דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

לא לזלזל בנונייז, אם יגיע זה חיזוק מאוד רציני.

רודיגר, טשומאני, סילבה ונונייז וזה אחלה חלון

‎הרבה ממה שירשם עכשיו ישמע כמו מישהו שזרקו אותו ומגיב בעיניים דומעות ״מי רצה אותה בכלל?!״. אז ננסה להתרחק מהמוקש הזה עד כמה שניתן.

• רגשית: אין טעם לנסות להסתיר. מבאס, מדכא, מתסכל. כולנו פינטזנו במשך שנים, זה היה done deal מבחינתנו, רק עניין של זמן, כל שער ומהלך גדול שעשה במדים אחרים דומיינו איך יראו בלבן. זה נצבע כסיפור מהאגדות עם הסוף הבילתי נמנע, על הילד שהולך להגשים את החלום וכל הכסף הציני בעולם לא ימנע את זה. איפה זה ואיפה המציאות, כנראה שזו באמת הייתה אגדה.
    ‎* מקצועית/אישית מבחינת אמבפה: אנסה לנתק כמה שאפשר את הרגש ולדמיין מה הייתי אומר לולא היינו צד שלישי בסיפור: טעות גדולה מאוד מבחינתו. לא יודע איך אפשר לסובב את זה אחרת. עם כל הכבוד למה שפס״ז מנסים לבנות, זה לא בר השוואה אלינו ולמועדונים גדולים אחרים. מועדונים יוצרים אגדות ולהיפך. את הליגה סביבך אתה לא יכול לשנות והיסטוריה אי אפשר לקנות. למעמדים מסוימים אפשר להגיע רק במועדונים מסוימים. אם המפגש מולנו לא שיכנע אותו סופית אז שום דבר כבר לא יעשה את זה. אבל אולי כל זה לא מעניין אותו או שהוא באמת מאמין שיוכל להשיג את זה גם שם. בכל מקרה, לא מעניין כרגע, לסגור את הדלת הזאת אחת לתמיד, אסור להיכנס לסחרור הזה שוב בשום פנים ואופן.
  • הסאגה: אני מאמין שהוא באמת רצה להגיע אלינו בשלב כזה או אחר ולולא זה היה תלוי רק בו כבר היה סוגר עניין מזמן. כשהסיפור לא הוכרז כחתום וגמור אחרי שמינית הגמר התחיל אצלי חשד אמיתי. כל הקשקושים על נדר השתיקה והרצון להיפרד מפריז כמו שצריך, נו באמת. לא יודע עד כמה הקרקס של הימים האחרונים באשמתו, כמה באשמת הפמלייה המושמצת וכמה באשמת העיתונאים צמאי הקליקים. בכל מקרה, אפשר היה לנהל את העסק הזה טוב יותר והוגן יותר.
  • התנהלות ותדמית המועדון: נראה שבאמת יצאנו מגדרנו ובאנו לקראתו עד כמה שניתן. אין ספק, יצאנו לא טוב מהעסק הזה, גם כי הפסדנו בו אבל העיקר כי נגררנו אליו. אנחנו תמיד מתהלכים בתחושה ש״דון פלורנטינו יסדר״. ההתנהלות הכלכלית בקורונה, חוסר ההיגררות לסכומים הפסיכיים בענף וההרגשה שיצאנו חכמים לא לשלם את דמי ההעברה ההיסטוריים עליו בקיץ האחרון. אבל נראה שבמקרה הזה בהחלט היה כישלון כלשהו. בין אם ההסתמכות על מילה בלבד וחוסר ההחתמה שלו על משהו קונקרטי, חוסר היכולת לשמור אותו קרוב ולעזור לו לעמוד איתן מול מכבש הלחצים או אפילו בויתור על האלנד בשבילו (למרות שאני לא מבין מאיפה הגיעו הסיפורים כאילו הוא רק חיכה שנאסוף אותו מצד הכביש אבל נזרום).
    ‎* מקצועית מבחינתנו: יש תפיסה על טריידים ב-NBA שהקבוצה שקיבלה את השחקן הכי טוב בטרייד תמיד ניצחה בו. שתמיד כדאי חתיכה אחת יציבה וטובה שאתה יודע בודאות מה תקבל ממנה על פני הרבה פיסות בינוניות שלך תדע איך יתחברו ומה יתרמו. רוב הסיכויים שאמבפה היה נותן את ה-30-40 שערים שלו בעונה ושהיינו זיווג משמיים. אבל מי יודע, אולי באמת נצא נשכרים יותר אם נדע להשתמש בכסף הזה נכון לכמה רכישות חכמות ונקודתיות. @Aviad השתמש לפניי בביטוי שתכננתי להשתמש בו במגילה הזאת: dodged a bullet, רק בהקשר אחר. אם ככה התנהל מולו המו״מ בחודשים האחרונים, מי יודע איך התקופה שלו פה הייתה נראית? לאלו סיטואציות היינו נקלעים אם אנצ׳לוטי היה אומר לו לשחק בצד שהוא לא אוהב, ויניסיוס לא היה בא לו טוב בעין (יחס של 1.01) או שהוא היה מוחלף בדקה 80 משיקולי רוטציה (יחס של 13.5 במקרה של קרלו)? יכול להיות שקיבלנו נורת אזהרה בכל הסאגה הזאת שאפשר לשאוף ממנה טיפת עידוד, או לפחות להשתמש בה כדי להרגיש קצת יותר טוב. לעולם לא נדע ״מה היה קורה אם״, אבל כן נדע אם נשכיל להשתמש במשאבים שהתפנו כדי להתחזק בחוכמה.

