לא יאומן שגנבת לי את זה אבל כבר הכנתי משהו דומה אז בכל זאת:
הסיבה הכי מגוחכת בכל הסאגה הזאת, שגם התקשורת, האוהדים ואמבפה עצמו בהכרזה משתמשים בה היא ״להישאר הבית״. חס וחלילה לזלזל בבית, כולנו אוהבים את הבית, הכי כיף בבית. אבל לא מדובר פה על ג׳ובניק שמחפש ת״ש, אלא על סופרסטאר מולטי מיליונר בן 24, עם הזדמנות כנראה חד פעמית לעשות היסטוריה, לקחת החלטה שמגדירה קריירה. שחקנים טסים לבד לפנימיות כדורגל במדינה זרה בגיל 12 וגוררים את המשפחות שלהם ליבשת אחרת בגיל 13. הכל בשביל הסיכוי הקטן להגשים את החלום. כאן הכל היה מונח על מגש של כסף ובכל זאת לא הספיק.
לכל הלחוצים שהפכנו לבדיחה. תחליפו חברים או תפסיקו לקרוא תגובות של בוטים בטוויטר.
זה ממש לא נכון. גם אם מבחינת שכר זה דומה, אצל האלאנד היו מעורבים בעניין עמלת סוכן ואבא בגובה 100 מיליון בערך שיחד עם עמלת ההעברה בשבילו היו יותר מהעמלות של אמבפה. לכל זה תוסיף 75 לדורטמונד ותקבל העברה יקרה הרבה יותר לשחקן שנחשב פחות טוב וששאלת הפציעות מרחפת מעל עתיד הקריירה שלו.
פרז אחראי כי הוא שם את כל הביצים בסל אחד.
פרז אחראי כי הפכנו למושא ללעג בכל רחבי העולם, בגלל ההתנהלות שלו.
פרז אחראי - כי הוא ליטרלי האחראי. הנשיא. לטוב ולרע.
כל מי שהתעסק אי פעם בניהול ובקבלת החלטות, מבין שהיה פה חתיכת מחדל. אתה לא יכול לבנות כ"כ הרבה על משהו, בלי לסגור אותו טוב-טוב מכל הצדדים. ואפילו אז אתה מכין אלטרנטיבות.
מה יכל לעשות שונה?
לזהות את שינוי המגמה בפמליה של אמבפה, ולפעול בהתאם. ובטח לא לשדר ביטחון מלא ועסקים כרגיל, כשהם לא. כבר לפני שבועות דווח שאבא של אמבפה מושך חזק להישארות, ופאקינג נשיא צרפת מעורב. אתה סומך על ה"מילה" שלו? חובבנות.
להציב אולטימטום לאמבפה, שיחתום על חוזה לפני שהאלטרנטיבות (הלאנד) בורחות, או שאין יותר חוזה. ככה פשוט. העובדה שלא פעל כך, מעידה יותר מהכול שפשוט אין לו אלטרנטיבה, והוא שם שחקן אחד מעל המועדון, פשוטו כמשמעו.
לקנות בינתיים שחקנים אחרים שנדרשים כבר שנים.
למנות פאקינג מאמן ומנהל מקצועי, שבונה קבוצה בדמותו, ואז אמבפה הוא החתיכה החסרה בפאזל ולא הפרצוף שמרוח על כולו.
נו באמת. מה קרה ל-200 מיליון משנה שעברה? נעלמו? וגם, איפה הם היו לפני כן?
לא צריך שום מקור בשביל להבין ששמרו אותם למענק חתימה/שכר מוגדל לאמבפה השנה.
בהחלט אחפש ואביא.
אבל כמו שכבר כתבו פה זו נראית לי היתממות.
הרי ידוע שריאל רצתה לשים 200 מיליון יורו בשנה שעברה על אמבפה+ החוזה הענק ומענק החתימה ובסופו של דבר הגיעו רק אלאבה וקמאבינגה ואף שחקן התקפה אחר.
אז מה קרה לכסף אם לא בשביל לחסוך לאמבפה והאלנד לשנה אחרי? לא היו שחקנים אחרים על המדף? וזה כבר אחרי הקורונה, האיצטדיון וכו אז לא יכול לחשוב על משהו אחר.
ברור שלוקח, אבל השאלה האם הוא יעשה לנו את מה שעשה שוב פעם?
