אם היה לנו אמבפה בכל פעם שמישהו רשם הודעה דומה…
בעצם עזוב , טוב שכך🤔
אם היה לנו אמבפה בכל פעם שמישהו רשם הודעה דומה…
בעצם עזוב , טוב שכך🤔
מנצ’סטר יונייטד נראית נואשת ויורה לכל הכיוונים, הייתי אומר שאין לי בעיה שהיא תיקח את מרקו אסנסיו במחיר מופקע, הם מסוגלים שם להכל (אני צופה שעיר ניצחון בדקה ה-75 מ-25 מטר אבל עונת דיכאון כמו רפאל ואראן וקושי עם הפיזיות בליגה). אני שם בצד את כל התקוות שהיו לי לגביו ושהתחברתי. אני פשוט חושש שריאל מדריד לא תביא אף אחד אחר במקומו, ימכרו לנו שוב את לוקאס שיכול לשחק גם וגם. כשהוא לא פותח בהרכב אנחנו אומרים ‘אין דבר’ אבל עם כל הכבוד לפדה ואלוורדה שמפתה לשחק איתו ורודריגו - זה לא מספיק. זה מרגיש שזו תהיה העברה שתיסגר בדקה ה-90, כמו עם רוביניו ומנצ’סטר סיטי. רוביניו היה חשוב יותר אז אמנם אבל נתקענו בלי שחקן התקפה בכיר והיו מעט אפשרויות בטח כשאריאן רובן פצוע.
בינתיים אמרו שבסביבת אסנסיו בטוחים שזו הנחתה מלמעלה של דון פלורנטינו והנפשות הפועלות בעוד ב-AS נכתב שקרלו אנצ’לוטי (כן בטח) חושב שהוא לא צריך לשחק עד שתסתיים הסאגה לכאן או לכאן.
לגבי קאסמירו - במאה מיליון יורו הייתי מוכר למרות טשואמני זה עדיין נראה לי צעד קצת בלתי הגיוני. וכאן יהיה לי יותר קשה לנתק את הרגש. כן פתחו על זה דיון תיאורטי בספרד.
בשער ה-AS יש לנו את דני סבאיוס שלפתע בלתי ניתן להעברה ואולי אפילו יקבל הצעה לחוזה חדש. הוא החליט להישאר.
מעניין אותי איך הייתי מרגיש אם כשהייתי אותו ילד בכיתה ד’ שמתעדכן בהעברות האלה דרך ספורט5 ו-‘ידיעות אחרונות’ - אם הייתי כבר אז ‘זולל’ את המארקה וה-AS וקורא כל יום כתבה על רונאלדו השמן והקשיים בהחתמתו מאינטר
לא הייתי מוכר את קסמירו.
הוא מנהיג הברזילאים בחדר הלבשה, הוא מעריך כל דקה שלו במועדון, לעולם לא ביקש העלאות וכו.
שחקן למופת.
הכל פונקציה של מחיר. קאסמירו בעיניי עדיין המטאטא הטוב בעולם (ואני אגב לא חושב שהוא כזה גרוע עם הכדור כמו שלא מעט כאן חושבים), אך אי אפשר להתעלם מהגיל ומהירידה ביכולת שכן קיימת. אבל ב-70 מליון? בחיים לא מוכר, הוא שווה הרבה יותר וסביר להניח שיש לו עוד כמה שנים טובות לתת.
בעולם בו אנטוני שווה 80-100 מיליון אין שום סיבה לקבל פחות מ100 על קאסמירו. במיוחד לקבוצה כל כך נואשת כמו יונייטד שזו הבעיה הכי דחופה שלה.
ב100 מיליון אני מוכר
אני לא הייתי מוכר גם ב 200,קאסמירו הוא עדיין נכס מקצועי למרות העונה שעברה (זוכרים את גמר האלופות?) ועוד יותר הוא נכס בחדר ההלבשה,מנהיג,איש צנוע שאוהב את המועדון ורוצה להישאר,לא מבקש העלאות שכר ובחיים לא עשה בעיה אחת,עכשיו למכור אותו זה לזעזע את חדר ההלבשה ורק רע יכול לצאת מזה.
