לא, אבל לא מבין איך זה קשור.
אתה חושב ששחקן התקפה בקאליבר שנוכל להחשיב כפלאן בי של אמבפה כמו סלאח, מאחרז, נונייז ודומיהם היו מוכנים להיות פלאן בי למקרה ו…?
עכשיו כשהם פלאן איי אפשר לנסות אותם. לפני כן למה זה היה טוב?
תאמין לי שסקאוטים עדיין הסתכלו על חלוצים ופלורנטינו בדק את מצב השוק שם.
כאילו אני לא מבין איך היו מתנהלות השיחות איתם:
פרז: מאנה, רוצה לשחק בריאל?
מאנה: כן אשמח מאוד, האם אהיה שחקן 11?
פרז: … אני יכול להבטיח לך להיות אולי שחקן 11. מה דעתך?
מאנה: אז אני יכול להבטיח לך להיות כמעט שחקן ריאל.
גם השחקנים ידעו שאמבפה כנראה יגיע, הם לא חיים בעולם אחר וידעו טוב טוב שכל חתימה בריאל תהיה לספסל.
אז מה הכוונה מבחינתך לפלאן בי? לדבר עם שחקנים אחרים? את זה נראה בקרוב.
אני לא ציפיתי שתהיה פלאן b אם לא הבנת,אותי מלחיצה המחשבה שגם אחרי כל השנים האלה שהמתנו לאמבפה ועכשיו כשברור שהוא לא מגיע עדיין לא נחתים אף אחד להתקפה.
פלורנטינו חייב להחתים שחקן כזה אם הייתה או לא הייתה לו תכנית ב׳,זה לא משנה,יש לו מספיק זמן לחשוב על אחת כזו.
אני מאד מקווה שקודם כל נסגור את טשואמני ונלך בכל הכוח על ברנרדו סילבה, זה כבר ישים אותנו במקום מצויין.
לאחר נכון הלוואי שיגיע שחקן התקפה ולא אחד מבוגר/מתבגר כמאנה, סלאח או לבאנדובסקי.
במילים אחרות אנקונקו, אנתוני או נונייז זה מה שאנחנו צריכים.
אני אנסה לחלק את התגובה שלי לשחקנים השונים בסאגה הזאת, וכמו שהמאסטרו כתב - אנסה לא ליפול למקום ה"מפתה" של מישהו שחברה שלו זרקה אותו.
קודם כל, איך אפשר בלי חתן השמחה - אמבפה. עם כל המגילה שכתבתי על זה שאני מבין את הלבטים ואת זה שזאת החלטה קשה - הוא פשוט פחדן. לא לקחת הזדמנות של פעם בחיים לשחק בקבוצה ההיסטורית שאהדת כילד קטן, משיקולים של נוחות ומשפחה (לעניות דעתי לכסף דווקא לא היה שיקול כזה גדול פה), זאת פשוט פחדנות. בעולם מקצועי שבו מסי עובר מדינה בגיל 13 כדי לשחק ברמות הגבוהות באמת, או כריסטיאנו שעוזב בגיל 18 את הבית, ושוב בגיל 24 את הנוחות של אבא פרגוסון בשביל להגשים חלום מקצועי - אין מה לעשות, אתה חייב to man up באיזשהו שלב בחיים. אמבפה כבר לא יעשה את זה.
עם כל האיחולים שקיבל כאן, בשורה התחתונה - במקרה הכי-הכי טוב מבחינתו, הוא פשוט יישאר כמו זה שמלכתחילה הוא מושווה אליו - פלה. אולי הוא יבקיע 1000 גולים בצרפת, אולי הוא אפילו ייקח עוד מונדיאל או 2 עם צרפת, אבל ההיסטוריה תזכור אותו תמיד עם סימן שאלה.
פרז - יש לו אחריות ע-נ-ק-י-ת פה. כבר 3 שנים לפחות שהוא לא מזיז כמעט שום דבר בשוק ההעברות בגלל ההבטחה שאוטוטו זה מגיע, ובסוף נשארים קירחים מכאן ומכאן. אפילו הזארד לדעתי היה במידה רבה פלסטר עד שאמבפה יגיע.