עם הלאנד למשל אין לי שום בעיה. ריאל רצתה אותו, הוא רצה סיטי, הכל טוב. אמבפה נתן לנו את הכן שלו אחרי שאנחנו מחזרים אחריו שנים וחתם שוב בפסז. הייתי מוכן לבלוע את זה אם לא היינו מחזרים אחריו כך והוא לא היה נותן את הכן שלו, או אם לחלופין לא היה מסכים לקבל את ההצעה שלנו.
איזה מועדון כדורגל הוא ריאל מדריד?
לדעתי הוא עשה. חכה מחר בבוקר שתגיע לעבודה ותראה מה חברים שלך יזרקו לך, אני הולך מחר עם אטמי אוזניים.
לגבי הרס את העתיד, לא טענתי את זה. אמרתי בפירוש שריאל הייתה לפניו ותהיה אחריו.
נונסנס לדעתי. פרז ניסה להביא את השחקן הגדול בעולם, כבר הגיע איתו לסיכום, ובסופו של דבר הבחור התהפך. פרז היה בסיטוציה של ההחתמות האלו מיליון פעם, אם יש מישהו שיודע לעשות אותם זה הוא. להגיד שהוא אשם כי אמבפה החליט לשרוף הכל ולהתהפך 180 מעלות בתוך יום אחד אחרי שנים שהוא מכוון אלינו, זה קיצוני בכל קנה מידה.
פרז הוא הסיבה העיקרית שאנחנו המועדון הגדול בעולם. אנחנו מתמודדים מול קבוצה שיכולה להציע 300 מיליון יורו כמענק חתימה.
פרז האחראי לקבוצה המצליחה בתולדות המשחק. להגיד הוא האחראי בגלל שאמבפה התהפך זה לשחק אותה ראש קטן. כולנו לקחנו את ההחתמה שלו כמובן מאליו ובצדק. אף אחד לא ציפה להתהפכות הזאת.
אתה אומר את זה בלי לדעת דבר או חצי דבר על איך התנהלו השיחות ו/או מה כן נאמר ולא נאמר. המידע שיש ברשותינו כל כך מוגבל שזה סופר יומרני לומר את הדברים שאמרת.
וכמובן לבקר את יכולות ניהול המשא ומתן של פרז, ולהגיד מה הוא כן היה צריך או לא צריך לעשות, שלהזכירך הוא מיליארדר ועם קצת יותר ניסיון מאיתנו גם אם נתעלם רגע מתפקידו כנשיא ריאל מדריד, זה על גבול המגוחך.
נקנו שחקנים, שחלקם התבררו כרכישות טובות. מבחינת פרז, ההמתנה לאמבפה הייתה נכונה לדעתי מכיוון שאף אחד לא צפה את ההתהפכות הזאת. מתפתחת אצלינו קבוצה צעירה ומוכשרת עם פוטנציאלים מאוד גדולים בכל עמדה כמעט.
יש אחד כזה, חוסה אנחל סאנצ’ז. אמבפה יהיה מרוח כפרצוף של כל פרוייקט, אפילו אם ישחקו שם מסי וניימאר.
משנה שעברה, מעולה, אני מסכים שיש מצב ששמרו את הכסף. הטענה הייתה שכמה שנים לא הביאו שחקנים בגלל אמבפה, שזה כמובן סתם תיאוריה חסרת ביסוס.
חלק מהאנשים פה צריכים לקחת chill pill מה שנקרא… חברים לא פדיחות ולא נעליים השיח סביב ההחלטה הזאת הוא חד משמעי ״אמבפה ילד קקה״ סורי על הניסוח הלא מעודן אבל זאת האמת. הוא איבד את הכבוד של רוב אוהדי ופרשני הכדורגל היום.
אני לא מאחל לו שום פציעה אלא רק חוסר הצלחה מקצועית על זה שהתנהל בצורה באמת נוראית בכל הסאגה הזאת. ריאל מדריד היא ריאל מדריד ולא נפגע מאומה מכבודנו במהלך הזה. אנחנו בעונה שיכולה להסתיים בדאבל היסטורי, יש לנו בסגל חלק מהשחקנים הצעירים הטובים בעולם ויגיע גם חיזוק ראוי אני בטוח. לשכוח מהצב מהר לא קרה כלום.
אז מסתבר שאין שחקן גדול מהמועדון, אבל יש נשיא שגדול מהמועדון.
