דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

כנראה מנסים להוכיח לנו שהחלון הזה יכול להיות יותר גרוע ממה שהוא

כל השחקנים שציינת חוץ ממרסלו הם כולם שחקני התקפה שזה מזה יש לך בכמויות בעולם.
מרסלו התחיל לרדת ביכולת החל ב2020 השכר שלו היה סה"כ 8.5 מיליון והוא היה אחלה מגן מחליף[חוץ מהעונה האחרונה שהוא היה כבר חצי מת].

המצב של וראן וקאסמירו לא דומה כלל וכלל. לעומת הקישור האחורי בבלמים תמיד היה לנו מחליפים.
ביקוש לקשר אחורי טוב תמיד יש כיוון שאין בכמויות כאלה, לעומת זאת בלמים/שחקני התקפה יש כמו חרא.

מבחינת ניסיון עבר-תסתכל על מקרה מקמנן.

טושמאני נחשב פוטניצאל אדיר מספר אנשים, אבל זה לא הופך אותו כרגע למוצמר המוגמר. עפ"י המשחק בראשון ניתן לראות שיש לו עוד המון מקום לשיפור והשתלבות במערך, אל תשכח שזאת ליגה חדשה והרבה יותר פיזית וטקטית מהליגת האיכרים.

לא ברור לי על סמך מה אתה חושב שקאסמירו של העונה יהיה פחות טוב מזאת של העונה הקודמת, עונה קודמת הוא שיחק מעל 40 משחקים. העונה יש לו מחליף שיכול לתת לנוח ולהגיע עם כוחות למאני טיים.

הם לא יועילו לנו בכלום אם יהיה לנו חור בקישור האחורי. חוץ מזה, הבאתם לא קשורה במכירה של קאסמירו. כסף זאת לא הבעיה.

שוב, כסף זאת לא הבעיה.

אוי ואבוי אם באמת נמכור את קאסמירו ב-60 או 80 מליון וגם ב-100 לא הייתי מוכר. אם נעשה את זה בטווח הקצר רק נחלשנו. היינו זקוקים נואשות לקשר אחורי מחליף לקאסמירו , שהבאנו. מכירה של קאסמירו תחזיר אותנו להצטרך קשר אחורי מחליף ועוד נחלשנו עם הקשר האחורי בהרכב…

אני מוכר רק אם תגיע הצעה שבאמת אי אפשר לסרב לה (אני מניח משהו באזור של ה-120 ומעלה), אחרת זה פשוט טמטום. אנחנו לא נואשים לכסף.

זה בטוח לא מדוייק אבל אצלי בראש
מכירה של קאסי מונעת מעבר של דה יונג למנצסטר שמונעת מעבר של סילבה לברצלונה. (ואולי מעודדת מעבר של סילבה אלינו? :flushed:)
ממש בחירתה של סופי חח.

יש שמועות שברנרדו סילבה השתכנע להישאר עוד שנה בסיטי, בעד לעשות איתו הסכם גנטלמני ששנה הבאה הוא (כמו רידיגר ואלאבה) אצלנו, גם מודריץ כנראה יפרוש ואלי גם קרוס ככה נוכל להציע לסילבה דקות משחק משמעותיות וכנאה גם הרכב. את קאסימרו הייתי משאיר עוד שנה לפחות ככה גם טושי יוכל להשתפשף להכיר את הקבוצה וגם נראה מה הוא באמת שווה בקבוצה כמו ריאל עם כל הלחץ מסביב, גם נוכל לסחוט את יונייטד ביותר כסף אם הם ימשיכו ככה, הצורך שלהם בקשר אחורי כמו קאסימרו יהיה נחוץ יותר ויותר. שנה הבאה גם בלאנקו יחזור מהשאלה וגם אם השנים הראשונים יפרשו באמת , נוכל להביא גם את בלינגהאם הזה שמדבר עליו כמה שנתיים ויהיה לו עם מי לשחק ולהילחם על ההרכב. שמעו מה אני אגיד לכם זאת פנטיזה כן, אבל פנטזיה ממש יפה ונחמדה.

