דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

עפ"י הדיווחים הוא מוכן לעזוב בתנאי שזה יהיה בחינם בלי דמי העברה ורק לקבוצת צמרת שמשחקת בליגת האלופות.

לא יודע עד כמה שווה ללכת על ממפיס, הוא ירצה שכר מפוצץ יחסית לשחקן מחליף ולא ברור כמה הוא יתאים לנו.

בעד שיבוא. אולי ככה עונה הבאה נעשה ברצלונה ויהיה קיץ עם רכש התקפי אמיתי

עכשיו ברצינות - הוא יכול לתרום כשחקן סגל ולהחליף מקומות הרבה עם הזאר בין כנף שמאל ל9 מזויף בהרכב השני, אבל זה רק בהנחה שבאמת יהיו הרבה מנוחות ורוטציות - לא יודע כמה זה באמת יקרה, כלומר כנראה שלא אלא אם מישהו יפצע טפו טפו טפו
מעדיף את ורנר

מה שרונאלדו עושה הקיץ עם קבוצות שמשחקות בליגת האלופות, אנחנו עושים עם חלוצים עם דרכון אירופאי.

אתם שופטים את ראול דה תומאס ואת וורנר תחת סטנדרט שונה.
אחרת למה שהעובדה שהסיכוי של וורנר לפרוץ היא קטנה משחקת פה תפקיד? האם מישהו צופה איזושהי פריצה של ראול דה תומאס?
הכשלון של וורנר טוב הרבה יותר מההצלחה של ראול דה תומאס.

דווקא הסיכוי של וורנר לתת יותר ממה שהוא נראה כרגע גבוה בהרבה, הוא אשכרה כבר נתן יותר ולא לפני הרבה זמן. ראול דה תומאס מצד שני מעולם לא הראה שהוא שווה יותר מחלוץ מחליף בקבוצה טובה או חלוץ פותח בקבוצת אמצע טבלה.
אני אבל טוען שאפילו כשאנחנו בוחנים את וורנר בשפל ואת דה תומאס בשיא, עדיין וורנר עדיף עליו.

איך יש פה דיון את מי מעדיפים? הראשון אלוף אירופה, נקנה בעשרות מיליונים ועונות של דאבל פיגורס הן כישלון עבורו, ואת השני לא היינו בכלל מכירים אלמלא היה מתישהו עובר בנוער של ריאל.

השאלה אפילו עוד יותר טובה לנו. איש פה לא מצפה שדה תומאס ישפר את הערך שלו, לכן אם יש אפשרות בה אין דמי העברה ואין מכירה עתידית, אפילו יותר טוב. זה המצב עם וורנר, שזה עוד יתרון.

בקיצור, אין פה שום שאלה של מי שחקן טוב יותר. הם לא באותה ליגה. כשמבינים שגם השחקן הטוב יכול להגיע בהשאלה והפחות טוב ב30-40 מיליון אז לטעמי לא אמורה להיות פה שאלה.

העניין היחיד שצריך לעצור הגעה של וורנר היא רצון השחקן (לגיטימי שהוא ירצה להוכיח את עצמו כחלוץ פותח) או של צ׳לסי (למה להשאיל אותו למועדון שלא ייתן לו מספיק דקות כדי להחזיר לו את הביטחון).

מיגל גוטיירס בג’ירונה | זה רשמי: הקאנטרנו המוכשר, המגן השמאלי מיגל גוטייירס - עוזב את ריאל מדריד וחותם בג’ירונה מהפרמיירה עד 2027 כשדי ברור שזו רק תחנת מעבר בדרך לקבוצה טובה יותר. ריאל כן שומרת על מחצית מכרטיסו. המגן המוכשר כל כך, רק בן 21, שהעונה האחרונה די התבזבזה מבחינתו (היה אחרון בהיררכיה) כשבשלב מוקדם ‘ירד’ לקסטיליה של ראול אחרי שקרלו אנצ’לוטי לא נתן לו לשחק מאז ההפסד לשריף - הגיע לקאנטרה של ריאל מאז 2011 ועבר כברת דרך, זכה להכרה ראשונה עם זינדין זידאן. יש לו עשר הופעות במועדון, תשע בליגה בהן בישל פעמיים, כולל בישול אדיר ללוקה מודריץ’ נגד גרנאדה ב-2021, ועוד משחק בליגת האלופות. כמובן שקסטיליה קטנה עליו, הוא כבש שני שערים ובישל עוד שמונה ב-16 משחקים בלבד, בזכות היכולת ההתקפית הנהדרת שלו. “המועדון שלנו מודה לו על עבודתו, מחויבותו ומסירותו במהלך התקופה בה היה שייך לריאל מדריד, ומאחל לו ולמשפחתו כל טוב בשלב החדש של חייו”, נמסר מהמועדון. הלוואי ועוד ניפגש, כמו שהיה עם דני קרבחאל, גם אם קשה להאמין. בכל מקרה: שיהיה בהצלחה!!