ריאל מדריד המועדון הגדול בהיסטוריה גם בלי פרז. כמובן שיש לו חלק משמעותי בשימור שלנו ברמות הגבוהות ביותר בעשרים שנים האחרונות, ושמו ללא ספק ייחקק בצדק בדפי ההיסטוריה שלנו, אבל זה לא סותר את העובדה שהוא עשה פה פאשלה ענקית.
אחלה. אז בוא גם לא נבקר כדורגלנים מיליונרים שיודעים הרבה יותר טוב מאיתנו איך לשחק כדורגל, מאמנים מיליונרים שיודעים הרבה יותר מאיתנו איך לאמן, ובוא נסגור בעצם את הפורום וזהו.
הביקורת על פרז היא דווקא על רקע הציפיות הגבוהות ממנו כ"סוגר העסקאות הטוב בעיר" (בונוס למי שמכיר את הרפרנס).
בסטנדרטים של נשיא כדורגל עולמי, ובפרט בסטנדרטים של הנשיא המוצלח שהוא - זאת הייתה פדיחה מהמדרגה הראשונה. ואתה יודע מה? אני חושב שהוא הראשון שיודה בזה.
אני יודע שלא היה אולטימטום כזה, או שאם היה כזה - הוא לא הופעל (שזה אפילו יותר גרוע), מסיבה אחת פשוטה - אנחנו עומדים פה בסוף מאי, כשהאלטרנטיבה כבר לא רלוונטית, אמבפה ברח, והשאיר אותנו עם ה%@& ביד.
ולגבי כל המסביב - אלו התדרוכים של פרז עצמו לעיתונאים שהוא “מלא ביטחון” ואין סיבה לדאגה. אני לא צריך להמציא כלום.
אני חוזר שוב - ה-200 מיליון לא נולדו יום אחד שנה שעברה. מדובר בחיסכון מתמשך לטובת המטרה האחת של פרז.
אגב, נקודה אחת כן לטובת פרז בכל הסיפור - לכל אלה שלא הבינו למה שווה (אולי) לשים 200 מיליון על שחקן שנה לפני סוף חוזה - הרבה יכול לקרות בשנה אחת…
נסביר את אחרת, כי אני רואה שלא הבנת את המטפורה של הפאזל.
אם הלאנד לא היה מגיע לסיטי בסוף, אתה חושב שהמבוכה המקצועית שם הייתה כמו אצלנו עכשיו?
אחרי שקצת נרגעים אני חייב לציין שאני קצת עצוב וחושש. קודם כל, עצוב שכביכול שחקן אולי וויתר על חלום הילדות שלו לשחק בריאל ולזכות בתהילה (ושוב, אני לא כזה בטוח שהוא אוהד ריאל). בכנות, קצת חבל אם יהיה פה מקרה ניימאר #2.
דבר שני אני חושש כי עניין הכסף בהחלט הורס את הכדורגל. אני תוהה אם יש לזה תקדים בשוק הפתוח: האם לדוגמא אפל יכולה להחליט שהיא משלמת לעובד X 15 מליון בשנה בשביל שיישאר? האם יש רגולציית שכר בשוק? שאלה מעניינת. אבל בכל אופן, לשלם לשחקן כמה — 100 מליון בעונה אמרנו? פלוס מענק חתימה של 300? אם אלו המספרים אז מה עושים? מה ייקרה ביום שקטאר עצמה תחליט להביא שחקנים לקטאר? האם הכדורגל האירופאי והעולמי יפגעו? האם שחקנים מאוד מעורכים בעולם הכדורגל יחליטו לדרוש שכר הרבה יותר אסטרונומי כעת? להזכירכם אחרי רכישת רונאלדו התחלנו לראות איך המחירים בשוק השתגעו. האם זה הוגן לשחקן כדורגל ברמה הכי גבוהה לשחק מול אמבפה ולדעת שהבנאדם פאקינג עושה 100 מליון בעונה והוא, לעומתו, מרוויח ״רק״ 20 בעונה?
ברצינות… מה עושים? התחלנו לאבד את הכדורגל שלנו שאנחנו כה אוהבים? לא באסה לחשוב שאמבפה אולי חיסל לעצמו את הקריירה? יישאר עד 2025 ואז לאן יילך? סיטי? מלא שאלות ותהיות על מוסר עבודה vs אתיקה מקצועית vs הישגיות vs המשחק עצמו וכו וכו.
