דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

המספרים שלו לא מתאימים לקבוצה ברמה של ריאל מדריד ולפי השמועות יונייטד רדפה אחריו אך אייאקס דרשה איזור ה80-100M פאונד, ובנוסף על זה הוא זר.

בקיצור, גם לא פנטזיה.

מהקריאות הכי לא מהפכניות איי פעם, מצטרף: תחתימו את ברנרדו סילבה כבר! אני מאוד מופתע שהשם הזה נמצא “בשוק” בכלל ולא מבין למה הוא דוחף החוצה משם. זה לא מקרה רוברט לבנדובסקי שזכה עם באיירן מינכן בכל תואר, משחק בליגה קצת פחות טובה וזו הזדמנות אחרונה שלו להרפתקה אחרת. לריאל מדריד יש את המאה מיליון יורו (אמנם? זה הדיווח האחרון של תג המחיר, יותר הגיוני ממבצע של 50-60 מיליון יורו) לשלם בניגוד אני מניח לברצלונה וזה שחקן ששווה להתאבד עליו. בשיא הקריירה, מוסר בחסד, חכם, עובד על המגרש, מספרים, תחכום ויצירתיות בשפע וצריכים פורטוגלים מאז כריסטיאנו ופפה. יכול לשחק בכנף וגם באמצע כשמרכז השדה ‘העתידי’ שלנו מסתמן כמהיר ואתלט אבל גם קצת ‘נגרי’, אין תואם מודריץ’. וכן ‘נעשה להם פיגו’ 20 שנה אחרי. כאילו זה דומה. ואמוס פלורנטינו!!!

אני מאוד אוהב את קמאבינגה ולא ראיתי מספיק את טשואמני משחק, אבל יש לו את כל הנתונים להשתלב אבל היום שאחרי מודריץ’ הולך להיות מאוד קשה.
אני לא מאמין שקיים תחליף ברמה אבל חייבים לדאוג שיהיה מוח ראוי בקישור.
השוק העולמי לא בדיוק שופע ב"מודריצ’ים" ואם כבר יש משהו בסגנון שמחפש את המעבר (בהנחה שלא נעול על ברצלונה), המחיר יכול להיות מציאה והוא בגיל הנכון כן, צריך ורצוי מאוד להביא.
הצטרפתי.

מה רע בקבאני ? יכול להביא כמה נקודות חשובות, לא חושב שידרוש יותר מדי כסף.

אני חושב שעדיף לנו מישהו שהוא חצי ווינגר. פחות 9.

גם וגם, צריכים עוד ווינגר שיכול לשחק גם כחלוץ ולהחליף את בנזמה בהרכב כשצריך, קבאני זה במשחק נגד בונקר בליגה אחרי שכבר שיחקת באמצע השבוע בצ’מפיונס ואתה משחק חרא ונשארו 10 דקות בלבד ולא יודע מאיפה יבוא השער, אז מכניסים את קבאני ליד בנזמה ומתחילים לשלוח כדורים לרחבה. יכול להביא 3-5 נקודות שיכולות להיות ההבדל בין אליפות קלילה למותחן קטן.

אם ברצלונה זורקת את ממפיס אני בעד להביא אותו כשחקן משלים עם חוזה קצר.

אני יותר בעד לתת להם 20 מיליון ולהביא את אובמיאנג,נראה לי שכולם ישמחו מהמהלך במיוחד אובמיאנג עצמו.

אובמיאנג כבר בגיל כזה שלא מחתימים בריאל מדריד. ממפיס בן 28 ושחקן חופשי, עדיין קביל מבחינת מדיניות הרכש של המועדון.
ריאל מדריד וברצלונה לא רוכשות שחקנים אחת מהשניה. כשזה שחקן חופשי זה יותר אפשרי.

לא ריאלי בכלל לשקול את אובמיאנג כאופציה.

אם זה היה שחמט אז היה חכם לעשות מהלך של קניית סילבה, גם אם לא צריך אותו, לרכוש ב 60 מיליון ולהשאיל לאלמריה בחינם, רק שלא יגיע לברצלונה, ככה מבטיחים אליפות קלילה.