לגבי הכסף-נו ומה אתם חושבים שאם נקבל עליו 100 מיליון זה יילך לרכש? איפה הייתם כל הקיץ? או ב 3 שנים האחרונות? גם נפסיד את קאסמירו וגם לא נראה שום תמורה מהכסף הזה,לא תודה.
נשים בצד את זה שקאסמירו הוא נכס מקצועי ונכס לחדר הלבשה. אחרי שנים הבאנו מחליף לקאסמירו שיוכל לתת לו לו לנוח ולשחק פחות ולהגיע בכושר יותר טוב למאני טיים[כמובן שהוא חווה ירידה ביכולת בשנים האחרונות, אבל גם כמות המשחקים שהוא משחק בכל עונה תורמת לכך]אז לשחרר אותו?זה מגוחך ברמות. גם אם יציעו לנו עליו 200מיליון, איפה נמצא מחליף מספיק טוב אשר יוכל לספק לנו את מה שהוא מספק ועוד אחד שיגיע במחיר שפוי?
קאסמירו הוא לא למכירה בשנתיים-שלוש הקרובות.
ממפיס לא שחקן חופשי, יש לו חוזה לעוד שנה.
בארסה שוקלת לתת לו כרטיס ביד כי אין בו צורך וצריך לפנות את המשכורת. אבל זאת עיסקה של 3 צדדים, בארסה , ממפיס והקבוצה הרוכשת, ואם זאת ריאל, לא תהיה עיסקה.
ראיתי איזה בחור בפייסבוק שהשווה בין קאסמירו לקשרים אחוריים אחרים מבחינת מספרים והבריזלאי שלנו יוצא כשידו על העליונה בכמעט כל קטגוריה.
אבל שוכחים ש…
המשוואה לדעתי צריכה להיות כזו:
אם בצוות המקצועי מאמינים שטשואמני הוא הדבר האמיתי כאן ועכשיו וההצעה על קאסמירו היא מכובדת(הייתי אומר כמה שדורשים על ברנרדו סילבה±) אז צריך ללכת על זה. זה פותר פלונטר בקישור של עומס שחקנים וטשואמני יודע לשחק גם כחלק מדאבל פיבוט אז זה פותח יותר אופציות בקישור.
אממה, אם טשואמני לא הרשים את אנצ’לוטי כמו שיוביץ’ לא הרשים את זיזו ומכירת קאסמירו != קידום טשואמני לעמדה שלו אז אני מוותר גם אם יונייטד מציעים סכום כפול מזה.
אם סוגרים על 80M, טשואמני משודרג ל11 ומביאים את ברנרדו סילבה בכסף זה מהלך שפותח על בארסה את הפער שנסגר הקיץ.
בנוגע לעניין המחליף, טשואמני במילא לא יהיה כזה ליותר מעונה כיאה לרכש בסכום כזה. זה עוד מקרה חאמס ואם קאסמירו יישאר אנחנו כנראה נראה עוד בלאגנים כחלק מניסיון לשחק עם כולם במקביל וכשאחד מוולוארדה וקמאבינגה מיובשים.
סביר להניח שלפחות אחד מקרוס ומודריץ’ לא יהיה כאן בעונה הבאה, זה בדיוק הזמן לצאת מהשבלונה של ה433. 442 או 4231 במשחקים בהם הקשר האחורי נח וגם קמאבינגה או פדה יוכלו לחלטר שם.
מעריך את קאסמירו, מעריך את המנהיגות שלו אבל צריך לדעת לנצל הזדמנויות. אין בסגל הזה עוד שחקנים עם פוטנציאל מכירה בסכומים כאלה ובסוף צריך להתחרות איכשהו במועדוני הנפט והפרמיר ליג.
תחזור להודעה המקורית ותראה שכל מה שאמרתי זה בהנחה שברצלונה מתירה לו את החוזה.
