS - תתחדש, כריסטיאנו!) וגם את כריסטיאנו שהגיע מיונייטד ויצא מאיזור הנוחות. יהיה בסדר. האללה מדריד!
כלום,פשוט אני לא מאמין שהוא יוותר על מעבר כזה וכסף שריאל יכולה לשלם יותר רק בשביל שדקו ישמור על היחסים הטובים עם לאפורטה ויגזור קופון.
אבל זה אוף טופיק רציני והוא בכלל לא מוזכר בהקשר שלנו.
מה עם סון? שחקן יציב עם מספרים לא רעים. יכול להיות תוספת מעניינת…