ברור שיונייטד תרוויח והמון מרכישה של קאסמירו (לדעתי הוא בדיוק מה שהם צריכים חוץ מלהעיף את מגוויר), אבל קחו בחשבון שכולם מנסים להפעיל לחץ על ברצלונה ודה יונג, אז צריך לקחת את הדיבורים האלה בערבון מוגבל מאוד.
קאסמירו הוא חלק חשוב מאוד במארג החברתי שיש במועדון, אף אחד (בטח לא אנצ’לוטי שמומחה באווירה טובה) לא חושב שזה רעיון טוב למכור אותו ולפגוע בקבוצה.
ופה בדיוק המקרה שלו שונה מזה של וראן ודומה מאוד למקרה מרסלו.
אפשר לחזור לפנטז על סילבות וסונים.

https://twitter.com/madridxtra/status/1559948334172880896?s=21&t=ttpYsOarGBTcRu8MAEvg0A

מישהו עדיין בעד מכירה?

קודם כל בשארית האחרונה של הקיץ קיוויתי לראות שינוי מצד הקבוצה וכיוון של רכישת חלוץ מחליף נורמלי לריאל מדריד. הסאגה הזו עוד לא ממש התחילה והיא קצת מתישה.

קאסמירו שחקן שנכנס לכולנו ללב ואי אפשר בחיים לשפוט את המצב רק מקצועית. קודם כל אני מרגיש שכרגע במרכז השדה יש יותר מדי עומס ומאמין שהציפיות מאורליאן טשואמני גבוהות מאוד. אבל אם לפתע קאסמירו הולך אז המצב לא טוב ויש חוסר. קאסמירו אמנם היה בירידה בעונה שעברה אבל הוא תיקן בגמר, הנסיגה הגיעה אחרי כמה שנים מעולות וזה מאוד אנושי. את הצרפתי הייתי שמח לראות משחק נגד קבוצות כמו אלמריה בדיוק, אבל ברור לכם שאם מחר חצי גמר ליגת האלופות אז הברזילאי באנקר בהרכב. להבהיר: לא עפתי על ההתאבדות על טשואמני בקיץ, זה היה מוקדם מדי, אני לא בטוח שהוא ‘אחד בדורו’, ואם עוד שנתיים יהיה עוד כישרון עולה - עדיף מצרפת…הייתי מעדיף להשתולל על שחקן התקפה, נניח ברנרדו סילבה. גם את קמאבינגה היינו יכולים לשים פה ושם כקשר אחורי ואולי לתת לו גם להתמודד פעם אחת עם צהוב שספג במחצית וללמד אותו להיות זהיר.

אם הוא יעזוב זו לא תהיה טרגדיה כמו עם קלוד מקאללה אבל זו ללא ספק תהיה חותמת לקיץ די מאכזב. וכל כך הרבה זמן חיכינו למחליף לקאסמירו ועכשיו לא יהיה מחליף.

לשחקן גדול, אגדה במועדון, מגיעה הזכות להחליט על עתידו מצד אחד, ומצד שני ההצעה הנדיבה שהוא קיבל\עתיד לקבל (מדברים על חוזה לחמש שנים והכפלת שכרו) – היא משנית. ההצעה שריאל מדריד תקבל חשובה יותר. 60 מיליון יורו זה ‘כלום כסף’, אמנם קאסמירו בן 30 אבל יש לו עוד כמה שנים טובות, טשואמני עלה עלה 80 מיליון יורו. הייתי שוקל לשחרר אותו רק עבור הצעה שאי אפשר לסרב לה. ריאל מדריד מאז אלברו מוראטה מוכרת שחקנים בנדיבות משום מה.