בקשר לקסמירו, הוא בירידה ביכולת. עדיף להגיד שלום יפה עכשיו ועל הדרך לקבל כמה ג’ובות במקום להגרר כמה עונות יותר מדיי, להכתים את המורשת ולהפסיד סכום כסף רציני.
במקרה כזה שייך למכור ולפנות לשוק למצוא שחקן מחליף לספסל, כשטשואמני כמובן המחליף שלו בהרכב.
יש לך אותו בקבוצה, טשואמני.
לצורך העניין, ב100 מיליון אפשר להביא את בלינגהם או סילבה.
קאסמירו כפי שהוא נראה צפוי לתת לנו לא יותר מידי שנים. עם קצב הירידה שלו ביכולת אני לא חושב שחכם לבנות עליו.
הוא לא מחזיק במשכורת גבוהה אבל עדיין מדובר בשחקן עם ערך שנמצא בירידה. עדיף למכור כעת, כשיש מחליף, וכשהערך שלו בשמיים ולא לנסות להפטר ממנו עוד שנתיים כשאין לו ביקוש.
כולם יוצאיםצמנקודת הנחה שפרז,ייקח את הכסף וישתמש בו. לא ייקרה לכן אני גם נגד מכירה של קאסי.
טושאמני עוד צריך להתרגל לסגנון, אם הוא יפצע מי יחליף אותו…?
בלינגהם וסילבה אינם קשרים אחוריים, ניתן להביא אחד מהם בלי קשר למכירתו קאסמירו.
בלינגהם גם לא למכירה בקיץ הזה אלא רק החל מהקיץ הבא.
בונים עליו כקשר אחורי מחליף וכעוגן. אנחנו חייבים אותו לעונה הנוכחית עקב העומס הגדול שצפוי וההתאקלמות של טושמאני.
ישארו לו 2 עונות בחוזה אם לא הולכים להאריך לו אותו[נגמר ב2025], למישהו באמת נראה שלא יהיה ביקוש בעונה הבאה או בזאת אחרי זה?
תמיד נוכל למכור אותו בעוד 2 עונות לניוקסאל/פסז.
זה קצת אוף-טופיק, אבל אני חייב להגיד שצריך משהו מאוד מיוחד כדי לשכנע אותי שכדאי שנחזור למערכי ה-4-4-2/4-2-3-1.
אחרי שמכרנו את מקללה וחיפשנו במשך שנים קשר אחורי סביר שיחליף אותו, הכדורגל התפתח וכבר לא הספיק קשר אחד כדי להחזיק את האמצע. בסופו של דבר, אחרי שנים שהקישור שלנו נראה כמו פורפרה, הצלחנו לייצב אותו עם הדאבל פיבוט של חאדירה וצ’אבי אלונסו. אבל גם אז הקישור שלנו היה רחוק מלהיות מושלם, ומול קבוצות חזקות ולוחצות הוא קרס לא פעם - למרות שאחד מהצמד היה גאון, ולמרות המחירים ההתקפיים ששילמנו על זה שהשני היה חאדירה.
אחרי כל זה, הפעם הראשונה שזכיתי לראות קישור באמת חזק של ריאל מאז ימי מקללה, היה עם השלישייה האגדית. ולמרות חסרונותיה הלא מבוטלים שדובר בהם כאן לא אחת - לא רק שהיא אחת הסיבות המרכזיות לכך שהיינו הקבוצה הכי דומיננטית באירופה במשך קרוב לחצי עשור, אנחנו אשכרה מצליחים להמשיך לקחת תארים על אדי הדלק שלה.
וכל זה אחרי שכמובן הקבוצה הקודמת ששלטה באירופה התבססה על שלישייה אגדית משלה.
אז ממש לא הייתי ממהר לחזור לניסיונות של דאבל פיבוט, בטח לא באופן קבוע. מה גם שזה לא תואם את חומר השחקנים שלנו - לא בקישור ולא בהתקפה.
לא, הייתי מתרכז בלהביא את ברנרדו סילבה ולייצב את הקישור מחדש לקראת הכמעט עשור הקרוב.