ברור לי שנעשה פה צעד כמעט תקדימי ברמת החוסר תום לב מצד אמבפה ופמלייתו, אבל פרז פשוט לא יכול היה לתת לילד בן 23 לעשות ממנו (ומהמועדון כולו) קציצות ברמה הזאת. אתה סוגר את זה משפטית, אתה מכין אלטרנטיבות, אתה פאקינג בונה את הקבוצה במהלך השנים - אבל אתה לא יכול להגיע למצב כזה. הפדיחה הכי גדולה של פרז אי פעם, ואחת הגדולות בהיסטוריית הכדורגל העולמי באופן כללי.
אה, ועם כל הרצון הטוב - אל תסתנוורו מהעונה המעולה שלנו. כולנו יודעים מה הרמה המקצועית האמיתית של הקבוצה, אמבפה פשוט היה אמור לעזור להסתיר את הבעיות עד שיתוקנו.
הליגה הספרדית - אני מבין כמובן את השמחה לאיד שרבים מאוהדי בארסה חשים עכשיו, אבל הליגה הספרדית חטפה עכשיו וואחד בעיטה בישבן. אין מצב שדבר כזה היה קורה לפני עשור (או שניים אפילו) לדוגמה. במקום אמבפה מול הלאנד, חזרנו על אמת לדיון של סנטיאגו על פאטי מול רודריגו, בתקווה שאשכרה יניב משהו ששווה חצי מהפוטנציאל של הראשון. שיהיה לכולנו בהצלחה.
וכמובן, אחרונה חביבה - ריאל מדריד. כמובן שנעבור את זה, ביחד עם חבורת הגברים שהביאה לנו כ"כ הרבה רגעי אושר השנה (ועם המחווה המרגשת שלהם ברשתות החברתיות). אנחנו יותר גדולים מהכול, וגם זה יישאר עוד פסיק בהיסטוריה המפוארת של ריאל מדריד, לא של פסז’ - וזה בדיוק ההבדל.
עריכה: כדי לקשור איכשהו לנושא הת’רד (במילים אחרות - כדי שלא יימחק) -
אז מה, דורך קצת על העמדה של ויני, אבל שחקן עם פוטנציאל שמסיים חוזה, ואפילו כיכב מולנו…?
אולי הבנתי אותך לא נכון, אבל איפושהו משהו כזה נאמר?
שום דבר מההתנהלות שלנו לא גורם לי לחשוב שלא יגיע אף אחד אחר.
הוא בנה קבוצה, לפחות ניסה. הסיבה שהוא לא השקיע יותר היא אך ורק היעדר מזומנים בעקבות הקורונה ושיפוץ האצטדיון.
הוא בהחלט ניסה להביא את שובר השיוויון מספר אחת בכדורגל העולמי אבל זו לא בעיה.
איזו אלטרנטיבה ציפית שתהיה? ציפית ששחקן על יהיה עם חוזה למקרה ו…? מי היה מסכים לזה? אולי שחקנים דרג שמקומם לא בהרכב שלנו.
עכשיו כשעסקת חייו נפלה בואו נראה איך יגיב. את הביקורת אעביר אחרי שאראה את התגובה שלו, לא לפני. הרי היינו מבקרים אותו אם הוא לא היה נלחם על השחקן הטוב בעולם שסיים חוזה, לא?
אנתוני - כי חסר לנו שחקן עם רגל שמאל. זריז מאוד עם דריבל מצוין. מזכיר מאוד את די מאריה רק חכם יותר וגם מוכשר יותר. מאמן טוב הופך אותו למפלצת. גם נחמד שהוא ברזילאי. ישתלב עם הברזילאים אצלנו.
אנקונקו - שחקן סופר ורסטילי. מתאים להרבה מאוד מערכים. יכול לשחק כסוג של חלוץ שני ולהשתלב מצוין עם בנזמה. בפאריז בנו עליו להיות המחליף של אמבפה. יהיה משעשע אם יבוא אלינו בסוף.
