אתחיל ואומר שאני לא חושב שהבנת מיהו שחקן בינוני מבחינתי.
אני כמובן לא רוצה שחקנים אחרי השיא במחיר מופקע. אני פשוט מדבר על שחקנים שהם לא ילדים אלמונים, אך בהחלט אעדיף שחקנים צעירים שיוכלו להתקדם.
אתן למשל רכישות שלפחות לפי הפרופיל אלה הרכישות אליהן אני מתכוון:
וראן, מיליטאו, די מריה, אוזיל, איסקו (בזמנו), ואסקז (בזמנו).
אז נכון שלפעמים ניפול ונקנה את יוביץ’, אייארמנדי, אודריוסולה או מנדי. אך אני ממש לא חושב שזה מעיד על כשלון של הדרך בה אנחנו רוכשים שחקנים צעירים בעלי ניסיון אירופאי.
גם וורלד קלאסים הם לא קניה בטוחה, כמו שראינו עם הזאר וחאמס. לרשימה אפשר להוסיף גם את בייל שאני בטוח שבשכר שלו והמחיר שלו היינו יכולים למצוא טוב יותר.
גם בקניה של ילדים אלמונים יש חסרונות, לא כל הילדים שהגיעו אלינו הצליחו, פשוט בגלל המחיר והיחס אנחנו פחות זוכרים אותם, אך הליגה הספרדית מלאה בהם וכל משחק מספרים על אקס ריאל כלשהו. לדעתי לא מדובר בדרך מוצלחת יותר, אלא שפשוט דרך בה הזכרון הסלקטיבי שלנו עוזר לה להראות טובה יותר.
האם זה בגלל הרכישות של שחקנים כמו כריסטנסן, ראפיניה וקסיה? או בגלל רכישות כמו קוטיניו, דמבלה וגריזמן?
למה כל כך לא הגיוני שריאל תספסל שחקן שאינו איזה סופרסטאר, שעלה 45 מיליון? למה ברצלונה יכולה לספסל את ראפיניה (70 מיליון), קונדה (70 מיליון) וטורס (55 מיליון)?
רכש בינוני הוא בדיוק סוג הרכש שאפשר לספסל או להגדיר כשחקן רוטציה. זהו בדיוק מסוג הרכש שאפשר להגיד לו להרוויח את המקום שלו בהרכב.
מנדי מרוויח 9 מיליון ברוטו, סכום מאוד דומה לשל נאצ’ו, אסנסיו וואסקז שהם שחקני ספסל מובהקים. אזכיר כרגע שאסנסיו אפילו חושב שהוא שווה יותר מזה.
כל שחקן יכול להצליח ולהכשל. גם שחקנים “בינוניים” כמו וראן, מיליטאו, די מריה ואוזיל הצליחו, לעומת מריאנו, יוביץ’, מנדי ואודריוסולה שנכשלו. גם שחקני וורלד קלאס נכשלו כמו הזאר, חאמס, בייל (אפשר להתווכח, אך לדעתי אם במקומו היה מגיע שחקן וורלד קלאס אחר היינו טובים יותר) ומנגד יש את רונאלדו, מודריץ’ וכו’…
אגיב כעת קצת לתוכן ולדוגמאות שלך:
ראפיניה לא מבריק, אך אחראי ללא מעט נקודות של ברסה העונה. כל זה כשאין לו מגן שישחק איתו על העמדה.
לא הופך אותו להצלחה, אך ממש לא לאיזה כאב ראש שדופק אותם.
אומטיטי היה הצלחה מטורפת עד הפציעה. הוא ממש לא הוכחה לכישלון בקנית שחקן “בינוני” אלא הוכחה לרמת הבדיקות הרפואיות בברצלונה.
פיאניץ’ דוגמה לנשיא שעשה עסקאות מפוקפקות כדי לנקות ספרים. לא לרכש בינוני שנכשל. הוא גם לא רכש בינוני אלא וורלד קלאס אחרי השיא, שזה גם לא סוג הרכש שאני מחפש פה, ובטח שלא ב60 מיליון.
קסיה הגיע בחינם ונותן להם הרבה עומק וגיוון טקטי. הלוואי שהיה לנו כזה להתקפה.
גם ממפיס הגיע בחינם.
לגבי גומש אתה צודק. לפעמים גם הגישה הזו נכשלת (כמו גם גישת הילדים וכמו גם גישת הוורלקלאסים).
אליהם תצרף את ההצלחות האלה מהשנה האחרונה:
כריסטנסן - הגיע בחינם ומוביל את ההגנה של ברסה לעונה מטורפת וכנראה לאליפות.
טר שטגן - לא הגיע כאיזה שוער על.
אובמיאנג - הגיע בחינם, נתן חצי עונה נהדרת, אפילו נמכר בכסף.
בכללי ברצלונה לא ידועה בתור קבוצה שרוכשת שחקני ביניים, או ילדים או וורלד קלאסים. בנוסף אני מזכיר שאת רוב הרכש העשור האחרון ביצע נשיא שבקלות יכול להיות מוכתר כגרוע בהיסטורית הכדורגל.
לסיכום, אני מאוד מאמין בגישה בה לא נשאיר עמדה ריקה רק כי אין בה סופרסטאר. השחקן הטוב בעולם בעמדתו לא בהכרח ירצה לשחק בריאל ולחכות שמתישהו ישנה את דעתו זה לדעתי טיפשי, בטח אם כרגע אנחנו נחלטר שם עם בלמים שעוברים הסבה למגנים או קשרים שעוברים הסבה לקיצוניים.
אין לי שום התנגדות גם שיביאו לשם ילדים, דרך אגב, פשוט לא על זה הדיון. ילדים גם מן הסתם לא יגיעו לפתור את הבעיה באופן מיידי.
אני פשוט חושב שטיפשי להמשיך עם מנדי קרבאחל עוד כמה שנים רק כי דיוויס ווקר תפוסים…