שימו לב שכרגע גם מריו קורטגנה וגם חוזה פליקס דיאז (שניהם עיתונאים יחסית אמינים) טוענים שגם פלורנטינו וגם קאסמירו עצמו ממש לא שוללים את המעבר.
נראה לי שקאסי עצמו ימנע את המעבר אבל יונייטד במקום כל כך נואש שהם יכולים להציע לו שכר מופרך וחוזה ארוך טווח.
למען הסר ספק, מדובר בשינוי מערך כשיש צורך ולא כשיטה קבועה. במשחק האחרון בחצי השעה האחרונה שיחקנו באיזה בלאגן לא ברור במקום ב4231\442 שהם לפחות מערכים אמיתיים, וזה בדיוק בגלל שהספסל לא מתאים ל433 עליו אנצ’לוטי מתעקש.
ה442 של ריאל מדריד ב’ שירת אותנו נהדר ב16-17 וה4231 של מוריניו גם עם חדירה היה התקפי פי אלף ממה שיש כרגע. לא רואה סיבה שהם לא יתאימו במשחקים נגיד הקאדיז התורנית.
אה ומה שהכי חשוב בעיני זה שב433 אין להאזר מקום אצלנו, הוא לא מסוגל להחזיק קו לבד. התפקיד היחיד שנשאר לו הוא לשחק כשחקן חופשי ליד בנזמה.
מאוד מקווה שלא ימכרו את קסמירו.
זה עמוד טווח בקבוצה והוא לא מבוגר. גיל 30 זה לפחות עוד 2-3 עונות עם איך שהוא מתנהג כמקצוען.
העתיד של הקישור שלנו צריך להיות עם 4231, אנחנו צריכים עוד עוצמה ויצירתיות נגד כל ההגנות בספרד
זה פשוט עוד סיבה למה ברנרדו סילבה הוא רכש יותר ממצוין, מול קבוצה שמסתגרת אפשר לשחק 4231, ובמשחקים קשים יותר אפשר לשחק עם ה433 שאנחנו רגילים כדי לשלוט יותר במשחק ובכדור
ב4231 גם הרבה יותר קל לרודריגו בכנף ימין אגב
לגבי כל הדיבורים על בלינגהאם - מה ככ מתלהבים ממנו? אוקיי יכול להיות שהוא שחקן נהדר וצעיר אני לא ראיתי אותו באמת, אבל עד כמה הוא שונה מפדה וקמאבינגה שכבר יש לנו אותם? ראינו את הצעירים שלנו בקישור משחקים והם נהדרים, אבל הם לא מנהלי משחק ומתקשים בלשלוט באמצע (זה החיסרון הכי גדול של פדה, קמאבינגה די טוב אבל לפחות כרגע לא ברמה הזאת וגם חבל לא לנצל את היכולות הפיזיות שלו, טשואמני גם נראה קצת נגרי) מה בלינגהאם יביא שאין לנו?
אתה אומר זאת על בסיס מקרי עבר? כי לפי הזכרון שלי כל השחקנים המבוגרים שניסינו למכור שנתיים/שלוש אחרי תחילת הירידה ביכולת שלהם נשארו אצלינו עד תום החוזה או שעזבו בחינם. (הזאר, בייל, איסקו, מרסלו). אם כל אחד מהם היה עומד למכירה בתחילת הדעיכה ביכולת (בייל ב2019, איסקו ב2018, הזאר ב2020, ומרסלו ב2019) אז היינו יכולים לעשות עליהם המון כסף. כשמשווים את זה לתרומה האפסית שקיבלנו מהם מאז זה היה מאוד משתלם לנו.
אפשר לזה להוסיף 2 דוגמאות לשחקנים שהיו בסיטואציה די דומה: וראן ורונאלדו, שהמכירה של שניהם התבררה כבינגו.