צר לי לראות עוד קאנטראנו מוכשר של ריאל מדריד שנאלץ ללכת. אנצ’לוטי היה צריך לתת לו לשחק יותר בעונה שעברה עם כל הכבוד לאהבה של כולנו למרסלו. גוטיירס שחקן טוב מאוד התקפית. אני מאמין שהוא שווה ולנסיה או סביליה. גם סרחיו רגילון הגיע למשל לטוטנהאם. מקווה שג’ירונה היא רק תחנת מעבר זריזה.

היה פצוע חלק גדול מהעונה אאלט. בכל מקרה טוב שילך למקום בו הוא יוכל להתפתח. אם יהיה טוב נוכל להחזיר אותו.

קחו -

למי שפינטז- ורנר בדרך הבטוחה ללייפציג.
נשארנו עם בערך כלום, מלבד RDT לגביו לא היה שום דיווח רציני.

נראה שזה די בטוח שהסגל הנוכחי הוא הסגל שנצטרך להתמודד איתו העונה (מלבד כמה עזיבות אפשריות).

בהצלחה למחליף בהתקפה מריאנו דיאז.

שמח מאוד שלא הבאנו את ורנר, מאחל לו הצלחה בלייפיצג.
מקווה שלא יראה כמו יוביץ’ כאשר חזר לפרנקופרט.

למה אני שמח שורנר לא בא?כיוון שהוא פשוט לא מתאים לנו.
הבעיה העיקרית של ורנר היא לא הסיומת, אלא הטכניקה. הוא לא יודע לעצור כדור, לא יודע לשחק עם הגב, לא מסוגל לבצע לינק אפ נורמלי. זאת הסיבה שהוא לא שיחק חלוץ בצ’לסי- הדבר היחיד שהוא יודע לבצע ברמה גבוהה הוא run in behind, ואת הפריווילגיה הזו אין בקבוצות שמשחקות על פוזשן ופוגשות בונקר בכל שבוע כמעט.
והמקום היחיד שאשכרה יכול להפיק ממנו את המיטב זאת רק הליגה הגרמנית שהיא גן עדן לחלוצים ושטחים.

תקווה לא ראילית שלי כי אני מכרי את המועדון שלא נותן הזדמניות כל כך לצעירים, אבל אולי נופתע בסוף שנה ונגיד בונאה הם גאונים. כי יש איזה שינוי מגמה קטן במועדון גם אם זה לא משהו שרצו אלא בכורח הנסיבות.
מקווה שבמועדון אולי בונים על מישהו הקאנטרה אם לא החתימו אף שחקן לחלק הקידמי ואולי זאת הדרך של פרז לחייב את אנצלוטי לקדם מישהו מנוער.
אז יש איזה שם מבטיח? מישהו שאפשר לבנות עליו? מישהו עם פוטנציאל? (אני זוכר שחקן צד ימין עם אפרו שמזכיר קצת את מרסלו) יש עוד …??

פיטר פדריקו- הוא באמת לדעתי הכישרון הכי גדול כרגע בקאנטרה.
יש כל מיני דיבורים על לטאסה כחלוץ מחליף- אותי לא הרשים כל כך האמת וגם אולי אריבאס.
אגב, לדעתי עדיין לא סגרו את הגולל לחיזוק התקפי, ראיתי דיווחים מתגברים על גויארי לאחרונה, לא משהו רציני אבל יש טפטופי דיווחים. אבל אל תשכח שכנראה אסנסניו נשאר מה שלא חשבו בתחילת הקיץ.

קבאני דחה את ההצעה לחזור לדרא"מ ולחתום ברייבר פלייט ומעוניין להשאר באירופה.
הוא יכול להיות אחלה חלוץ מחליף, אבל על פי השנתיים עם כמות הפציעות שלו ביונייטד זה חשוד, אבל זאת יונייטד המועדון שהורס בשנים כל שחקן טוב.

קבאני בגיל 99 ועם חצי רגל עדיף על מריאנו דיאז,אבל אין שום סיכוי שיגיע לפה שום חלוץ הקיץ ובטח ובטח שאף שחקן מקסטיליה לא יקבל הזדמנות רצינית,תנמיכו ציפיות.

אין אף שחקן מהקאסטייה שיכול באמת להוכיח שהא שווה מקום בהתקפת ריאל מדריד כרגע.