תחושה לא נעימה כל כך. ואם אכן אלו הסכומים שהוא הולך להרוויח אז אני נזהר להגיד אבל אגזים ואגיד שזה סוג של גובל בפשע.
עזוב אותי מסיסמאות, אני יודע מה פרז נתן לנו. שני פרוייקטים עצומים, אחד מהם מול הקבוצה הטובה בהיסטוריה של המשחק. תתכחש לזה כמה שאתה רוצה ותזרוק לאוויר כמה סיסמאות שאתה רוצה. פרז נתן לנו מה שאף נשיא בהיסטוריה לא נתן לקבוצה שלו.
דבר ראשון אני חושב שאחרי העונה הנוכחית אנחנו כבר צריכים לדעת את המקום שלנו כחובבנים מול אנשי מקצוע.
וחשוב מכך, יש הבדל גדול בין לבקר אנשים בספורט ובין לבקר אנשים שעושים עסקים. אם אתה מבין כל כך טוב איך עושים עסקים, למה שלא תהיה איש עסקים מצליח בעצמך?
או שהסיבה היא אחרת, שזה היה מטומטם להציב לו אולטימטום כשהוא בא ואומר אני מוכן לוותר על הרבה כדי לשחק בריאל מדריד. אם תציב לו אולטימטום הוא עלול לברוח. לעזאזל, הוא ברח אפילו בלי אולטימטום.
אתה לא יודע כלום על אופי השיחות וכמה שתעמיד פנים שאתה כן יודע לא תשכנע אותי, כי אף אחד לא יודע. גם לא אני. אני לפחות לא מנסה להעמיד פנים שאני יודע.
בקיצור להעביר ביקורת זה סבבה והכל אבל אנשים צריכים להבין את מקומם. אתה יכול להעביר ביקורת על מי שאתה רוצה אבל אתה עדיין "armchair general ". אתה יכול להעביר ביקורת גם על טייסים, רופאים, או אנשי עסקים, וזה עדיין לא אומר שאם היית במקומם היית עושה עבודה יותר טובה, אפילו בדיעבד. אם אתה מבין כזה גדול כדי לומר שאיש עסקים מצליח כמו פרז איפה הוא טעה ואיפה הוא לא, חבל שאתה מבזבז את זמנך כאן בפורום ולא מתעשר בעצמך.
אם ברכש עסקינן, אני כן חושב שצריך ללכת על טשומאני בכל הכוח. יש לנו קישור ש-2 מתוכו כנראה פורש בשנה הבאה (מודריץ וקרוס) כשהשלישי נמצא בדעיכה וללא מחליף (קסא).
ראיתי לא מעט את טשומאני, לדעתי הוא כבר היום הדבר האמנתי, בניגוד לקמבאינגה הוא נראה לי בשל ולדעתי יוכל להיכנס להרכב מהר מאוד.
אנתוני- לא יודע… עונה נחמדה באייאקס אבל בסופו של דבר 8 שערים בליגה ההולנדית ועוד 2 בצמפיונס, לא חושב שזה איזה שדרוג ענק על רודריגו בן גילו. יש לו שליטה מדהימה בכדור וזה ללא ספק שחקן שכיף לראות אבל הוא סימן שאלה מבחינתי, הייתי מעדיף את מאחרז לאגף ימין.
נקוקו- עונה מטורפת, אבל אני מפחד ממקרה יוביץ, שחקן שלא כל כך הצליח בקריירה ונתן פתאום עונה מטורפת בבונדסליגה, יכול להיות שזו עונה יוצאת מהכלל שלא מעידה על הכלל. אם כבר בונדסליגה- הייתי הולך על ווירץ (למרות שזו לא אותה עמדה).
בצורה כזאת או אחרת ריאל תצטרך להמר. על פניו אם הולכים אם על שחקנים מנוסים כמו מאחרז, סאלח או מאנה מדובר ברכישות עם סיכון נמוך אלא שחשוב לזכור שאף אחד מהם איננו צעיר. כולם 30 פלוס. מעבר למדינה חדשה וקבוצה חדשה גם דורש לפעמים התאקלמות.
שאר השחקנים שעלו כאן הם כולם בסוג של עונת פריצה אבל ניצנים נראו שם עוד קודם לכן.
מבחינת פוטנציאל אנתוני הכי מרשים לדעתי. יש לו משהו של הגדולים ביותר. אבל זה גם ההימור הגדול ביותר משום שהרבה שחקנים לא מצליחים לעשות את הקפיצה הזאת.