נונייז - חלוץ מצוין. אין לי ספק שיכבוש לא מעט. וגולים זה דבר שאנחנו חייבים. השילוב עם בנזמה מסקרן. אם זה יצליח זה יהיה קטלני.
אנתוני, ועדיין יש צורך בנונייז/חלוץ אחר
חייבים שחקן גם לאגף ימין וגם חלוץ מחליף ושיירש את בנזמה בבוא העת, אי אפשר יותר להמשיך עם מריאנו/יוביץ׳/רודריגו בשפיץ במשחקים שרוצים לתת לבנזמה לנוח, או אם הוא פצוע
העונה איכשהו הסתדרנו כי באמת בנזמה לא נח, מקווה שלא נסתמך על זה בעונה הבאה (במיוחד שיש מונדיאל באמצע שלה).
לא יודע איך אנקונקו באגף ימין…בכל מקרה מעדיף אחד עם רגל שמאל שיוכל לחתוך לאמצע ולאיים מרחוק
אנתוני נראה מצוין וסופר מוכשר
אני לא מבין את הטענות שפרז לא החתים את אמבפה. אם הוא היה יכול הוא לא היה מחתים אותו? אמבפה בחר למשוך את הזמן ולא לחתום. הכל היה בידיים של פרז? הוא כבר עשה הכל גם העונה וגם בעונה שעברה כדי להחתים אותו.
אמבפה יצא חתיכת סטייק, אבל אנחנו קיבלנו את המכה ועכשיו נצטרך להתמודד עם השברים. הפכנו לבדיחה. בנינו עליו בכל הרמות, הוא היה אמור להיות הפנים של הקבוצה, הכוכב הגדול והאיום המרכזי מהבחינה המקצועית. נצטרך לאסוף את עצמינו מהרצפה ולהתקדם הלאה. ריאל מדריד הייתה לפניו ותהיה אחריו, אבל הבדיחה שהוא עשה מאיתנו, גרם לנו לרדת על הברכיים, קיבל את ההצעה שהצענו לו אחרי שהתקפלנו עם עניין האימג’ רייטס, בלתי נסלח מבחינתי.
ועזבו אותי מכל הפוליטי קורט הזה של לא לאחל לו דברים, מגיע לו הכל. לא יודע מה היו כוונותיו וזה גם לא מעניין אותי. הנזק שהוא גרם למועדון הרבה יותר גדול מהקריירה האישית שלו אם יפצע. אין לי שום סימפטיה כלפיו.
הטענות לפרז הן לא על זה שלא הצליח להביא את אמבפה אלא על זה שלא נביא אף רכש רציני במשך כמה שנים בגלל שחיכה לאמבפה וכל שחקן טוב ככל שיהיה לא יכול להכתיב בדיניות רכש של מועדון.
ולא מדובר על משהו בדיעבד אלא זה נאמר בזמן אמת כבר מספר שנים, אני מצטער אבל פרז בהחלט ראוי פה לביקורת.
זו תיאוריה שאין מאחריה שום ביסוס. זה שלא הבאנו כוכבים זו עובדה אבל מה הקשר בינה לבין אמבפה?
הסיבה שתמיד חזרו עליה בתקשורת הספרדית היא שהכסף הלך לשיפוץ של האיצטדיון.
בחייאת, אתה רציני?
ריאל בדיחה עכשיו?
הנזק שהוא גרם למועדון… אנחנו אפילו עוד לא בפתח חלון ההעברות, יש לנו פאקינג עדיין 100% מהזמן כדי למצוא פתרון אחר.
סך הכל שחקן לא רצה את המועדון שלך. ביג פאקינג דיל.
המועדון שלנו לא נבנה על שחקן אחד. נראה לי צריך להזכיר את זה לכמה אנשים פה.
אהיה כנה ואודה שלא צפיתי בו הרבה, אבל יש לאנקונקו עוד הרבה מה להוכיח אחרי עונה ראשונה עם מספרים של שחקן באמת גדול, וגם היא בבונדסליגה, וזה כשהוא בן 24.