הייתי רוצה לראות את ריאל מדריד שמה קץ לפרסומים האלה במיידית ועם כל הכבוד למה שהמועדון משדר – ריאל לא מוותרת על שחקני המפתח שלה (רק בקטע הזה, כמו שפריז סן ז’רמן עמדה על הרגליים האחוריות כדי שקיליאן אמבפה יישאר – אבל כמובן בפרופורציות). זו צריכה להיות החלטה של פלורנטינו פרס וקרלו אנצ’לוטי ולא של השחקן עצמו. כאן זה לא מקרה כריסטיאנו רונאלדו, סימן השאלה סביב הכשירות שלו והדרישה המוגזמת של סרחיו ראמוס וכן הלאה. מדובר בשחקן שעדיין מעולה מקצועית, האופי שלו אחר.

קאסמירו יודע היטב מה יש לו בריאל מדריד והוא לא יאבד את חולצת ההרכב כל כך מהר. הוא באמת רוצה לקבור לעצמו את הקריירה בקבוצה שלא תשחק בליגת האלופות העונה ובעונה הבאה גם כן (לא הימור פרוע מדי שיונייטד לא תהיה בטופ4). אני בטוח שלא הכסף מנחה אותו. וגם אותנו. ריאל מדריד לא מחפשת להיות שיאנית המכירות. ריאל מדריד צריכה לקנות

עם המחירים שבהם מכרנו את וראן וחכימי, שום דבר לא יפתיע אותי. נשארנו מאחור בתמחור כוכבים, בדיוק כמו שנשארנו מאחור בלהביא כאלה.

בכל מקרה, כל העניין סביב קסאמירו נשמע כמו קשקוש, מאוד מקווה שאכן כך.

כמה זה רציני העניין הזה של מירו? נראה שבא משום מקום ועוד על שחקן מפתח שהוא באנקר בהרכב… מוזר מאוד מאוד. למה שירצה לעזוב ליונייטד המקרטעת? נראה לי כמו ספין שנועד לתת לו עוד 30% בחוזה הגדול האחרון שלו במדריד ולא מעבר, נחכה ונראה.

https://twitter.com/theMadridZone/status/1559953427244933121

אם פדרול אומר את זה, אז הוא מאריך חוזה עם משכורת מנופחת שיש לו עוד 3 שנים לחוזה הנוכחי…

מה?
ואראן נכנס לאזור דמדומים בחוזה שלו וביקש לעזוב.
אשרף אם אני לא טועה גם היה לקראת האזור הזה בחוזה שלו.

בשני המקרים מדובר באחלה כסף לשחקנים עם חוזים נגמרים.

אשרף חכימי היה מבוקש בכל אירופה והוא נמכר בשלב מאוד מוקדם של הקיץ, אפילו באיירן מינכן הוזכרה. אפשר היה וצריך היה להרוויח עליו הרבה יותר. לגבי רפאל ואראן זה די נכון אבל דיברו על סכום טיפה יותר גבוה בסופו של דבר ואת מנצ’סטר יונייטד כולם חולבים. לא חושב שמישהו תיאר לעצמו שרפאל ואראן ירשום עונת בכורה כזו איומה וייעדר כל כך הרבה זמן. יונייטד עדיין קיבלה בלם טופ והמחירים בכל אנגליה משתוללים.

אני מקווה מאוד שזו בדיחה עצובה ולא יותר. אם התכוונו לשים 100+++ על אמפבה אז אני באמת לא חושב שאנחנו נואשים לכסף. סבבה, אולי חלק מהסכום שהיה אמור ללכת על אמפבה הלך על טושאמני ורודיגר אבל אנחנו לא קבוצה ענייה שזקוקה נואשות לכסף. אני רק מזכיר שלאחרונה קיבלנו את הכספים מהזכיה בליגת האלופות, ככה שדי התאזנו מבחינת הכנסות-הוצאות.