ועכשיו ברצינות, סילבה זה גם קיצוני ימני, גם חלוץ שני אבל כמובן בגדול ובענק זה שישאיר את הכדור תמיד אצל ריאל מדריד, רוצה לראות את סילבה, מודריץ’, הזאר ובנזמה באותו ההרכב בריאל, מגיע לי אחרי שסבלתי עשור שלם עם כל הכרסטיאנואים והביילים ועכשיו הגיע הוניסיוס. לא מדבר מבחינת תארים אלא סיגנון כדורגל שאני רוצה לראות.

ממפיס לא מתאים - הוא לא מספיק טוב בצד ימין, וכנראה שהסיבה שהוא רוצה לעזוב את ברצלונה זה כי הוא רוצה לשחק, אם נייעד לו את עמדת המחליף לבנזמה זה כנראה לא כמות הדקות ולא המעמד שהוא רוצה לקבל (כמובן שגם המונדיאל שיקול מבחינתו)
בכל מקרה, לא הייתי רוצה לראות אותו בא כחלוץ מחליף.

לא אשקר, אין לי מושג איך הוא בימין. הוא אכן שיחק בעיקר בשמאל ובאמצע אבל אני לא יודע האם בגלל שלשם הוא יועד מלכתחילה או בגלל שרק שם הוא יכול לתפקד.

אם אני לא טועה ברצלונה רוצה שיעזוב יותר ממה שהוא רוצה לעזוב אותם. הם צריכים לפנות מקום בתקציב.

עזוב, אוהדי בארסה סתם ירדו עליו. הוא נתן את הסחורה ששיחק. בינתיים מכל השמות שעלו כחלוצים מחליפים, הוא יותר מעניין. שחקן טכני מהיר חזק ואינטנסיבי.

לדעתי ממפיס יהיה מושלם כמחליפו של ערן זהבי באיינדהובן.

לא ברורה לי הגילנות הזאת, ולא בפעם הראשונה.

השחקן הטוב בעולם בשנה האחרונה הוא בן 34, ובמקרה זכינו והוא גם משחק אצלנו. מה שיש לשחקנים כמו בנזמה, לבנדובסקי ודומיהם ברגליים, גם הרבה אחרי גיל 30, לשחקנים כמו ממפיס בחיים לא היה ולא יהיה. כמובן שאובמיאנג לא ברמה של הראשונים, אבל פקטור הגיל לא צריך לשחק תפקיד כזה, בייחוד כשאנחנו מדברים על פלסטר זמני ביותר עד שיימצא משהו טוב יותר בשוק.

גילאי 30+ של היום הם לא מה שהיו לפני עשור. בנזמה, רונאלדו, מודריץ’, זלאטן והרשימה עוד ארוכה. חוץ מזה שאפילו בזמנו - זידאן לדוגמה הגיע אלינו בסכום שיא, בגיל שנושק ל-30, למה שהתברר בדיעבד כ-4 שנים בסה"כ, ולא הייתי מוותר על שנייה אחת שלו אצלנו.
נוסיף לזה את העובדה שבכל מקרה כשאתה קונה שחקן כיום (לא משנה באיזה גיל), אתה לא יודע לכמה זמן באמת יש לך אותו - שחקנים לא מרוצים/שמחפשים אתגר אחר - נפוץ היום יותר מתמיד. ההחלטה על בניית הסגל צריכה להיות ממניעים מקצועיים בלבד, בלי חוקים ארכאיים של “לא מעל גיל 30”, בהסתכלות קצרת-טווח יחסית של בניית סגל לשנתיים-שלוש קדימה (חיים ממוצעים של קבוצת כדורגל כידוע, עם האיזון המתאים כמובן גם לטווח הארוך, אבל כשיקול משני בלבד).

לא ראיתי שזה פורסם פה, אבל התגובה היחידה לדבר כזה “חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח”.
לא ברור למה שאנחנו נרצה למכור אותו ומדוע נראה להם שהוא ירצה לבוא אלהיים.

בינתיים קסמירו התראיין ואמר שהוא לא מבין איך אפשר להשקיע כל כך הרבה למען הקבוצה ואז לקרוא שהוא יכול לסיים ביונייטד.
אישית מקווה ששום דבר לא יצא מזה.