נ.ב.
כל הדיבורים על הרצון שלו להישאר בבית מזכירים לי את הבדיחה על השחקן הישראלי שחוזר מאירופה כי התגעגע לקציצות של אמא.

הכי מצחיק אותי ההלם שאחז באמבפה כשהוא התראיין ואמר שהוא לא האמין למראה עיניו כשאל חאליפי אמר שהוא לא יילך ולא יתנו לו לעזוב גם אחרי שהחוזה שלו ייגמר (אחרי ההצעה הקודמת מריאל) הוא הרגיש שזו כמו מאפיה ושמאיימים עליו.

אחרי דבר כזה הייתי בטוח שהוא לא יישאר שם.
אחרי הסאגה הזו אין בי טיפת צער שהוא לא מגיע, שחקן שפשוט לא מבין מה הוא יכל להיות בהיסטוריית הכדורגל כנראה לא קורץ מהחומר הנכון.

הנפט הורס את הכדורגל.

דאלה רודריגו :upside_down_face:

טוב אז שם קטן מוכר וישן שלא הזכירו פה , מה אתם אומרים על קדנציה שנייה של רונאלדו עם חוזה לשנתיים ואז אולי אולי שיסתיים החוזה החדש של קיליאן :sweat_smile:

ואגב לא מצטער לרגע שהוא לא בא אמנם מאוכזב כן , אבל להגיע לריאל מדריד זאת זכות , שיקבר לו שם בליגה הצרפתית .

לא.

הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות הוא לחפש בכוח תחליף, לשלם הרבה ולקבל מעט. אין תחליף כי אין שחקנים ברמה הזו. עכשיו צריך לחשוב שונה ולחזור לשחקנים שהמועדון עוקב אחריהם.

לגבי אמבפה - צריך להבין שזה לא רק אכזב את הקהל, פגיעה בכבוד וכו’. הוא נתן מילה, גרם למועדון לבנות על הגעתו ואז הפר אותה. לטווח הארוך צריך א. לסגור לו את הדלת ו-ב. לקוות שישאר בפריז שם הוא לא באמת מציק לנו יותר מדי

מקובל עליך שגם עכשיו אחרי שהרור שאמבפה לא מגיע עדיין לא נחתים אף שחקן התקפה? ואני לא מדבר על בורחה מאיורל או ראול דה תומאס אלא על שחקן וורלד קלאס.

מאכזב ברמות. אין מה להסתיר.
אבל באמת שהתקופה האחרונה הייתה כבר בלתי נסבלת. החשק ירד.
ריאל לא תצליח להחתים שחקן ברמתו אבל אני משתדל ללמוד מהמקרה של טוכל.
אימן את צ’לסי ופאריז. אין מה להשוות בין הסגלים של שתיהן ובכל זאת עם צ’לסי הוא הגיע רחוק יותר.

ריאל מדריד צריכה להיות קבוצה. לא אוסף של כוכבים. היינו שם והיה מדהים אבל תקופת הזוהר הזאת נגמרה. וצריך לעשות סוויץ’.
מיותר לציין כמה אני רוצה שננצח את ליברפול בעוד שבוע בדיוק. אבל אם ליברפול תזכה אנסה להתנחם בכך שקבוצה שהיא האנטי-תזה לפריז עשתה זאת.

עכשיו אחרי הסאגה המעצבנת הזאת הגיע הזמן להרים ראש, לזכור מי אנחנו ולהמשיך להיות הקבוצה הגדולה בהיסטוריה. בדגש על קבוצה ולא אוסף של שכירי חרב.

טוב אין ברירה צריך לחדש חוזה לבייל… סופרסטאר לפחות בשם/עוקבים באינסטגרם.

מה אני אגיד לכם מבאס קלות, אבל רק קלות. הדרישות המופרזות לצד המשחקים שהוא שיחק איתנו הורידו לי מהרצון לראות אותו כאן בחודשים האחרונים. התגובות להחלטה שלו הן שליליות ממש מכולם. כל מי שאוהב כדורגל חושב שהוא פגע אנושות במורשת שלו ובתפיסה שלו בתור שחקן על.

העניין האמיתי כאן מעבר לכוכב כזה או אחר זה קטאר. שחקנים באים והולכים הכול בסדר אנחנו ריאל אבל ההתנהלות שלהם בתוך עולם הכדורגל היא מופרעת לחלוטין חייב למצוא פתרון לדבר הזה אפילו אם זה סופרליג.