אנקונקו ונונייז הם מניות בטוחות יותר לדעתי.
תירגע יקשרו את ריאל לחצי מהשחקנים בעולם עד שהעונה תתחיל.
יהיה קיץ ארוך.
ושוב לכל הלחוצים פה תירגעו.
תחשבו שאת העונה הזאת התחלנו בדיוק באותה סיטואציה - נתנו הצעה גדולה על אמבפה שבסוף לא בא והסתדרנו לא רע בכלל…נכון שהעונה הזאת מטעה כי כמות המהפכים שעשינו מול קבוצות טובות יותר כנראה לא תחזור על עצמה, אבל עדיין, אנחנו לא אפסים וגרועים כמו שהרבה פה מנסים לצייר, ועם רכש נכון וחכם נוכל להתחזק מאוד ולהיות קבוצה הרבה יותר טובה מזאת שהגיעה העונה לגמר הצ’מפיונס.
אני אעשה את זה לאט, כי אני רואה שקצת קשה לך עם הפרדת משתנים.
פרז נשיא מצויין, אחד הגדולים בהיסטוריה שלנו ובהיסטוריה של הכדורגל בכלל.
עם זאת, במקרה הספציפי הזה - הוא שגה. בצורה חמורה מאוד. וזה אולי יפתיע אותך, אבל ככל הנראה זאת לא פעם ראשונה שהוא שוגה בקריירה שלו, הספורטיבית או האזרחית. הלם.
…מה? מה בכל העונה הזאת רמז לך שיש קשר כלשהו להבנה מקצועית? אם יש משהו שהעונה לימדה אותנו זה דווקא הסתייגות בכל מה שקשור לניתוח אובר מקצועי של המשחק, ויותר מזה - החשיבות של שחקנים שוברי שיוויון במשחק (כמו האחד שבדיוק פספסנו…).
אז התקדמנו מ"אסור לבקר אנשי ספורט שמרוויחים מיליונים" ל"אסור לבקר אנשי עסקים שמרוויחים מיליונים". גם זה משהו.
מכיר את: “מורה למתמטיקה לא צריך להיות משולש”? אז מעבר לעובדה שזה שאני יודע משהו לא אומר שאני יודע לבצע אותו - זה שאני יושב כאן בפלורסנטים, ומנתח ברוגע מהלך אחד (משמעותי מאוד אמנם) מבין 1000 שפרז עושה בכל יום כנשיא, כאיש עסקים וכפוליטיקאי, לא אומר שאני יכול להחליף אותו, ויותר מזה - לא אומר שאני אומר שצריך להחליף אותו בכלל.
עם הגישה שלך באמת בוא ונסגור את הפורום וזהו, הרי כמעט כל מה שאנחנו עושים כאן זה לבקר אנשים שעושים כסף טוב מאוד מהעבודה שלהם.
או במילים אחרות, אם ננסח את זה במילים שלך: אם אתה מבין כל כך טוב איך עושים כדורגל, למה שלא תהיה שחקן/מאמן כדורגל מצליח בעצמך, ותעשה מיליונים?
אני שמח לראות שהתקדמנו מטיעוני ה"אתה לא יודע מה הולך שם, נסתרות דרכי הפרז" לטיעונים קצת יותר אמיתיים שאפשר לעבוד איתם. יפה. אה, ואתה גם מודה סוף-סוף שלא היה אולטימטום.
אם אמבפה אמר שהוא מוכן לוותר על הרבה כדי לשחק בריאל מדריד, אז למה שלא ישים את הכסף איפה שהפה שלו נמצא, ושיחתום על חוזה שאומר את זה.
אני אגלה לך עוד משהו בנוגע למו"מ, שאתה מודה שאתה לא מבין בו כלום אבל ממהר לחלק ציוני טמטום לאחרים. אנשים אומרים הרבה דברים במו"מ. החוכמה היא לגרום להם לעשות את מה שהם אומרים שיעשו.
אז אני רואה שבכל זאת חזרנו לזה…
אני משתמש בסיסמאות בסרקזם כדי להבהיר למה הטענות מגוחכות. אתה משתמש בהן כטענות רציניות.