בכללי אם אני צריך למצוא את המצב הכי דומה לסיטואציה בה קאסמירו נמצא היא וראן. לוראן היה מחליף צעיר ונהדר (טשואמני נחשב טוב בהרבה ממה שמיליטאו היה, דרך אגב) וגם וראן סבל מירידה ביכולת אך עדיין נחשב לטופ עולמי כי זכרו לו חסד.
כלומר, מבחינת ניסיונות עבר - למכור עכשיו.
טשואמני לא ילד חסר ניסיון. הוא לא נקנה ב5 מיליון מאיזו קבוצת נוער, הוא כבר כמה שנים אחד השחקנים הכי מדוברים בעולם בתפקידו ושיחק בליגה הראשונה בצרפת מספר שנים וכבר הגיע להרכב צרפת. הוא נקנה ב80 מיליון וזה בגלל שהוא וויתר על הצעות בגובה 100 מיליון. הוא יותר דינמי מקאסמירו מבחינה טקטית ויוכל לאפשר לנו לשחק גם בדאבל פיבוט וגם כקשר אחורי יחיד.
לגבי מחליף - קאמבינגה, ואחריו קרוס. מצב טוב יותר מעונה שעברה בהתחשב בזה שקאמבינגה הולך ומשתבח.
חשוב לי להוסיף. מקצועית ברור שעדיף שקאסמירו יישאר. מקצועית אין שום סיבה למכור אף שחקן כי תמיד יכול להיות לו צורך. אבל בפועל לפעמים 100 מיליון עדיף על עוד עונה עם גרסה גרועה של קאסמירו.
אזכיר לכולם שעונה שעברה אנשים פה בפורום כבר העדיפו את קאמבינגה כקשר אחורי במקומו של קאסמירו. בניגוד לטשואמני, קאמבינגה גם צעיר יותר ולכן בשל פחות, וגם לא קשר אחורי אמיתי. בנוסף, קאסמירו של העונה צפוי להיות אפילו פחות מוצלח מזה של עונה שעברה.
מקצועית ברור שגרסה רעה של קאסמירו עדיפה על כלום. אבל כסף זה לא כלום ובכסף הזה אפשר להביא שחקנים שישפרו אותנו יותר.
לטעמי לפחות סילבה נחוץ לנו יותר מקאסמירו. גם נקבל קשר יותר טוב מכל מה שיש לנו בסגל (נאבד את קאסמירו שהוא אפילו לא הקשר האחורי הכי טוב בסגל), גם קשר צעיר יותר (סילבה צעיר יותר בשנתיים וחצי), וגם במחשבה על העתיד נרוויח יותר.
כמובן, הבאתי אותם כדוגמה לקשרים שנוכל לקנות בכסף הזה ויועילו לנו לטעמי יותר.
לגבי החלק השני, קשה לדעת. אבל זה משהו שאפשר להגיד תמיד.
אם כן אז אני חושב ש100 מיליון תמורת שחקן מחליף זו עסקה נהדרת עבורינו.
לסיכום, כמובן שלא אמכור אותו בכל מחיר, וכמובן שרק אם הכסף הזה יגרום לפלורנטינו להביא שחקנים שדרושים לנו יותר. אבל אני ממש חושב שמכירה של קאסמירו כבר אינה מעשה שאסור לדבר עליו.
יש לו מחליף שלטעמי כרגע טוב ממנו וחשוב שישתפשף כמה שיותר, וערך כמו שיש לו היו כנראה שלו יהיה לו לעולם.
בלינגהם הוא קשר מסוג שונה. הוא יותר תואם מודריץ’. זוהי יכולת שחסרה לקישור העתידי שלנו, בדיוק כמו שכתבת.
https://twitter.com/madridxtra/status/1559913119119511557?s=21&t=bsPtkXPH5QUoGjrDvleLvw
מה הקטע אני באמת לא מבין? למה זה בכלל נשקל? ואיך לעזאזל מישהו במועדון מתחמחר את קאסמירו רק ב 60 מיליון כשעל כל ילדון שלא קרע שרוך מבקשים 100.
מאוד מאוד מוזר ומטומטם הסיפור הזה,מקווה שייעלם מהר מאוד.