אנתוני, נונייז יאמר לזכותם שהם צעירים יותר ולכן יותר מתקבל שזו עונת הפריצה שלהם, אבל זה לא נכון בעיני להביא עוד שחקן התקפה שעדיין לא בשיא שלו. ברגע שבנזמה ילך נצטרך לפחות שחקן אחד שיודע לקחת אחריות מקדימה וקצת יותר מנוסה.
בכל מקרה קשה לי להאמין שמישהו מהם יחתום. אולי יתחילו להזיז דברים בכיוון של טשומאני(אם באמת ביקשו ממנו לחכות לקיץ הבא זה מאוד יזכיר את מה שקרה עם קמאבינגה), ואם תהיה הזדמנות עם אחד מהחברה שמתקרבים לסיום חוזה(גנאברי, לבנדובסקי, סאלח, מאנה) או עם מי שיפלט מסיטי אחרי ההגעה של האלנד אולי ילכו על זה.
מבין כל החברה למעלה ברנרדו סילבה וסאלח זה אחלה פיצוי ובמקרה של שניהם אם נשחק את הקלפים נכון מחיר ההעברה לא אמור להיות משהו מטורף. אנחנו חייבים שחקן עם רגל שמאל.
מה שאני הכי חושש ממנו זה עוד עונה עם שלישית ההתקפה הנוכחית.
כן, זה ששחקן משחק בנו ככה, זה הופך אותנו לבדיחה. אנחנו לא נוריץ’, אנחנו המועדון הגדול בעולם.
הוא גרם למועדון נזק מבחינה תדמיתית. כל הקרקס הזה לא יוסיף לנו שום דבר כשנחתים ספונסרים, או כשנפגוש בשבת הבאה את ליברפול אחרי הקרקס הזה. הוא עשה לנו נזק חד משמעית.
לא לרצות את המועדון שלי זה בסדר גמור. אבל להגיע איתנו להסכמים ולתת לכל העולם את התחושה שאתה הולך לשם רק כדי להתהפך בתוך יומיים, זה עולם אחר. אתה לא רוצה לשחק בריאל? מעדיף את פריז? תיחנק שם אבל תרכב על הגב שלנו כדי לקבל תשומת לב.
ביסוס אין בשום מצב כי אנחנו לא חלק מהמועדון ומקבלי ההחלטות אבל מה שנשאר הוא להיות ניזונים מהתקשורת או יותר נכון מהכתבים היותר אמינים שיש ושם כבר כמה שנים מדווח שריאל חסכה כסף כדי להתפוצץ עם אמבפה והאלנד במגרש החדש ב2023.
ושניהם לא הגיעו ויצאנו קרחים בסופו של דבר.
קורה. ברוך הבא לעולם האמיתי. גם אתה תעשה את זה, ויעשו את זה לך.
לאיזה מועדון כדורגל זה לא קרה? בטח כשאנחנו כבר שנים לא המועדון הטוב בעולם לא מקצועית ולא כלכלית.
לספונסרים אכפת מחשיפה. לא מהקרקס.
אכפת להם מההצלחה שתשאר זהה בין אם הוא יגיד לנו לא בינואר או במאי. אפילו אם כבר הספונסר יעדיף שזה יקרה בקרקס, ככה השם של ריאל ׳ספונסר׳ מדריד יהיה בכותרות יותר פעמים.
זה לצאת מניאק. אני לא אומר שאמבפה מלך על מה שעשה, רק קצת פרופורציות. הוא לא עשה מריאל בדיחה ולא הרס את עתיד המועדון.
כלומר, לא דפק את העתיד יותר מאם היה אומר לנו לא בינואר, אבל פה אנחנו חוזרים לשאלה של האם מה שמפריע זה שאמרו לך לא מלכתחילה.
אם עוד 3 שניים הוא פנוי ורוצה ריאל, אתה מבחינתך מסרב? אמיתי שואל אותך.
האם תגיד לו לשחקן הטוב בעולם, בחינם, בגיל 26, בגלל שפעם אחת אמר לך לא?
אני בהחלט אעריך אותו פחות ולא אחשיב אותו לשחקן נשמה. אבל עדיין ארצה אותו בריאל. כמו את האלאנד שבחר בסיטי.