בוא נעשה את זה ככה. או שאתה לא רוצה לדון כי מי אנחנו בכלל וכו’, ואז תפאדל - אל תדון. או שאתה רוצה לדון, ואז תביא טיעונים אמיתיים על למה פרז מבריק ולא הייתה לו שום ברירה אחרת, והוא עשה את הדבר הנכון ביותר כשלא טיפל כבר שנים בבעיות המקצועיות שזועקות לשמיים, כי הוא מאמין ששחקן אחד יחפה לו על זה, ואז הוא בונה את כל הבניין היפה הזה על מילה של ילד בן 23.
אגב, כמובן שמהטענות הבאמת קשות שהפניתי כלפיך התעלמת. למה לא השתמשו בכסף שהיה כדי לחזק את הקבוצה? האם אתה משווה בכלל בין הפרוייקט המקצועי שקורה בסיטי לבין מה שיש אצלנו?
אני באמת חושב שאנחנו נמצאים במקום שאנחנו יכולים להמר, יש את קארים, יש את ויני ורודריגו וגם הזאר סביר להניח שיקבל יותר דקות בעונה הבאה.
גם סלאח וגם מאנה כבר לא בשיא שלהם וסביר להניח שמכאן זה לא ילך וישתפר.
ריאל צריכה ללכת על אנתוני, נונייז או אנקונקו, מקווה מאד שיתחילו גם לדבר על ברנרדו סילבה בקרוב כי זה יכול להיות בינגו.
סלאח עוד לא בן 30 ובתחילת העונה כולם דיברו עליו כשחקן הטוב בעולם כשהוא היה בכושר מטורף ולא הפסיק להבקיע,מאז ינואר הוא בירידה אבל ממש לא הייתי אומר שהוא לא יחזור ליכולת הטובה ביותר שלו,הוא הפסיד בגמר גביע אפריקה והודח מפלייאוף המונדיאל בהפרש קצר מאוד,זה השפיע עליו מאוד,מאמין שעונה הבאה יחזור למיטבו,מקווה שזה יהיה במדים הלבנים.
*הוא מסיים חוזה ב 2023,זה הזמן להביא אותו במחיר טוב ולפנק אותו בשכר של 15 מיליון לעונה (בחוזה הנוכחי מרוויח 10.5 מיליון פאונד לעונה)
חד משמעית עוד 3 שנים כאשר הוא מסיים חוזה, על המועדון לא לירוק אל עברו בכלל.
לדעתי צריך להשאיר את סבאיוס, ולהביא את טשומאני שזה מאסט.
הקישור שלנו שנה הבאה אשכרה פורש… (קרוס ביקש לא להאריך חוזה כרגע מעבר ל2023 ומודריץ זה מודריץ׳).
הרבה מקומות בסגל שלנו מתפנים (גם שכר) וגם שחקנים
איסקו - צריך להביא קשר שיחליף אותו.
בייל - צריך להביא קיצוני ימין שיחליף אותו ( בתקווה לא סאלח).
מרסלו - צריך להביא מגן שמאל מחליף.
אלו רק דברים שהם 1 תמורת 1 בשביל למלא חורים בסגל.
לגבי מגן שמאל, אם אלאבה חוזר להיות מגן שמאל - אנחנו מסודרים, מנדי המחליף שלו.
בלמים יש לנו 4 אם ככה.
מגנים צריך מגן ימין שיתן פייט לקרבחל שכבר לא יציב.
מבחינת שכר נטו בתקציב הpayroll העונתי, יש לריאל סדר גודל 100-110 מיליון יורו להשקיע רק באמצעות למלא את החלל שנפתח כרגע בסגל, זה בלי קשר לכמה היא יכולה להשקיע לפי החוקים (שלפי מקורות זרים שווים כלום).
מבחינת הוצאות רכש - עם הביטול של אמבאפה - יש לריאל סדר גודל של 250 מיליון יורו לבזבוזים, בלי קשר לאילו מכירות יבוצעו (אם בכלל).
סלאח רוב הסיכויים שישאר בליברפול, יש בעיות עם החוזה החדש אבל שני הצדדים מעוניינים להמשיך ביחד וכמעט בטוח שיחתום על חוזה חדש.
מאנה יותר סביר שיעזוב, במיוחד אחרי שדיאז הגיע, אבל מאנה בשתי העונות האחרונות בירידה, אגף ימין הוא המועדף שלו ובליברפול הוא משחק בשמאל כי סלאח משחק בימין.
מאנה יהיה שידרוג גדול, אבל הייתי מחפש מישהו אחר.