הכישרון הגדול ביותר הוא אריבאס, אבל הוא משחק בעיקר באמצע כקשר התקפי, עמדה שלא ממש קיימת אצלו ובכל מקרה שלא נספר ע"י אנצ’לוטי.
פיטר הוא שחקן עם פוטנציאל גדול אבל הוא מאוד מאוד לא עיקביב בסרטונים זה נראה טוב אבל העונה האחרונה בחובניל א לא הייתה מדהימה, יצטרך לעשות קפיצת מדרגה אצל ראול השנה כדי להצדיק מקום אצל אנצלוטי.
לטאסה הוא חלוץ חטאפה קלאסי ולשם גם פניו מיועדות.

לא רואה שום שחקן משמעותי נוסף שיכול לדגדג מקום בקבוצה הבוגרת בעמדות ההתקפה. ובכל מקרה אנצלוטי הראה שהוא לא בונה על אף אחד מהם כשהחליט לא לקחת אף אחד מלבד לטאסה לארה"ב.

דיון הפנטזיות פה בשפל של שנים…
בינתיים האלאנד ממשיך בשלו, לא מעניין אותו באיזה ליגה.
נראה לי שזה הפספוס הכי גדול מאז שטוטי לא לבש לבן.
רק כדי לאזן קצת, סון, כי תמיד אפשר להתאכזב יותר מהקיץ זה…

הלאנד לא בהכרח פספוס כי יש לו סעיף שחרור יחסית נמוך עוד שנתיים (סביבות ה150 מליון). כמו שאני רואה את זה במועדון לא רצו עוד פעם לשפוך כסף ולהתאכזב אז יחכו שנתיים שהלאנד יוכיח את עצמו באנגליה ואז אולי יביאו אותו.

הלאנד הוא לא בהכרח פספוס כי יש לנו כרגע חלוץ לא פחות טוב ואנחנו לא יודעים איך זה היה מסתדר עם שניהם בסגל,עוד שנתיים נהיה חייבים להתאבד עליו בכל הכח.

בנוגע לכל השמועות של ברנרדו סילבה לבארסה - אם הם מביאים אותו זה חתיכת הישג, הכי גדול שלהם בקיץ הזה.
בכנות, אם הוא באמת זמין בשוק אני לא מבין למה לא הלכנו עליו, יכול לרענן את הקישור וזה רכש מצוין למינימום 5 שנים, אם זאת היתה שאלה של או סילבה או טשואמני אז מעדיף את סילבה פי מליון.

כמו טשואמני - הוא גם יכול להיות רכש להרבה שנים (בדיוק בגיל שמודריץ׳ הגיע אלינו) ושחקן וורלד קלאס לכל דבר, יצירתי והתקפי מכל מה שיש לנו ויכול לשחק גם בימין בעת צורך

מרגיש כמו לחזור ל2012 ולא לקנות את מודריץ׳

בדיוק מה שבאתי לכתוב, ואני אוסיף.
כל עוד בארסה קנתה כל מיני שאריות של צ’לסי, חלוץ על מזדקן (עמדה שכבר תפוסה אצלנו) או סתם האריכה חוזה לשחקנים שכבר היו אצלם - זה היה חמוד. עם כל הכבוד למסע הרכש הבאמת מרשים שלהם הקיץ, זה לא שיש שחקן שהם הביאו שהייתי מת להביא לפה. בסך-הכול העמדה הבעייתית היחידה שמשותפת לשתי הקבוצות - מגנים - נשארה גם אצלם ללא מענה רציני.

אבל אם בארסה, קבוצה עם חובות של מאות מיליונים וסגל של 8 גזיליון שחקנים, שאת מחציתם היא גם לא מצליחה לרשום, מצליחה להביא כמעט בדרך אגב את ברנארדו סילבה - שחקן-על, צעיר, שיושב בול על עמדה שלכל הדעות תהיה אצלנו בפער החל מעוד שנה לכל היותר (ונברך כאן את מודריץ’ הגיבור בחיים ארוכים) - סימן שמישהו פה נרדם בשמירה.
אני לא אוהב בכלל את המצב העגום שלנו בהתקפה ועוד פחות מזה את השמות העלובים שמקושרים אלינו בהקשר הזה, ואני רחוק מאוד מלהמליץ שנעשה פה יונייטד וננסה להביא כל קשר יוצר עם חצי דופק. אבל מה שקורה פה עם סילבה גובל במחדל, ואם בארסה תביא אותו בסוף זאת עתידה להיות הגניבה של הקיץ.

בנתיים הם לא מצליחים לרשום את כריסטיאנסן.
סיפור הזוי הקיץ הזה של ברצלונה.