אני מבין שבסופו של יום מדובר בעסק והכנסה זה הכנסה. אז כן, אם אנחנו מסתכלים נטו מבחינת מודל עסקי אז קשה להגיד ׳לא׳ ל80 מליון+. ואם זה המצב אז חבל מאוד כי זה הורס את הכדורגל באיזשהו מקום. אם אנחנו מדברים מבחינה מקצועית אז אסור לנו בשום פנים ואופן למכור את קסאמירו. ו…אם משלבים אספקט מקצועי עם כלכלי אז המכירה צריכה להיות בסכום מספיק גדול כדי שנוכל בכסף להביא מחליף זול לקאסמירו ועוד לשמור כסף בצד.

מישהו מכיר קשר אחורי בשלהי הקריירה שיהיה מוכן לבוא לשבת על הספסל ושייעלה מעט? אני יכול לחשוב על שחקנים כמו פרננדיניו, ויטסל, מאטיץ׳ וכו. אם הייתי קורא את מה שרשמתי סתם ככה הייתי חושב שמדובר בהטרלה רצינית. אז ברצינות, האם האלטרנטיבות שוות את זה?

כנראה שזו לא בדיחה,הדיווחים מספרד ואנגליה לא מפסיקים לזרום וכולם אומרים בערך אותו דבר,ריאל וקאסמירו לא פוסלים את ההצעה של יונייטד,שתכפיל לו את השכר ותיתן לו חוזה ל 5 שנים.

אני כבר לא יודע מה להגיד,פשוט הזוי,זעזוע מיותר לחדר ההלבשה בתזמון גרוע,לא יהיה לנו מחליף לצ׳ואמני שעדיין לא השתלב פה בכלל,הכסף לא יילך לחיזוק של אף עמדה,שיהיה לנו בהצלחה.

לא למדנו על בשרינו ממש לא מזמן לא להתייחס לכל המצייצים?
אין שום סיבה או היגיון במעבר של קאסמירו ליונייטד ולכן זה כנראה לא יקרה.
יונייטד זה הדבר החם ביותר עכשיו וכולם רוצים לרכב עליהם לעוד כמה לייקים. תשאלו את אדון מאסק…

המועדון שלנו פשוט over ג’נטלמני עם השחקנים שלו. כל פעם ששחקן שלנו, לרוב ותיק ומוערך, מביע רצון לעזוב - אם בגלל תחושת מיצוי ואם מסיבה אחרת, אנחנו עושים מעט מאוד כדי לעמוד בדרכו, ואפילו לא מנסים להוציא את המיץ לקבוצה שרוצה לקלוט אותו. ככה היה עם רונאלדו, וראן, די מאריה, אוזיל, אפילו חכימי, ונראה שזה המקרה עכשיו גם עם קאסמירו. לא פעם זה גם מלווה אח"כ במבוכה מקצועית, שכן אנחנו נשארים בלי תוכנית חלופית של ממש.

אני אודה שזאת אכן גישה מרעננת ביחס למה שקורה בהרבה מועדונים אחרים עם שביתות איטלקיות כאלה ואחרות, ובטח לעומת המועדון הקטלוני והשיטות שלו להתעסק עם השחקנים שלו. מה גם שבמרבית המקרים למזלנו התברר שגם ככה מדובר היה בסוסים מתים, והשתלם לנו למכור כשמכרנו. אבל אנחנו מתחילים להצטייר קצת כפראיירים.

לא יודע מה איתך אבל כל המצייצים האלה גם צייצו שאמבפה יישאר בפאריז וכשהבאתי את זה לפה אמרו לי להירגע.
ברגע שכל המקורות בתמימות דעים כנראה שיש דברים בגו.

ריאל בהגדרה שלה פשוט נהיית קבוצה שהאנגליות לוקחות ממנה מה שהן רוצות.
עצוב.
היחיד שימנע את זה, אני מקווה זה קרלו.
הוא לא רוצה למכור וינהל שיחה עם קסמירו.

אם זה סילבה בכסף של קאסמירו אז כן, אם לא אז לא.