כמה אני אצחק על אמבפה והקטארים אם הוא יפצע שנה הבאה ויקרע את הרצועות או משהו בסגנון…

באמת חבל, המקום שלו צריך להיות בריאל, אבל זה הפסד נטו שלו והוא עומד להצטער על זה. ריאל מדריד זה המועדון הגדול בעולם, שיהנה בקבוצה בלי מתחרות בליגה שתפגע לו במורשת והדחה קבועה בשמינית/רבע גמר. ילד טיפש

אנחנו חייבים לקחת את הכסף שיכלנו לבזבז עליו והכסף שחוסכים פה במשכורות ולהשקיע בעמדות הנחוצות - קיצוני לצד ימין(הייתי רוצה לראות את אנתוני), חלוץ מחליף, מגן ימני וקשר

אם לא נוחת פה נונייז מעניין להביא את ז’סוס בתור חלוץ מחליף, הוא יידע את מקומו כמחליף לבנזמה ושחקן רוטציה. אמנם הוא מחמיץ הרבה אבל עם הרכב של ואלוורדה-קמא-מודריץ ושלישייה של רודריגו-ז’סוס-ויניסיוס יהיה לנו משחק לחץ מפחיד שיכול להכריע 80% מהקבוצות שנפגוש בליגה ובצ’מפיונס. בכל אופן אם יש דיון לגבי RDT תמורת 35-40 מיליון לבין ז’סוס ב50 אז קל הברזילאי.

עם כל האוהדים שלנו שמאחלים לאמבפה להיפצע בסוף ויני יקרע את הצולבת. Karma is a bitch וכו’

אמבפה היה Plan A
הולאנד היה Plan B, רק שברוב חוכמתנו ויתרנו על תוכנית הגיבוי כי חשבנו שאמבפה כבר בכיס.

עכשיו אין שום תכנון וצריך לחשב מסלול מחדש. הבעיה שסקאוטינג לא עובד ככה. לפני שקונים שחקן צריך לעשות עבודת נמלים ולבדוק הרבה דברים מעבר לפוטנציאל ויכולת. אחרת אתה עלול ליפול על עוד מקרה יוביץ’. הסרבי נתן עונת פריצה מבטיחה ונראה בדרך להיות חלוץ אימתני, אבל בדיקה יותר מעמיקה הייתה מגלה שהרבה אופי אין שם. הוא נכשל בבנפיקה בגלל שהעדיף לבלות מאשר להשקיע. אוהד ממוצע לא אמור לדעת דברים כאלה, מחלקת סקאוטינג כן. היינו כ"כ נעולים על אמבפה או הולאנד שאני בספק אם עקבנו אחרי נונייז וחלוצים אחרים.

נקווה שהמועדון יידע מה לעשות עכשיו. שנה שעברה רדפנו אחרי אמבפה כל הקיץ, ורק כשהבנו שהוא לא יגיע קנינו את קמאבינגה שכבר היה במעקב שלנו. אלתור שהצליח למרות שקרלו לא השתמש בו מספיק.

נקווה שגם הפעם נרוויח שחקן. רצו שצ’ואמני יחכה עד 2023 כשקרוס ומודריץ’ יפרשו. שיביאו אותו הקיץ אחרת גם הוא יברח לנו.

כאשר אתה מצטט לי משפט מתוך כלל התגובה אז ברור שיש פה חוסר הבנה עצום של המשפט הנ"ל.
תקרא את התגובה שכתבתי שוב ואח"כ שאין פה שום זילזול.
אלא אם אתה אומר לי שהוא באותה רמה של האלנד ואמפבה?

לא יודע אם יגיע לרמה הזאת, אבל יגיע לא רחוק משם, מדובר בכישרון עצום, מה שאני ראיתי ממנו מול ליברפול פשוט הדהים אותי, אין שחקן צעיר אחר שהייתי מביא עכשיו להתקפה כפיצוי על האלאנד/אמבפה

תחייך ! בתקווה שב2025 אף אחד לא יחשוב על להחתים אותו.

ולסיכום היום:

אגב, עם כל הכוח שהילד הזה מקבל בפסז’ אני מאוד אופתע אם זידאן או כל מאמן רציני אחר יחתמו שם, כי מה אם אמבפה מחליט שהחבר שלו דמבלה פותח בכל משחק ?

הבחור גולר בחסד. הוא לדעתי קבאני משודרג. אין לי ספק שיהיה אחד מהכובשים הגדולים בעשור הקרוב.
השאלה אם הוא ובנזמה לא ידרכו אחד על השני.

בנזמה הכי טוב בלא לדרוך על אחרים ולפנות להם את השטחים שהם אוהבים כדי שיכבשו, יסתדרו מהדר, הבעיה זה לשלב איתם את ויניסיוס כי נקבל מערך לא סימטרי.
אבל יש לזכור שבנזמה לא יכול להמשיך ככה עוד הרבה זמן, יש להכין את המחליף כבר עכשיו.

כרגע הוא לא ברמה של שנהיים, מבחינת העתיד אני לא יודע.

מובן שעל סמך מה שראיתי ממנו מול אייאקס וליברפול אני אשמח אם הוא יחתום.