דיי פשוט. כשאתה קונה שחקן בגיל מבוגר, אתה דיי שורף את הכסף, כי אתה קונה אותו לטווח יחסית קצר בלי אפשרות למכור. בפועל, המועדון בשלב מסויים (שאובמיאנג לחלוטין עבר אותו) לא רק שלא קונה שחקנים בגילאים הללו,אלא גם לשחקנים הנמצאים במועדון מאריך חוזה בעונה אחת, גג שתיים במקרים יוצאי דופן.

יש הבדל בין לקנות שחקן כזה מבחוץ לבין להשתמש בשחקן כזה כשהוא כבר אצלך עשור בסגל. אני חושב שזה אמור להיות מובן מאליו.

אתה יודע מה מצחיק? שאתה המשפט הזה בדיוק לפני שנתיים או שלוש היו אומרים על בנזמה, רק במילים פחות עדינות.
עכשיו, לא שאני אומר שממפיס יכול להיות בנזמה,אבל דחילאק סך הכל שחקן מחליף, לא מצפה ממנו שיהיה בנזמה או לבנדובסקי.

כשאתה קונה שחקן מבוגר, בטח ממדינה אחרת, אתה יכול להסתכן בכך שירד ביכולתו עד שיתאקלם בקבוצה ואז לא תהנה ממנו כלל. ההשקעה לחלוטין אובדת בניגוד לשחקן צעיר שאתה יכול למכור, ראה ערך די מריה אוזיל או וראן, ואפילו רכישות פחות מוצלחות כמו איירמנדי למשל שהחזירו חלק מההשקעה.

בכל מקרה, זוהי (כנראה) מדיניות הרכש של הקבוצה. ומכיוון שאין לנו דרך לשנות אותה אנחנו צריכים לקחת אותה בחשבון גם אם אנחנו לא מסכימים איתה.

היה עיקר ההתקפה של בארסה בתחילת העונה כשכלום לא תפקד אצלם. לאחר מכן אאלט הוא נפצע וכשחזר פראן טורס היה ממוסמר להרכב בלי קשר ליכולת הלא משו שלו. נתן 12 שערים בליגה כשלא שיחק חלק ניכר מאוד מהעונה. זהו שחקן שכבר מכיר את הליגה ויודע איך להתמודד עם הצפיפות פה. יכול להיות בכיף שחקן מחליף.

אני לא אומר שממפיס גרוע, יש לו איכויות והוא שחקן נחמד בסהכ…
פשוט הוא לא חלוץ באמת, בליגה הצרפתית זה עבד כנראה (בוא, גם למריאנו;) והוא יכול להיות נחמד כfalse 9, אבל כשיש שטחים. העמדה המקורית שלו היא כנף שמאל ושם הוא הכי טוב

אם מביאים חלוץ מה שהייתי רוצה זה חלוץ 9 אמיתי שיכול גם לשחק עם הגב לשער (הסגנון של קבאני/דז׳קו לדוגמא) או חלוץ שני שיכול לשחק לצד בנזמה במערך של שני חלוצים (בגלל זה הייתי בעד הבאה של וורנר ואפילו דיבאלה)
בספק אם ממפיס באמת יתרום לריאל בעמדה הזאת

פנטזיה זה לפתוח את הפורום, לראות 15 הודעות שלא נקראו ולפנטז שמשהו מתבשל הקיץ למרות הכל.

אז פינטזתי. :joy:

בברצלונה השתמשו בו גם באמצע ולכן מבחינתי הוא יכול לשחק באמצע. יותר מזה המידע שלי עליו מוגבל ויכול מאוד להיות שהצדק איתך.

דווקא עשה עליי רושם כשחקן טכני ועם יכולת סבירה לגמרי בשטחים צפופים.

איזה חלוץ למשל?
ובכלל, אנצ’לוטי מתכוון לשחק עם שני חלוצים?

ורנר בעייתי ומתאים למשחקי הליגה הגרמנית עם ההפקרות ההגנתית שם. דיבאלה יכול לשחק רק כחלוץ שני, עמדה שנכון לכרגע לא קיימת אצלנו.

אין משהו בטוח בשוק. לכן חוזה סביר לטווח קצר יכול להיות הימור משתלם בלי הרבה סיכונים.